www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 06:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 19:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
tko il što je Stripy??
kak ne vidiš što IVT želi reć?? onu: sve je dopušteno, ali ma sve ne koristi!!!
i što se ima jedno dite trovat kosturima, vještcima, magijom, štrumfetinim "ti dam ti dam ti dam" i sl???
jel to koristi?? jel?? il stvara nemir u dičijem srcu.. pa kad kreneš gasit il upozorit, nerijetko dobiješ "kmeee" da se kuća ori..
a isto tako i odrasli..pa onda je ured da gledamo razno razne sapunice i "gluposti našoj dobi primjerene".. i što dobivamo?? il bolje reć gubimo??, MIR!!
vazda neka buka..nikakve koristi
ako nem akoristi nije ni potrebno
dapače, šteti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 19:46 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Evo još jedne opasne stvari s kojom su djeca suočena a da roditelji nisu svjesni. Pogledajte:

Slika

Naime na hrvatskom grbu se nalazi jarac, a znamo šta simbolizira jarac :!: :!: :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 19:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
vox napisao:
tko il što je Stripy??
kak ne vidiš što IVT želi reć?? onu: sve je dopušteno, ali ma sve ne koristi!!!
i što se ima jedno dite trovat kosturima, vještcima, magijom, štrumfetinim "ti dam ti dam ti dam" i sl???
jel to koristi?? jel?? il stvara nemir u dičijem srcu.. pa kad kreneš gasit il upozorit, nerijetko dobiješ "kmeee" da se kuća ori..
a isto tako i odrasli..pa onda je ured da gledamo razno razne sapunice i "gluposti našoj dobi primjerene".. i što dobivamo?? il bolje reć gubimo??, MIR!!
vazda neka buka..nikakve koristi
ako nem akoristi nije ni potrebno
dapače, šteti

pa korist je to sto se dijete samo nauci razmisljati. Pubertet se spominjao kao kriticno razdoblje sto i jest - cisti bunt, hormoni krecu... ako dijete ne nauci samo razmisljati do tada nece nikada. Tako da ne vidim sto smeta ovako nesto, u umjerenim kolicinama kada je dijete manje. Naravno da sada, kad se moze detaljno sve objasniti i razjasniti stvari s njim on sam shvaca da neke stvari nisu ok. Ali nije cilj zabraniti nesto jer tada se uvijek mozes i pitati sto se dogadja kada okrenes ledja, nego objasniti i razjasniti da dijete samo uspije doci do toga i samo donese takav zakljucak i odluku - necu to. Dok nema slobodne volje i djeteta ukljucene u to nema takvih crtanih - nisi nista postigla jer
- vec sam rekao uci se tim nasilnim metodama i samo koristiti
- vjerojatno postuje to samo dok je roditelj prisutan
- gradi se zid na relaciji dijete-roditelj jer nema pravog kontakta i razumijevanja
- kad dodje u taj pubertet nece biti veze koja ce ga orijentirati na to da se obrati roditeljima jer ide po principu kako ja kazem i nikako drugacije
- nesigurnost kod djeteta jer ga se ne dozivljava kao osobu nego kao malog kmeta

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 19:56 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Evo još jedne opasne stvari s kojom su djeca suočena a da roditelji nisu svjesni. Pogledajte:

Slika

Naime na hrvatskom grbu se nalazi jarac, a znamo šta simbolizira jarac :!: :!: :!:

i ova dva surikena - to smo iz japanskih crtica pokupili
i zvijezda s polumjesecom - dakle sotonisticko/islamisticko/sahovska tvorevina
A sahisti su mahom ili komunisti (Rusi) ili Ameri (masoni)
i lasica - ona je podmukla (samo prodaju price da je to kuna)

Samo zlo ovdje.

Zadnja izmjena: hrvren; 18 lip 2010 19:57; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 19:56 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
johnny 5 napisao:
Meni se ovo čini ko natezanje stvari. Kakve veze ima HE-man sa masonima. Prvo skeletor predstavlja zlog lika tako da nije čudno čemu kosti, jarci i zmije. On je u ctriću glavni negativac a ne pozitivac.

Ovaj clip mi ne drži vodu, nego izvlači nekakve stvari u kojima baš ne vidim vezu.
Koja je poruka, ako su vaša djeca gledala He-mana postat će masoni???A po čemu znamo da je Skeletor mason pa zato što ima podignutu desnu ruku a lijevu spuštenu. Ma je moš mislit. Dakle svaki put kad vidim nekog kak sjedi s denom rukom podignutom a lijevom podbočenom on je mason.

Dijeca ti brzo upijaju to o pozitivcima i negativcima,gledajući takve crtiće i u svom mladom životu stvaraju mišljenja i lijepe etikete,ovaj ili onaj je kao Skeletor i on je moj neprijatelj i mi trebamo ratovati.
Znaći u startu oni počinju razmišljati o neprijateljstvu,opasnostima,zlikovcima,ratovima i negativcima,pošto u našem životu nema Skeletora tu osobinu će nalijepit nekom Božjem dijetetu koji je ovakav ili onakav zbog tko zna ćega.
Dakle ništa od"ljubimo svoje neprijatelje",nego čuvajmo se neprijatelja oni vrebaju sa svih strana ka što Skeletor odijednom iskoći sa podmuklim planom i pozitivac se preobražava odmah u ratnika da može ratovati..
Da o magiji ne govorimo!!
Druga je stvar što si me iznenadio,jer sam mislio da se šališ,sa izgledom negativaca koji izgleda za dijecu stvarno strašno,to mi nemože nitko reći,a mi bi to trebali dati da dijeca gledaju.
O kad bi nama naš Dobri i Mudri Otac dao da vidimo takve sablasne prizore đavola iz pakla,ostali bi skamenjeni od straha ,kako kaže jedna mističarka!!!

