www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 svi 2025 01:36

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 vel 2008 02:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
3.veljače

Povratak izdaleka

8 Ovako govori Jahve: "U vrijeme milosti ja ću te uslišiti, u dan spasa ja ću ti pomoći. Sazdao sam te i postavio za Savez narodu, da zemlju podignem, da nanovo razdijelim baštinu opustošenu, 11 Sve gore svoje obratit će u putove, i ceste će se moje povisiti." 12 Gle, jedni dolaze izdaleka, drugi sa sjevera i sa zapada, a neki iz zemlje sinimske. 13 Kličite, nebesa, veseli se, zemljo, podvikujte, planine, od veselja; jer Jahve tješi narod svoj, on je milosrdan nevoljnima.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 vel 2008 08:33 
Odsutan

Zaista je milosrdan nas Bog.Kad bi gledao na nase grijehe zar bi se itko spasio ?On je strpljiv i podnosi sve nase prijekore,sve nase padove i ceka nas da mu dozvolimo da nas podigne i pokaze nam put kojim nam je ici.Dolazi opet Korizmeno vrijeme kad se mozemo ponovno malo zamisliti kakovi smo,ne kakav je moj muz,moj sin,moj susjed,ne to,nego kakova sam to ja.Koliko vremena posvecujem Bogu,pogledam li ikada na onog najmanjeg koji je u potrebi,ima li osmjeha na mome licu da stim osmjehom ublazim neciju bol ?Sta je to u meni sto jos moram popraviti da bi se mogla radovati i da se Bogu bolje svidim.Koji su to jos grijesi koje mozda nesvjesno cinim,a mislim da to nije grijeh.Obecam li mozda ovdje sa svima moliti,a kad je vrijeme molitve ja sam tko zna gdje ?Preispitajmo se malo da se upoznamo jer cesto i zaboravljamo kakovi smo.Bog sve zna ali mi neznamo,a vrijeme Korizme je na vratima pa otvorimo svoja srca Bogu.Ja znam Isuse da jos mnogo toga moram popraviti i obecajem Ti da cu to i uraditi.Hvala Ti Isuse da me opominjes,Hvala Ti Isuse za sve nas,zelimo Ti biti sluge pokorne.B.B.

ISUSE UZDAMO SE U TEBE :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 vel 2008 10:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
[img][img]http://i27.tinypic.com/3586s60.jpg[/img][/img]

Hvala Ti...što je Ljubav Tvoja...daleko veća ...od svih mojih pojmova...kojima mogu obuhvatiti tu misao...
...i hvala Ti...što samo Ti...možeš izravnati sve krive staze moje...
Hvala Ti...za jedan bljesak milosti...u kojoj to moja duša spozna...i u kom se rodi odluka da želim hodati samo stazama Tvojim....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 vel 2008 00:53 
Odsutan

4.veljače

Živjeti zajedno bez zidova koji razdvajaju

Spominjite se stoga da nekoć bijaste neznabošci u tijelu - neobrezanicima su vas zvali oni koji se zovu obrezani, rukom, na tijelu - 12 i da u ono vrijeme bijaste izvan Krista, udaljeni od građanstva izraelskoga, tuđi Savezima obećanja, bez nade bijaste i neznabošci na svijetu. 13 Sada pak, u Kristu Isusu, vi koji nekoć bijaste daleko, dođoste blizu - po Krvi Kristovoj.

Slika

14 Doista, on je mir naš, on koji od dvoga učini jedno: pregradu razdvojnicu, neprijateljstvo razori u svome tijelu. 15 Zakon zapovijedi s propisima obeskrijepi da u sebi, uspostavljajući mir, od dvojice sazda jednoga novog čovjeka 16 te obojicu u jednome Tijelu izmiri s Bogom po križu, ubivši u sebi neprijateljstvo. 17 I dođe te navijesti mir vama daleko i mir onima blizu, 18 jer po njemu jedni i drugi u jednome Duhu imamo pristup Ocu. 19 Tako dakle više niste tuđinci ni pridošlice, nego sugrađani ste svetih i ukućani Božji 20 nazidani na temelju apostola i proroka, a zaglavni je kamen sam Krist Isus. 21 U njemu je sva građevina povezana i raste u hram svet u Gospodinu. 22 U njemu ste i vi ugrađeni u prebivalište Božje u Duhu. (Ef 2,11-22)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 vel 2008 07:31 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Tko stoji u patnji, nevolji, napasti i nesreći grijeha, najprije će naći utočište kod Božjeg srca. Dijete puno suza, pripada u naručje oca. Ono mu stoji široko otvoreno

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 vel 2008 14:02 
Odsutan

Nas nebeski Otac nas uvijek prima rasirenih ruku i kad nas svi ostave On nas ostaviti nikada nece.U Njegovom zagrljaju uvijek cemo naci mir i toplinu koju nam nitko nemoze dati kao On.Zato molimo draga braco i sestre zajedno za sve nase i tude probleme i trcimo Mu uvijek u svakoj nevolji i zahvaljujmo mu uvijek za sve ,jer milostiv je nas Otac.Ne zaboravimo mu zahvaljivati i kad nam je dobro,jer sve dobro dolazi nam od Njega.Hvalimo Te i Slavimo vjecni nas Oce.Amen.

ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 03:40 
Odsutan

Tema-stranac
5.veljače

U Isusu su pozvani svi

Kad je Petar ulazio, pohrli mu Kornelije u susret, padne mu k nogama i pokloni se. 26 Petar ga pridigne govoreći: "Ustani! I ja sam čovjek." 27 I razgovarajući s njime, uđe i nađe sabrane mnoge 28 te im reče: "Vi znate kako je Židovu zabranjeno družiti se sa strancem ili k njemu ulaziti, ali meni Bog pokaza da nikoga ne zovem okaljanim ili nečistim. 29 Stoga, pozvan, i dođoh bez pogovora. Da čujemo dakle zbog čega me pozvaste!"

30 Kornelije reče: "Prije četiri dana baš u ovo doba, o devetoj uri, molio sam se u kući kad gle: čovjek neki u sjajnoj odjeći stane preda me 33 Odmah sam dakle poslao k tebi, a ti si dobro učinio što si došao. Evo nas dakle sviju pred Bogom da čujemo sve što ti zapovjedi Gospodin!" 34 Petar tada prozbori i reče: "Sad uistinu shvaćam da Bog nije pristran, 35 nego - u svakom je narodu njemu mio onaj koji ga se boji i čini pravdu. 36 Riječ posla sinovima Izraelovim navješćujući im evanđelje: mir po Isusu Kristu; on je Gospodar sviju.(Dj 10,25-36)

Slika

Pisac novozavjetnoga spisa Djela apostolska sv. Luka dao je podosta prostora opisu kako je došlo do pokrštenja Rimljanina stotnika Kornelija. Kornelije je bio vojnički časnik rimske vojske koja je okupirala Palestinu. Na grčkom jeziku čitao je svete spise Židova i došao do zaključka kako je logično prihvatiti vjeru u jednoga Boga.

Kornelije je želio biti objektivno informiran o Isusovu naučavanju, jer je slutio kako bi to mogao biti jedan univerzalno-spasonosni pokret, pa je pozvao prvaka apostola Petra da ga o svemu tome osobno potpunije obavijesti i da ga primi u taj novi pokret. U dijelu Petrova govora značajnu pozornost zaslužuju riječi: "Bog nije pristran, nego - u svakom je narodu njemu mio onaj koji ga se boji i čini pravdu."

Nakon što je Petar izgovorio te riječi, njegovi pratioci, a naročito Kornelije, njegovi ukućani i prijatelji osjetili su izvanredan zahvat Duha Božjega koji ih je neizrecivo ugodno prožimao, premda još nisu bili primili krštenje. Silazak Duha Svetoga i na "pogane" kao da i nama govori o "kršćanstvu prije kršćanstva" ili o "anonimnim kršćanima" kod kojih je također moguć put do spasenja kroz ostvarivanje socijalne pravde i kroz težnju da se ne čini ništa protiv savjesti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 09:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Po Kristu postadosmo braća i sestre.
Po Kristu i s Kristom i u Kristu svi smo jedno.
Krist ne poznaje strance i pogane.
Koji god vjeruju u Njega upisani su u dlanove njegove.
Mi smo Njegovi, On nas ljubi i zato što za nas želi spasenje dao je svoj život da bi nam se oprostile opačine.
Brate, sestro .... upitamo li se koliko smo povlašteni i posebni kad nam Bog Otac oprašta grijehe, kad Njegov Sin (koji je i sam pravi Bog od pravoga Boga) umire za nas da bi nas spasio i koji nam je izmolio od svog Oca, Duha Svetog Tješitelja i Branitelja da uvijek bude sa nama.
Kliči i raduj se narode Kristov jer ovo je dan Božije pobjede. (nama je svaki dan, dan pobjede).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 10:31 
Odsutan

Bog zaista ljubi svu svoju djecu i rasirenih ruku ceka na izgubljene kceri i sinove i radosno priprema najsvecanije mjesto njihovog povratka,jer nas milosrdni Otac ima mjesta za sve u svome srcu.Molimo za sve one koji jos nisu odlucili naci pravi put povratka knebeskome Ocu,a Ti dobri Oce uslisi nase molitve.Amen.

ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 08:24 
Odsutan

6.veljače

Otvorenost prema strancu treba učiti

Isus zatim ode odande i povuče se u krajeve tirske i sidonske. 22 I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: "Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta!" 23 Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: "Udovolji joj jer viče za nama." 24 On odgovori: "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." 25 Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: "Gospodine, pomozi mi!" 26 On odgovori: "Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima." 27 A ona će: "Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!" 28 Tada joj Isus reče: "O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." I ozdravi joj kći toga časa.(Mt 15,21-28 )

Slika

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]