www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 08:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Joga
PostPostano: 27 lip 2014 11:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Pa nitko ne osudjuje covjeka nego grjeh,znaci yogu i ekipu koja unistava cuvjeka.(ostale istocnjacke prakse koje su lose)

Znaci ljudi koji idu na misu,pricescuju se,ispovijedaju,mole...se razbole
duhovno? To si vidjela?...postanu hodajuci mrtvaci

Znaci ima razlika u "ici" i ici u crkvu...al nije ni to problem,tu malo
lagis ili me nisi razumjela al ajde...ljudima se vecinom desi nesto takvo ako
prestanu i "ici" sto znaci da nije crkva uzrok nego to nesto sto covjek stavi ispred Boga.

Moze netko "ici" svake nedjelje u crkvu a ostalo vrijeme raditi tezak
grjeh npr. reiki ili neki teski grjeh i ne ipovjedati se i ne zeljeti prestati,moze ic al koliko to znaci je pitanje.

Meni se cini da ni ne znas zasto se ide u crkvu i kako,ali opet te ne krivim
nisam ni dugo godina isao...ali da znas ne bi ti trebala niti bi isla na yogu

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 11:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
fra Josio Blažević je to ..lijepo sažeo--pa eto pročitajte :b112:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=21879

ra Josip Blažević: Na Zapadu se jogom obmanjuje javnost
(2) Fra Josip Blažević: Od JNA proučava magiju

Fra Josip Blažević o iscjeliteljskim pokretima i New Ageu - jedan od najboljih poznavatelja istočnjačke duhovnosti i novih religioznih pokreta u Hrvatskoj, održao je u utorak u Jelenju predavanja pod naslovom: Crkva i medicina pred izazovima iscjeliteljskih pokreta i New Agea. Istaknuo je kako nositelji iscjeliteljskih pokreta sebe predstavljaju kao posrednike božanske energije te tako koriste prostor kojim se ne žele baviti niti znanstvenici niti religija. Razloge zbog kojih su iscjeliteljske ponude primamljive fra Josip je pronašao u nedostatku istinske vjere.

“Liječnici se ne upuštaju u komentare jer smatraju da djelovanje iscjelitelja spada u sferu religioznog, a teolozi i predstavnici religija kritiku iscjeliteljskih metoda žele prepustiti medicinarima.“ U tom prostoru njihovog nesmetanog djelovanja otvaraju se mnoge mogućnosti manipulacije s velikim zaradama. Brojni su primjeri otimanja velikih svota novaca i razaranja obitelji.

“Iza tih terapija i pokreta stoji jedan svjetonazor i ideologija. Međusobno su različiti, ali služe se dvoznačnom terminologijom i imaju za cilj rušenje granica. Često su usmjereni upravo protiv Crkve. Dakako da sve to pred Crkvu stavlja velike izazove.“, rekao je Blažević.

Predavač je objasnio osnovne postavke nove paradigme New Agea kojega je teško definirati jer nema čvrsto određenu strukturu i nauk. Nadahnuće pronalazi u judeokršćanstvu i istočnjačkim religijama, sekulariziranoj znanosti, astrologiji, gnostičkim učenjima, ezoteriji i međugeneracijskom konfliktu. Promovira kozmičku promjenu svijeta koja je miroljubiva i nenasilna, ali neminovna. Ta se promjena treba odraziti na smisao shvaćanja čovjeka i morala.

U iscjeliteljskim pokretima koriste se brojni hinduistički pojmovi i učenje, ali se pogrešno tumače i u mnogome se razlikuju od izvornog učenja. Kao primjer prodora i prilagodbe istočnog učenja u zapadnu kulturu fra Josip je spomenuo vježbanje joge koja se na Zapadu predstavlja kao znanstveno potvrđena metoda postizanja zdravlja i duhovne ravnoteže.

“To je obmanjivanje javnosti. U hinduizmu je joga tehnika samospasenja“, rekao je Josip Blažević. Prema hinduističkom vjerovanju čovjekov je cilj osloboditi se kruga reinkarnacije, a joga je jedna od metoda kojom se dostiže spasenje. Ona se živi i vježba cijeloga života ili, prema vjerovanju, tijekom više života, a ne kao na Zapadu dva puta tjedno.

