ribar napisao:
Bez pretjerivanja, ljeti je više od pola žena obučeno tako da im je isto bile gole ili imale te nekakve krpice na sebi

. I kako ću ja sad normalno razgovarat s takvom curom? Ona nema pojma koliko samokontrole treba samo da ne gledam u određene dijelove tijela dok istovremeno treba slušat što govori i voditi nekakav suvisli razgovor... a tek onda kasnije da zaboravim tu cijelu sliku.
slažem se s ovim
i mislim da ne vrijedi samo za muškarce
žena sam pa se nisam jednom uhvatila di mi pogled sam zuri u dekolteičnu do pupka
ne znam
nemam nastranih sklonosti
uspoređujem to s nečim nesvakidašnjim.. što ja znam.. reicmo da stoji hrpa smeća nasred ceste, valjda bi jednako zurila - otkud sad ovo? što radi tu? itd...
tako nekako i s vulgarnim odijevanjem.. jednostavno pogled sklizne i mjerkaš.. nekad ni ne znaš da to radiš.. ni zašto. a nekad mjerkaš da vidiš što nosi, kak je uskladila obleku cipele itd... pa uspoređujem i pitam se što bih ja mogla kombinirati (trebaju mi instrukcije ha ha)
sad su to već dva mjerkanja - onaj koji gleda neš nesvakidašnje (a nije da je baš uobičajeno nosat dekolte do pupka..uopće, pokazivat sise, taman bez bradavica)
i onaj koji mjerka da bi neš izmjerio - ta usklađenost odjevala...
jednoć je jedna teta vazda dolazila dekoltirana ohooo na posao
a radila s muškim kolegom
i takoc.. jedan dan ju je taj kolega zamolio da dolazi pristojnije obučena jer se ne može koncetrirati na posa
ja mislim da je to ured
nemreš nabacit neš i reć - ne gledaj
mislim, ne znam ni kak bi to tehnički bilo izvedivo
obzirom na videokrug oka... na dovoljnoj udaljenosti, nemreš ne vidjet
a fakat je tupavo reć ne gledaj a ti ko da nosaš plakat ukolo javno.. pa izvikuješ - ne gledaj ne gledaj... nemoj mislit na torticu ne moj mislit na torticu

sjećam se da sam gledala i jednu totalno neukusno odjevenu djevojku
bila je nak jača
a obukla neš ko koža.. minjak.. topić
između toga dvoga.. sve poispadalo.. struk, trbuh, salo...
i sad opet ne gledaj
kad sam skužila.. trudila sam se ne obazirat i gotovo
ima neš slično tom gledaj ne gledaj onoj - car je gol
u pravilu se slažem da bi trebalo okrenut glavi i amen
nije to moj problem, jel
no isto tako sam razmišljala..
svakakvih ljudi hoda svijetom...
i ak dovoljno vulgarno obučena žena ima tu nesreću i naiđe na nekog manijaka kom treba takav okidač/vulgarno oblačenje da napadne...
jao kuku lele
podsjeća me to na šemu da pozaljepim oko sebe novčanica od 500eura i onda očekujem da me nitko ne zaskoči i pokrade.. pogotovo negdje u nekom šumarku il nekavoj uskoj mračnoj uličici!!
priznajmo, pa nerealno je to očekivati
pa zašto se onda izlagati nevolji?
a svi drže materijalno po sefovima..daleko od javnih očiju
al svoj dignetitet, dostojanstvo, intimu.... - svima na oči!!

i sama se mučim s ovom temom.. dokle haljina.. rukavi vaki naki.. tajce vake nake...
a što se curica tiče.. padam s nogu što se sve može vidjeti
eto baš u crkvi.. minjak da joj se gaćice vide..
pa topić uski i na to bolero (ono što je ko skraćena vestica, pa jedva pokrije ramena) i onda curetak od jedva tri godine izgleda ko lolita

. da, stvarno tak. jer je preodraslo obučena.. takvo što je u seksualnom smislu zovno na odraslim ženama.. i nije mi jasno što onda radi na curicama?? užas!!
a jednom nisam mogla ne reagirati u crkvi
to je za sada prvi i zadnji put
osjećala sam se ko gestapo i nisam bila sigurna jel ured to napravit
al jesam
naime, došle tri curice. ne znam jesu li u srednju krenule
sve tri toliko jadno i nekvalitetno i vulgarno obučene da je to bilo za plakat
ovo nekvalitetno u smislu tkanine odjeće.. neka plastičurina...
jedna je imala neš jednodijelno. minjak plus dekolte.. nekakva mini mini dekoltirana haljina..
to sam najviše zapamtila.. sve u svemu, totalni neukus..plastika.. još jadna šminka, cirkus... i to na curicama dobi ni za srednju školu....
koji roditelji dopuštaju takvo što?
ja sam im na kraju mise rekla da ak se tak ne bi obukle za neki muzej il, još bolje, sud (jer ne mreš i ne smiš takav uć) onda ne trebaju pogotovo ni za crkvu..
ne moram vam reć što su mi rekle i kak su me gledale...
a svećenik se opravdavao da su više puta upozoravali.. možda i jesu
ja čula nisam..
svakako bi se moglo staviti onaj znak na ulazu crkve i tu i tamo reć koju o odijevanju.. nikog prozivat, al reć
pa ko ima uši...
Samuel napisao:
Nije mi jasno kada netko napiše da nešto za Crkvu nije u redu ali za izvan Crkve je, to mi nikako nije jasno, ili je Bog sabiji po tom pitanju od ljudi ili je Bog samo u Crkvi!! Ili što je loše na ženinom tjelu da se mora pokrivati u Crkvi. Zanima me sam korijen ovog odgovora, gdje izvire, iz čega i zašto!
jel u crkvu ideš u kupaćem kao na plažu?
eto razlike
istom i casual odijevanje i muzeji, sud, kazalište...
mislim da ipak postoji neka razlika
iako, mislim da onak općenito shvaćam što želiš reći
a opet.. ak je ured na plaži u kupaćem jel u crkvi, ha ha