www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 srp 2025 13:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Sveta Misa
PostPostano: 07 ožu 2013 14:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
sluga napisao:
ja mislim da vecina onih koji primaju na ruku nisu svjesni koga primaju.
ako ne i velika vecina

ANTE KATOLIK napisao:
Kleknut pred Bogom je farizejština? :shock:

Slažem se s vama, to su samo nebitne vanjske stvari, može se doć i u kupaćim gaćama i natikačama na pričest, važno što je u srcu. :oops:

Daj prestanite se pravit pametni i kleknite pred Bogom, okanite se tih vaših šupljih i jalovih filozofija. :grlim te:

..
Potpisujem oba posta!!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 15:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Zanimljivo, je kako na onaj moj onoliki argumentirani post, gdje sam iznio da su neke tvrdnje lažne, gdje sam iznio argumentirano da je papa to uistinu rekao. Da dobijem odgovor od dvije slike gdje papa pričešćuje neke ljude na ruku8ako želiš rat slikama, ja ti dam pet na jednu, najvjerovatnije izvan Rima, od ljudi koji ne slušaju njegovu preporuku, valjd misle da su pametniji, doista ne znam! Niti me zanima.
I dobijem odgovor da je to sve farizejština i da je bitno što je u srcu! Valjda se nije nikad čulo za govor tijela, ili to ne postoji!
Dakle papa je farizej jer je dao preporuku koja je farizejska!
Nemam namjeru ovdje nikoga dijeliti, ali neće me nitko praviti blesavim! Izgleda da papina izjava i preporuka ima težinu samo dok se ne diren u vlastito mišljenje, jer vlastito mišljenje je bog, protiv kojeg nitko ne smije!
A papi farizeju ćemo napisati pismo zbog farizejštine! Možda ovako:
" Dragi papa, ne pravi se pametan i veći pop od sebe samog, nemoj tu glumatati i tjerati da klečim i zinem pred tobom jer nisi stomatolog nego samo papa, čije preporuke slušaju samo farizejčine!
Šta ti znaš šta mi je u srcu, jer ipak ja znam da ja ljubim Isusa najviše na svijetu, pa primio ga i nogom, jer on na to ne gleda!
Ne kužim šta oni ljudi tamo kleknu pod Misom kad svečenik vrši pretvorbu, jer oni su svi licemjeri i farizeji, ipak ja Isusa najviše volim iako nemam potrebu kleknuti jer nisam povodljiv za nikim, ja imam vlastito mišljenje, i molim te papo da ne ulaziš u to područje, to moš bakicama prodavati, meni ne i to nije dogma.
Šta sad prvo odobriš na ruku, pa onda neke preporuke daješ da bi bilo ipak dobro na jezik, ajd se više skuliraj i dogovori sam sa sobom, što uoće želiš, ako ne znaš, pitaj mene, jer ja sve nosim u srcu, i znam sve, pa ako treba pomoć evo ti broj mobitela 00385/98 *** ***, ali zovi me poslije 18h, prije sam zauzet jer prodajem podmetače za klečanje u Međugorju.
I šta oni svečenici svaki put kleknu kad vračaju hostije u tabernakul, svaki put moram ustati, a kuk mi je u banani, nije jako ali ga štedim, jer ja kleknem u srcu. I ne znam ćemu stalno neke humanitarne akcije, pa nisam ja Bono Vox, ja ću se za te koji valjd nemaju šta jesti pomolit u srcu i ja ih nosim u srcu, evo neki dan opet neka akcija da se nazove telefonom za neku malu pa joj se donira par kuna, ja ju nosim u srcu i pomolio sam se u srcu za nju! Šta će njoj kune! To rade farizeji! Samo misle na kune, dok u srce ništ ne osjećaju!
Pozdrav papa i molim te da dopustiš nama prosjacima da primamo pričest na ruku i u Rimu, jer mi koj se pričešćujemo na ruku smo diskriminarini i tlačeni u Rimu, to nije u redu i neš mi otvorit usta niti pajserom, ma nema šanse, hoću na ruku, jer moje srce je prečisto, a o rukama da i ne govorim!
Ali još nešto, moram ti pohvaliti mog rođaka Šabana, koji mi je donio 7 i pol kg suhomesnatih proizvoda, jaoj kako je Šaban predivan, kad sam otvorio vrečicu, kleknuo sam ispred nejga i izljubio mu ruke, da samo što znaš što su ti kulenovi i kobase dobri. Kad stignem papa, pošaljem ti komad, a dotad ti opišem okus pa probavaj u srcu, to ti je ko da ih jedeš, majke mi!!
Hvala papa od mog ogromnog srca! "

