www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 22:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 13:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Kleofa napisao:
Citat:
Kakav je vas stav prema francuskom poljupcu?

Vrlo jednostavan način za udavit ženu. :wink:

Slika
Slika
Slika
Slika

Kleofa, Kleofa....... :lol: :a1490: :a1490: :a1490:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Odgovor
PostPostano: 29 lis 2008 15:48 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Vitar s Dinare napisao:
Nasmijesen napisao:
Jel mogu ja sad nesto pitat? :D

.što je to francuski poljubac ?

Vrh
Citiraj  
 Naslov: To ti je...
PostPostano: 29 lis 2008 15:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
...poljubac koji je došao iz Francuske, EU. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Odgovor
PostPostano: 29 lis 2008 16:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
naggar napisao:
Vitar s Dinare napisao:
Nasmijesen napisao:

.što je to francuski poljubac ?

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 18:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
speranza napisao:
Kleofa napisao:
Ako ja vas pristojne dobro razumijem, vi smatrate da i žena ima pravo spolne naslade?

A zasto ne bi trebala da ima,DA JA SMATRAM DA TREBA...da i žena ima pravo spolne naslade...i to svaka zena..

Svi doboro znamo sta je brak..a isto tako i sta je naslada u braku...
Kod nas krscana spolni odnos moze imati razlicito znacenje.U znacenju je cesto nesporazum..Ili neznanje,ili neka prepreka..
On moze bit ocitovanje ljubavi i zaljubljenosti njeznosti i zelje za zblizavanjem, moze biti samo zabava uzitka, a itekako moze biti nesto sveto sto pripada samo braku.Sto sjedinjuje dvije osobe u podpuno predanje.Jednostavno reci sto spolni odnos znaci za nas nije uvijek lako,jer ga je nemogocu u par rijeci opistati .Jer smo razliciti ,pa i zelja nam je razlicita u zblizavanju, a da bi zblizavanje bilo pravo i obostrano treba uloziti dosta truda.

Citat:
Vidite dragi moji,vi ste uglavnom jako mladi ljudi gdje hormoni još rade punom parom . Ljudi srednjih godina već se smiruju a stariji su uglavnom već u miru . Naravno da ima iznimaka.
Ja sam stara pa sam vidjela puno ljudi oko sebe i čula brdo svjedočanstava.

Ja sam ipak drugacijeg misljenja..Kada udjemo u brak cesto smo neiskusni..Katolicki brak trazi cistocu do vjencanja...Sve sto se tada dogadja u braku je obostrano ucenje...Zene znaju cesto nakog duzeg perioda ili mnogo godina poslje da odkriju "nasladu u sjedinjenju"
Ona odkriva tehniku i tako i ona tezi za nasladama...i tako i u odmaklim godinama braka ima sto se jos uvjek odkriva i cini veliko zadovoljstvo...

Citat:
Danas momak i cura bili oni zaručeni ili kratke veze imaju za cilj da završe zajedno u krevetu što ih nikako ne obavezuje na ozbiljnu vezu. Kada se mladi ožene još jedno vrijeme funkcionira ta želja. No život donosi i probleme pa i koju svađu. .

I pored toga zena ima pravo za nasladu..Jer u svadji ucestvujo obadvoje,pa cesto poslje svadje sladje..jer je doslo do izmirenja...
Citat:
Često kada žena zatrudni dolazi do hlađenja te velike želje. Žena se brine o djetetu , muž ide pomalio u drugi plan , sve manje ju traži. Ili žena osjeća potrebu a muž joj okrene leđa.

