www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 svi 2025 00:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 23:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Je, Joakime ono je naš ustav. Sabor TT-a ga prihvaća. :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 23:39 
Odsutan

magdalena1 napisao:
Odričem se duha zabrinutosti...i težim Kraljevstvu Tvome Gospodine.
Znam ...da je ono tu...oko mene i u meni...i da mi je samo ispružiti ruku i dotaći ga....
...ali ...ako ga želim dotaći....znam da moram ispustiti iz ruku sve što god posjedujem...
...u Tvoje Kraljevstvo jedino tako mogu ući...praznih ruku...koje Tebi predadoše sve...
Tek tada....praznih i slobodnih ruku...neću biti zabrinuta...za ništa...jer ništa i neće biti moje....
Olabavi moje ruke....da mogu ispustiti ali baš sve....do posljednje mrvice....i predati Tebi...

Ovo je prekrasno!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 07:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Nemiran si i pun briga. Ipak ne možeš sam riješiti nevolje i poteškoće, niti izaći iz njih. Tvoje vlastito, nemirno mišljenje i želja učinit će te slabim i nemoćnim. Ono zatvara kanal tvojeg srca kroz koje želi poteći njegova pomoć. Prepusti sve Bogu. Smiri svoje misli, svoje nemirne brige i planove. Počivaj u Bogu i njegovom djelovanju, znajući: On će sve na dobro upraviti. Tada ćeš doživjeti: U tišini i nadi bit ćete jaki (Iz 30, 15). Izaberi taj put i iskusit ćeš pomoć.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 07:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
1.veljače

Dom-imati čvrsto uporište

Slika

"Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. 25 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni." 26 "Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. 27 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika." 28 (Mt 7,24-27)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 08:43 
Odsutan

U godinama....kada bi sve već trebalo privoditi kraju....još samo malo dotjerivati....
...mijenjati fasade....ja tek temelje svoje zidam...
...svi pokušaji građenja...srušiše se ...baš poput kula od karata...

Gradeći sama...činila sam kako mi se najbolje činilo....i svakoga puta...sve se rušilo....
Nepopustljivo sam ponovno skupljala razbijene krhotine...i pokušavala nastavljati dalje...
I...svakoga puta iznova ....opet krhotine...i opet rušenje...
Trudila sam se izgraditi dvorac..kom bi se svi divili...koji bi se svima sviđao....
Stalno si rušio taj svijet...a ja se nisam dala...
....pretvarao si slast u gorčinu....bogatstvo u prašinu...poništavajući moje planove....pokušavajući me natjerati da shvatim....

Jutros...dok smo zajedno koračali do mog posla...molila sam te opet...iznova ...za mudrost...
.molila sam te...za Tvoj glas...u mom srcu...koji će oblikovati moj pijesak u kamen...
Molila sam te...za srce...koje će razgrtati strahove i obzire...molila sam te...za temelj Tvog života ...u meni...

...i zahvaljivala Ti......za ono najvrednije što mi osta.....što si samo Ti mogao sačuvati...u mojim nepromišljenim danima...
...za jedan dom...sve moje blago u njemu...
...i jutros osobito...za jedne tople oči...u koje se utisnuše dvadeset i četiri ispunjena ljeta....
...očuvaj ih u svom vremenu....i skrati njihovo traženje...
...u njene temelje...utisni čvrsto svoj Lik....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 09:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Evo Gospodine, danas ti želim zahvaliti,
zahvaliti što si po svojoj ljubavi dopustio da nakon što sagradih i izgradih sebe na labavim temeljima i nakon što me bujica i nevolja života lomila i slomila, Ti si bio taj koji mi je pružio ruku spasa.
Bila sam brodolomac bez broda, prognanik bez doma, al Ti si bio uz mene.
Gospodine hvala ti za "drugu priliku" (iako znam Gospodine da to nije druga nego dvije tisuće i druga prilika).
Rekao si mi: "Efata - otvori uši svoje za Riječ moju"
I nađoh hrid za kuću svoju, Ti si Gospodine moja hrid, moja zaštita i snaga.
Rekao si Gospodine: "Vjeruj mi i gradit ćemo zajedno" i sad iako tek na temeljima radim znam da si uz mene i da iako oluje života prijete da me obore, ništa mi se dogoditi neće jer Ti me ljubiš i Ti si uvijek tu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 09:27 
Odsutan

