www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 12:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 08:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
POSTUPATI SOLIDARNO

Za primjer svima jer Isus je rekao"Sto uciniste jednom od mojih najmanjih ,meni ste ucinili".Podjeli svoj visak onome koji nema,ako nemas viska odreci se danas necega u korist onoga koji nema i vrsit ces Bozju volju.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 20:58 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
18.veljače

Postupati solidarno

Pnz 22
1Kad vidiš kako luta vol ili ovca tvoga brata, nemoj proći mimo njih nego ih otjeraj svome bratu. 2Ako ti brat nije blizu ili ga ne znaš, kući ih svojoj dotjeraj pa neka ostanu kod tebe dokle brat tvoj ne dođe po njih. Tada mu ih vrati. 3Tako čini s njegovim magarcem, s njegovim ogrtačem i sa svime što brat tvoj izgubi, a ti nađeš. Nije ti dopušteno prolaziti mimo njegovo. 4Kad opaziš kako se magarac tvoga brata ili njegov vol svalio na putu, ne kloni se nego mu pomozi da ih podigne.

Slika

A ja prodjoh mirno kao ledeni val i tek spoznah kasno da brat moj cekao me tako zeljno kao ruke topli zar... Oprosti mi!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2008 21:19 
Odsutan

joakim napisao:
7.veljače

Odbačen od sviju

Slika

11Raspalio se gnjev njegov na mene i svojim me drži neprijateljem. 12U bojnom redu pristižu mu čete, putove proti meni nasipaju, odasvud moj opkoljavaju šator. 13Od mene su se udaljila braća, otuđili se moji poznanici. 14Nestade bližnjih mojih i znanaca, gosti doma mog zaboraviše me. 15Sluškinjama sam svojim kao stranac, neznanac sam u njihovim očima. 16Slugu zovnem, a on ne odgovara i za milost ga moram zaklinjati.

17Mojoj je ženi dah moj omrznuo, gadim se djeci vlastite utrobe. 18I deranima na prezir tek služim, ako se dignem, rugaju se meni. 19Pouzdanicima sam svojim mrzak, protiv mene su oni koje ljubljah. 20Kosti mi se za kožu prilijepiše, osta mi jedva koža oko zuba. 21Smilujte mi se, prijatelji moji, jer Božja me je ruka udarila. 22Zašto da me k'o Bog sam progonite, zar se niste moga nasitili mesa? (Job 19,11-22)

I Ti kaza Ljubi i pobjedjivat ces sve, a ja ostajah u uvali svojoj i ne potrudih sedotaci te , ali iapk zelja me vuce iako ne mogu da tricm ja samo kaskam gospodine pomozi mi :-( ucini me jakim da uspijem i u svojoj gresnosti slaviti te ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 04:42 
Odsutan

19.veljače

U bližnjemu otkrivati put k Isusu

Slika

Mt 25
31"Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. 32I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. 33Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva." 34"Tada će kralj reći onima sebi zdesna: 'Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! 35Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; 36gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.'" 37"Tada će mu pravednici odgovoriti: 'Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? 38Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? 39Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?' 40A kralj će im odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 08:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
34. Tvoje je oko svijetiljka tvome tijelu.Kad ti je oko zdravo,cijelo je tvoje tjelo u svijetlu.Ali ako ti je oko bolesno,tvoje je tijelo u tami.
35.Zato pazi da svijetlo u tebi nije tama.!
36. Ako je sve tvoje tijelo u svijetlu,bez imalo tame,onda ce sve biti u svijetlu kao kad te svijetiljka obasjava svojim sjajem."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 09:09 
Odsutan

BOG se naziva tvojim Ocem.Ocekuje od tebe svog djeteta ljubav.Tvoju ljubav On trazi tu,jer djeca ljube Njegove radosti.Ali,na rsdost ces mu biti samo onda kad budes " Boga ljubio iznad svega"Tada ces mu predati ono sto te veze,bilo ljudi ili stvari,i zrtvovat ces mu iz ljubavi i zadnje sto imas.Time ces razveseliti Bozje srce,a Njegova radost ucinit ce te bogatim i sretnim u ljubavi.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 10:01 
Odsutan

...Samo Ti znaš..kako je moja narav nestalna...i koliko vuče na svoju stranu...
..i koliko ponekad bude zagledana u sebe...svoja htijenja...svoja očekivanja...
ma ...baš zaokupljena sobom...
...a opet...znam da znaš...da je niklo neko malo sjeme u meni...koje se opire vjetrovima...
...i koje želi rasti zaljevano Tvojim božanskim dahom...kojeg naslućujem...i koji me obavija..
...i kojem želim predati ...sve što jesam...i što posjedujem...da bude obavijeno Tobom...

