www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 svi 2025 01:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 08:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
7.veljače

Odbačen od sviju

Slika

11Raspalio se gnjev njegov na mene i svojim me drži neprijateljem. 12U bojnom redu pristižu mu čete, putove proti meni nasipaju, odasvud moj opkoljavaju šator. 13Od mene su se udaljila braća, otuđili se moji poznanici. 14Nestade bližnjih mojih i znanaca, gosti doma mog zaboraviše me. 15Sluškinjama sam svojim kao stranac, neznanac sam u njihovim očima. 16Slugu zovnem, a on ne odgovara i za milost ga moram zaklinjati.

17Mojoj je ženi dah moj omrznuo, gadim se djeci vlastite utrobe. 18I deranima na prezir tek služim, ako se dignem, rugaju se meni. 19Pouzdanicima sam svojim mrzak, protiv mene su oni koje ljubljah. 20Kosti mi se za kožu prilijepiše, osta mi jedva koža oko zuba. 21Smilujte mi se, prijatelji moji, jer Božja me je ruka udarila. 22Zašto da me k'o Bog sam progonite, zar se niste moga nasitili mesa? (Job 19,11-22)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 09:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
joakim napisao:
7.veljače

Odbačen od sviju

Slika

11Raspalio se gnjev njegov na mene i svojim me drži neprijateljem. 12U bojnom redu pristižu mu čete, putove proti meni nasipaju, odasvud moj opkoljavaju šator. 13Od mene su se udaljila braća, otuđili se moji poznanici. 14Nestade bližnjih mojih i znanaca, gosti doma mog zaboraviše me. 15Sluškinjama sam svojim kao stranac, neznanac sam u njihovim očima. 16Slugu zovnem, a on ne odgovara i za milost ga moram zaklinjati.

17Mojoj je ženi dah moj omrznuo, gadim se djeci vlastite utrobe. 18I deranima na prezir tek služim, ako se dignem, rugaju se meni. 19Pouzdanicima sam svojim mrzak, protiv mene su oni koje ljubljah. 20Kosti mi se za kožu prilijepiše, osta mi jedva koža oko zuba. 21Smilujte mi se, prijatelji moji, jer Božja me je ruka udarila. 22Zašto da me k'o Bog sam progonite, zar se niste moga nasitili mesa? (Job 19,11-22)

Vjerujem da se svatko od nas osjetio odbačen od ljudi i svijeta u kojem živi. Osjećati da smo odbačeni ne znači nužno i da jesmo. Najčešće se nalazimo u mraku svoje duše i lutamo tim mrakom bez cilja, bez puta bez orjentacije i gubimo sebe i poniremo sve dublje i dublje.
Blago nama braćo i sestre jer mi imamo Svijetlo Svijeta, jer mi imamo onog koji je Put, Istina i Život, onog koji nas nikad ne ostavlja, nikad ne odbacuje, pa čak ni onda kada mi odbacimo Njega.
On strpljiv i milosrdan stoji uvijek uz nas i dovoljno je da samo srcem poželimo Njega, da nam on pruži ruku i kaže "Ne boj se. Ja sam s tobom"...
Takav prijatelj je Isus, samo On je spreman na sebe preuzeti sve naše opačine i grijehe.
"Ne boj se" - 365 puta Bog u Bibliji kaže, jednom za svaki dan u godini.
On je uvijek Tu, nismo sami, nismo ostavljeni, nismo zaboravljeni, čak naprotiv mi smo Njegovi, naša imena su na Njegovim dlanovima urezana, mi smo djeca Božija, mi smo braća i sestre Isusa Krista.
Raduj se i kliči sva Zemljo jer naš Bog je silan Bog

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 06:52 
Odsutan

8.veljače

Sjetite se vlastite tuđine

Slika

9 Ne ugnjetavaj pridošlicu! Ta znate kako je pridošlici; i sami ste bili pridošlice u zemlji egipatskoj." (Izl 23,9)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 20:40 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Za vrijeme rata bila sam "izbjeglica" u Bosni, mjesto Tolisa, u Sloveniji..Velenje i Šoštanj...iza toga u mjestu Kotoriba kod Čakovca..
kći je imala 4 godine, a sin je bio beba od 2 mjeseca..
Proživjeli smo jako ružne trenutke od mještana, a bilo je i onih lijepih..ljudi su nas primali na različite načine..
Hvala Bogu...ostali smo živi i vratili se svojoj kući...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 08:09 
Odsutan