Moja dijeca gledaju nekakve crtiće na minimaxu,i ćim dolazi 18 sati,sami gase televizor govoreći"sad idu oni strašni crtani"!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 20:03 
Odsutan

Samuel napisao:
Druga je stvar što si me iznenadio,jer sam mislio da se šališ,sa izgledom negativaca koji izgleda za dijecu stvarno strašno,to mi nemože nitko reći,a mi bi to trebali dati da dijeca gledaju.O kad bi nama naš Dobri i Mudri Otac dao da vidimo takve sablasne prizore đavola iz pakla,ostali bi skamenjeni od straha ,kako kaže jedna mističarka!!!

Moja dijeca gledaju nekakve crtiće na minimaxu,i ćim dolazi 18 sati,sami gase televizor govoreći"sad idu oni strašni crtani"!!!

Pa da al šta nije to uvijek u crtićima tako da negativac izgleda malo zastrašujuće da ga djeca mogu prepoznati. Naravno u stvarnom svijetu nije to tako.
Naravno ti odlučuješ šta će tvoja djeca gledati, neću ti ja tu soliti pamet. Mislim da He-man nije na mene negativno djelovao. Ali pazi u ovom clipu nisu rekli da Skeletor izgleda zastrašujuće nego da simbolizira masone po ovome i onome.
Ak ne valja He-man još sam naveo Transformerse, Vatrogasac Sam.

Zadnja izmjena: johnny 5; 18 lip 2010 20:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 20:06 
Odsutan

hrvren napisao:
i ova dva surikena - to smo iz japanskih crtica pokupili
i zvijezda s polumjesecom - dakle sotonisticko/islamisticko/sahovska tvorevina
A sahisti su mahom ili komunisti (Rusi) ili Ameri (masoni)
i lasica - ona je podmukla (samo prodaju price da je to kuna)

Samo zlo ovdje.

:b101: :b101:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 20:08 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
johnny 5 napisao:
Samuel napisao:
Druga je stvar što si me iznenadio,jer sam mislio da se šališ,sa izgledom negativaca koji izgleda za dijecu stvarno strašno,to mi nemože nitko reći,a mi bi to trebali dati da dijeca gledaju.O kad bi nama naš Dobri i Mudri Otac dao da vidimo takve sablasne prizore đavola iz pakla,ostali bi skamenjeni od straha ,kako kaže jedna mističarka!!!

Pa da al šta nije to uvije u crtićima tako da negativac izgleda malo zastrašujuće da ga djeca mogu prepoznati. Naravno u stvarnom svijetu nije to tako.
Naravno ti odlučuješ šta će tvoja djeca gledati, neću ti ja tu soliti pamet. Mislim da He-man nije na mene negativno djelovao. Ali pazi u ovom clipu nisu rekli da Skeletor izgleda zastrašujuće nego da simbolizira masone po ovome i onome.

Ja nemogu zamisliti da mi dijeca gledaju He mana,a da na tebe nije dijelovalo nebih rekao,imaš i ti svog skeletora(naggara). :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 20:12 
Odsutan

Samuel napisao:
johnny 5 napisao:
Samuel napisao:

Pa da al šta nije to uvije u crtićima tako da negativac izgleda malo zastrašujuće da ga djeca mogu prepoznati. Naravno u stvarnom svijetu nije to tako.

Ja nemogu zamisliti da mi dijeca gledaju He mana,a da na tebe nije dijelovalo nebih rekao,imaš i ti svog skeletora(naggara). :D :D

:b101: :b101:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 20:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
hrvren napisao:
pa korist je to sto se dijete samo nauci razmisljati. Pubertet se spominjao kao kriticno razdoblje sto i jest - cisti bunt, hormoni krecu... ako dijete ne nauci samo razmisljati do tada nece nikada. Tako da ne vidim sto smeta ovako nesto, u umjerenim kolicinama kada je dijete manje. Naravno da sada, kad se moze detaljno sve objasniti i razjasniti stvari s njim on sam shvaca da neke stvari nisu ok. Ali nije cilj zabraniti nesto jer tada se uvijek mozes i pitati sto se dogadja kada okrenes ledja, nego objasniti i razjasniti da dijete samo uspije doci do toga i samo donese takav zakljucak i odluku - necu to. Dok nema slobodne volje i djeteta ukljucene u to nema takvih crtanih - nisi nista postigla jer
- vec sam rekao uci se tim nasilnim metodama i samo koristiti
- vjerojatno postuje to samo dok je roditelj prisutan
- gradi se zid na relaciji dijete-roditelj jer nema pravog kontakta i razumijevanja
- kad dodje u taj pubertet nece biti veze koja ce ga orijentirati na to da se obrati roditeljima jer ide po principu kako ja kazem i nikako drugacije
- nesigurnost kod djeteta jer ga se ne dozivljava kao osobu nego kao malog kmeta

lijepo si to napisao
samo ne vidim kakve veze ima s crtićima tj dopuštanjem gledanja magije, kostura i sl
što oš reć: on nek bira iz opusa, a ja mu neću zabranjivat??
ne vidim logike ni zdravog razma
roditelj je taj koji bira od hrane, odjeće, crtića i sl
eventualno mu dam na izbor između nečeg što ja smatram zdravom ponudom
a kad bude sam odgovoran za se, sam će si i birati
tom nekom meni čudnom logikom, more birat i svoju vl vjeru, drugi ručak (kojeg ja ne bum kuvala) pored skuhanog, traperice vake nake, poderane il od 1000kn i sl
ma zaboravi...
ja sam odgovorna za svoje dijete ired se mora znat
biram mu i slikovnice
pa radije čitamo one s životinjama nego tam neke robote i te moderne spike

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]