www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 lip 2025 23:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 17:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
vox napisao:
ivana 2009 napisao:

Sta napraviti od djece. debile????? Da ne znaju sto je crtani i tv????? Da ih ismijavaju jer nista ne znaju???????????? Mislim da ce biti u ovakvom drustvu degradirani samo zato sto su vjernici i sto ce biti drugaciji.

meni su se na srednjoškolskom maturalcu u Španjolskoj smijali što nisam ni kap alkohola probala..
a kad su me pitali "zašto", rekla sam "tata je reka nemoj"..
moš si mislit smija..dok svi oko tebe čašu više il manje pijuckaju...

je li nam to izgovor?? da nam se dici ne smiju?? i jesam li ja primjerice zbog toga postala debil???

a možda se našoj dici sutra budu ismijavali što nisu probali i isti spol..pa im možda budu govorili vidi debila katolika, smiju samo suprotni spol...od kad je svijet ravnalo za ponašanje??

maranatha napisao:
al to u početku bude zanimljivo ....onda se ohlade ...moji makar ....stariji se skroz ohladio odavno....pa će i ovaj ...

i što kad se ohlade?? ohlade se od jednog, aono na tržištu stiga drugi..pa treći--pa moraš imat/kupit sve...
i tako dite provede to neko razdoblje djetinjstva u zagrijavanju i hlađenju od jednog čudovišta do drugog..
pa dođe tzv pubertet pa neka opičena muzika, cigareta..pa malo alkohola..možda i nešto xrugo..što tad?? reć ohladit će se??
jer svako vrime nosi svoje. dans crtić sutra neka drzga verzija "crtića" tj zanimacije za tu dob...

Draga Voxi,
ovo si dobro napisala...

Ne treba djecu držati pod staklenim zvonom,slažem se,
ali ne treba niti pretjerivati,i dati sve što im padne na pamet,
i što vide.
Svako zna najbolje,al'dok god vodimo računa o njima,
bit će dobro...dok provodimo bar jedan dio vremena s njima,
slušamo ih,ili se igramo,i onda polako učimo i odgajamo,dok
ne dođe na ulicu...eh onda ono što smo dali i uložili u njih
treba da ih vodi.
Je da su čudni već sada,kada ne psuju,
ili npr...neće lagati jer neće moći primiti hostiju na sv.misi...
ali slava Bogu na tome...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 17:56 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
ma lipa Magdice, ja sam samo tila reć ovo, il govorim to:

di je ngdje maranatha rekla: pa nisu crtići krivi za sve??!!

naravno da nisu. a znam da je i gotovo nemoguće "obarnit" dite od svega što zapad nosi tj moderna civilizacija.
ne smtram da dite trebamo stavljat pod stakleno zvono, to je uostalom, mislim, i nemoguće

naportiv, smatram da ak već postoji zabava crtića, onda treba dozirati i vrijeme gledanja i sadržaj.
vrijeme primjereno uzrastu, što ja znam cca 30-60min dnevno??
a sadržaj?? nikako ta neka čudovišta!!

pa jer nisu tako ovce na broju a vuk sit
dite em zna da postoji tv i crtići, em ne gleda gluposti (kad već gledati kao gledati "mora")

a ja se pitam, pa što bi bila verzija crtanih nakaza dičije dobi, što bi bio ekvivalnet našoj dobi?? možda HORORI?? il "keski" scene u kakvoj komediji??
pa jel ih gledamo onda??, il ako gledamo, jel ih gledamo dozirano jednom mjesečno?? il svaki dan?? i što nam to nosi??, nama koji se Kristovim zovemo...

i jel isto kad gleda dičiji mozak koji u svemu tome vidi model ponašanja

(dite koje se bacilo s balkona u namjeri da leti ko neki junak if crtića il ko ono dite od 11god koje misli da je normalno da svi iznad 18e idu kurvama jer tako rade oni u Najboljim godinama.. itd..primjera)

il kad gleda odrasli mozak?? pa opet, nit odrasli mozak se ne može sav odvojiti od utjecaja filma i tv-a...

