Citat:
moraš shvatiti kontekst poruke u kojoj sam napisao što je farizejština...ti sad uzimaš poruku generalno...ja primam pričest na usta, ali ne smatram nekoga lošijim zato što prima na ruku...možda sam ja koji primam na usta puno nepripremljeniji za tu pričest u srcu nego onaj tko prima na ruke....ako bi to uistinu bilo tako, to bi bila farizejština...nadam se da shvaćaš što sam želio reći...
Ne znam zašto si to uopće i kome morao napisati, i tko je uopće rekao da je netko lošiji što prima na ruku, ja nisam, niti tko drugi ovdje je. Bit će da si nešto umislio!
Razumijem tek sad što si želio reći, i hvala na toploj vodi!!
Citat:
ja često znam klečati, a misli su mi 100km daleko...dali je to poniznost..ne, to je farizejština...
Ne to nije farizejština to je slabost, jer si čovjek!
Citat:
ja sam rekao da ako netko kleči, a u srcu nije ponizan da je to farizejština..
.
Zašto misliš da je farizejština, zašto tako olako etiketiraš ljude, ako nije crno bijelo je!!
Zašto uopće netko mora klečati, možda misli da je to ispravno, možda je govor tijela onoga što smatra da je ispravno u tom tenutku, možda se trudi biti svjestan pred kime kleči ili je možda svjestan. Govor tijela mnogo govori o ljudima, evo ti i članak!
http://www.vecernji.hr/zivot/citajte-os ... nak-482458A imaš i puno o tome iz svakodnevnog života!
Prije bih rekao da je licemjerno kad se izvan crkve pokazuje drugačije, jer tada je govor tijela drugačiji, cura i dečko se drže za ruke, miluju se, zagrle se i jako stisnu ako se vide dugo i slične stvari, sigurno nitko ne bleji jedno u drugo i kaže nemam potrebe te doticati, ja te iskreno volim srcem. Ili dobro zna onaj tko ima djecu!! Ili onaj koji ima ženu ili muža, ako nekom gestom ne pokažeš ženi da ju iskreno voliš, postaje sumnjivo! Mislim da se dobro zna o ćemu govorim i da se ne bi trebalo praviti blesavim.
Kad nekog tijera piškit a ne može tenutno drži se za međunožje, kad nekog tjera na kenjaru a ne stigne, prekriži noge stoječki i stisne se, kad netko ne vidi majku, dijevojku, dijete, muža, baku, prijatelja malo duže vremena, leti se u zagrljaj, jedino izgleda se Isus mora zadovoljit navodnim stanjem srca o kojem govor tijela nema nikakvu rekaciju. Hmhm, nije mi doista jasno!!
Citat:
dakle, uzeo si samo pola moga komentara i iz njega izvukao zaključak
A šta jesi ti možda osporila svoj prvi dio komentara. Pa vi moje komentare samo ignorirate i ti i obični, samo napravite copy/paste i to je kao odgovor. Ali i dalje trubite jedno te isto! Ne razumijem ćemu onda potreba pisati o farizejizmu ako nisi nešto htio reći!!
Citat:
ti sada imputiraš da sam rekao nešto u kontekstu da tko god prima pričest klečeći ili na usta da je nečistog srca i obrnuto, što jednostavno nije točno..jedno ne isključuje drugo, zato nemoj biti isključiv
Čemu onda potreba da uletiš s takvim komentarom ko padobranac?? Što je pjesnik htio reči!??
pa pisao sam jer si se referirao na moj komentar i izvlačio stvari iz konteksta i prikazivao ih drugačije...spočitavao si mi da sam rekao nešto u stilu da tko god kleči ili prima u ruku je farizej, što nije točno...
naravno ako ja klečim i ako mi je u srcu trulež koji se ne trudim maknuti da je to farizejština, jer se prikazujem onim što nisam iznutra..a ako klečim poniznog srca onda je to nešto drugo(ako se trudim činiti ovo što ti kažeš:
)...
ja curu, ženu, muža, dečka nebi uspoređivao s Bogom jer oni ipak ne vide u moje srce za razliku od Boga...
gledaj momak, vidim da nisi shvatio kontekst mog komentara, zato si i napisao poduži post referirajući se na moj komentar i iskrivio ga..mislim da nema smisla dalje objašnjavati jer nećeš shvatiti...
a komentirao sam na temi jer sam osjetio potrebu, kao što komentiram i druge stvari..ti smatraš da nije bilo potrebe..ja isto tako smatram da nije bilo potrebe da i ti komentiraš nešto što ti pjesniče nisi shvatio...zato nema potrebe da glumiš policajca i uzimaš legitimitet da donosiš vrijednosne sudove o nečijim komentarima i određuješ tko će komentirati...