E da je njima čisto srce kao nekih ovdje! A što će farizejčine nečistog srca, nego glumiti!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 15:08 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
To Samuele legendo! :mrgreen:

A šta ćeš kad mi nemamo veliko srce ko ovi šta dolaze u kupaćima, natikačama, minicama i štiklama u crkvu. Ja im dobrodušno savjetujem da uopće ni ne dolaze u crkvu jer Isus vidi u njihovim srcima da su htjeli doć pa nema svrhe da stvarno i dolaze. :mrgreen: :lol: :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 15:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Citat:
Samuel napisao:
Zanimljivo, je kako na onaj moj onoliki argumentirani post, gdje sam iznio da su neke tvrdnje lažne, gdje sam iznio argumentirano da je papa to uistinu rekao. Da dobijem odgovor od dvije slike gdje papa pričešćuje neke ljude na ruku8ako želiš rat slikama, ja ti dam pet na jednu, najvjerovatnije izvan Rima, od ljudi koji ne slušaju njegovu preporuku, valjd misle da su pametniji, doista ne znam! Niti me zanima.
I dobijem odgovor da je to sve farizejština i da je bitno što je u srcu! Valjda se nije nikad čulo za govor tijela, ili to ne postoji!
Dakle papa je farizej jer je dao preporuku koja je farizejska!
Nemam namjeru ovdje nikoga dijeliti, ali neće me nitko praviti blesavim! Izgleda da papina izjava i preporuka ima težinu samo dok se ne diren u vlastito mišljenje, jer vlastito mišljenje je bog, protiv kojeg nitko ne smije!

:b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 17:04 
Odsutan

Svako ima svoje argumente Samuele, moji su II Vatikanski koncil a tvoji pretkoncilske izjave koje su izmijenjene na II Vatikanskom koncilu. Tvoj argument je nekakav sumnjivi članak za kojeg se ne zna ni ko ga je pisao i koji je prenošen i prevođen 100 puta prije nego je došao na portal hrsvijet i u kojem piše
Citat:
Evo ti još jedan tekst:
Papa Benedikt XVI. ne želi da vjernici primaju Sv. Pričest na ruku a niti želi da stojeći primaju Krista u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
a moj argument je ono što je Papa napisao u svojoj knjizi Svjetlo svijeta, str.184
Citat:
Nisam načelno protiv pričesti na ruke, sam sam je dijelio i primao. Time što sada tražim da se pričest prima klečeći i na usta htio sam postaviti znak strahopoštovanja i uskličnik za stvarnu Kristovu prisutnost.