Razloge zbog kojih su iscjeliteljske ponude primamljive fra Josip je pronašao u nedostatku istinske vjere. “Čovjek koji je distanciran od vjere ne nalazi smisao u trpljenju i pod svaku cijenu želi pobjeći od toga, pa ne pita koliko košta i kome se obraća, samo ako ima ikakvu nadu da će tom križu uteći.“

U tom kontekstu važna je uloga Crkve, istaknuo je fra Josip Blažević. “Crkva može puno ponuditi ako se stavi na raspolaganje današnjem čovjeku. Bilo sa savjetovalištima ili sa sakramentima, posebno sakramentom pomirenja koji je prilika za pouku. Općenito, potrebno je da se čovjek više uključi u život Crkve i župe te koristi sve što Crkva već nudi.“

06.05.2009.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 13:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 18 zahvala
sluga napisao:
Pa nitko ne osudjuje covjeka nego grjeh,znaci yogu i ekipu koja unistava cuvjeka.(ostale istocnjacke prakse koje su lose)

prestanu i "ici" sto znaci da nije crkva uzrok nego to nesto sto covjek stavi ispred Boga.

grjeh npr. reiki ili neki teski grjeh i ne ipovjedati se i ne zeljeti prestati,moze ic al koliko to znaci je pitanje.

Deder provjeri nick prije nego ides odgovarat. Nisam ja zensko, a ni Ljljana.

Shvatio sam ja tebe jako dobro ali nisi ti mene. Upravo je stvar u tome dal netko ide ili "ide" na jogu. Ako netko samo vjezba joga gimnastiku bez mantranja, taj ne radi jogu potpuno, tj. ne klanja se Shivi, ni suncu ni nicemu. To je onda obicna tjelovjezba i nista vise.
Primjera radi, gimnasticka vjezba "svijeca" koja se izvodi u regularnoj gimnstici je upravo jedna od joga asana. Dakle, bezopasna je.

Isto tako ako netko ide u crkvu, a ne zivi istinski svoju vjeru, zapravo niti nije krscanin nego samo po inerciji slijedi masu. Ide na misu radi svijeta, da poprica s poznanicima poslije mise na kavi.... Regularno se kocka, kurva, pije i pusi....a u nedjelju dodje na misu. Cak se i ispovjedi jednom godisnje ali slaze na samoj ispovjedi da nece vise grijesiti jer nastavlja radit sve po starom... Znas o cemu govorim.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 13:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Ops nisam ocekivao jos nekoga.a mali je zaslon.

To dvoje je ne moguce odjeliti.
Evo tebi je razgibavanje,njoj je i vise od toga.

Al pametniji i sa vise znanja nisu uspjeli objasnit ljudima
da shvate pa gdje cu ja.

Covjek ne povjeruje dok ne osjeti na svojoj kozi mada zna.
Gdje ces ti ili tko vec se bavi takvim stvarima i jos mislis da je dobro.
Takvi smo mi ljudi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 14:27 
Odsutan

sluga napisao:
Ops nisam ocekivao jos nekoga.a mali je zaslon.

To dvoje je ne moguce odjeliti.
Evo tebi je razgibavanje,njoj je i vise od toga.

Al pametniji i sa vise znanja nisu uspjeli objasnit ljudima
da shvate pa gdje cu ja.

Covjek ne povjeruje dok ne osjeti na svojoj kozi mada zna.
Gdje ces ti ili tko vec se bavi takvim stvarima i jos mislis da je dobro.
Takvi smo mi ljudi.

Znam ljude, ateiste, koji ne vjeruju u nista osim ovog sto vide i opazaju, a rade jogu i nisu ludi ni poremeceni. Takodjer znam i neke koji su sludjeni zbog prakticiranja neke istocnjancke religije, a ne rade nikakve vjezbe.
Joga moze biti vrlo opasna. To stoji. Samo to nije problem joge nego odredjenih pojedinaca kojima je to paravan za crnu magiju. Kada netko mlad i naivan nabasa na takve ljude, to moze biti vrlo opasno. Zato Crkva ima stav da je joga opasna.

