www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 lip 2025 18:31

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 124 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2008 22:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
fighterica napisao:
Sad opet ja.... bit ću opet malo subjektivna, jer sam pola života provela u bliskoj "suradnji" s neurolozima, neurokirurzima i radiolozima... ukratko, prošla sam kroz ruke svih njih odreda :lol: , a kako su me stalno i temeljito "pročavali" bila sam i na c. angiografiji 2 puta.... nije nažalost prošlo najbolje, jer sam kao posljedicu 24h kasnije dobila trombozu dubokih vena..... (potaknuto contrastom....) al neću sad u detalje....
Tek toliko...
Držat čovjekana aparatima, genetske terapije, koje se zna kako se mogu izvoditi, protiv Boga su!!!
Pustite da čovjek umre po Božjoj volji i da ne kažem u vrijeme koje je On odredio, jer ovo je užas!!!!

To je moje mišljenje, bez uvrede, BVB! :D

pa i meni, bar što se tiče moždane smrti, se čini sve to nekako frankenštajnovski. stoljećima ljudi o smrti misle samo kao o prekidu rada srca... a ono, mrtav si kad je mozak toliko nepovratno oštećen da ne može vršiti svoje funkcije. zato kažem, možda je lakše uzet sliku baš srca i u drugoj ruci nož, pa to srce izmasakriraš i onda kažeš, ajd kucaj. naravno da neće. tak je s mozgom. nažalost, postoje takve ozljede koje izmasakriraju mozak i on jednostavno ne može više "kucati". meni to nije teško za shvatit. to je čista materija. sad radi, sad je nepovratno oštećen, sad ne radi. i gotovo.

iz te perspektive, ukoliko se nekad u budućnosti ne dozna nešto bitno drugačije, u slučaju moždane smrti, želim da se moji upotrebljivi organi daruju drugima. ta što će mi? da ih pojedu crvi :lol:
he he

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2008 19:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja osobno smatram da treba moliti Bog da se ispuni njegova volja i reći: Bože, ako ti želiš da umre, neka umre, ako želiš da ozdravi, ozdravi ga, ako želiš za on ostane takav dok ga Ti u svojo milosti ne poželiš dati počinak u svome domu, onda neka tako bude!!

Samo je na njemu odluka, ne na liječnicima ili nama.... Nkea bude Volja Njegova!!!!
BVB narode :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2008 23:44 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

A sta ako je taj covek koji je iskljucio aparate u stvari Boziji poslanik,tj mozda se on nije igrao Boga nego je Bog kroz njega izvrsio svoju volju???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2008 06:03 
Odsutan

ovo pitanje iznad....tako me podsjetilo na neke druge religije...u kojima se svašta radi u ime vjere....
...ruše avioni...zgrade...ubijaju ljudi...
...vjerujući da je sve u ime Božje...

...i ne mogu se oteti dojmu....kako je to zamka u koju upadamo....
...čim se upustimo u analiziranje i preispitivanje ičega...što nalaže naša Crkva ...a razumu se našem protivi..
..a jedini način ...da se odupremo njegovim zamkama je poslušnost svojoj svetoj katoličkoj Crkvi...
...jedino na tome...on gubi svoju moć...jer koliko god se može pretvarati u anđela svijetla...u jednom se otkriva....u nemogućnosti da bude poslušan...
...u čitavoj zbrci misli ....što je bolje...što je Božja volja
...ja bih se sigurno izgubila sama .... i zato mi je jedini putokaz ...slijediti Njegove zapovijedi....kroz ono što nalaže Crkva...koju je On ustanovio...kojoj je darovao Duha Svetoga da nas vodi...i da nam pokazuje Put...i volju Njegovu...kroz svoje zakone....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2008 07:14 
Odsutan

magdalena1 napisao:
ovo pitanje iznad....tako me podsjetilo na neke druge religije...u kojima se svašta radi u ime vjere....

...čim se upustimo u analiziranje i preispitivanje ičega...što nalaže naša Crkva ...a razumu se našem protivi..
..a jedini način ...da se odupremo njegovim zamkama je poslušnost svojoj svetoj katoličkoj Crkvi...
...jedino na tome...on gubi svoju moć...jer koliko god se može pretvarati u anđela svijetla...u jednom se otkriva....u nemogućnosti da bude poslušan...
...ja bih se sigurno izgubila sama .... i zato mi je jedini putokaz ...slijediti Njegove zapovijedi....kroz ono što nalaže Crkva...koju je On ustanovio...kojoj je darovao Duha Svetoga da nas vodi...i da nam pokazuje Put...i volju Njegovu...kroz svoje zakone....

Potpisujem svaku riječ Magdalena :b41:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2008 08:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
"U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo." (Lk 10, 21)

Zato što su slušali srcima istina se objavila malenima.
Boga se razumom spoznati ne može jer je Bog apsolutna Ljubav, a ljubav samo srce koje ljubi može spoznati....naravno u mjeri u kojoj to Bog dopusti.