No svakako za svakog svećenika i vjernika u Rimskom misalu piše ono što je Crkvena uputa kako se služi misa, a tamo piše
Citat:
RIMSKI MISAL
PRERAĐEN PREMA ODLUCI SVETOGA EKUMENSKOGA
SABORA DRUGOGA VATIKANSKOG OBJAVLJEN VLAŠĆU PAPE
PAVLA VI. PREUREĐEN BRIGOM PAPE IVANA PAVLA II.
.
.
.
Opća uredba nije običan uvod u Rimski misal ili zbir rubrika, nego
pravi teološko-liturgijski, pastoralni, duhovni i praktični direktorij
za slavljenje euharistije. Stoga će je uzimati u ruke svećenici,
njihovi pastoralni suradnici, profesori i studenti teologije, svi oni
koji po svom poslanju i struci imaju obvezu promicati ispravno razumijevanje
i oblikovanje euharistije
, održavanje kateheza ili stručnih
predavanja o njoj, uređenje liturgijskoga prostora, pomna priprava
slavlja, raspored službi i aktivno sudjelovanje svih vjernika.
.
.
.
161. Ako se pričest dijeli samo pod prilikom kruha, svećenik
hostiju malo podigne, pokaže je svakomu pojedinom i kaže: Tijelo
Kristovo. Pričesnik odgovori: Amen te primi Sakrament na usta ih,
gdje je to dopušteno, na ruku ako to želi. Pričesnik čim primi svetu
hostiju, odmah je u cijelosti blaguje. Za pričest pod objema prilikama
slijedi se obred opisan na drugome mjestu (usp. br. 284-287).

Ako za tebe od ovoga ima jači značaj sumnjivi članak s portala hrsvijet za kojeg se ne zna ni ko ga je pisao i u kojem su iznesene činjenice koje se sa službenim crkvenim odredbama ne slažu onda s tobom nema smisla raspravljati. Uostalom sam si napisao da ti dosad nitko nije uspio objasniti zašto pričest na ruku, očito ni ja neću pa nema smisla da dalje o ovome raspravljamo, samo se stvaraju podjele.

Pozdrav

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 17:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
ja vjerujem da 70 posto ljudi ako ne i vise ne vjeruje da je u hostiji Isus,mislim na one koji dolaze u crkvu.
sto se tice primanja na ruku puno su jaci argumenti da se uzme na jezik nego na ruku.
od kradje pa dalje.

ako je dopusteno ne znaci da je i pravilno.

najlakse je proglasit nekog farizejom,al svi smo mi farizeji.

ne vidm zasto uzeti na ruku i riskirati da padnu cestice na pod kad mozes na jezik.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 19:13 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Svako ima svoje argumente Samuele, moji su II Vatikanski koncil a tvoji pretkoncilske izjave koje su izmijenjene na II Vatikanskom koncilu. Tvoj argument je nekakav sumnjivi članak za kojeg se ne zna ni ko ga je pisao i koji je prenošen i prevođen 100 puta prije nego je došao na portal hrsvijet i u kojem piše

Zanimljivo je to kad kaže čovjek koji neprestano govori."jedan svečenik je rekao", " drugi je rekao", "ovo sam čuo", "ovaj je rekao na jednoj propovjedi" itd!! Ne znam što da mislim o tvom dvostrukom kriteriju! Licemjerje ili što!? Ali biti će da kad ti ne ide nešt u prilog tvome mišljenju da tražiš oštambiljanu izjav sa papinim potpisom!

Citat:
Evo ti još jedan tekst:
Papa Benedikt XVI. ne želi da vjernici primaju Sv. Pričest na ruku a niti želi da stojeći primaju Krista u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
a moj argument je ono što je Papa napisao u svojoj knjizi Svjetlo svijeta, str.184
Citat:
Nisam načelno protiv pričesti na ruke, sam sam je dijelio i primao. Time što sada tražim da se pričest prima klečeći i na usta htio sam postaviti znak strahopoštovanja i uskličnik za stvarnu Kristovu prisutnost
.

