www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 23:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 07:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Dobro je o svemu tome prije razmisliti jer neznamo kada će nas Gospodin pozvati k sebi tj kada će doći naša "sestra smrt"(sorella morte) kao što je govorio sv. Franjo. Osim toga nažalost ne umiru samo stari već i mladi i to u prevelikom broju . Zar nije bolje prije smrti potpisati donaciju naših organa , ako bude još nešto vrijedilo i učiniti posljednje dobro djelo. Sam Papa Ratzinger kada je bio kardinal bio je upisan za donaciju organa. Isto tako je dobro odlučiti prije dali bi željeli biti pokopani u zemlju eventualno sa spomenikom i mramornom ploćom . u grobnicu ili krematorij . Na groblju postoje mjesta gdje se stavljaju te male urne koje zauzimaju jako malo mjesta i čovjek se može ići pomoliti . Po gradovima zbog velikog problema prostora ako je osoba zakopana u zemlju iako ima kameni spomenik nakon određenih godina ( u Bologni 10) ju izvade iz groba i kosti idu u zajedničku kosturnicu. Ne zakapaju se kao što vi pišete jedno na drugo.
Zato čovjeće sjeti se da si prah i da češ se u prah pretvoriti.
Radi kao da češ živjeti sto godina i moli kao da češ sutra umrijeti.
Svaki dan na zemlji nam je poklonjen od Gospodina zato ga dobro iskoristimo da ne izgubimo dušu jer bi mogao biti posljednji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 13:10 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
marija-nada napisao:
Mislim da ne vade tijela Berno..nego pokapaju na isto mjesto..

Zbog nedostatka mjesta u grobovima kosti se vade, naravno uz sanduk. Imam pouzdan izvor informacije - babu :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 13:13 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
aaaaaaaaaaa

a šta onda rade s tim..
kod nas se samo pokapa na to...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 16:43 
Odsutan

krematorij ili "prirodni" pokop?

NI jednu ni drugo. :D
ja sam već odlučila (:roll: :lol: ) doniram organe, a ono što ostane di već treba. To je najhumaniji i najkršćanskiji način i poslije smrti pokazati koliko smo Isusovi. :D Nekako mi je poslije toga kremiranje milije, ne zbog crva, već zbog... pedantnosti i čistoće postupka. :oops: :D " Ta sjeti se: prah si bio i u prah ćeš se pretvoriti!".
Mislim da je izbor na svakome od nas, a opet mislim da nije ni važno kako će naše materijalno, propadljivo propasti. mora jednom, ili kremiranjem ili crvima ili na neki treći, potpuno irelevantan način, jer naše tijelo i jest samo materijal, samo nešto propadljivo, samo "roba" našoj duši.
Možda bi bilo bolje kad bi se brinuli za to kako će naša duša otići... s kime ćemo ostati u zavadi, kome nismo oprostili, koga nismo zamolili za oprost, koji grijeh nismo ispovjedili, i potražit ono kajanje koje nismo osjećali.
E kad bi nam pokop bio najveća briga :D
Anchi, ti polako, okej? :b130: think positive, be positive :lol:
inače zanimljiva tema. ne znam bi li se smijala ili zamislila? :lol: :?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 17:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika
Krematorij u gradiću Tameside, u blizini Manchestera, iskušati će novi način grijanja. Kako su se ožalošćeni često žalili da je unutar kapelice u kojoj se odvijaju posljednji ispraćaji veoma hladno, u krematoriju su odlučili zagrijati ih.

Toplina koja nastaje kremiranjem pokojnika biti će iskorištena za grijanje ožalošćenih tijekom ispraćaja u Dukinfield krematoriju. U krematoriju kažu kako će toplina koja nastaje izgaranjem biti dovoljna za zagrijavanje i osvjetljavanje kapelice.

No, priznaju kako je to pomalo "škakljiv" način iskorištavanje energije. Robin Monk, dužnosnik za okoliš u vijeću grada Tamesidea nije siguran kako će ljudi reagirati na takav način grijanja. "Ne želimo nikoga uzrujati. Konzultirati ćemo se sa svećenicima i javnosti prije nego što krenemo sa grijanjem", rekao je Monk.

Svećenik Vernon Marshall pak smatra da je to dobra ideja. "Ovo je predivan način da ožalošćeni osjete toplinu utjehe u teškim vremenima", smatra svećenik.
Slika

Uh...tesko onima koji budu gore gorili...gore ovdje,gore gore...

