www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 20:19

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 252 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 vel 2008 19:41 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 vel 2008 17:15 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Osjećam potrebu da se uk lljučim. Sviđa mi se naggarov način razmišljanja. Ljudi se uglavnom ne rastaju zato što to žele, već zato što su pritisnuti nevoljom. I znači, takvim nesretnicima bi trebalo oduzeti svako pravo na sreću, na da ljubav, na zajedništvo, jer ako pronađu sebi srodnu dušu s kojom će dočekati starost (a čovjeku je svojstveno da tome žudi) treba mu oduzeti pravo na Svetu pričest. A ja pitam zar nije veći, puno veći grijeh onih koji "poštuju" nerazrješivost" ženidbe i varaju svog bračnog druga. Onih koji iz kreveta svoje žene idu u krevet svoje ljubavnice, zaljubljeni su u drugu ženu, a ne svoju.....tih istih koji smatraju da su sve riješili odlaskom na ispovijed, pa i Svetu pričest, jer njima to nitko ne brani! Ne mogu vjerovati i ne vjerujem da su u Isusovim očima oni ti koji su vrijedni praštanja, a ovi prvi nisu. I na kraju, odakle nama ljudima pravo da uopće sudimo, pa čak i komentiramo, kada smo i sami licemjerni.......grijehe gledamo vlastitim očima i to upravo onako kako nam odgovara. A Crkveni zakoni.....pa i njih piše samo čovjek....i oni se mijenjaju kako vrijeme prolazi i kako kome odgovara. Pa čak i poništenje Crkvenog braka dobija se na razne načine, a znamo i kako. Ja smatram da je i u redu da se zakoni mijenjanju, ali isto tako da se jednako primjenjuju na sve. A ako ne valjaju, onda recimo da je tako, bez obzira u sklopu koje ustanove su donijeti.

Isus je taj koji treba da sudi, jer On je taj koji oprašta.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 vel 2008 14:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Rješenje bilo kakvih problema u braku se nalazi u pravilnom poretku prioriteta u životu
Na prvom mjestu ženi i mužu treba biti BOG
NA drugom mjesto trebaju biti jedno drugom
I na treće mjesto dolaze djeca....
Jednostavno i mi u našim obiteljima na taj način možemo živjeti Presveto Trojstvo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 vel 2008 16:09 
Odsutan

.Ljubav Božja prema čovjeku je NERAZRIJEŠIVA..
..isto kao i ženidba..

..a duše padaju u pakao...poput lišća..
..a živjeli su izvana "po službenim zakonima"

...a jedini službeni nebeski zakon jest LJUBAV...

.i to su mnogi zaboravili

..a i ISUS,,je ostavio samo jedan..zakon

"LJUBITE JEDNI DRUGE, KAO ŠTO SAM JA LJUBIO VAS"

..Njega su raspeli..

..a zakoni su ostali...
..pa se čak i novi nadodali..

..a Isus..šuti..i LJUBI SVOJ PUK, šutke..

..a PUK..sudi..svoje bližnje..kao što je i njega OSUDIO..

..tko ima uši neka sluša...
..tko neće ne mora.
.

.. i ja vas sve isto ljubim..

..samo je vaša rezonancija u vašim srcima..
..drugačija..

..nekom moj poljubac...odzvanja kao..pjev slavuja..
..nekom ko pretnja..
..netko je ..ni ne primjećuje..

mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 vel 2008 17:49 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
imam jednog slavuja...a ti si mi drugi... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 14:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nažalost nisu svi brakovi jednaki i ne postoje uvijek uvijek razlozi za ostati u braku. Ponekad je, zapravo sve češće, brak mjesto nasilja i raznih ovisnosti. Tada je takav brak najbolje prekinuti i to ponajprije zbog djece. Da ne mislimo tako znači da bi podržali nasilje. A to nikako ne smijemo jer nasilje ostavlja grozne posljedice. Treba gledati i na karakter čovjeka, na sve ono što nosi sa sobom. Ne smijemo gledati samo u globalu i donositi svoje zaključke i osude. Svako ima svoj život i treba ga živjeti u skladu s Božjom voljom. Ne treba zaboraviti da su sudbine zaista različite. Ja to najbolje znam jer se susrećem s toliko jada i tuge, toliko boli. Upravo zbog toga sam naučila da ne možemo reći treba tako i nikako drugačije. Svatko ima svoju priču. Lako je donositi zaključke na temelju zakona koje, slažem se, treba poštivati. Da ne mislite da ovdje zastupam svoje interese, napominjem da ne pričam o sebi već o mnogim nesretnicima koji su ušli otvorena srca u brak i morali iz njega pobjeći glavom bez obzira. Ima tu žena koje nose grozne i nepopraljive posljedice zlostavljanja roditelja i života u domu za djecu, ima mladih žena koje su muževi ostavili jer im se rodilo hendikepirano dijete. Tu je, recimo i jedna hrabra žena koju je muž odbacio zbog druge. Odbacio je s troje djece od kojih jedno ima rak, a u međuvremenu je najstariji sin poginuo. Ostavio je bez sredstava za život u hotelu iz kojeg je nedavno i deložirana. Bolesna i jadna da nije srela čovjeka koji joj je ponudio ruku, rame i financijsku pomoć, a prvenstveno svoju ljubav, danas bi njena djeca bila u domu a ona u najboljem slučaju u prihvatilištu za beskućnike. Trebamo li je osuditi? Da ste je samo vidjeli kada je sva sretna ušla kod mene na vrata da mi kaže da je konačno i ona prestala biti "prosijakinja" koja okolo moli za hranu i odjeću svojoj djeci! Sva je puna ljubavi prema tom čovjeku. Eto ja govorim o takvim slučajevima gdje jednostavno ne vidim razloga da se zakriljujemo zakonima. Sigurna sam da se i Isus smješka na sreću te male, hrabre obitelji. Pa na kraju krajeva zašto ne bi i bilo tako kad postoje izuzetci koji dobivaju poništenje braka a da za to, sa sigurnošću znam, nema razloga. Osim ako je možda razlog što izgrade Crkvu. I znam sigurno da nemaju nikakvih problema ispovijedati se i pričestiti se i prije razriješenja, a živeći u grijehu. Postavljam onda pitanje i što je grijeh? Zar i on ima dvostruka mjerila? Zalažem se da svi budemo jednaki i u Crkvi kao što smo pred Bogom.
Možda sam malo oštra, ali na kraju krajeva i posao mi je boriti se za pravdu i ravnopravnost, odnosno jednakost, pa neka mi se to uzme u profesionalnu deformaciju.