Ne obično neobični momče, to je moj argumenat, jer ti si obojao prvi dio rečenice, ja ću obojati drugi dio, što si i sam trebao, ali ti ne paše, jel? Ili što znači riječ "načelno", ili zašto je papa prije primao a danas ne da ne prima, nego je uveo na sojim misama da ne djeli na niti prima na jezik.
Još jednom ti ponavljam, jer imam osjećaj da ovdje želiš stvoriti sliku da ja govorim da je pričest na jezik bezvrijedna, nevaljana ili bogohulna. E to ti moj prijatelju nije istina. Ja sam rekao ne znam po koji puta da je to:"NEPOTREBAN KORAK", koji nema ama baš niti jedan razlog da se tako prima, i nemoš mi ga naći osim što stalno trubiš da je dopušteno, ali nisi rekao zašto i što takav način dobrog donosi!
Ali za na jezik je sami papin savijet ili preporuka (uzmi kako hoćeš), a navodi i zašto, i ako on to kao jedan od najvećih teologa kaže onda ima jako dobar razlog, a da ne govorim da je razlog sama krađa, pa dodavanje jedni drugima, pa stavljanju u džep i ostavljanje po klupama, a gdje su još čestice koje ostaju po rukama i spadaju tko zna gdje.
Ali ne bitno je da je na ruke dopušteno, a zašto na ruke, e to nemaš pojma, pa i pod cijenu gaženja i krađe, na ruke se svejedno forsira. I tu se može isto išćitati da ni sam ukradeni ili gaženi Krist nije bitan, bitno je inačenje i kočoperenje, iako se ne zna razlog, osim dopušteno je. Higijenski razlozi, moš si mislit!

Citat:
Opća uredba nije običan uvod u Rimski misal ili zbir rubrika, nego
pravi teološko-liturgijski, pastoralni, duhovni i praktični direktorij
za slavljenje euharistije. Stoga će je uzimati u ruke svećenici,
njihovi pastoralni suradnici, profesori i studenti teologije, svi oni
koji po svom poslanju i struci imaju obvezu promicati ispravno razumijevanje
i oblikovanje euharistije, održavanje kateheza ili stručnih
predavanja o njoj, uređenje liturgijskoga prostora, pomna priprava
slavlja, raspored službi i aktivno sudjelovanje svih vjernika.

Ovo ne razumijem zašto si stavio, pa malo pojasni što želiš s ovim reči!??

Citat:
161. Ako se pričest dijeli samo pod prilikom kruha, svećenik
hostiju malo podigne, pokaže je svakomu pojedinom i kaže: Tijelo
Kristovo. Pričesnik odgovori: Amen te primi Sakrament na usta ih,
gdje je to dopušteno, na ruku ako to želi. Pričesnik čim primi svetu
hostiju, odmah je u cijelosti blaguje. Za pričest pod objema prilikama
slijedi se obred opisan na drugome mjestu (usp. br. 284-287).

Ovo nitko ne opovrgava, ustvari to sam ti več objasnio gore.
Ali možeš mi usput reči, jer ovdje piše "gdje je to dopušteno", pa mi objasni zašto na ruku mora biti dopušteno, a na jezik ne smije biti zabranjeno, ako je to toliko isto kao što ti predstavljaš! Ne pokazuje li se u startu samim dopuštenjem ili nedopuštenjem, da na jezik je u prednosti?? Ili zašto, de malo pojasni!!

Citat:
Ako za tebe od ovoga ima jači značaj sumnjivi članak s portala hrsvijet za kojeg se ne zna ni ko ga je pisao i u kojem su iznesene činjenice koje se sa službenim crkvenim odredbama ne slažu onda s tobom nema smisla raspravljati. Uostalom sam si napisao da ti dosad nitko nije uspio objasniti zašto pričest na ruku, očito ni ja neću pa nema smisla da dalje o ovome raspravljamo, samo se stvaraju podjele.

