www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 14:22

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 stu 2011 10:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Čoviku je nemoguće ali je Bogu moguće. :D :D :D
I da je Vassula lažnjak, ne bi, da je imalo pametna, uopće tražila potvrdu katoličke Crkve nego bi išla pravoslavcima i rekla im da ih Isus podržava i da će ih Bog postavit da vladaju nad Papom. Ja sam prilično siguran da bi je pravoslavna kongregacija nakon toga priznala i blagoslovila. :lol:
A vjeruj ti meni da bi je i katolička kongregacija priznala da Isus nije zaprijetio nekim masonima u istoj kongregaciji sa paklenim ognjem. Da je Vassula prešutila tu "nezgodnu" poruku i katolička kongregacija bi je priznala. Ali šta ćeš, nema žena poduzetničkog duha. :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:02 
Odsutan

ANTE KATOLIK napisao:
Čoviku je nemoguće ali je Bogu moguće. :D :D :D
I da je Vassula lažnjak, ne bi, da je imalo pametna, uopće tražila potvrdu katoličke Crkve nego bi išla pravoslavcima i rekla im da ih Isus podržava i da će ih Bog postavit da vladaju nad Papom. Ja sam prilično siguran da bi je pravoslavna kongregacija nakon toga priznala i blagoslovila. :lol:

pišeš o nekakvoj fiktivnoj situaciji,da je ovo ili ono...ja sam postavio konkretno pitanje pa bi volio i konkretan odgovor ako mi već želiš odgovoriti

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:05 
Odsutan

A zašto bi bilo nemoguće da je prizna? Ako potkupimo kongregaciju i preglasamo ove nevjernike sa 10 prema 9, bit će priznata, pa se vi žalite ujedinjenim narodima. :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ANTE KATOLIK napisao:
Ajme. :lol: :lol: :lol:
Pa sinko mili moj, katolik znači vjerovati u Dogme Katoličke crkve i živjeti sakramentalan život.

Ako jedino i isključivo tako definiraš pripadnost onda se ne razlikuješ od svih drugih koji su se otcijepili od rimokatoličke Crkve - svi oni su mislili i misle da mogu u određenim stvarima donositi određene zaključke neovisno o zaključcima Crkve. I to i je najveći problem o kojem pričam - i Vassula i ti pričate o jedinstvu kršćana, a baš svi ti samozvani proroci, kad ih Crkva ne prizna i zabrani im rad - otkidaju vjernike od Crkve pozivajući na neposlušnost istoj. Pozivate se na papu proizvoljno, kada to vama odgovara; ali kada papa zabrani djelovanje - onda se pozivate na to da trbamo koristiti svoju glavu. Dvostruka mjerila.

ANTE KATOLIK napisao:
A Papu treba slušat kao mudrog čovjeka i uvažavat njegova tumačenja, ali i Papa može bit u zabludi oko nekih stvari i Papa može bit kukavica koji se boji neke stvari reć. Sve to Papa može bit.

Sve to papa može biti, ovdje pričamo o konkretnom slučaju:
Rimokatolici:
Kongregaciju čine "stručne osobe"; kongregaciju ne čini jedna osoba koja će ostalim narediti što i kako; kongregacija je odluku donijela i potvrdila (ako se ne varam - za 2 različita pape i sa 2 različita sastava Kongregacije).
Grčka ortodoksna:
Ekskomunicirala ju je i zabranila primanje sakramenata.

Dakle - niti ortodoksi niti rimokatolici je ne prihvaćaju, sugeriraju zabranu širenja njenih pisanja - a ti sve svodiš na odluku jedne osobe na čelu Kongregacije koju nazivaš sotoninom slugom kao da je riječ samo o njegovom mišljenju. Malo je više ljudi tu uključeno, u dužem vremenskom periodu i svima je odgovor bio - negativan.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:10 
Odsutan

hrvren napisao:
...Grčka ortodoksna:

Dakle - niti ortodoksi niti rimokatolici je ne prihvaćaju,...

dakle Vasula se u svojoj crkvi ne smije pričešćivati.Ako je ekskomunicirana iz svoje crkve jel se smije pričešćivati u Katoličkoj crkvi?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:13 
Odsutan

običan momak napisao:
mene zanima zašto pripadnica Pravoslavne crkve traži da autentičnost njenog pisanja potvrdi Katolička crkva i jel uopće moguće da to Katolička crkve prizna?Naime dosad nisam čuo da se tako nešto dogodilo

Tamo je ekskomunicirana:

http://www.infovassula.ch/tliggreekorthodox.htm#greece

"The Committee, having examined the evidence, has reached the conclusion that Vassula Ryden has expelled herself from the Orthodox Church, although she still presents herself as a member."

"Nakon pregleda dokaza, komisija je zaključila da se Vassula Ryden ekskomunicirala (pretpostavljam da bismo u duhu hrv jezika mogli dodati dio - svojim djelovanjem) iz ortodoksne crkve, mada se ona i dalje predstavlja njenim članom."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:15 
Odsutan

običan momak napisao:
hrvren napisao:
...Grčka ortodoksna:

dakle Vasula se u svojoj crkvi ne smije pričešćivati.Ako je ekskomunicirana iz svoje crkve jel se smije pričešćivati u Katoličkoj crkvi?

Po ovome, ne bi smjela:

http://www.infovassula.ch/tligfaq.htm#mayvassula

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:17 
Odsutan

ma volio bi i ja da me ekskomuniciraju iz svih crkava kad bi mi to dalo Raj. 8)
ali kako ono reče Oliver Mlakar: "kolo sreće se okreće" i Mao Ce Tung: "ko bi gori sad je doli."

:lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:19 
Odsutan

hrvren napisao:
običan momak napisao:
hrvren napisao:
...Grčka ortodoksna:

Po ovome, ne bi smjela:

http://www.infovassula.ch/tligfaq.htm#mayvassula

a mariborski biskup ju je pričestio i splitsko-makarski biskup. daj javi odgovornima da ih ekskomunicraju, možda stekneš kongregacijsku slavu i kongregacijski vječni život. :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2011 11:20 
Odsutan

ANTE KATOLIK napisao:
ma volio bi i ja da me ekskomuniciraju iz svih crkava kad bi mi to dalo Raj. 8)

Ante moj, pa meni zbilja nisi jasan - što ti onda ideš na mise u Crkvu čije odluke ne priznaješ, primaš pričest od sotoninih slugu...
...kada po tvom tumačenju niti ova Crkva danas ima veze s Bogom niti njene odluke imaju veze s Bogom

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]