www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 02:55

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Joga
PostPostano: 22 ruj 2014 17:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
lilijana napisao:
Fran,samo sam dala svoje misljenje na temu, mislim da za to i postoji forum, za razmjenu misljenja.

Zvuči pošteno. Samo, ima jedna stvar, dosljedan katolik nema svoje mišljenje, njegovo mišljenje se zove Katolička Crkva. A znamo da je Katolička Crkva dala svoje mišljenje po pitanju tih bajki.

lilijana napisao:
Ukoliko ces ti ignorirati i napadati svakog tko ima drugacije misljenje od tebe samo naprijed, ali meni to nije lijepo i u tom slucaju ne znam sto radis na forumu.

Ignoriraj lista služi za kažnjavanje. Sad me pitaš: kažnjavanje koga? Nepokornih sinova i kćeri. Pravo da kažem, ignoriraj lista služi za preodgoj forumaša. Nije lijepo, naravno da nije lijepo, ali bolje da te kaznim pa da se ostaviš toga bogohulja nego da cili život potrošiš na te bajke. Znaš onu pomalo već poznatu priču o "zarezivanju čireva"?

Kada je riječ o grijesima, njih kod prijatelja ne smijemo ni podupirati ni trpjeti. Naše bi prijateljstvo bilojadno i zlo kad bismo gledali kako nam prijatelj srlja u propast a ne bismo mu pritekli u pomoć, kad bismo gledali kako umire od gnojnog čira a ne bismo se usudili čir britvom zasjeći i tako prijatelja spasiti. Pravo i živo prijateljstvo ne može potrajati među grijesima. Sv. Franjo Saleški "Filotea"

Sad ćeš reći: daleko smo mi od pravog prijateljstva. Slažem se. Baš me briga šta ti misliš i radiš, kojim idolima se klanjaš, to su tvoje stvari. Ja na tebi "zarezujem čireve" ne iz dobrohotnosti nego iz čiste dosade.

lilijana napisao:
Ne smatram da su katolici priglupi naravno jer sam i ja katolik.

De mi objasni jednu stvar: kako je moguće da si ti katolik i istovremeno si pripadnik te bogohulne sekte? Kako je moguće istovremeno biti katolik i prakticirati ta nju ejđ sranja? :l30:

KKC 837 "Potpuno se crkvenom društvu pritjelovljuju oni koji, imajući Kristov Duh, prihvaćaju cjelovito njezino uređenje i sva sredstva spasenja u njoj ustanovljena te se u njezinu vidljivu ustrojstvu združuju s Kristom koji njome upravlja po Vrhovnom svećeniku i biskupima (...). Ipak se ne spašava onaj koji, iako je Crkvi pritjelovljen, ne ustraje u ljubavi te u krilu Crkve ostaje`tijelom' ali ne `srcem'".

lilijana napisao:
Ali isto tako ne vidim razlog tvoje ljutnje i agresivnosti, dajem svoje misljenje i nemam nista protiv tebe ako imas drugacije misljenje.

Nema ljutnje zlato, samo ignoriraj lista. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2014 17:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Fran26 napisao:
Nema ljutnje zlato, samo ignoriraj lista. Slika

Ja imam bolju listu nego ti. Moja se zove ovako Slika Mnogo mi se svidja i mnogo je ucinkovita

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Goc60da3VWE[/youtube]

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2014 18:33 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Meni je najjači ovaj yoger koji tvrdi kako nitko ništa ne zna ni Blažević ni onaj što je bio u tim sranjima godinama, već samo on zna jer valjda je star 5000 godina i sve je to posmatrao u 3D, ili je on sam izmislio yogu pa ga sad pati što nije uzeo prava na nju.
Al mi je najbolje kad piše kobase ode tekstova, samo me zanima dal uopće to tko čita :b101: , valjda misli da ako napiše što više riječi da je to neki dokaz njegove upučenosti!
I zanima me da li je imao debatu sa Blaževićem, pa da nam kaže kako je bilo!! :roll: :roll:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2014 19:44 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Nećemo valjda dozvoliti da nam tu upadaju i reklamiraju jednu praksu kojom se griješi protiv prve Božje zapovijedi? Nećemo valjda dozvoliti da nam reklamiraju grijeh kao nešto dobro?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2014 20:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Samuel napisao:
Meni je najjači ovaj yoger koji tvrdi kako nitko ništa ne zna ni Blažević ni onaj što je bio u tim sranjima godinama, već samo on zna jer valjda je star 5000 godina i sve je to posmatrao u 3D, ili je on sam izmislio yogu pa ga sad pati što nije uzeo prava na nju.

Lol. Slika

Medolino napisao:
Nećemo valjda dozvoliti da nam tu upadaju i reklamiraju jednu praksu kojom se griješi protiv prve Božje zapovijedi? Nećemo valjda dozvoliti da nam reklamiraju grijeh kao nešto dobro?