U krivu si u vezi mene i unaprijed donosis zakljucke. Ja ne prakticiram jogu, ne mislim da je to extra dobro ali ne mislim ni da je lose. Bolje se bavit bilo kakvom tjelovjezbom nego se gojit i fizicki propadat. Ako netko krene radit neke joga vjezbe doma, bez ucitelja i bez religijske podloge, ne vidim razloga zasto se ne bi mogao s tim rekreativno bavit. Nece ga to odvest u pakao.

Uostalom, ne spasavas se po djelima nego po milosti. Tko zna, mozda ce na kraju Ljiljana bit spasena, a ti ne.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 14:33 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Ga-bri-el napisao:
sluga napisao:

Deder provjeri nick prije nego ides odgovarat. Nisam ja zensko, a ni Ljljana.

Shvatio sam ja tebe jako dobro ali nisi ti mene. Upravo je stvar u tome dal netko ide ili "ide" na jogu. Ako netko samo vjezba joga gimnastiku bez mantranja, taj ne radi jogu potpuno, tj. ne klanja se Shivi, ni suncu ni nicemu. To je onda obicna tjelovjezba i nista vise.
Primjera radi, gimnasticka vjezba "svijeca" koja se izvodi u regularnoj gimnstici je upravo jedna od joga asana. Dakle, bezopasna je.

Isto tako ako netko ide u crkvu, a ne zivi istinski svoju vjeru, zapravo niti nije krscanin nego samo po inerciji slijedi masu. Ide na misu radi svijeta, da poprica s poznanicima poslije mise na kavi.... Regularno se kocka, kurva, pije i pusi....a u nedjelju dodje na misu. Cak se i ispovjedi jednom godisnje ali slaze na samoj ispovjedi da nece vise grijesiti jer nastavlja radit sve po starom... Znas o cemu govorim.

gabrijele nevalja takvo razmisljanje,jer npr ako zena sudjeluje u orgijama a neštuje sotonu svjesno,kome ona svoj duh/tijelo daje?oskvrnjuje li svoje tijelo tim činom i otvara li svoj duh nekim božijim ili sotonskim demonima?puno ljudi se nesvjesno predaje sotoni i njegovom utjecaju u svrhu nečeg lošeg.Ja imam svoj stav da kao katolik izričito štujem odluke svete stolice,jer vjerujem da Bog djeluje kroz crkvu u tom smislu.Uzmi za primjer i tetoviranje.Vidim da ljudi tetoviraju gospu i svakave simbole,a nisu ni svjesni da je tetovaža sotonina oznaka na ljudskom tijelu!A netko sa strane ce reci pa što ako je tetoviran to on ni ne primjecuje ,nije nezdravo,neškodi..puno toga nismo svjesni kao ljudi optereceni svakodnevnim problemima,i zato upravo imamo vatikan da se bavi tom problematikom,jer vjeruj mi oni dosta proučavaju takve sstgvari.....Ako želiš živjeti zdravo uvedi post u svoj život..A PROBLEM S TIM VJERNICIMA KOJI IDU U CRKVU A NEDOŽIVE BOGA: SOTONA ULAZI NA MALU PUKOTINU U SRCU,A BOGU VRATA TREBA SKROZ OTVORITI!!ZATO JE SOTONI POTREBNO SAMO MALO , ČAK I IZVOĐENJE VJEŽBA DA TE NAVEDE NA KRIVI PUT.SOTONU NETRAŽIŠ ON TE SAM NAVLAČI.A BOGA TREBAŠ POTRAŽIT!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 15:09 
Odsutan

