naggar napisao:
...jer ..kao vidite.".kao koliko sam ja pametan..a malo vas to razumije.."
Ne radi se o tome, naggare, a ovo što je napisano, nije lijepo. Kao što i sam kažeš, znanje ljudsko jeste dar Božji i, kao što je kod svih darova, nije jednako dano svim ljudima. To ne znači da je jedan dar veći od drugog, ali se nijedan ne bi smio potratiti. Postoje ljudi koji se zadovolje sa srednjoškolskim znanjem - i to je dobro. Ali postoje oni kojima ni stupanj akademika (ako ćemo to uzeti kao relevantan pokazatelj znanja) ne zadovoljava žeđ - i to je dobro. Želja za poznavanjem svog Spasitelja, ma kako se ona manifestirala, bi trebala ukazivati na ljubav prema Njemu, zar ne? Ako se moja želja trenutno manifestira kao želja za poznavanjem regula, ja ipak ne vidim tu ništa loše, sve dok to vodi ka Isusu.
A opet, i 10 Zapovijedi su regule, pa složit ćemo se da ih treba znati, ne?
naggar napisao:
"
LJUBITE JEDNI DRUGE KAO ŠTO SAM JA LJUBIO VAS".ljubiti tako je spasonosno...i to znati...jest
SAVRŠENO ZNANJE..A zar će nas znanje spriječiti da ljubimo jedni druge? IMO, znanje itekako može oplemeniti dušu. Al ja ću ovaj tvoj post uzeti kao opomenu u ljubavi upućenu

i hvala na tome.
P.S. Discipula, željno iščekujem trenutak kad ćeš "nakeljit" taj prijevod "ovđeka"