www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 22:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2008 22:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
uvijek možeš reći NE :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2008 22:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
maranatha napisao:
uvijek možeš reći NE :wink:

..to nije funkcionalno.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Jest...
PostPostano: 28 lis 2008 22:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Vitar s Dinare napisao:
Potreba je u čovjeka (m/ž) da se darivaju u ljubavi, nesebično...
Funkcija spolnosti, to mi zvuči prehladno. No kad imaš potrebu i na takav način (spolno) sjedinjavati se s bračnim partnerom, imaš potrebu jer ti je stalo, jer je to intima koja ima dostojanstvo, koja nije samo biološka funkcija lišena emocija i uzajmne radosti...

Moj muž se je nakon 2 godina braka razbolio i ja sam živjela 20 godina bez spolnosti ili kako ti kažeš "največeg čina ili čina u kojem smo najbliže Bogu". Voljeli smo se svim srcem, ne samo bili smo zaljubljeni jedno u drugo. Bez Božje pomoći, ljubavi i blizine i naša ljubav nebi bila tako jaka.
Slažem se sa tobom kada kažešza spolnost u braku da je to intima koja ima dostojanstvo, koja nije samo biološka funkcija lišena emocija i uzajmne radosti..ali se ne slažem da je to najveći čin u kojem smo najbliži Bogu. Največa je LJUBAV!
Ljubav u spolnosti, ljubav u apstineciji, u siromaštvu i u bogatstvu u zdravlju i u bolesti. Kada vidimo da nam je bračni drug ili družica Božji dar kojeg moramo poštivati i ljubiti dok nas smrt ne rastavi.
smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Ma
PostPostano: 28 lis 2008 23:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ma htio sam reći da smo tad u najbližem odnosu s Bogom. Supružnici stvaraju novi život a Bog mu tad daje dušu. U tom trenutku, činu, stvaranju. Dakako ljubav je bitna. Ona je pokretač.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 08:14 
Odsutan

Funkcija
Potreba
Funkcija
Potreba
Funkcija
Potreba
Funkcija
Potreba
Funkcija
Potreba
Funkcija
Potreba
Funkcija
Potreba
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 08:30 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Mila i predraga Speranza, zadivila me tvoja prelijepa ljubavna priča!!!

Slažem se da je spolnost funkcija, a ne potreba.

Slažem se da, kao i svuda, i u bračnoj postelji treba biti pristojan. POGOTOVO tamo.

I slažem se da ljubavni, spolni čin nikako nije najviši ili kakav već čin u braku. Najvažnija je ljubav u dobru i u zlu...
Seksualnost je ponajviše u FUNKCIJI da se produži vrsta, ali naravno i da se bračni drugovi još više zbliže..Ali sad da se bez toga ama baš nikako ne može, da je to neka neodoljiva potreba - ne slažem se...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 08:34 
Odsutan

Joj kak ste svi tu pristojni.
Kaj pristojni misliju o obrezanju žena:

Kad je pak riječ o obrezivanju žena, koje se još vrši u nekim, osobito muslimanskim sredinama, to nema znakovne veze s biblijskim ni kuranskim obrezanjem, nije obred nego samo običaj. I nije riječ ni o kakvom obrezivanju kožice nego o čupanju dražice djevojčicama prije početka puberteta da se tako budućoj ženi onemogući doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vrijedna i vjerna supruga i majka. Možda je to bilo posebno prikladno muškarcima koji su morali imati više žena.
http://www.glas-koncila.hr/portal.html? ... 7&act=show

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 08:47 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Ovo je grozno, muslimani su stvarno u nekim stvarima totalno zaslijepljeni i na krivom putu...

Ja sam aposlutno za to da su u vođenju ljubavi jednaki i muškarac i žena, da svatko doživi spolni čin na najljepši mogući način. A ako se oni vole Ljubavlju Gospodnjom (eh da nam je više te Ljubavi Gospodnje!!!) - nikakvih problema u spolnom životu ne bi trebalo biti... Nitko neće ostati uskraćen.
Ja sam razmišljala ovako (i razmišljam još uvijek): ako je već velika radost i užitak makar samo primit za ruku, zagrliti ili poljubiti voljenu osobu - ma kako ne bi još bolje bilo voditi ljubav s njom..Kako da i muškarac i žena ne uživaju jednako u tom činu...Kako da pretjeraju ili sl. ako se jako vole i poštuju..Mislim da ni do kakvih devijacija neće dolaziti ako se vole iskreno...I ako je Bog barem jednome od njih temelj Ljubavi...Temelj ŽIVOTA....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 08:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
zao mi ih je,.. citala sam jednu knjigu o tome... i stvarno mi ih je zao,...

kao,.. tako ce zena biti vjernija, odanija,.. prije puberteta ih vec "srede",.... neke cak dok su dojene,..(svako pleme drukcije)- ako nisu "sredjene", to je kao da nisu spremne za brak, a ponekad ih i u drustvu izbjegavaju,... a muz, koj "mora" imati po nekoliko zena,.......

tema koja se moze prevesti na nekoliko nacina,.. na spanjolskom ima puno stranica o tom... na hrvatskom sam trazila i niti jedna,... bar pod pojmovima koje sam upisivala,...

oko dva milijona djevojcica su svake godine "unakazene",....
bez higijenskih uvjeta,.. bez anestezije, obicnim nozem,.. grozno,... u trideset zemalja, vecinom afrikanskih se to jos uvijek obavlja... sve da ne bi doslo do jednakosti izmedju ta dva spola,...

a tradicija vuce korijenje iz kamenog doba (u centralnoj africi) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 08:55 
Odsutan

Ako ja vas pristojne dobro razumijem, vi smatrate da i žena ima pravo spolne naslade?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]