Ne mislim da dolazi do hladjenja..Nego je potrebna stanka,ili druga tehnika...Zena tjera muza u drugi plan ,ako on ne zeli da ucestvuje u suradnji s promjenama koje su nastale s dolazkom novog clana...
Potraba i obaveze su vece, pa tako ceto muskarac je duzan da dijeli s zenom zajednicki sav posao i brigu...Pa tako nece doci do zahladjenja...
Tu je potreba velika komunikacija..obostrana.Problem je ako je muz dominantan,pa stavlja zenu u drugi plan i tako moze da dodje do zahladjenja..Ali,ako prihvati ulogu oca,onda ce ostati i muz,koji ce dobiti svoje..Tako ce i zena biti sretna i zadovolja ,i tako ce i njoj znaciti naslada nesto..
Citat:
I tako godinama sve manje i manje. Često muškarci a desi se i ženama traže surogat van bračne zajednice

A zasto..??? To nije krscanski?
Krscanaski brakovi su duzni da se zajedno bore svim snagama da ne dodje do toga...Onaj tko to cini,taj najcesce nema razloga za to...barem ne zbog bracnog druga..nego su prohtjevi problem,njegova pozuda i uzitag tih naslada..."a pogotovo ukradjeno je interesantno"ali nije posteno....Znaci, bracni drug moze to uciniti cak i tamo gdje je sve najbolje u braku..gdje je sex sasvim uredu...
Djavao stoji na svakom koraku,on vreba svakog tkoga god moze dobti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 19:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nasmijesen napisao:

iako smo nešto slično pisali u temi o spolnosti,dopustite mi da se malo i ja umiješam :D

svaki osjećaj u čovjeku je dobar...kroz osjećaje proživljavamo i doživljavamo život,a to znači i naše tjelesno izražavanje...zagrljaji,drženje za ručice i poljubci su jedan od načina izražavanja osjećajne ljubavi....no,probelmi u svakom pogeldu nastat će u trenutku kada se osjećaji pretvore u strast,buktinju koja kad s e zapali rijetko da je s e može jednostavno "zgasnuti"...

vjerujem da manje više svi znadete što je strast,a jednostavno rečeno,to je stvaranje silne želje za spolnim odnosom ili pak čin uzbuđivanja partnera...

apropo tzv.francuskog poljubca...misliš li da je doista takav način izražavanja ljbavi za mlade i one manje mlade :lol: koji su odlučili živjeti čistoću prije braka dobar?znači li to voljeti tu osobu na iskren način ili...?ima tu mnogo pitanja i raznih odgovora,ali to je područje u kojem nitko od nas nije bio dosljedan(čast onima koji jesu)pa i pričati sada nakon što si probao dio "kolača"i pametovati,baš i nije najbolje sredstvo za razumijevanje i prihvaćanej istog...no,ako neće nas slušati,neka posluša Isusa i što je on to milsio u svom vremenu i svakom drugom,pa tako i ovom našem...

činjenica je da ničeg nema loše u međusobnoj spolnoj privalčnosti,dapače to je dobro...ali istom tako to predstavlja i vrlo veliki izazov...pitanje je sada koliko je tko sposoban od nas držati svoje osjećaje pod kontrolom i naravno imati snage stati prije negoli oni postanu napast...čim osjetimo da nas osjećaji tjeraju da idemo dalje i dalje,čim čovjek osjeti takovu želju koju prepoznaje kao buktinju strasti,e tada bi trebalo na sve moguće načine tražiti da to "ohladimo" i d a jednsotavno kažemo-stop,dosta je, jer znadem kuda me to može dovesti...

poljubcem izražavamo osjećaje prema nekoj osobi,stoga ako ja poljubim nekoga,to je moj način iskrenog izražavanja osjećaja,no ako činim suprotno,zato što mi je cilj tu osobu spolno uzbuditi ili pak samog sebe,tada to sigurno nije dobro i nalazimo se na skliskom terenu..kažu psiholozi da biu trebalo naći dobar timing i u takovom poljubcem načinu izražavanje osjećaja prema nekoj osobi,a to je opet svakome od nas,čineći po svojoj savjesti i razboritosti....