dujam napisao:
gabrijele nevalja takvo razmisljanje,jer npr ako zena sudjeluje u orgijama a neštuje sotonu svjesno,kome ona svoj duh/tijelo daje?oskvrnjuje li svoje tijelo tim činom i otvara li svoj duh nekim božijim ili sotonskim demonima?puno ljudi se nesvjesno predaje sotoni i njegovom utjecaju u svrhu nečeg lošeg.Ja imam svoj stav da kao katolik izričito štujem odluke svete stolice,jer vjerujem da Bog djeluje kroz crkvu u tom smislu.Uzmi za primjer i tetoviranje.Vidim da ljudi tetoviraju gospu i svakave simbole,a nisu ni svjesni da je tetovaža sotonina oznaka na ljudskom tijelu!A netko sa strane ce reci pa što ako je tetoviran to on ni ne primjecuje ,nije nezdravo,neškodi..puno toga nismo svjesni kao ljudi optereceni svakodnevnim problemima,i zato upravo imamo vatikan da se bavi tom problematikom,jer vjeruj mi oni dosta proučavaju takve sstgvari.....Ako želiš živjeti zdravo uvedi post u svoj život..A PROBLEM S TIM VJERNICIMA KOJI IDU U CRKVU A NEDOŽIVE BOGA: SOTONA ULAZI NA MALU PUKOTINU U SRCU,A BOGU VRATA TREBA SKROZ OTVORITI!!ZATO JE SOTONI POTREBNO SAMO MALO , ČAK I IZVOĐENJE VJEŽBA DA TE NAVEDE NA KRIVI PUT.SOTONU NETRAŽIŠ ON TE SAM NAVLAČI.A BOGA TREBAŠ POTRAŽIT!!

Usporedjivat razvrat sa oblikom gimnastike je ipak previse. A sto s ljudima koji rade jogu, a zive u cistoci, casno i moralno?? Meni iskreno je mnogostruko veci grijeh pusenje cigareta nego vjezbanje nekih oblika joga vjezbi, a medju pusacima srecem i svecenike. Na pogrebu mog oca, svecenik je bazdio na duvan i alkohol. Zar je on bolji do Ljiljane koja vjerujem da zivi moralnije i ne skodi vlasttom zdravlju kao mnogi ovdje na forumu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 16:53 
Odsutan

Ga-bri-el napisao:
dujam napisao:

Usporedjivat razvrat sa oblikom gimnastike je ipak previse. A sto s ljudima koji rade jogu, a zive u cistoci, casno i moralno?? Meni iskreno je mnogostruko veci grijeh pusenje cigareta nego vjezbanje nekih oblika joga vjezbi, a medju pusacima srecem i svecenike. Na pogrebu mog oca, svecenik je bazdio na duvan i alkohol. Zar je on bolji do Ljiljane koja vjerujem da zivi moralnije i ne skodi vlasttom zdravlju kao mnogi ovdje na forumu.

Neznam,crkva ima svoj stav u vezi toga.I ja ga slijedim,i to je moje mišljenje.Jedno je snaga loše stečenih navika,a drugo je duhovna tehnika,jer prije sveha joga je duhovna vježba.To je moje mišljenje..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 17:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
sluga napisao:
Volio bih da si bila samnom pa da vidis sta te istocnjacke
stvari naprave od ljudi i obitelji kada sam popisivao stanovnistvio.
A ni 50 kuca mislim,koliko li je tek u gradu.
2 kuce raspad sistema i ljudi,a nisam ni pricao sa pola.
Decko mlad poceo,ograda jing jang znakovi,majka mi njegova svasta
napricala kakav je bio i kakav je sad.

POTPIS OD PRVE DO ZADNJE RIJEČI

ja sam isto radio na popisu stanovništva i primjetio sam upravo isto
sve te istočnjačke điđa miđa religije u pravilu znače raspad obitelji i dom u rasulu dok naša katolička vjeroispovijest i vjera u pravog i jedinog boga isusa krista te vjera u našu crkvu na čelu s papom i kardinalom josipom bozanićem znače kuću punu mira i dom pun ljubavi

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2014 18:46 
Odsutan

ante buljubasic napisao:
sluga napisao:
Volio bih da si bila samnom pa da vidis sta te istocnjacke
stvari naprave od ljudi i obitelji kada sam popisivao stanovnistvio.
A ni 50 kuca mislim,koliko li je tek u gradu.
2 kuce raspad sistema i ljudi,a nisam ni pricao sa pola.
Decko mlad poceo,ograda jing jang znakovi,majka mi njegova svasta
napricala kakav je bio i kakav je sad.

POTPIS OD PRVE DO ZADNJE RIJEČI

ja sam isto radio na popisu stanovništva i primjetio sam upravo isto
sve te istočnjačke điđa miđa religije u pravilu znače raspad obitelji i dom u rasulu dok naša katolička vjeroispovijest i vjera u pravog i jedinog boga isusa krista te vjera u našu crkvu na čelu s papom i kardinalom josipom bozanićem znače kuću punu mira i dom pun ljubavi

a odakle ste ljudi?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]