Rješenje je za mene postalo jednostavno - sve što je od Boga prihvatim srcem, ne razmišljam puno nego se prepustim Njemu u ruke da mi kad mu se i ako mu se svidi rastumači zašto je nešto tako kako jeste propisano....i do sad sam dobila mnoštvo odgovora....samo se u jednom trenutku sve složi u glavi i pitam se kako to da ranije nisam vidjela stvari takvima - kako kažu slijepa kod zdravih očiju

Shvaćam polako da kad sam god pokušavala sebi razumom pojasniti neke stvari....uvijek bi nastojala promatranu situaciju okrenuti u svoju korist....sad se jednostavno učim prihvatiti da kada se nešto što je Bog propisao kosi s onim što činim znači da griješim i molim ga da mi ukaže na to, da spoznam da griješim i da se pokajem...da odlučim ne činiti tako više nego postupati uvijek i samo s jednim ciljem - da Boga ne uvrijedim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2008 10:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
zozy napisao:
"U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo." (Lk 10, 21)

Zato što su slušali srcima istina se objavila malenima.

:grlim te: :grlim te: :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 srp 2008 00:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

[quote="magdalena1"]ovo pitanje iznad....tako me podsjetilo na neke druge religije...u kojima se svašta radi u ime vjere....

...ja bih se sigurno izgubila sama .... i zato mi je jedini putokaz ...slijediti Njegove zapovijedi....kroz ono što nalaže Crkva...koju je On ustanovio...kojoj je darovao Duha Svetoga da nas vodi...i da nam pokazuje Put...i volju Njegovu...kroz svoje zakone....[/quote][quote]

Samo sam iznela neko svoje razmisljanje.Nikakvi teroristicki napadi u ime vere mi nisu bili u glavi.Izvinjavam se ako je nekog uvredilo moje pitanje :cry: :cry: :cry: :cry: [/quote]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 srp 2008 05:46 
Odsutan

Taso...ovo je mjesto gdje iznosimo svoja razmišljanja...
..i nema potrebe ispričavati se zbog toga...
...ovdje rastemo zajedno...učimo jedni od drugih...baš na temelju razmišljanja o Bogu...u svim situacijama življenja ovdje...
...meni su često ovdje nečije misli otvorile nove horizonte....
...često se jednostavno dogodilo da razumijem nešto....što mi je dotad bilo nejasno....
...iznoseći svoja razmišljanja...dobivala sam ponekad i odgovore...koji su mijenjali tok mojih misli...i Bogu hvala na ovom mjestu...gdje svaki dan mogu doći u susret s ljudima čiji je hod usmjeren prema Cilju kojim i ja idem....jer tako znam...i ja sam na Putu...
...mislim da je važno ...prihvaćati se u različitostima...jer baš te različitosti nas čine stadom Njegovim....ali i čvrsto stajati iza svog Pastira..kako nas vukovi koji vrebaju....ne odvuku od stada....
Neka te naš dobri Pastir blagoslovi...i neka obasjava licem svojim svaki korak tvog puta k Njemu....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 srp 2008 07:34 
Odsutan

Smatram da nam je Bog dao razum i vjeru da bismo imali kvalitetan život.No problem u ovoj temi je taj što smo sve na razum sveli...Pa ako je netko klinički mrtav Bogu ga nije nemoguće oživjeti...Pa razumom koji nam je od Boga dan smo i stvorili te aparate da nas sačuvaju i održe živima...Pa čak ako postoji i najmanja šansa da će doći do oporavka,odakle nama pravo da ugasimo taj život.Jeste istina da je klinički mrtav no još je na neki način živ...A to što si rekla da bi onda ostavljali mrtve nepokopane jer bi mogli oživjeti je krajnje svođenje na razum...Bez imalo vjere.A smatram da bismo se više trebali brinuti za to što političari i slavne osobe doslovice kradu organe sebi i svojim obiteljima ako se nađu u životnoj opasnosti ili im prijeti neka vrsta invaliditeta.Tako je mnogo liječnika(hvala Bogu ne svi)koji bi dali bubreg,srce ili šta već nekom predsjedniku,pjevaču,glumcu,a osobu koja je prva na listi za donaciju izbacili s iste i doveli do ruba smrti ili čak poslali u smrt pravdajući se da je važniji život jednog predsjednika SAD-a nego običnog čovjeka.Kao da oni imaju pravo to odlučiti...Problem je u svemu što svi mi gledamo na samo izrazito vidljivu nepravdu u svijetu...U ovom slučaju bi to bilo da ostavljamo na aparatima klinički mrtvu osobu.No ne vidimo korumpiranost ni nepravdu ljudi koje uzdižemo iznad nas dajući im veliku čast i zatvarajući oči pred njihovim propustima...No ne možemo svijet učiniti poštenim niti spasiti sve ljude.No možemo se boriti za male stvari,pomoći ljudima u nevolji,nahraniti gladne,izliječiti bolesne,odgojiti djecu u Kristu...Dati sve od sebe da ljudi malo bolje žive.Ničije egzistencijalne probleme riješiti nećemo...ali pomoći možemo...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 124 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]