9.veljače

Siromašan,ali kod kuće,pa sretan

Slika

Sir 29
21Prve su životne potrebe voda, kruh, odijelo i kuća, da se sram pokrije. 22Bolje je živjeti siromaški pod krovom od dasaka nego se gostiti gospodski u tuđoj kući. 23Budi zadovoljan imao malo ili mnogo, pa nećeš slušati ukore ukućana. 24Težak je život ići od kuće do kuće, i gdje god se zaustaviš, ne smiješ usta otvoriti; 25tuđinac si i poznaj okus poniženja, a osobito zvuk gorkih riječi: 26"Hajde, tuđinče, postavi stol, i ako imaš što, daj mi jesti." 27"Odlazi, tuđinče, ustupi mjesto časnijemu, dolazi mi brat i treba mi kuća." (Sir 29,21-27)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 09:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Gospodine daj da ne trazim nikad vise od onga sto me spada... a spada me puno, najvise...daj da to imam na pameti i nikad necu biti siromasna...
Gospdine daj da ti uvijek smijem reci sve sto mi je na srcu...da Ti se smijem potuziti... Tebi na vrata pokucati, uci i bez kucanja, jer znam da me cekas rasirenih ruku, postavljenog stola...
Gospodine, ne zelim biti tudjinac u Tvojoj kuci...daj da s Tobom dijelim sve ono sto si namijenio svojoj djeci... svojoj braci i sestrama...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 09:45 
Odsutan

Svi smo mi ponekad stranci,no nije tesko prihvatiti da si stranac u tudoj zemlji,ali srce ipak zaboli kad vidis da si stranac i u svojoj zemlji,da si ponekad stranac i u svojoj obitelji,kod svojih bliznjih.Nije dobro ako imas,a nevalja niti ako nemas.Stranac je i sam Gospodin jos i danas u mnogim obiteljima,u mnogim srcima,zato nije cudo da smo i mi po koji puta stranci.Tesko se je nositi sa tom cinjenicom biti stranac ,ali ju moramo prihvatiti i biti svejedno sretni kad pomislimo da ipak postoji jedan kod kojega nismo stranci,a to je nas ljubljeni Spasitelj Isus Krist.On nas uvijek ceka rasirenih ruku i kad se osjetimo negdje stranci pozurimo u Njegovo krilo.Amen.

ISUSE HVALA TI-ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 12:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 23:09 
Odsutan

10.veljače

Spašeni su svi koji Boga traže

Iz 56
1Ovako govori Jahve: "Držite se prava i činite pravdu, jer će uskoro doći moj spas i objaviti se moja pravednost." 2Blago čovjeku koji čini tako i sinu čovječjem što se toga pridržava: koji poštuje subotu da je ne oskvrni i koji ruke svoje čuva od svakoga zla djela. 3Neka sin tuđinčev koji je prionuo uz Jahvu ne govori: "Jamačno će me Jahve odvojiti od svojega naroda." Neka uškopljenik ne govori: "Ja sam, evo, tek suho drvo."

4Jer ovako govori Jahve: "S uškopljenicima koji obdržavaju subotu, koji izabiru što je meni drago i ostanu postojani u Savezu mome - 5podići ću u kući svojoj i među svojim zidovima spomenik i ime, bolje nego sinovima i kćerima, dat ću im vječno ime koje neće biti iskorijenjeno.

6A sinove tuđinske koji pristadoše uz Jahvu da mu služe i da ljube ime Jahvino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome, 7njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve. Njihove žrtve paljenice i klanice bit će ugodne na mojem žrtveniku, jer će se Dom moj zvati Dom molitve za sve narode." 8Riječ je Gospoda Jahve koji sabire raspršene Izraelce: "Sabrat ću ih još povrh onih koji su već sabrani."

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2008 22:44 
Odsutan

11.veljače

Vjera-jezik koji svi razumiju

Slika

Dj 2
1Kad je napokon došao dan Pedesetnice, svi su bili zajedno na istome mjestu. 2I eto iznenada šuma s neba, kao kad se digne silan vjetar. Ispuni svu kuću u kojoj su bili. 3I pokažu im se kao neki ognjeni razdijeljeni jezici te siđe po jedan na svakoga od njih. 4Svi se napuniše Duha Svetoga i počeše govoriti drugim jezicima, kako im već Duh davaše zboriti. 5A u Jeruzalemu su boravili Židovi, ljudi pobožni iz svakog naroda pod nebom.

6Pa kad nasta ona huka, strča se mnoštvo i smetĥ jer ih je svatko čuo govoriti svojim jezikom. 7Svi su bili izvan sebe i divili se govoreći: "Gle! Nisu li svi ovi što govore Galilejci? 8Pa kako to da ih svatko od nas čuje na svojem materinskom jeziku? 9Parti, Međani, Elamljani, žitelji Mezopotamije, Judeje i Kapadocije, Ponta i Azije, 10Frigije i Pamfilije, Egipta i krajeva libijskih oko Cirene, pridošlice Rimljani, 11Židovi i sljedbenici, Krećani i Arapi - svi ih mi čujemo gdje našim jezicima razglašuju veličanstvena djela Božja."

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]