www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 srp 2025 14:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 124 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 21:25 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi moji,

jos jednom moram reci da je sve drugo igranje bogova. Ko ce zivjeti a ko ce "bit iskljucen" !
Radim 30god u bolnici.I nitko , bas nitko nema prava da selektira vrijednost jednog zivota. Smrti je i previse( osobito danas je smrt meni jedna velika bol) .Samo dragi Bog koji nam je dusu udjelio, moze je sebi pozvati.

Sve drugo sto je navedeno je sporedno.Ne zanima me koliko kostaju aparati, niti da li bi sa time nekom prosjaku mozda pomogli. Ovdje je tema da li smije netko odluciti kada jedan zivot postaje nevrijedan zivljenja. I zato kazem, ljudi cine ono sto smatraju da je u tom trenu njima najbolje a da li je to i ispravno ?
Ali kao krscani ne smijemo zatvarati oci i reci da je grijeh u redu.
A ubojstvo je grijeh.
Ubojstvo je ubojstvo cim necija ruka se pokrene i drugi prestane disati.
Zato kazem ne eutanaziji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svaki zivot ima svoje zasto. Pa bio to zivot i" pod aparatima". Kad bi aparati bili svemoguci ne bi ni jedan bogatas umro.... Aparat i med i ljecnici, sve ima svoje vrijeme i svoje mogucnosti. Dragi Bog odlucuje kad je ovaj zemaljski zivot zavrsen, a ne nikakve proracune nit nase odluke.
Voli vas Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 21:28 
Odsutan

IVT draga :grlim te: drago mi je zbog tvoje vjere i tvog optimizma po tom pitanju, al sad ću samo pitanja postaviti....

Tko si može priuštiti 20 godina na aparatima?
Ja to svojim roditeljima ne želim (da čekaju na mene 20 g., mada oni i bi vjerojatno, ali ako će poštovat moju volju, pustiti će me nadam se...), a ti svojima, što bi željela?

*Što s onima koji nemaju više što prodati, a ne mogu prikupiti za održavanje organa?
*Što s onima koje ne prime u bolnicu, a on krvari?
*Zašto se uvijek sve vrti oko toga "ako si možeš priuštiti, onda živi koliko ti je volja!"?
*Zašto se ne pomogne živima da ozdrave, a mrtve se čuva u bolnici?
*Gdje su granice? Gdje je ljudskost?
Svatko gleda samo na sebe i svoju korist!
Budimo realni!

Marte ne radi se o eutanaziji, već o klinički mrtvom čovjeku!!!!!!!!!!!!!!!
Eutanazija se vrši na živom, bolesnom čovjeku!!!! Ja sam protiv eutanazija, a za to da čovjek živi dok živi i točka!!!!

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 21:51 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
fighterica napisao:
IVT draga :grlim te: drago mi je zbog tvoje vjere i tvog optimizma po tom pitanju, al sad ću samo pitanja postaviti....

Tko si može priuštiti 20 godina na aparatima?

Sad ću se našaliti, onaj tko ima zdravstveno osiguranje. :)

fighterica napisao:
Ja to svojim roditeljima ne želim (da čekaju na mene 20 g., mada oni i bi vjerojatno, ali ako će poštovat moju volju, pustiti će me nadam se...), a ti svojima, što bi željela?

Ja bih željela da sa medicinske strane učine sve...pa makar to značio 20g borbe...ali da gospodin koji mi je podario život, bude taj koji će ga i uzeti.

fighterica napisao:
Što s onima koji nemaju više što prodati, a ne mogu prikupiti za održavanje organa?

Opet ću se našaliti...kao što kaže naš ministar neka umru (zekam se naravno). Ako nije pokriveno obveznim zdravstvenim osiguranjem, treba se pouzdati u Gospodinovu providnost i dobrotu...ima puno dobrih ljudi na svijetu...osnivaju ljudi zaklade, fondove...bore se upravo kao što kaže tvoj nick sestrice.
fighterica napisao:
Što s onima koje ne prime u bolnicu, a on krvari?

To neka bude na savjest bolnice...liječnika koji su donijeli svoju odluku, oni su položili hipokratovu zakletvu:
[i]"U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."
Citat:
Zašto se uvijek sve vrti oko toga "ako si možeš priuštiti, onda živi koliko ti je volja!"?

Zato što živimo u grešnom svijetu, koji pozna samo zakone "svijeta", a ne zakone "Božje".

Citat:
Zašto se ne pomogne živima da ozdrave, a mrtve se čuva u bolnici?

Upravo se tu razilazimo u mišljenjima, čovjeku kojem radi i jedna stanica u tijelu po meni ima nade.
Citat:
Gdje su granice? Gdje je ljudskost?

Ljudi koji ne žive po Božjim zakonima nemaju niti ljudskosti niti granica.

Citat:
Svatko gleda samo na sebe i svoju korist!
Budimo realni!?

Svatko ne, oni koji nisu u zajedništvu sa Kristom da.

:grlim te:

BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 21:57 
Odsutan

Citat:
Eutanazija se vrši na živom, bolesnom čovjeku!!!! Ja sam protiv eutanazija, a za to da čovjek živi dok živi i točka!!!!