ne gledam tv ima recimo cca 2mj...koji mir...
ne čitam ni 24h novine..koji mir...
pa opet, nit sam pod staklenim zvonom..nit svijet gledam ružičasto..

nisam naivna misliti kako će mi dite bit sveto jer nije gledalo neke gormite il tome slično
al sam sretna da mu nisam ja gurala i dozvoljavala pod svojim krovom takve bezvezarije..
jer, čini mi se - nisu od Boga. a ako nisu od Boga, od koga su??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 18:08 
Odsutan

vox imas pravo,.. moram priznati da moji malci pogledaju svakakve crtice,. .cak i gormiti medju njima... i da evo ima vec koji mjesec da nece sam da se popenje u sobu, cak ni za dana,.. a stepenice su unutar kuce, nisu ni vanjske niti ide ne znam gdje, samo se popenje malo i eto ga,.. ali se ne usudjuje,..

toliki je strah u njemu,.. i sigurna sam da je od crtica,.. tako da sam se vec opredjellila na doziranje,..

ovdje cak pedijatri govore da NE VISE OD SAT VREMENA NA DAN!!! steti njima.. jer mozak postaje pasivniji,..

ali ko voli nek izvoli,..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 18:25 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
vox napisao:

naravno da nisu. a znam da je i gotovo nemoguće "obarnit" dite od svega što zapad nosi tj moderna civilizacija.
ne smtram da dite trebamo stavljat pod stakleno zvono, to je uostalom, mislim, i nemoguće

naportiv, smatram da ak već postoji zabava crtića, onda treba dozirati i vrijeme gledanja i sadržaj.

dite em zna da postoji tv i crtići, em ne gleda gluposti (kad već gledati kao gledati "mora")

a ja se pitam, pa što bi bila verzija crtanih nakaza dičije dobi, što bi bio ekvivalnet našoj dobi?? možda HORORI?? il "keski" scene u kakvoj komediji??
pa jel ih gledamo onda??, il ako gledamo, jel ih gledamo dozirano jednom mjesečno?? il svaki dan?? i što nam to nosi??, nama koji se Kristovim zovemo...

(dite koje se bacilo s balkona u namjeri da leti ko neki junak if crtića il ko ono dite od 11god koje misli da je normalno da svi iznad 18e idu kurvama jer tako rade oni u Najboljim godinama.. itd..primjera)

il kad gleda odrasli mozak?? pa opet, nit odrasli mozak se ne može sav odvojiti od utjecaja filma i tv-a...

nisam naivna misliti kako će mi dite bit sveto jer nije gledalo neke gormite il tome slično
al sam sretna da mu nisam ja gurala i dozvoljavala pod svojim krovom takve bezvezarije..

e ovo si dobro rekla...
ja to zovem nekako,čuvam svoj um samo za stvari
koje me čine sretnom...i mirnom...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 20:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
vox napisao:
ivana 2009 napisao:

Sta napraviti od djece. debile????? Da ne znaju sto je crtani i tv????? Da ih ismijavaju jer nista ne znaju???????????? Mislim da ce biti u ovakvom drustvu degradirani samo zato sto su vjernici i sto ce biti drugaciji.

meni su se na srednjoškolskom maturalcu u Španjolskoj smijali što nisam ni kap alkohola probala..
a kad su me pitali "zašto", rekla sam "tata je reka nemoj"..
moš si mislit smija..dok svi oko tebe čašu više il manje pijuckaju...

je li nam to izgovor?? da nam se dici ne smiju?? i jesam li ja primjerice zbog toga postala debil???

a možda se našoj dici sutra budu ismijavali što nisu probali i isti spol..pa im možda budu govorili vidi debila katolika, smiju samo suprotni spol...

od kad je svijet ravnalo za ponašanje??