Ja ne znam citirati Sveto pismo, a ne prepisuje mi se, ali ću podsjetiti da je Isus pomogao bludnici, nije je osudio i rekao da oni koji su bez grijeha bace kamen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 14:55 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
(Evo citat iz Glasa Koncila)
Kad je riječ o nasilju nad ženama, treba reći da Crkva odlučno osuđuje svaki oblik nasilja nad ženama, bilo fizički, psihički ili seksualni, a jednako tako i svako takvo nasilje nad bilo kojom osobom bez obzira na spol, dob ili ikoje druge pripadnosti. Za svakoga pravog vjernika već je svađa grijeh, a koliko li je tek više grijeh bilo koji oblik nasilja. Za Crkvu je ideal odnos supružnika u braku što je moguće u većem skladu, uzajamnom prihvaćanju i uzajamnoj ljubavi bez pridržaja - jer brak bi trebao biti slika uzajamnog odnosa Krista Zaručnika i Crkve zaručnice, kako piše apostol Pavao. Crkveno pravo, uvažavajući moguće nepremostive zapreke zajedničkome životu u valjano sklopljenoj i nerazrješivoj ženidbi, propisuje institut rastave od stola i postelje uz očuvanje neraskidivoga ženidbenog veza.

No pri sučeljavanju s problemom nasilja nad ženama ima nekoliko zamkâ na koje je potrebno upozoriti, a u koje ni Crkva ni pastoralni djelatnici nipošto ne žele niti smiju upasti. Danas je svima jasno da u suvremenom svijetu postoje ideološke snage koje svim sredstvima žele oslabiti instituciju obitelji, koje žele zakonskim odredbama rješavati što je moguće više aspekata odnosa među bračnim drugovima i članovima obitelji uzimajući i bračne drugove i članove obitelji u prvom redu kao individue koje treba gotovo stalno štiti jedne od drugih. Izraz takvoga pristupa čuo se nedavno u našoj javnosti u izjavi da je obitelj najopasnije mjesto za dijete. U tom kontekstu moguće je da se i nasilje nad ženama, kojega nažalost ima, zapravo katkad još više napuhuje i dramatizira da bi ga se moglo zlorabiti za ciljeve slabljenja obitelji kao institucije. Druga je zamka, a strogo na tom tragu, tretiranje razvoda braka gotovo kao poželjnog i općenito preporučljivog pa je takvima smetnja stav Crkve da se za brak treba sazreti, najozbiljnije pripremiti da bi stvarno po slobodnoj odluci bračni drugovi bili sposobni i spremni podijeliti dobro i zlo cijeloga zajedničkog života do smrti. Treća zamka su tzv. mitovi o nasilju nad ženama kao što je npr. mišljenje da su žrtva ili njezini postupci uzrok nasilja nad ženama, ili da je psihičko nasilje vlastito ženskim osobama a fizičko muškima - pa se može pasti u napast da se nasilju nad ženama ne posveti primjerena pozornost.

Stoga je vrlo dragocjen doprinos što ga pruža zbornik »Nasilje nad ženama - teološko-pastoralni izazov« jer on s različitih aspekata osvjetljava tu problematiku koja je danas jedan o brojnih izazova za pastoral a osobito za specijalni. U suvremenoj crkvenoj zajednici sve se više skupina nameće kao osobiti izazov kojima nije dovoljan pristup samo s pozicija općega pastorala. Kad je riječ o nasilju nad ženama, onda bi suvremeni pastoralni djelatnici, u okviru obiteljskog a osobito specijalnog pastorala, trebali poznavati dinamiku događanja nasilja, njegova prepoznavanja i primjerenog pristupa i žrtvi i nasilniku i pružanja pomoći da ti ljudi u nevolji učine ono što je pred Bogom ispravno. No, i bez poznavanja specijalnoga pastorala toga problema, pastoralni djelatnici trebali bi biti sposobni i žrtve i nasilnike pozorno saslušati i uputiti ih da po savjesti i u pouzdanju u Boga donose svoje odgovorne odluke.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 21:32 
Odsutan

marija-nada napisao:
imam jednog slavuja...a ti si mi drugi... :grlim te:

..za mene ,,moraš imati drugačiji meni..
..i kavez ko šleper kamion..

.inače ..ti..
..neću pjevati...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 21:37 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
ne brini se...za meni...
ima kulena, kulenove seke, slaninice, šunkice, luka i dobro...
a naći ćemo i šleper... :b101:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 22:01 
Odsutan

marija-nada napisao:
ne brini se...za meni...
ima kulena, kulenove seke, slaninice, šunkice, luka i dobro...
a naći ćemo i šleper... :b101:

.al bum ..pjeval ...Tebe tražim...u falsetu..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 252 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]