u svakom zdravom druženju s osobom do koje mi je stalo i koju volim,trebalo bi nam biti ciljem iskazivati naše osjećaje prema toj osobi,pokazi joj koliko nam je do nje stalo,a ne imati za cilj spolno se dokazivati i uzbuđivati...znam reći ćete,lako je ovako pisati,ali kada se nađemo u takovoj situaciji..hmhm...nastojmo da to takovih situacija ne dolazi,ako istinski želimo živjeti svoju vjeru i držati se Kristove moralistike...mnogi od mojih govornika prije mene su već lkazali puno dobrih i pametnih i svjedočanstva i uputa i korisnih savjeta,pa ne bih sada u širinu...

moram ovdje kazati,da će svatko sa svog gledišta,subjektivno razlučivati sebe i zbog toga ne želim davati nikakove savjete ili pak da ispadne pametovanje nas iskusnih,onima manje iskusnim,već želim samo naglasiti i reći...svaka ona djevojka ili mladić,koji su istinski odlučili u svom hodanju prije braka živjeti čistoću,ali baš živjeti,ama baš ni jedan,zvao se on francuski,talijanski ili bermudski poljubac neće biti indikator niti bilo kakova pomoć u življenju te čistoće...dapače u mnogočemu su više destruktivni,negoli korisni znak iskazivanja "ljubavi",osim ako pak nije kao što malo poviše gore napisah......

eto,to bi moj dragi brate nasmiješeni bio i moj odogovor na tvoje pitanje,a opet kažem,ti i tvoja djevojka,najbolje znadete,koliko osjećaja u vama ima jedno spram drugoga,da ni jedan poljubac to ne može niti nadoknaditi niti zatomiti,a može vas odvući na trusno područje gdej poslije toga niste ni zadovoljni,niti sretni,osjećate i grižnju savjesti i jedan prema drugome,kao i zajedno prema Isusu kome ste obećali čistoću,naravno ako jeste a vjerujem da jeste,jer si to jednom naglasio :wink: ...mnogo puta se i sam nađoh u takovoj diskutabilnoj situaciji,a meni se čini d a si ti nešto slično o tome već i pisao....

ima tu mnogo još što bi se moglo pisati,razgovarati,pitati,no bitno je ponekad stati pred svoje zrcalo i na mnoga pitanja koja nam se nameću u tom obrisu zrcala vidjeti lik samoga Krista i vidjeti jeli njegovo lice tužno ili pak sretno i zadovoljno gledajući nas i naš način života i u tom segmentu...

nadam se da neću ispasti patetičan ako kažem,da ipak svaki naš problem,pitanje,medoumice, koji se u nama pojavljuje,trebalo bi ipak prvenstvemo gledati kroz prizmu vjerničkog života,jer ipak smo vjernici i želimo živjeti tu našu vjeru na najbolji mogući način i tako kroz teologiju tjelesnosti u ovom ograničenom životu,dati drugima na znanje da smo i duhovna bića,koja su željnja uvijek prave i iskrene ljubavi i Ljubavi,koja počinje već ovdje na zemlji,dok svoju puninu ne doživimo u samom Gospodinu..pa eto,dragi moj brate,to želim od srca i tebi i sebi i svakome od nas na ovom forumu,a i šire..oprostite opet na malo podužem postu,ali koji puta ja drugačije i ne znam :)

s poštovanjem,
Ljubi i čini što hoćeš!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 22:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Bogu zahvaljujem na snazi odluke,.. na cvrstoj volji, i vjeri,.. i naravno, jos vise Mu zahvaljujem jer je u srce mog tadasnjeg momka, pa zarucnika a sada muza, stavio postovanje te odluke i istu zelju,...

mi smo se cuvali do braka... cak i francuski poljubac, do na dan vjencanja, niti jedan,...
znam u danasnje vrijeme ce svak ostati :shock: :shock: ali, oni koji pohadjaju molitvene, i iskreno se predaju, znaju o cemu govorim kad kazem da mi je Gospodin udjelio tu milost,. ne kazem ja da sam prije bila svetica,.. nikako,.. jer ja sama ne mogu protiv svjetovnih vrednota,...
vec je Gospodin bio Velik i dokazao jos jednom da samo ako U Njemu trazimo snagu da ce nam ju i dati,.. jer mi smo slabasni bez Njega,... a Cistoca, to je dar od Njega,.. i jos vise, kao dokaz, kad sam upoznala muza, i kad mi je rekao da i on ima tu zelju,..

sto reci Gospodu,....