Opet se prosipaš i praviš žrtvom s ovim:"očito ni ja neću", ali nisi ni pokušao, osim što si stalno ponavljao kao papagaj da je dopušteno, što nitko ne opovrgava. Ali osim tog nisi niti jedan razlog rekao, ĆEMU TAJ NEPOTREBAN KORAK?? I ZAŠTO PAPA PREPORUČUJE KLEČEĆI I NA JEZIK?? ZAŠTO!?????????????????????
zAŠTO RISKIRATI LAKŠU KRAĐU ILI ZAŠTO RISKIRATI PADANJE PSOVEČENIH ČESTICA SA RUKU??????????
ZAŠTO JE TOLIKO BITNO NA RUKU, PA I POD CIJENU TAKVIH STVARI????
Unaprijed se veselim tvom odgovoru, iako sumnjam jer moja pitanaj konstantno preskačeš, dok ja tvoje postove stalno seciram i odgovrama ti na svaki!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2013 23:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Neznam kako netko može izjaviti da je klečanje farizejština.Klečanje je čin poniznosti, a poniznost je vrlina koja čovjeka čini spremnim graditi dobre odnose i prema Bogu i prema ljudima.Poniznost je suprotna oholosti i ova vrlina nema veze ni sa samoprijezirom niti ponižavanjem, već s iskrenim stavom prema sebi i drugima.Osobno se nemogu zamisliti ni u jednom drugom položaju kod pričesti osim u klečečem na jezik, da postoji još poniznija gesta od klečanja i nju bi sa radošću prihvatio jer pred sobom imam GOSPODINA kojeg zovem u svoj "dom"! Do tog mog stava došao sam nakon što sam milošću Božjom krenuo putem obraćenja i u srcu shvatio koliko je velika Božja ljubav i stoga ću iz ljubavi Tijelo Kristovo uvijek primati klečeči jer to je najmanje što mogu učiniti za Onoga koji je dao život za mene. Osobinu poniznosti je svima nama teško usvojiti zato trebamo moliti Gospodina da nas nauči poniznosti jer se tako najlakše rješavamo oholosti, a bez oholosti postajemo svetiji i Bogu bliži :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 ožu 2013 09:08 
Odsutan

Samuele, ako je Papa Pavao VI uveo pričest na ruku jer je smatrao da je i tako dobro, ako je Papa Ivan Pavao II to potvrdio jer je smatrao da je i tako dobro i ako je Benedikt XVI sam tako pričešćivao ljude onda to očito nije bio nepotreban korak kako ti to tvrdiš. Nigdje nisam čuo da je Benededikt XVI rekao da je to nepotreban korak ili da je bilo što rekao protiv pričesti na ruku. Nakon II Vatikanskog koncila puno je svećenika napustilo službu ali zbog toga Papa nije promijenio svoje odredbe, tako nije promijenio odluku za pričest na ruku i meni je smiješno da neko tvrdi kako Pavao VI, Ivan Pavao II i Benedikt XVI moraju dopustiti pričest na ruku zbog nekakvih likova koji ih na to prisiljavaju.

Neko će slušati Crkvu, neko će slušati one koji nikako ne mogu prihvatiti II Vatikanski koncil, a neko sumniive privatne objave u kojima pojedinci tvrde kako im Isus govori da je pričest na ruku protuzakonita, svako bira koga će slušati.

I da ti odgovorim zašto negdje pišem da sam od nekog svećenika nešto čuo a negdje navodim knjigu ili dokument, samo navodim izvor informacije. Kad nešto čujem od nekog svećenika onda ne mogu potvrditi odakle je on to pročitao ili čuo (npr.ne mogu svećenika koji nešto govori s oltara vući za rukav da mi kaže odakle ta informacija) ali zato kad svećenik to kaže onda to ima težinu jer njegovi bi navodi trebali biti točni. Kad napišem ime knjige ili dokumenta onda znači da sam to tamo pričitao, s obzirom da nisam završio teologiju ipak ne poznam materiju tako dobro kao teolozi pa ne mogu navoditi dokumente ili knjige za koje ne znam ali se zato trudim da sve što drugima govorim ili pišem bude istinito jer velika je odgovornost na nekomu ako nekome nešto pogrešno kaže(ili napiše) a ovaj to posluša pa kasnije u životu ima probleme zbog toga

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 ožu 2013 09:13 
Odsutan

ja bi rekao da je IsuseTrebamTe nije rekla da je farizejština kleknuti pred Kristom nego da je farizejština glumiti preveliku pobožnost dok se o bližnjega osuđuje, napada ili se nema ljubavi prema bližnjemu. Ne može neko reći da ljubi Boga a nema ljubavi prema bližnjemu a bližnjega se ne ljubi ako ga se osuđuje

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]