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 18:59 
Odsutan

Ovo su novinarske patke .
Svako malo čitamo ovakve gluposti po novinama koje su daleko od istine i jako su lošeg ukusa. :twisted:

Bolje je takve stvari ne stavljati

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 19:05 
Odsutan

speranza napisao:
Svako malo čitamo ovakve gluposti po novinama koje su daleko od istine i jako su lošeg ukusa. :twisted:

Da u pravu si draga sperzana...ali kako vidis ima svasta u svijetu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2008 19:23 
Odsutan

rebeka napisao:
speranza napisao:

Svećenik Vernon Marshall pak smatra da je to dobra ideja. "Ovo je predivan način da ožalošćeni osjete toplinu utjehe u teškim vremenima", smatra svećenik. ..

http://doctorvernon.googlepages.com/
http://www.tamesideadvertiser.co.uk/new ... _the_grove
Evo o kakvom se svečeniku radi

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2008 16:51 
Odsutan

Kad je čovjek mlad, ne razmišlja o takvim stvarima. Ali, nažalost i mladi odlaze. Kod nas se ne pokapa u zemlju već grobnice. Meni se osobno taj način ne sviđa, jer mislim da je prirodnije pokopati svoje drage u zemlju.
Kako smo u Dalmaciji- kamenjar- vjerovatno je to zbog toga.
Nakon neznam koliko godina se kosti stavljaju u tkz. kosturnicu.
Pričala mi je prijateljica da kod nje u Njemačkoj nakon recimo dvadeset pet godina uopće više ne postoji mjesto gdje piše ime umrle osobe. Oni svoje mrtve pokapaju u zemlju. Dvadeset pet godina je njena mama plačala "grob" a sada će se na to mjesto pokopati netko drugi. Meni je to isto tužno.
dakle njena obitelj više neće gdje imati odnijeti cvijeće u spomen na umrlu osobu.
Ovo je teška tema možda jer sam ja pokopala svog supruga. Kad dođem na groblje često se pitam kako to sad izgleda iza ploće. Naravno osoba ostane u sjećanju kakva je bila, ali bez obzira svjestan si realnosti. Znam da ćete reći da je on kod dragog Isusa i ja vjerujem i molim se. Sve je još svježe pa utoliko još više boli razmišljati o tome.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2008 17:56 
Odsutan

Roma napisao:
Kad je čovjek mlad, ne razmišlja o takvim stvarima. Ali, nažalost i mladi odlaze. Kod nas se ne pokapa u zemlju već grobnice. Meni se osobno taj način ne sviđa, jer mislim da je prirodnije pokopati svoje drage u zemlju.
Kako smo u Dalmaciji- kamenjar- vjerovatno je to zbog toga.

Mislim draga Roma da nije,kod nas u Slavoniji ima jos uvjek po selima siromasnih ljudi ,koji se u zemlju pokapaju...
Moji stari svi leze jos uvjek u zemlji...bez grobnice...Imaju drvene krizeve na grobu...
Citat:
Nakon neznam koliko godina se kosti stavljaju u tkz. kosturnicu.
Pričala mi je prijateljica da kod nje u Njemačkoj nakon recimo dvadeset pet godina uopće više ne postoji mjesto gdje piše ime umrle osobe. Oni svoje mrtve pokapaju u zemlju. Dvadeset pet godina je njena mama plačala "grob" a sada će se na to mjesto pokopati netko drugi. Meni je to isto tužno.
dakle njena obitelj više neće gdje imati odnijeti cvijeće u spomen na umrlu osobu.
.

Tako je i u Austriji...oni mogu dalje ,i tako rade Austrijanci ..dalje placaju djeca,i oni dolaze na to mjesto. To je obiteljska grobnica...To se placa svakih 10godina...Moj brat je ovdje pokpan,i bas je ove godine 10godina,i sada je doslo za ponovno platiti..Ako ne zelis placati ..onda moras ustupiti drugome...mjesto.

Citat:
Ovo je teška tema možda jer sam ja pokopala svog supruga. Kad dođem na groblje često se pitam kako to sad izgleda iza ploće. Naravno osoba ostane u sjećanju kakva je bila, ali bez obzira svjestan si realnosti. Znam da ćete reći da je on kod dragog Isusa i ja vjerujem i molim se. Sve je još svježe pa utoliko još više boli razmišljati o tome

Draga Roma...vjerujemo da ti je tesko,ali ako imas potrebu da pricas o tome, otvori novu temu...da malo olaksas srce....BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]