Govoriš...evo ti bližnjega...njega gledaj...u njemu...vidjet ćeš mene...
...dajem ti sada...ovdje...u ovom milosnom vremenu....da djelima svojim...pokažeš opredjeljenje svoje...
jer...meni ne trebaju riječi...meni ne trebaš ti koji se nazivaš vjernikom...
meni trebaš biti...a ne zvati se...
...meni nije važno....što je u tvojoj prošlosti...
...meni je bitno sada...ovdje...u ovom trenutku ...koji ti poklonjen biva...

...i ove Tvoje riječi u meni...Isuse...rađaju nešto što nisam ja...nešto ...što u samom rađanju svojem...
...još tako nejako ....budi radost...i snagu...i smisao...
...i gledam oko sebe...i doista...nalazim tu radost..kad makar na trenutak ...moja ruka dotakne tuđu...
...kad moje oči...dotaknu druge oči...kad moje srce...dotakne drugo srce...ljubavlju..jer samo ta ljubav...
...mjera je moje ljubavi za Tebe...

...a opet...molim te milost...da to sjeme poraste...da ti trenuci budu prisutniji...od onih kada gledam u sebe..
...i da oči ...koje si položio u mene..
budu otvorene ...za svako biće...koje se nađe na mom putu...
jer samo Tvoje oči u meni znaju razaznavati što je čovjek...a što njegova krhka prilika..
...o daj mi...srce...po srcu svome...Isuse moj...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 11:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Dugo sam tragala za Tobom, mislila sam da si iza oblaka, da si na dnu mora, da si u šumu vjetra, da si u kapi kiše, da si u mirisu cvijeta, da si negdje gdje si daleko od mene, gdje te ne mogu dotaći, i da samo mogu čeznuti za Tobom.
A onda si me dotakao nježno kao kad leptir sleti na malen cvjet. Bio si tu, ne negdje tamo, negdje daleko.
Shvatila sam da te već odavno poznajem, da si me i ranije doticao, da si bio tu, pitala sam se otkud se znamo i pokazao si mi.
Prepoznah te u svakom majčinu zagrljaju, u svakom pogledu oca mog, prepoznah te u zaigranosti moje sekice, u djetinjim srcima mojih prijatelja, prepoznah te u riječima braće i sestrica na TT, prepoznah te u suznom oku onih koji te još uvijek traže, prepoznah te u snazi bolesnih, prepoznah te u ljubavi svoga muža, prepoznavah te svagdje i svuda.
U odanosti, u poniznosti, u tugama i u radosti, u očima svakog čovjeka, pa čak i onih koji te ne poznaju ili koji te ne poznaju dovoljno.
Prepoznah te i u svojim neprijateljima jer i njih ljubiš i njih si otkupio.

Ljubim te Gospodine u svemu što si stvorio i nemirno je srce moje dok se u Tebi ne smiri.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 05:12 
Odsutan

20.veljače

Zajedništvo stola bez straha od dodira

Mk 2
13Isus ponovno iziđe k moru. Sve je ono mnoštvo grnulo k njemu i on ih poučavaše. 14Prolazeći ugleda Levija Alfejeva gdje sjedi u carinarnici. I kaže mu: "Pođi za mnom!" On usta i pođe za njim. 15Kada zatim Isus bijaše za stolom u njegovoj kući, nađoše se za stolom s njime i njegovim učenicima i mnogi carinici i grešnici. Bilo ih je uistinu mnogo. A slijedili su ga 16i pismoznanci farizejske sljedbe pa vidjevši da jede s grešnicima i carinicima rekoše njegovim učenicima: "Zašto jede s carinicima i grešnicima?" 17Čuvši to, Isus im reče: "Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima! Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike."

Slika

Da je Isus došao zvati pravednike - bi li ih dozvao? Ali on jasno kaže da nije došao zvati pravednike, nego grješnike. Hvala mu. Sve će naći, samo ne one koji sebe smatraju pravednicima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 07:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Bozje djelo

13 On nas istrgnu iz vlasti tame i prenese u kraljestvo svoga ljubljenog
Sina, 14. u kome imamo otkupljenje,oprostenje grijeha..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]