www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 lip 2025 11:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 124 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2008 20:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
IVT napisao:
Ako je Gospodinu moguće dići mrtve u život...zašto bi mu bilo nemoguće probuditi osobu iz moždane kome?

BVB

Tako je...isti je Bog koji je uskrsno Lazara i koji ljubi tu osobu u komi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2008 21:24 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
vox napisao:
stjepan5 napisao:
Liječnici ne mogu predvidjeti koliko će trajati koma....

ovo nije koma, ovo je smrt
to je velika razlika
zamisli si mozak toliko sakat da više ne može vršiti svoju funkciju.
il nogu il ruku... tu su, al su mrtvi

Liječnici ne mogu predvidjeti koliko će trajati koma.
Slazem se da ne mogu predvijeti,ali mogu odluciti,kada cu iskljuciti aparate....

Jedan slucaj od prosli tjedan...Umro je jedan starac,Otac...kcerka (51god.) ga sahrani, i dog se vracala s groblja,da podje u Crkvu...pane,i mozdani udar..Nema joj nikakve pomoci..???Prikopcali je na aparate,a znaju da nema nikakve koristi,jer nema nikakvu sansu za poboljsanje...
A,kako u Austriji...mogu i rade bez dozvole,svima kojima su u prilici , da "vade zdrave organe"za presadjivanje drugima...
vjerojatno se ceka,da pronadju ...odgovarajuce...???
Djeca ,idu svaki dan..i kazu im jedno te isto...Ceka se samo sat..??
A ,kod nas je vrijeme "urlaba",pa mala kriza za rad...i pronaci,da se odgovara...??? I ciji se sat ceka..?

Ipak ,mislim da BOG I TO ODLUCUJE...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2008 21:30 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Moja mama..je imala tumor na malom mozgu..
Išla je na operaciju sa koje se nije vratila..
Nakon operacije su joj popucali kapilari u mozgu..i pala je u komu..
Krv se izlila..na mozak....
Funkcije moždane nisu radile..
Nakon 4 dana kome..liječnici su ugasili aparate.. :(
Mogla je vegetirati sto godina..
Al nikakve koristi od toga nije bilo..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2008 21:52 
Odsutan

vox napisao:
Elenora napisao:
dali se itko, igdje, ikad "probudio" mada su ustanovili "smrt mozga"?

koliko sam skužila, probuditi se mogu oni koji su u dubokoj komi, al ne i oni koji su moždano mrtvi.
ja sam si to slikovito nacrtala: neko ti tak nabuba mozak da od njega više nemaš niš (a mozak vodi sve, disanje....). naravna stvar da se takav mozak neće regenerirati. ko ni onaj koji je 2m ispod zemlje. ko ni pluća koja su pojedena od raka...
stvar je da danas srce imaš i mehaničko, a mozak nemaš. i da srce nije to koje vodi život, neg mozak.
onda mi dosita, kad tak gledam, frankenšajnovski izgleda pumpat organe umjetno krvlju i kisikom te hranom ne bi li radili. mogu oni radit tako umjetno, al koja je svrha?
hmmmm
treba proučit bioetiku

Za Boga nema može-ne može...Ako je mogao nas stvoriti iz praha,može i ponovo sagraditi kako ti kažeš "nabubani mozak"...No problem je što ljudi gledaju na prepreku,a ne ono što dolazi iza nje...Za Boga ništa nije nemoguće i krajnje je vrijeme da ljudi već jednom shvate da kolika je njegova moć...A znanstvenim proučavanjem zasigurno nikad nećemo doći do spoznaja koje su Bogu itekako poznate,stoga je uzaludno racionalizirati vjeru,postojanje i bilo šta na ovom svijetu.I veoma je tužno da nakon svih tih objava još ne vidimo...BOG JE SVE.On sve stvara i svime upravlja.Za njega nema riječi NEMOGUĆE.Jer On je svemoguć...Hvala ti i slava Bože...Jer milosrdan i milostiv si...Svim srcem pjevam ti...samo Tebe ljubim...samo Tebe slavim.Ti si moje sve

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2008 22:03 
Odsutan

vox napisao:
stjepan5 napisao:
Liječnici ne mogu predvidjeti koliko će trajati koma....

ovo nije koma, ovo je smrt
to je velika razlika
zamisli si mozak toliko sakat da više ne može vršiti svoju funkciju.
il nogu il ruku... tu su, al su mrtvi

Slažem se sa stjepanom...Ne samo da ne mogu predvidjeti koliko će trajati koma nego ne mogu predvidjeti ništa...Pa ako je nama objavio naš Stvoritelj da je sve moguće,a liječnici da je neke stvari nemoguće izliječiti...kome vjerovati.Liječnicima,koji su sasvim obični ljudi-ili pak Bogu...koji ima vlast nad svime.Opet ponavljam,ograničili smo se na znanstvenom viđenju...ali Bog vidi daleko više od medicine...Sve je MOGUĆE...Stvarno je više vrijeme da to prihvatimo...Pa zar bi Bogu,koji je uskrisio nekoliko dana mrtvog Lazara,bilo problem uskrisiti jedan mozak...Ne samo da će ga uskrisiti,već će mozak raditi 1000 puta bolje od onog koji nam je dan...Bog je SVE...Apsolutno sve...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2008 06:45 
Odsutan

