split napisao:
Moj muž je bio teški akoloholičar kojem jednostavno nije bilo pomoći. Tukao me je kad god se napio. Zamisli kako bi se moje dijete osjećalo da u drugoj sobi sluša kako ja dobivam batine!? Ili ne daj Bože da gleda (a znamo i takve slučajeve).
Podsjetit ću te i nedavni slučaj u Slavoniji kada je sin ubio oca jer više nije mogao gledati kako mu tuče majku. Ona je napravila najgoru moguću stvar; ostala u braku i učinila svog sina ubojicom.
Čak niti Crkva ne podržava žene koje ostaju u takvim brakovima (ovo ti znam jer sam radila emisiju na tu temu). Znači, svaki slučaj je različit i ja prvenstveno smatram da postavši roditelji ne smijemo više sebe stavljati na prvo mjesto, već svoju djecu i njihovu dobrobit. Zaista se često događa da su ljudi obijesni i ne želi niti malo trpjeti pa se s lakoćom rastaju i Moj muž je bio teški akoloholičar kojem jednostavno nije bilo pomoći. Tukao me je kad god se napio. Zamisli kako bi se moje dijete osjećalo da u drugoj sobi sluša kako ja dobivam batine!? Ili ne daj Bože da gleda (a znamo i takve slučajeve).
to negativno utječe na njihovu djecu. Ne podržavam te ljude. Zato smatram da treba potražiti pomoć i potruditi se u bilo kojem slučaju. To sam i sama činila, tražila sam pomoć gdje god sam mogla. Tek kada sam vidjela da ništa ne pomaže shvatila sam da trebam samo misliti na svoje dijete. Zagovaram prvenstveno dobrobit djece i zbog svih onih ovisnika, nasilnika, žrtava nasilja, pa čak i ubojica s kojima se stalno susrećem, a koji su u većini slučajeva takvi upravo zbog nesređenih obitelji u kojima su rasli.
Da Splitice,da ste kojim slucajem..procitale sve moje postove,koje sam napisala u temi o braku, tek tad bi shvatie...o cemu govorim...
Citat:
Moj muž je bio teški akoloholičar kojem jednostavno nije bilo pomoći. Tukao me je kad god se napio. Zamisli kako bi se moje dijete osjećalo da u drugoj sobi sluša kako ja dobivam batine!? Ili ne daj Bože da gleda (a znamo i takve slučajeve).
Ja jako dobro znem,o cemu ti govoris...ja osobno imam veliki kriz,i vise krizeva...godinama, imam danas troje odrasle djece, koja su mi uvjek bila na umu...sve za njihovo dobro....
Nije nikome lako govoriti...ne mojte se rastavljati,
mi dobro znamo da to nasa RKC trazi od nas, a isto znamo da se Crkveno moze rastati...
i cak i anulirati brak,ako je nevaljal i lazni...
Ne govorimo lako, nego zastupamo ono sto sveta vjera trazi od nas....
I znam da Crkva odobrava, brakovima koji su nespodnosljivi,da se rastanu...Ali i tu Crka , cini na korist pojedinca...jer nikako ne mogu profitirati...
i muz i zena, i djeca...Znaci da uvjek ostaje jedan,koji i dalje jos uvjek jako trpi...
Nemojmo govoriti o necemu ,najboljem za zenu,za muza,ili za djecu Jer to najbolje najcesce se odnosi samo na jednoga...
Odgovornost u braku je jako vela, odgovornost s vjerske strane je jako velika....Dok su djeca mala, promatraju roditelje i njihove probleme,
a kada porastu, onda na predbacivanju i greskama, vracaju to sto su culi i vidjeli..Djeca uvjek vide zaracene strane drugacije...
Moj brat i ja....pise u (mojem svjedocanstvu) imali smo veliki problem , s tim ..sto su se roditelji rastali...Bili smo jako vezani jedno za drugo...
Cesto smo komentirali ponasanja njihova, i dosli do zakljucka...
da su oboje krivi...a ne jedno ,i ne taj razlog koji oni navodi...
Ocu je smetalo ono njegovo,a majci njezino..u stvari razlicitost...
Sto je za jednog bilo dobro, za drugog je bila propast...
a sto je za drugog bilo dobro..prvi je imao drugacije misljenje....
Citat:
Podsjetit ću te i nedavni slučaj u Slavoniji kada je sin ubio oca jer više nije mogao gledati kako mu tuče majku. Ona je napravila najgoru moguću stvar; ostala u braku i učinila svog sina ubojicom.
Otkud znamo da je ona napravila ,najgoru stvar...tko zna,kako bi zavrsilo..da se rastala ????
Nitko tu ne moze biti siguran,da se rastala...da se to ipak nebi dogodilo..
No..ta je zena..htjela da spasi brak, a sto je sin tako postupio....
to moze da bude mnogo drugih razloga...
Tu se nebi trebale donostiti kojekakve,predrasude...ako nismo sigurni...
Tko daje
djeci pravo da dignu ruku na roditelje,i da ih ubije??
Kako god je majka vazna,tako je i otac vazan...Samo pojedinac, odigra jako veliku ulogu u odgoju,cesto majke koje trpe, i ogovaraju oca,ili obratno...pa djeca cesto,i dobivaju krivu sliku dogadjaja...
No ima i djece,koja vide i svojim ocima, i cuju svojim usima...a da roditelji nista ne govore...Tu djeca imaju
trecu verziju, ni kao otac,ni kao majka...vec njihovu vlastitu
Koja je cesto drugacija od njihovih...
Ja mislim da ipak u svemu Bog ima svoj plan za nas, i nikada ne mozemo znati..da smo uradili drugacije,da bi sigurno tako bilo...
To je samo predpostavka...Ipak brak je svetinja...treba raditi na tome, kako spasiti brak,kako popraviti brak, promjeniti sebe...i partnera, izmjeniti djecu...itd...Sakramenat Zenidbe...nas obaveszuje, za zivota...
a ako smo profulali, i ako brak vise nije brak...ako se trpi nasilje,
i zlostavljanje...treba zatraziti pomoc,sa svih strana...ako ne ide..onda rastati..s tim da je to samo na dobrobit moju...Da je time,olaksam moj zivot...a drugih je pitanje...koliko je laksi????