cirenac napisao:
Uglavnom si u pravu Francek, mada mi je ovo malo zanimljivo jer je lik uporan u svojoj
nadobudnosti (gluposti)..
Da je izmlatio poprilično gluposti to je očito. Ako samo pogledaš neke od "bisera" koje je ovde napisao, citiram;
Statisktika kao znanost;
why napisao:
Statistika kao znanost već je odavno omogućila zaključke za koje pitaš: da li djeluje gospodar naši sudbina i koliko je smisleno naše svakodnevno ponašanje u tom smislu?
why napisao:
Da je statistika moćna znanost govori nam to da pomoću nje možemo prognozirati buduće događaje.
Definicija povijesti;
why napisao:
...ima jedno jednostavno pravilo (ne skroz precizno, ali vrlo upotrebljivo) što je to povijest. A što nije povijest. Ono što djeca uče u školi iz predmeta povijest - to je povijest.
Definicija dobra;
why napisao:
Čini drugome što želiš da drugi čine tebi - ne čini drugome što ne želiš da drugi ne čine tebi.
Ovo ne znan kaj je, prosudi sam;
why napisao:
E, pa vidiš, gosp. Fran, obrazovni sustav ovoga svijeta i sveučilišna naobrazba oblikuju produktivne ljude i produktivno mišljenje onih koji su sposobni donositi takve kvalitete zaključaka o kojima ja govorim i djelujem.
why napisao:
Kada čovjek od mjerodavnih vladinih ustanova i strukovnih komora ima licencije za svoje stručne elaboracije i kada kritika njegove stručne javnosti mu daje za pravo, e vidiš to su argumenti na koje se obrazovan čovjek poziva u svom djelovanju i svojem promišljanju; i zato ja s punim pravom se pozivam na činjenice i zaključke jer se oni potvrđuju! (a to sam ti odgovorio na tvoje ponavljano: što je to istina i što je to znanje?) – ono što se potvrđuje u stvarnosti!
Imaginarno pitanje;
why napisao:
Tipično takva tema gdje se diskutanti na kraju ne pomaknu sa samog početka je ovo imaginarno pitanje o postojanju Boga/boga.
To su samo neki od bisera. Dovoljno ti je da to pročitaš i sve ti je jasno.
cirenac napisao:
E, koliko je likova prohujalo, hm, prestao da brojim, u početku su i zanimljivi,
al kasnije "pojedu"sami sebe..
Bilo je bisara, to se mora priznati. A najbolji, ili možda najzanimljiviji su ovakvi nadobudni iza kojih stoji njihovo mišljenje. Zamisli, iza njega stoji njegovo mišljenje.

Jaka stvar. Uvik će biti sanjara, ali mene zanima kakva bi to budala morao biti da te neki tip koji piše pod nickom "Why" uvjeri u bilo što? Pogotovo kad pogledaš kakve je "bisere" od izjava ostavio na ovom forumu. Sutra će se pojaviti tip pod nickom "Because", a prekosutra tip pod nickom "Probably", i gle čuda: svaki od njih će imati svoju istinu, vlastitie činjenice, vlastite dokaza o šta ti je znam čemu.
Sad te pitam šta bi se dogodilo da pred toga tipa koji piše pod nickom "Why" postavim Tomu Akvinskoga? Šta bi od njega ostalo kad bi se Toma "razmahao". Uzmi u obzir da je Toma živio u 13. stoljeću. A da stavim pred njega filozofa koji se zvao Severin Boetije, koji je usput rečeno živio u 6. stoljeću. Šta bi ostalo od tog tipa koji piše pod nickom "Why"? A ti ljudi su živili prije poprilično godina. Sad probaj zamislit kakvi su to intelektualci. Na kraju "pojedu" sami sebe kako si napisao, zato jer pišu privatne mudrolije, zato pojedu sami sebe. Nemereš ulaziti u raspravu protiv jednog Kanta, ili možda Tome Akvinkoga sa vlastitim mudrolijama, unapred su osuđen na propast.