Mnogi od nas grade kuce na pjesku i ja sam tako godinama radila iako sam zivjela u Bozjoj rijeci bila sam daleko,daleko od Njega.Mlada,muz,djeca ,obaveze,trci s posla na posao.Pomolim se onako na brzinu bez razmisljanja sto sam zapravo izmolila.Gradi se kuca,trci se sad sim sad tam ko muha bez glave i pravimo sebi sami stres.Ma da mi je ovo,pa jos ono,pa za djecu se nema puno vremena,a kako cu u nedelju na misu,umorni od posla sad treba odmoriti.Tad stizu bolesti,sad steze tu,boli tam,sad te djeca nasekiraju,sad muz,sad netko od daljne obitelji i zivot prolazi.Muz pocinje piti,djeca krenu krivim putem,zena nade drugoga,brakovi se raspadaju,a mi trazimo pogreske.Razmisljam vam ja jednom prilikom bas o tome slucaju,a ljudi moji koliko sam pogresaka nasla u sebi,sama sam se sebe postidjela.Da sam kamoli srece vec tada zivjela ovim zivotom,ovom vjerom,ovim mirom,ovom ljubavlju za druge bilo drugacije.Danas prihvacam sve ove posljedice jer sam svjesna da tako mora biti sada,ali Bog kaze nikada nije kasno.Idi i ne grijesi vise.Te su se rijeci urezale u moje srce-Bogu hvala i svaki dan su u mojim mislima.Mozda covjek i mora proci tim trnovitim putem,mi to neznamo jer Bozje su tajne nedokucive,ali bitno je da dode dan kad covjek upozna sam sebe,preispita sam sebe i mjenja sam seebe,jer mi mozemo samo sebe promjeniti,a druge nemozemo mjenjati,vec za druge moliti da im Otac nebeski da snage da se obrate i svjerom cekati to njihovo obracenje kao sto je i sveta Monika cekala.Amen.

ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 16:40 
Odsutan

Bogu hvala Višnja na milosti koju ti je dao, a i na tebi da nam ovo svjedočiš. Idi i ne griješi više-te riječi su i meni duboko urezane u srcu i ja se trudim i trudit ću se, dok još hodam ovom zemaljskom stazom..da ih uistinu živim. Kad te zahvati Božja miilost...ništa ti više nije važno osim Bogu se svidjeti i slušati ga. Zahvalimo Bogu na križevima-velikoj milosti koju nam dade, ne našim zaslugama( po tome-zaslugama našim bi smo propali u bezdan...) da bi smo danas mogli srcem Gospodinu reći:Evo me Gospodine, tvoja sam u potpunosti , vodi me, raspolaži sa mnom,neka se u mom životu vrši Tvoja sveta volja! Ja želim biti Tvoje vjerno i poslušno dijete! hvala ti Gospodine što pogleda na bijedu moju ,što me prigrli i izbavi iz propasti!
Ja hvalit ću te i slaviti dovijeka!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 22:41 
Odsutan

2.veljače

Čežnja za izvorištem

Slika

137Na obali rijeka babilonskih sjeđasmo i plakasmo spominjući se Siona; 2 o vrbe naokolo harfe svoje bijasmo povješali. 3 I tada naši tamničari zaiskaše od nas da pjevamo, porobljivači naši zaiskaše da se veselimo: "Pjevajte nam pjesmu sionsku!" 4 Kako da pjesmu Jahvinu pjevamo u zemlji tuđinskoj! 7 Ne zaboravi, Jahve, sinovima Edoma kako su u dan kobni Jeruzalemov vikali oni: "Rušite! Srušite ga do temelja!" 8 Kćeri babilonska, pustošiteljice, blažen koji ti vrati milo za drago za sva zla što si nam ih nanijela! 9 Blažen koji zgrabi i smrska o stijenu tvoju dojenčad!(Ps 137)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 22:47 
Odsutan

magdalena1 napisao:
U godinama....kada bi sve već trebalo privoditi kraju....još samo malo dotjerivati....
...mijenjati fasade....ja tek temelje svoje zidam...
...svi pokušaji građenja...srušiše se ...baš poput kula od karata...

Gradeći sama...činila sam kako mi se najbolje činilo....i svakoga puta...sve se rušilo....
Nepopustljivo sam ponovno skupljala razbijene krhotine...i pokušavala nastavljati dalje...
I...svakoga puta iznova ....opet krhotine...i opet rušenje...
Trudila sam se izgraditi dvorac..kom bi se svi divili...koji bi se svima sviđao....
Stalno si rušio taj svijet...a ja se nisam dala...
....pretvarao si slast u gorčinu....bogatstvo u prašinu...poništavajući moje planove....pokušavajući me natjerati da shvatim....

Jutros...dok smo zajedno koračali do mog posla...molila sam te opet...iznova ...za mudrost...
.molila sam te...za Tvoj glas...u mom srcu...koji će oblikovati moj pijesak u kamen...
Molila sam te...za srce...koje će razgrtati strahove i obzire...molila sam te...za temelj Tvog života ...u meni...

...i zahvaljivala Ti......za ono najvrednije što mi osta.....što si samo Ti mogao sačuvati...u mojim nepromišljenim danima...
...za jedan dom...sve moje blago u njemu...
...i jutros osobito...za jedne tople oči...u koje se utisnuše dvadeset i četiri ispunjena ljeta....
...očuvaj ih u svom vremenu....i skrati njihovo traženje...
...u njene temelje...utisni čvrsto svoj Lik....

eh, neka ti dragi Bog podari nekoga tko će ti spremno pomoći sazidati čvrstu kuću i izabrati lijepu fasadu :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]