Nikada! Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 ruj 2014 08:01 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
yoga...droga..
na reklami... cura...
..iza zavjese...
..baba roga..
:a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 ruj 2014 14:16 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
GoranM napisao:
Billy napisao:
Evo što fra Ivo Pavić

Jos jedan veliki "intelektualac" crkve u hrvata :twisted:

Sto vam se desilo ljudi da sve vise padate na takve pseudo-protestantske karizmatske showmene koji izvode stvari u rangu prosjecnog scenskog performera nego na puno ozbiljniju i dublju katolicku misticnu tradiciju :roll:

Ako je netko bio na karizmatskom susretu fra Ive Pavića i život mu se potpuno promijenio ili se počeo mijenjati na bolje,
evo i svjedočanstva;
viewtopic.php?f=43&t=7583
ne možeš tom čovjeku,a ni mnogim drugima, reći da su pali pod utjecaj ,kak ti kažeš,karizmatskog showmana.
Tebe,sve to možda ne zanima i ne mora ti se sviđati kao što ni mene ne zanima yoga,
al nekako nije u redu
na taj način odreagirati,pogotovo radi ljudi,koji su doživjeli istinske promjene i koji ti mogu to potvrditi.
Ne moraš ti vjerovati u to ,al ipak treba poštivat ljude ,koji vjeruju,a također i svećenike,
bez obzira kako oni tebi djelovali.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 ruj 2014 14:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ita napisao:
GoranM napisao:
Billy napisao:
Evo što fra Ivo Pavić

Jos jedan veliki "intelektualac" crkve u hrvata :twisted:

Sto vam se desilo ljudi da sve vise padate na takve pseudo-protestantske karizmatske showmene koji izvode stvari u rangu prosjecnog scenskog performera nego na puno ozbiljniju i dublju katolicku misticnu tradiciju :roll:

Ako je netko bio na karizmatskom susretu fra Ive Pavića i život mu se potpuno promijenio ili se počeo mijenjati na bolje,
evo i svjedočanstva;
viewtopic.php?f=43&t=7583
ne možeš tom čovjeku,a ni mnogim drugima, reći da su pali pod utjecaj ,kak ti kažeš,karizmatskog showmana.
Tebe,sve to možda ne zanima i ne mora ti se sviđati kao što ni mene ne zanima yoga,
al nekako nije u redu
na taj način odreagirati,pogotovo radi ljudi,koji su doživjeli istinske promjene i koji ti mogu to potvrditi.
Ne moraš ti vjerovati u to ,al ipak treba poštivat ljude ,koji vjeruju,a također i svećenike,
bez obzira kako oni tebi djelovali.

Naravno da mogu reci.

Uostalom Drren Brown je u jednom od svojih showova odglumio propovjednika pa su ljudi isto plakali, "dodirivali Boga" isl.

Ljudi svasta dozivljavaju usljed svacega, to nista ne dokazuje, svaka sekta ima takvih svjedocanstava. Uglavnom se radi o psiholoskoj manipulaciji, bilo namjernoj, bilo onoj gdje slijepac slijepe vodi.

Ljudskim emotivnim, psiholoskim pa djelom i fizickim dozivljajima, osjetima i percepcijama je vrlo lako manipulirati i proizvoditi ih po zelji ako se zna kako ili ako je netko za to spontano talentiran (oliti karizmatican). Jednako je lako izazvati iskustva poput pocivanja u duhu kod karizmatika ili osjecaje "iscjeljujucih energija" kod bioenergeticara. U vecini slucajeva i jedno i drugo je uzrokovano psiholoskim utjecajima koji su dobro poznati, istrazeni i planski primjenjivi.

Problem ove moderne ekipe koje sa toliko napalila na karizmatike je upravo taj sto da bi odrzali vjeru u cijelu tu pricu moraju slicne dogadjaje kod "protivnika" proglasavati kojekakvim okultnim silama jer puno ociglednije psiholosko objasnjenje narusava i njihovu vlastiti ideolosku koncepciju i dozivljaj stvarnosti. Zato sam od takvih preuzivljenih "karizmatika" uglavnom cuo napuhavanja i demoniziranja cijele iscjeliteljske price dok od nekih obrazivanijih i razumnijih isusovaca miljenje kako je to sve vjerojatno ionako samo sugestija. Sto je vjerojatno barem u velikoj vecini slucajeva puno blize stvarnosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 ruj 2014 16:02 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
OK,imaš već unaprijed formiran stav,pa onda ,
iako bi se dalo o ovom svemu još dosta pričat,
bolje ne,jer bi se na kraju vjerovatno složili da se ne slažemo.
A i ovo je tema o jogi,a to je tvoj teren.
Aj pozz :) .

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 ruj 2014 16:33 
Odsutan

Podijelio: 6 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Eto, izgleda da su provokatori otkrili i ovaj kršćanski forum i odlučili "civilizirati ove katolibane"... ima tu par ljudi koji do besvijesti mogu daviti ljude.. imate halter ili david i slično :-(

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]