Ti Cirenac pišeš, citiram;
cirenac napisao:
kad je na "tankom ledu" biži ko
vrag od svete vode, tj, odgovori su mu nula, zero...itd
Normalno da su mu odgovori nula kad ispred sebe ima takva imena kao što su Toma Akvinski i Severin Boetije. Zato sam i napisao;
Fran26 napisao:
Čekaj samo da ga navučem na prostranstva filozofije, onda je gotov. Kad ga dobijem na prostranstva filozofije, tu je priči kraj.
Ali izgleda da ovaj tip koji piše pod nickom "Why" nema vremena. Ne bum ja raspravljao s njim. Ne, nipošto! Toma Akvinski je taj koji će ga oderati, Toma je taj koji će raskrinkavati njegovo neznanje.
cirenac napisao:
Ovaj , Whu, ignor lista do kraja 2014.
Znači, otkantao si ga. Lol.

Iskreno, i ja to isto mislim napraviti. Kad mi dosadi, slijedi ignoriraj lista i to je onda priči kraj. Trenutno me zabavlja pa ga još ne mislim stavljat na listu.
Hrvoje Hrki napisao:
...otkud znaš da nismo pročitali uvod u krščanstvo ili prijeći prag nade?...ja osobno jesam
Koliko virtualnih godina se poznajemo Hrkane? Reklo bi se poprilično. Zato nemoj lagati zlateko. Da si pročitao nešto od spomenutog, nije uopće bitino šta, da si pročitao nešto od zdrave nauke Katoličke Crkve, ne bi sigurno pisao to šta pišeš. A pročitao sam dosta tvojih bisera. Jel se sićaš šta sam ti napisao na "Pravovjerju" prije dvi godine? Vraga crnoga se sićaš. Lol. Citiram;
...tako dugo dok ćeš imati internet-učitelje virovat ćeš u sve i svašta. Šta ti netko kaže ti viruješ. Ti viruješ u priče Vassule Ryden, viruješ u don Gobbija, viruješ u Mariu Valtortu, ali ujedno viruješ da si tradicionalist, viruješ u plave ili žute knjige, viruješ u eru mira, viruješ u teorije zavjere, u masone i protokole Sionskih mudraca, i u mnogo toga ti viruješ. To ti je greška. Ti si napustio papu Ratzingera. A zeke si to učinio? Zato jer si naivan. Fran "Pravovjerje" 12.10.2012.Fascinantna stvar je da sam ti na "Pravovjerju" napisao, citiram;
Znaš kako nas ja ovde vidim, naravno, sud donosim jedino na temelju postova, budući da vas uživo ne poznajem. Uglavnom, ja ovde vidim;
...jednu naivnu osobu, osobu koja je veoma pogodna za new age virovanja. Sve šta vidi, šta joj se malo lipše prezentira prihvaća. Viruje u bogove i boginje, vile i vilenjake. Fran "Pravovjerje" 6.3.2012. A ti na to odgovoraš, citiram;
...valjda sam ja naivan kako tvrdiš, samo se mi ljudi uvijek pokušavamo samozavarat i mislimo da nismo tako naivni , pa ti tako ja dosta vjerujem u te slobodne strijelce, zanesenjake i idealiste
moguće da se mnogi pokušavaju pokazati u boljem svijetlu nego stvarno jesu , ali ja nisam uključio sve osjetilne antene jer na ovom forumu želim biti full coool i relax pa se ne trudim svakoga lovati u laži
pa zato valjda pušim razne priče , ali barem nije dosadno Hrkan "Pravovjerje" 6.3.2012.
Nemoj biti naivan Hrkane. Nemoj biti fejsbuk-katolik, nemoj biti link-katolik.
Hrvoje Hrki napisao:
šta kaže kard. ratzinger glede evolucije ili kreacionizma?
šta kaže službeni nauk KC glede evolucije č.darwina?
Da nisi gubio vrijeme na bitno.hr., mojasudbina.hr., fejsbuk.hr., katolik.hr., i ostale gluposti, nego da si uzeo u ruke nekog od spomenutih autora, znao bi šta Joseph Ratzinger kaže glede evolucije ili kreacionizma.