Kud si ti otisla. Na maturalcu si punoljetna osoba . I meni su se svi smijali sto sam nevina kao da sam sugava bila. Ne pricam o tome. O malenima se prica. O tome da nema price koju bi ispricali. Nema crtica ,slikovnise,bojanke.Ja nemislim o ben10 i sl. to su gluposti i slijepac vidi. Pricam o pepeljugi ,Ljepotica i zvijer........ Svi smo mi to gledali. Dizni je sve price obradio. I tko zna sta sve ubacio sto ne vidimo. A dijete nemozes spasiti od svega.Otici ce kod nekoga, u skoli se gledaju crtici i tamo ce pogledati otici ces u Wc a na telkacu ce svirati mala sirena i eto prokletstva.
Odgojis dijete da je njegovo tijelo hram Duha Svetoga da se cuva za brak ,a ops u sestom razredu prof dodje i prica da je vazno zastitit se od bolestina. Djecu treba po mome upoznati sa svime. Biti mu priatelj i upozoriti na sve. Uz Bozju pomoc i zastitu izaci ce na pravi put. A sa strahovima i paranojama nista necemo postici.Sotona i djeluje preko straha. Ja svoje dijete svakodnevno predajem Bogu i zazivam Krv Kristovu da je zastiti. Odgajat cu je najbolje sto mogu opet naravno uz Bozju pomoc.Imamo zastitu idemo na misu i mislim da takvu djecu Bog cuva .Cuva svu a posebno takvu. U cijeloj prici mene je zanimalo ima li adekvatan crtani za evo nasu katolicku djecu u kojemu nema nasilja,seksistickih i okultnih scena???????????.Imam bebu od 6 mjeseci .Crtane ne gledam pa ne znam. Zanima me ima li sto takvo.Nadam se da sam bila jasna ovaj put.Ovdje se definitivno treba crtati da bi netko bio svhvacen. I naravno da ja necu bebi pustiti malu sirenu kad znam sada sta je .Zanima me sta smijem?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 20:42 
Odsutan

ja na maturalcu nisam bila punoljetna osoba
a i mislim da dan prije i dan poslije maloljetan/punoljetan niš ne znači
usotalom, htjela sam pokazat da svako doba nosi svoje "disneye"
jedno doba gleda crtiće, a drugo doba heavy metal, cajke i sl..
ak me razumiješ..dakle, svako doba nosi svoje tzv "disneye"

nigdje nisam pisala da se dijete može il treba od svega spasiti
ja sam ponavljam i ponavljam da ja kao roditelj neću sigurno biti ta koja će mu puniti glavu takvim tupavim crtićima..bilo ovim modernim čudovištima bilo disniyem za kojeg se eto svašta ispostavlja.
ne hvala!!
i to što rekoh i što radim ne smatram "obranom" diteta i čuvanjem već naprotiv samo jednom metodom odgoja u nizu...
meni nije dosta na dite zazvat Krv Kristovu pa ga bacit pred lavove Disneya

i ne slažem se da svom ditetu trebam bit prijatelj, naprotiv, mislim da trebam bit roditelj i to žestok roditelj
prijatelji su jedno a roditelji sasvim drugo
namisli roditelja i prijatelja nisu iste..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 20:46 
Odsutan

Magda napisao:
vox napisao:

e ovo si dobro rekla...
ja to zovem nekako,čuvam svoj um samo za stvari
koje me čine sretnom...i mirnom...

E ni ja ne gledam tv jer mi je sve bez veze. Ali djeca ne znaju nista sve ih zanima. Mene ne .Ja sam osoba odrasla sa svojim stavom i ti takodje a djeca se izgradjuju. Njih zanima sve. I trebali bi biti upoznata sa svime. Naravno sve primjereno njihovom uzrastu. Mozes li zamisliti osobu koja ne zna sta je tv ili pepeljuga i sl?? Otici ce u kino na predstavu pa ce se obrukati. To je jedna normalna stvar .Bila si napisala nasi bake i djedovi. U doba nasih baka su se price pricale. kad malo bolje promislis o vuku i sedam kozlica. Sta se desilo u prici .Majka otisla dosao vuk i pojeo kozlice. Juhu veselice za dijete.Cim nema majke dijete ima panicni strah. Ne zeli ostati samo jer ce doci vuk i pojesti ga. Mislis da su nase bake bile bolje od nasih generacija. E draga jedna baka je napravila hrpu abortusa a nije jedina na zalost. A i gledala sam na tv i kako su to radile pa su umirale. Sve je isto kao i prije samo sto sada imamo medije. Tada se nije sve toliko znalo.
Mozemo tako filozofirati do bezsvijesti. I svatimo na kraju da nista ne valja. Osim biblije, a i ona je teska i za nas . Pogotovo ako roditelj ne zna protumaciti i evo ode sve u krivom smjeru.
Svaki dan se treba pomoliti za dijete. Zamoliti Krista i njegovog andjela cuvara da ga cuvaju i stite. To je jedina zastita koju mozemo svome djetetu dati. Mi ne mozemo nista.Bezpomocni smo, ali uz Bozju pomoc sve mozemo. Uspjet cemo i mi i dijeca .Samo dijete trebamo predati Bogu i truditi se maksimalno da ga odgojimo kako treba.

