www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 05:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Joga
PostPostano: 17 lis 2014 23:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Billy napisao:
GoranM napisao:
btv imas negdje te njegove radove? Bas bi ih volio procitat, a ne nalazim na netu :D

Možda bi trebao nekamo na tečaj googlanja. :a1490:
Imaš knjige na http://verbum.hr/knjige/autor-blazevic-josip/
Najbolje bi bilo da osobo se obratiš Blaževiću siguran sam da bi našao slobodnog vremena da ti da odgovore na neka pitanja.
New age je veliko zlo.
U jednoj od nekoliko knjiga o egzorcizmu upravo Amorth navodi ženu koja je išla na liječenje Sai Babi.
Na kraju žena je bila opsjednuta, a upravo odlazak SB joj je još više pogoršalo stanje jer SB je sluga đavla.
Mnoge stvari Crkva i crkveni Oci imaju dar providnosti od Duha Svetoga da nepogriješivo mogu procijeniti što je dobro a što ne.
New age je zamka za lakovjerne.

Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7, 15)

Mislio sam na te akademske radove, ne na knjige.

Sai Baba je obican prevarant, pedofil, mafijas,plagijator i manipulator. Nema potrebe za sotonom. Bio sam kod njega i nisam nista sotonski vidio, samo gomilu cudaka, tuznih i nezrelih pojedinaca i sudbina u potrazi za "spasiteljem", a i dobar broj mentalno nestabilnih. Slicno kao i na drugim religijskim okupljalistima. A kad nestabilan covjek koji si umislja pizdarije kod takvog prevaranta ode kod nekog egzorciste i karizmatika samo si nove pizdarije umisli, zamjeni jednu nestabilnost sa drugom. Sto se mene tice to je ista prica, sa malo drugacijim nijansama boja. Svi proroci su mi lazni.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2014 23:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Billy napisao:
GoranM napisao:
Moja pretpostavka je da je uzeo par lako dostupnih izvora i na osnovu njih donio zakljucke bez poznavanja kompletnog SB opusa i da je stvar dosta plosna i nategnuta.

Pretpostavka ti je na klimavim nogama. Nije on završio plesni tešaj u RH ni kupio diplomu, u Gregorijani to ne bi prošlo, a siguran sam da nije pisao bajke nego savjesno obavio svoj posao.

Je, vidio sam osobno kakve stvari prolaze na diplomskim radovima iz takvih podrucja na faksevima i pred komisijama koje nisu za to strucne (filozofi, teolozi i ini, a ne indolozi). Jedva prolazno za zadacnicu u osnovnjaku, pa svejedno prodje.

Precjenjujes obrazovne institucije, posebno u podrucijima poput filozofije ili teologije. Nit su to ozbiljne znanosti niti oni imaju pojma o ovakvim temama pa da bi mogli ocjenjivati kvalitetu radova, a kada se o teologiji radi tu je i puno religijske subjektivnosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2014 23:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Billy napisao:
GoranM napisao:
Vjerujem da bi se slicno moglo naci i kod ostalih navedenih tema, ali opet besmisleno je ovako u prazno nagadjati, mozda se radi o zaista kvalitetnim radovima, valjalo bi prvo procitati.

Kako bilo nista od toga, ponavljam, ne mjenja cinjenice da iznosi stvari koje su fakticki pogresne.

Aj prvo pročitaj jer ovako u jednoj rečenici veliš jednoj a u drugoj sam sebe demantiraš.
Trebalo bi pročitati jer možda se radi o kvalitetnim radovima, sa pogrešnim iznesenim stvarima.
Nemre nekaj biti dobro ako je pogrešno.
Ti unaprijed imaš stav i ne misliš ni pomisliti da si ti u krivu ni da promijeniš mišljenje. To je obična tvrdoglavost. :a1430:

Imam stav nakon procitanih njegovih clanaka i novinskih razgovora te odslusanih predavanja (knjige nisam citao), te Verlindeovih, Manjackalovih i Maharajovih. Vise od vecine katolika koji se za te pricice hvataju, a rekao bih i sa puno boljim zaledjem i razumijevanjem teme.

Svi mi imamo neki stav, samo sto za njega iznosim konkretne argumenta, a ovdje s druge strane dobijam samo vrijednosne sudove i adhominem napade, jos niti jedno uspjesno osporavanje iznesenih tvrdnji.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2014 23:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samuel napisao:
Ma koliko trubio da nije fer što sam ga provalio,

Nije poanta u fernosti jer nisam to niti skrivao (registrirao se imenom, stavio modovima vidljiv mail sa te adrese i napisao na pocetku rasprave cime se bavim).