malko sam kopkala po netu o moždanoj smrti al nigdje da nađem o tome ima li ljudi koji su se probudili iz te kome..??? Ima te li vi podatke, jer koliko se meni čini oni koji su u moždanoj smrti su najbolji kandidati za transplataciju organa...barem tako stoji po ovim medicinskim stranicama na kojima sam bila.
I zanima me ima li tko službeni stav Crkve koji se konkretno odnosi na ovu temu.
Meni se čini da je Crkva za to da se život mora održavati pa i na taj način.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2008 07:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Covjek nije Bog,.. a igra se sa zivotom i smrti,...
otkrio je kako se stvara zivot,... a ne znaci mu,..
otkrio je kako odrzavati zivot,... a ne znaci mu,..
otkrio je kako protiv smrti,....
otkrio je kako u smrt,...
Igra se Boga, mjesto da se Bozjoj volji podlozi,..
Odlucuje mjesto Boga,... odlucuje kada koga pozvati
na ovaj ili onaj svijet,... Tko je nad njim??? koliko je tih lijecnika VJERNIKA???
o cemu pricaju obiteljima oboljelih??? koju nadu im siju u srce???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2008 07:23 
Odsutan

vidim da ljubite Boga i da mu vjerujete
to je jako lijepo, dobro, korisno
no, ja isto tako volim što mi je Bog dao razum i što s njim mogu promišljati
i to, između ostaloga, čovjeka čini čovjekom
nisam medicinar ni stručnjak, al mi je malo smiješno kad se radi o pojmu smrti vi pišete koma. pa stvar je to da nije koma, neg smrt. mislim, koliko je teško razumjeti da neki organ jednostavno može otkazati??? ima onaj dečko koji je, inače zdrav, čekao mehaničko srce. nisu ga uspjeli dovoljno dugo održati na životu ni uz pomoć aparata, a eto mozak mu je bio savršen. i što će te onda reć? Bogu ništa nije nemoguće? pa naravno da nije! al zar svijet nije takav da pokapa svoje mrtve svaki dan? oćemo li onda i mrtve ostaviti u mrtvačnici il di već, i čekat da ih Bog digne?
oprostite, al tak meni to izgleda. to što pišete.
stvar je u tom da ispred sebe imamo konkretnu situaciju. jel vjernik nije li.... oće li Bog napraviti neki svoj zahvat???....
recimo imaš čovjeka čija noga jednostavno više ne radi. nakon nekog vremena prijeti infekcija, gangrena i nogu treba amputirati. što ćemo? čekat?
ponavljam nisam stručnjak, no koliko sam razumila, moždana smrt znači da je mozak toliko "spržen" da mu nema povratka. ono, popržiš ga na tavi i onda čekaš da radi... smiješno je!
kod utvrđivanja te smrti treba biti oprezan, a ako se ko i "probudio", čitam po literaturi, onda nije bila stvar u smrti neg krivoj dijagnozi....
ljudi su i ho ho prije umirali zbog benignih situacija... što bi tad čovjek trebao reći...
zanimljivo je kak nam je svima jasno kad srce otkaže (a SVE drugo super zdravo), mrtvi smo. al kad mozak....onda ... ??? upitnici

postavila sam temu u nadi da će netko od, bioetičara i medicinara, možda napisati

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2008 07:34 
Odsutan

doista ne želim nikog vrijeđati, al dojam koji se ponekad može isčitati iz postova, mogao bi se sažeti u pitanje:
idem li doktoru kad me zaboli il čekam milost Božju??
il, nije li milost Božjda upravo i doktor....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2008 08:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
vox napisao:
doista ne želim nikog vrijeđati, al dojam koji se ponekad može isčitati iz postova, mogao bi se sažeti u pitanje:
idem li doktoru kad me zaboli il čekam milost Božju??
il, nije li milost Božjda upravo i doktor....

sestro draga razumijem tvoju potrebu shvacanjem razumom... pa upravo nam je to Bog i dao zar ne? Ali opet pored svega neke stvari nisu dokucive nasem umu... duhovni svijet i Bozje poruke ne mozemo umoim shvatiti pa bas zbog toga znanstvenici lutaju u potrazi za Istinom s time da neslusaju svoje srce vec sve pokusavaju logicki shvatiti...

put ka zdravlju:
1. molitva
2. post (ako je moguce)
3. lijecnici

i za kraj prihvacanje Njegove volje sto god On odluci...

vox imam osjecaj da sumnjas u Njegovu snagu... naravno da osobe koje zive pomocu aparata vjerojatno dosao kraj ali ipak ako On zeli ta osoba se moze vratiti u zivot... ima vjerojatno slucajeva kada Bog kusa rodbinu jer su se dosta udaljili od Njega pa iskoristava situaciju kako bi obitelj pocela zarko moliti da "ozivi" tj makne se sa aparata jer Njemu ni nista nemgoguce...

sve je u Njegovim rukama i ne treba sumnjati jer smo mi ograniceni i ne mozemo dokuciti Njegovo milosrde i Njegove planove sa nama...

BTB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 124 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]