Zadnja izmjena: ivana 2009; 20 lip 2010 20:54; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 20:52 
Odsutan

pogleć sejo Ivana, nimi je namjera na to se nešto osbno obrušavat
namjera mi je što detaljnije razjasniti svoje stavove "zašto ne poticati dicu da gledaju moderne gluparije pod vl.krovom"!!
samo to, niš više.

tzv argument da će to vidit negdje drugdje mi nije baš jak
jer negdje drugdje mogu vidjeti i cigarete..što ne znači da bum ja kod kuće dopuštala il poučavala o čarima povlačenja dima...

neko kratko razadoblje di možemo dosta kao roditelji i soboe utjecati na dite, imamo
a kasnije..izgleda dolaze bure..pa kakvi su im temelji, Bog zna--
i oće li se oduprt nevrimenu..ne znam...Boga molim...

al sve te oluje ne znače da ih ti sam tribaš dozivat i odobravat već u svojoj kući...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 21:01 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
ivana 2009 napisao:
U cijeloj prici mene je zanimalo ima li adekvatan crtani za evo nasu katolicku djecu u kojemu nema nasilja,seksistickih i okultnih scena???????????.Imam bebu od 6 mjeseci .Crtane ne gledam pa ne znam. Zanima me ima li sto takvo.Nadam se da sam bila jasna ovaj put.Ovdje se definitivno treba crtati da bi netko bio svhvacen. I naravno da ja necu bebi pustiti malu sirenu kad znam sada sta je .Zanima me sta smijem?

Evo nabrojat ću ih nekoliko za koje smatram da su ok i koje dozvolim svojoj djeci:

Štrumpfovi, Dora istražuje, Pčelica Maja, Traktor Tom, Šegrt Hlapić, Roary,
Hoću ja, Capelito, Biblijeske priče (ima ih za kupiti), Baltazar, Patka Matilda, Garfield, Bob Graditelj, Mala Šapa, Leteći Medvjedi... ne mogu se sad trenutno više sjetiti ali ima toga još. :lol:

Zadnja izmjena: IVT; 20 lip 2010 21:01; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2010 21:01 
Odsutan

vox napisao:
pogleć sejo Ivana, nimi je namjera na to se nešto osbno obrušavat
namjera mi je što detaljnije razjasniti svoje stavove "zašto ne poticati dicu da gledaju moderne gluparije pod vl.krovom"!!
samo to, niš više.

tzv argument da će to vidit negdje drugdje mi nije baš jak
jer negdje drugdje mogu vidjeti i cigarete..što ne znači da bum ja kod kuće dopuštala il poučavala o čarima povlačenja dima...

neko kratko razadoblje di možemo dosta kao roditelji i soboe utjecati na dite, imamo
a kasnije..izgleda dolaze bure..pa kakvi su im temelji, Bog zna--
i oće li se oduprt nevrimenu..ne znam...Boga molim...

al sve te oluje ne znače da ih ti sam tribaš dozivat i odobravat već u svojoj kući...

Naravno da neces pusiti i ...... Ali samo sam pokusala reci da ih NE MOZEMO ZASTITI da ce se negdje susresti s njima.. Ja opet pitam kakve smiju gledati??? I prije ovoga nisam namjeravala pustit da gledaju glupe crtane poput ben 10 i onog pikacua ili kako vec. To mi se i prije nije svidjalo.
Znam da mozemo puno utjecati na djecu to sam i napisala da cu ih odgajati uz Bozju pomoc najbolje sto mogu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]