Ps 118 (117). Zahvala u hramu za udijeljeno spasenje (za uslisenu molitvu)

Zahvaljujte Gospodinu, jer je dobar, *
jer je vječna ljubav njegova!

Neka rekne dom Izraelov: *
»Vječna je ljubav njegova!«
Neka rekne dom Aronov: *
Svi koji se Gospodina boje neka reknu: *

Iz tjeskobe Gospodina ja zazvah: *
on me usliša i oslobodi.
Gospodin je sa mnom, i ja ne strahujem: *
što mi tko može?
Gospodin je sa mnom, pomoć moja, *
i zbunjene gledam dušmane.

Bolje se Gospodinu uteći *
nego se uzdat u čovjeka.
Bolje se Gospodinu uteći *
nego se uzdat u mogućnike.

Gurahu me, gurahu, da me obore, *
ali mi Gospodin pomože.
Gospodin je moja snaga i pjesma, *
on mi je spasitelj.
Čuj! Radost i spasenje *
odzvanja šatorima pravednika:

Gospodnja se proslavi desnica, †
Gospodnja me uzdignu desnica, *
Gospodnja se proslavi desnica!
Ne, umrijeti neću, nego živjeti, *
i kazivat ću djela Gospodnja.

Kaznom teškom kaznio me Gospodin, *
ali me smrti ne preda.

Otvorite mi širom vrata pravde; *
ući ću, Gospodinu zahvaliti!
»Ovo su vrata Gospodnja, *
na njih ulaze pravedni!«

Zahvalit ću ti što si me uslišio *
i moj postao spasitelj.
Kamen koji odbaciše graditelji, *
postade kamen zaglavni.
Gospodnje je to djelo: *
kakvo čudo u očima našim!
Ovo je dan što ga učini Gospodin: *
kličimo i radujmo se njemu!

Gospodine, spasenje nam daj! *
Gospodine, sreću nam daj!
Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje! †
Blagoslivljamo vas iz Doma Gospodnjega. *
Bog je Gospodin, on nas obasjava!
Složite povorku s grančicama u ruci *
sve do rogova žrtvenika.

Ti si Bog moj - tebi zahvaljujem: *
Bože moj, tebe ja uzvisujem.
Zahvaljujem Gospodinu, jer je dobar, *
jer je vječna ljubav njegova!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 08:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Citat:
mi smo se cuvali do braka... cak i francuski poljubac, do na dan vjencanja, niti jedan,...

Bravo Matyjesus. Ja nisam uspio ostati vjeran Gospodinu.
Nadam se jedino da taj jedan francuz na dan vjenčanja nije bio u crkvi na misi jer je to protestantski običaj koji se preko filma uselio među nas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 09:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Uh, ja sam sa pitanjem o francuskom poljupcu htio povezati neke stvari dosad, nije mi bila namjera svesti ga u kontekst prije braka. Iako da se razumijemo, znam da nije pametan potez (fr.), i da je teze zauzdat se nakon njega nego prije njega. Sta cu, govorim iz iskustva. :oops:

No da nebi skrenuli u ispraznija pisanja zadrzimo se na bitnom (temi).
Dakle, francuski poljubac u braku, zelja za mazenjem, poljupci u tijelo. To moze dovest i do jednog vida oralnog seksa. Sto imate reci o tome?

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Nasmiješen
PostPostano: 30 lis 2008 09:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

...a dobro, fr.poljubac u braku je u redu. no koji je to vid o.seksa??? Sad ja tebe nasmiješeni ne kužim....zar ih postoji više...?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]