Poanta je da je to postupak koji nije dozvoljen na vecini foruma. I ovdje je eksplicitno u pravilima nevedeno da je zabranjeno iznositi privatne podatke o drugim forumasima. Anonimnost je na ovakvim mjestima u pravilu zasticena i taj tvoj postupak, a koji ulazi u cijelu ovu adhominem pricu bez argumenata, je problematican, ne sami podaci koji nisu neka tajna.

Citat:
toliko nije fer ni od njega da nije sam rekao da se time bavi i da nas zavlači, a znamo i zašto!!

Ponavljanje neistine ju ne cini istinitom. Jasno sam davno prije nego si "provalio" napisao cime se bavim. Mozda nisi procitao, ali sam to rekao i u odgovoru na to tvoje "provaljivanje", a to sigurno jesi procitao pa je ovo ponavljanje netocne teze cisto politikansko izvrdavanje.

Citat:
Ja sam ga provalit morao, jer mislim da je to fer zbog forumaša da shvate tko, zašto i kako!
Već sam napisao da je čovjeku joga posao (http://www.vih.hr/terapeuti/) i da tako ljudima uzima novce, ali to je ionako za one koji imaju novca i ne znaju kuda će od dosade, a to se njemu dobro isplati!!

A ja sam ti odgovorio da mi je joga vise interes nego posao i da sam jos uvijek debelo u minusu te da vrlo cesto radim besplatno itd.

Vec sam ti predlozio okladu u slucaju da nadjes jednu jedinu osobu koju sam dovukao sa foruma te joj ista naplatio, odnosno koristenje virtuale u poslovne svrhe.

Sad dodajem na to jos bolju. Slobodan si doc i procesljat svo knjigovodstvo, vidjet kako se radi, a i koji su nasi troskovi. Ako ustanovis da od toga zaradjujemo (tj da smo u plusu) obecajem ti istu stvar - da cu se zauvijek pustiti joge i pocet redovno odlaziti u crkvu. Ali ako se pokaze da nisi u pravu ti prelazis na Islam.

Oces ovaj puta prihvatiti? :D

Citat:
E sad je samo pitanje, zašto čovjek toliko vremena troši ovdje na tolike postove!?!?!

Zasto vi trosite na pisanja po forumima? Zaradjujete od toga?

Citat:
Ali kad klinci kažu da im je to dosadno i nebitno i da to pokaže teti (J.Blažević) u vrtiću, e onda on počne govoriti klincima kako ta teta nema pojma, kako je ona neuka i bezobrazna, kako će ona reći da je to lagano i da to svatko može i slične stvari!!

A ja kazem da klinci ne bi ovdje raspravljali da im nije bitno. Bitno im je, samo nemaju argumenata i ne mogu obraniti svoje misljenje pa placu mami :D

Vrlo ce mi biti drago ako Blazevic dodje ovdje raspravljati. Javno necu (napisah i zasto, a nije mi niti privlacno). Osobno sa njime ne vidim svrhe, buduci ima daleko strucnijih (i po mojoj procjeni i po znanstvenom opusu i po znanstvenim titualama ako se na to toliko poziva) kojima bih da nesto zelim nauciti pisao.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 lis 2014 14:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
SlikaSlika

Međunarodni franjevački centar za dijalog (CEFID), Nadbiskupijski pastoralni institut i Centar Hrvatski areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca organiziraju međunarodni međureligijski interdisciplinarni simpozij "Novi religiozni pokreti, sekte i kultovi".
Simpozij će se održati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u subotu, 8. i nedjelju, 9. studenoga 2014. godine.

Broj sudionika je ograničen. Kapaciteti će se popunjavati prema redoslijedu prijava. Za sudjelovanje na simpoziju uplaćuje se kotizacija. Prijave za sudjelovanje primaju se mailom ili faxom u Tajništvu Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta isključivo putem obrasca prijave. Rezervacija smještaja, zbog ograničenog broja soba, može se izvršiti u Tajništvu Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta isključivo telefonski.

Predavanja će biti na talijanskom ili hrvatskom jeziku s unaprijed prevedenim tekstovima ili uz osigurano prevođenje.

Obrazac prijave simpozija dostupan je na web adresi: http://www.areopag.hr. Program i dodatne informacije o simpoziju pogledajte na http://www.areopag.hr ili na facebook stranici Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta. (NPI)
_______________________________________________________________________________________________________

... i nemojte provokatori razni govoriti kako se ovo plaća.... normalno je da se plaća kotizacija kod ovakvih stvari...