Ma sta vices? Na koga ti vices? Pa imam vise godina rada nego ti zivota. Pa zar ti meni objasnjavas sta je ziv a sta mrtav pacijent? A je si li ti postala strucnjak da znas da su oni mrtvi ?
Da su mrtvi bili bi ukopani. Uvjek je zlo naslo puta da obmani. Zato i nesretan izraz klinicki mrtav. Inace ziv ili kako? Covjek sa ostecenjem mozga ( kako, koliko, do kada, da li je uistinu sa znanjem danasnje medicine sve istrazeno itd) je jos uvjek, covjek koji si sam nemoze pomoci. I zato kao sto ti vices, zivi dok zivis, a ne dok mu netko ne uskrati pomoc=iskljuci aparat, jer bi mozda vise vrjedilo to nekom prosjaku.... :shock:
Ma ko to smije odluciti ? Ti ?
Ja se ipak vise oslanjam na ono sto i Crkva kaze. Tvoje deranje zadrzi za sebe. Ipak sam paaar godinica starija.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 22:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Eheeej..bez napetosti..
i ikakvog oblika deranja...
Ako ne možete izmjeniti mišljenja..u normalnom tonu..ići će ključić na temu..

Ovdje se miješaju dvije teme
MOŽDANA SMRT I EUTANAZIJA

To su dva različita značenja..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 22:13 
Odsutan

Marte napisao:
Citat:

Ma sta vices? Na koga ti vices? Pa imam vise godina rada nego ti zivota. Pa zar ti meni objasnjavas sta je ziv a sta mrtav pacijent? A je si li ti postala strucnjak da znas da su oni mrtvi ?
Da su mrtvi bili bi ukopani. Uvjek je zlo naslo puta da obmani. Zato i nesretan izraz klinicki mrtav. Inace ziv ili kako? Covjek sa ostecenjem mozga ( kako, koliko, do kada, da li je uistinu sa znanjem danasnje medicine sve istrazeno itd) je jos uvjek, covjek koji si sam nemoze pomoci. I zato kao sto ti vices, zivi dok zivis, a ne dok mu netko ne uskrati pomoc=iskljuci aparat, jer bi mozda vise vrjedilo to nekom prosjaku.... :shock:
Ma ko to smije odluciti ? Ti ?
Ja se ipak vise oslanjam na ono sto i Crkva kaze. Tvoje deranje zadrzi za sebe. Ipak sam paaar godinica starija.

Ja vičem????
Nigdje nisam stavila velika slova, samo uskličnike, po uzoru na tvoje :lol: !
Jesam puuno mlađa od tebe, duplo zapravo, ali to ne znači da si iz tog razloga ti ili vi u pravu!

Poštujem tvoje i mišljenja drugih, ali do kada ćemo se vrtiti u krug???
Možda bi i ova tema mogla u "rotacije o kliničkoj smrti"??

Tema nije eutanazija, ima i eutanazija, al treba potražiti!
Ja ne znam ko je mrtav, jer nisam završila medicinu, ali vjerujem doktorima kad konzili kaže da je osoba klinički mrtva!!!

Ja si prva ne mogu priuštiti sve što bi trebala, a osigurana sam i imam po zakonu sva prava, ali šta vrijedi kad imaju drugi koji kažu da su mi prava ipak manja nego mi treba....ostalo plati!!!! Odakle??
Jedino da prodam bubreg da sačuvam mozak??? :lol:

Nisam baš od jučer, niti pala iz vedra neba u ovu temu, pišem što vidim, što već 10 godina gledam!!!

Bez uvrede Marte, ali nije mi jasno zašto sve trpaš u isti koš?

BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 22:14 
Odsutan

"Moždana smrt nastaje usljed nepovratnog gubitka svih moždanih funkcija. Moždana smrt se utvrđuje kod pacijenata koji su u dubokoj komi i kod kojih se disanje održava aparatima, a uzrok tog stanja su povrede mozga, cerebrovaskularne bolesti ili tumori.

Eutanazija je čin s ciljem, da se uzrokuje smrt, kako bi se uklonila svaka bol. Sastoji se u nakani volje i u primijenjenim postupcima. Želi se, ukloniti bol ubojstvom čovjeka, a za to se primjenjuju primjerena sredstva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 22:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
moya napisao:
Eheeej..bez napetosti..

zato sam zamolila mod-a u jednom postu da izbriše onaj "privjesak" eutanazija...greškom stavljen. ipak je to druga tema. ajd MOLIM da svima bude jasnije. ovak kad vidiš naslov, i ja bi "pošampijala"... :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 22:18 
Odsutan

moya napisao:
"Moždana smrt nastaje usljed nepovratnog gubitka svih moždanih funkcija. Moždana smrt se utvrđuje kod pacijenata koji su u dubokoj komi i kod kojih se disanje održava aparatima, a uzrok tog stanja su povrede mozga, cerebrovaskularne bolesti ili tumori.

Eutanazija je čin s ciljem, da se uzrokuje smrt, kako bi se uklonila svaka bol. Sastoji se u nakani volje i u primijenjenim postupcima. Želi se, ukloniti bol ubojstvom čovjeka, a za to se primjenjuju primjerena sredstva.

BTB moya :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2008 22:19 
Odsutan

vox napisao:
moya napisao:
Eheeej..bez napetosti..

zato sam zamolila mod-a u jednom postu da izbriše onaj "privjesak" eutanazija...greškom stavljen. ipak je to druga tema. ajd MOLIM da svima bude jasnije. ovak kad vidiš naslov, i ja bi "pošampijala"... :lol:

Ako ubuduće primjetiš..da moderatori nisu primjetili tvoju molbu..pošalji nekom od nas pp..
Jer inače dođe do ovakve zbrke.. :wink:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 124 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]