Pa, tko ima uši neka čuje!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 lis 2014 23:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 6 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Meni nije jasno kako se neka osoba koja se izjašnjava kao čovjek bez vjere toliko trudi da nas zatucane vjernike uvjeri da nismo u pravu... kaj se mene tiče sai baba ili netko drugi? Možda onaj Indijac kaj je umro, a njegovi ga sljedbenici drže u hladnjaku i tvrde da je u zimskom snu? Možda oni imaju neki forum, pa hajde tamo i njih masiraj.. da si zgodna cura izjavio bih da sam homić, pa ti dopustio da me pokušaš lječiti, ali ovako... eto, ja vjerujem da je joga dobra za istezanje prije mise... znači, ne vjeruješ u ništa, ali si toliko human da i nas spašavaš od nas samih....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2014 11:37 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
GoranM napisao:
Tako je. Niti ja ne volim da se neki teolog mjesa u ova pitanja. Teologija pa makar i na gregoriani je za ovo relevantna otprilike koliko je i za tvoj inzenjerski posao. Sumnjam da bi ga smatrao autoritetom za izracun statike na osnovu doktorata iz teologije.

Koristiti stupanj naobrazbe kao argument je pseudoznanstveno opsjedanje autoritetima. Argument ovisi samo o vlastitoj dokazivosti, ne o titulama onoga koji ga iznosi. Nema on bas tako dramaticno visoku naobrazb. I zena mi ima visu pa ne tupi o podrucjima van ne samo njene struke nego i najuze specijalizacije unutar nje, a i tu oko mnogih stvari covjek ne moze biti siguran. Autoritativno ponasanje i istupanje uopce ne odlikuje kvalitetno znanstveno obrazovanje, naprotiv.

A tko bi se po tebi trebao mješat u ova pitanja? Odgovor je netko tko ima stavove kao ti.
Naravno da je kompetentan. Svećenik je sa doktoratom.
Nije mu posao statistika, ali pitanja uz vjeru jesu.
Tu spada i joga.
Titula ne čini čovjeka, ali znači da čovjek iza sebe ima nekih radova i da je priznat od nekih institucija.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2014 11:38 
Odsutan

GoranM napisao:
Mislio sam na te akademske radove, ne na knjige.

Kontaktiraj ga, već sam ti to savjetovao.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2014 11:42 
Odsutan

GoranM napisao:

Sai Baba je obican prevarant, pedofil, mafijas,plagijator i manipulator. Nema potrebe za sotonom. Bio sam kod njega i nisam nista sotonski vidio, samo gomilu cudaka, tuznih i nezrelih pojedinaca i sudbina u potrazi za "spasiteljem", a i dobar broj mentalno nestabilnih. Slicno kao i na drugim religijskim okupljalistima. A kad nestabilan covjek koji si umislja pizdarije kod takvog prevaranta ode kod nekog egzorciste i karizmatika samo si nove pizdarije umisli, zamjeni jednu nestabilnost sa drugom. Sto se mene tice to je ista prica, sa malo drugacijim nijansama boja. Svi proroci su mi lazni.

Pedofil, mafijaš, plagijat, manipulator... Zar nije to sotonono područje?
Pa normalno da nisi kod Saibabe niš vidio. Sotona je nevidljiv.
Samo tamo si pobrao utjecaj demona da sada tupiš budalaštine.
Nemože se đavlom đavao izgonit.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2014 11:46 
Odsutan

GoranM napisao:
Je, vidio sam osobno kakve stvari prolaze na diplomskim radovima iz takvih podrucja na faksevima i pred komisijama koje nisu za to strucne (filozofi, teolozi i ini, a ne indolozi). Jedva prolazno za zadacnicu u osnovnjaku, pa svejedno prodje.

Precjenjujes obrazovne institucije, posebno u podrucijima poput filozofije ili teologije. Nit su to ozbiljne znanosti niti oni imaju pojma o ovakvim temama pa da bi mogli ocjenjivati kvalitetu radova, a kada se o teologiji radi tu je i puno religijske subjektivnosti.

Koji je stupanj tvog obrazovanja?
Zanimljivo kako je nekome lako reć tko nije diplomirao da kako je diplomirat lako.
Diplomiranje je završni čin procesa odslušavanja predmeta, polaganja i kad si sve ispoložio radi se završni rad - diplomski koji se brani pred komisijom.
Gregorijana nije sveučilište u RH.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]