www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 05:19

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 vel 2008 06:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
23.veljače

Ne izgubiti se u masi-pokazati stav

Slika

Mt 5
13"Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze." 14"Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. 15Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. 16Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima."

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 vel 2008 09:36 
Odsutan

Mi smo mnogi cesto puta kao bljutava sol. Kad nam je dobro ni svjetiljke ne vidimo.Na Boga cesto zaboravljamo pa i na sebe same.Kad naidu teski dani,kad nam teske kusnje dodu,tada vidimo da smo bili ta bljutava sol,da smo zivjeli sa svjetiljkom pod stolom.Bog nam toliko dobra daje,toliko ljubavi,pa i samog sebe,a mi ?
Mi smo sol zivota,mi smo svjetliljka na stolu samo kad spoznamo da je Bog na prvom mjestu. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 vel 2008 19:56 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
magdalena1 napisao:
da...treba živjeti....a ne sanjati...
..ne .graditi dvorce u svojim snovima...a oko sebe gaziti preko ruševina..
.čekajući neko bolje vrijeme za život...
Doista...ne postoji "prikladno" vrijeme, svaki trenutak života DAN nam je.
.i jedini je u kom možemo djelovati...
Tako često ...gledamo svijet odmaknut od naših koraka...neki globalan svijet...
...i čekamo neko globalno djelovanje
...a tu...pokraj sebe...preskačemo trenutak...u kom živimo...gdje jesmo....
...Koliko često...se bojimo izaći u oluju...jer čekamo da se smiri...da zasja.pa da onda izađemo....u sigurnost...
...koliko često zamrznemo srca...jer se bojimo disati...bojimo se živjeti...ovdje i sada...

...molim Gospodina..za živo srce...koje će živjeti i disati u svakom trenutku...koji mi je dan..
ponekad se osjećam kao dijete..kome je dano "čuti"..i ponekad istrči u tu oluju...i hoda...unatoč valovima...unatoč strujama...
...no, ponekad se preplašeno vrati...i čeka da zasja...da utihne vjetar...bojeći se rizika
...i onda opet čuje Njegov glas...”Sada i ovdje te trebam...dođi ...ne boj se...”
...i vraća se dijete...ali s Njegovom rukom u svojoj...i opet korača...unatoč riziku...
...unatoč vjetru...unatoč oluji...ne sanja smiraj...već prihvaća život

Magdalena moja...i ti vidiš... :q4:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 vel 2008 23:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
23.veljače

Ne izgubiti se u masi-pokazati stav

Slika

Mt 5
13"Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze." 14"Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. 15Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. 16Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima."

Slika

To mi je najomiljeniji citat iz Biblije!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 vel 2008 06:26 
Odsutan

http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?p=53594#53594

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 vel 2008 08:50 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Veselite se s Jeruzalemom,
kličite zbog Njega svi koji ga ljubite!
Radujte se, radujte s Njime,
svi koji ste nad njim tugovali!
Nadojite se i nasitite
na dojkama utjehe Njegove,
da se nasišete i nasladite
na grudima krepčine Njegove,
Jer ovako govori Jahve:
Evo, mir ću na njih kao rijeku
svratiti,
i kao potok nabujali
bogatstvo naroda.
Dojenčad ću njegovu na rukama
nositi
i milovati na koljenima.
Kao što mati tješi sina,
tako ću i ja vas utješiti-
utješit ćete se u Jeruzalemu.
Kad to vidite, srce će vam se radovati,
i procvast će vam kosti ko mlada trava.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 vel 2008 18:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Bog z eli, da se njegova cudesa i slava objavljuju citavom svijetu. kako nekada tako i danas. To se dogadja i danas kroz ljude koji mu vjeruju,kao Samaritanka..
On ceka da se to dogodi i kroz nas. Zato udjimo u taj rizik vjere.
Ocito danasnje Evandjelje ,nije shvaceno od mnogigih.
Zato pokusajmo se jednom stvarno pouzdati u njega tj. u bezizlaznoj situaciji.u ispravnosi Crkve i zivota. Time cemo dati Bogu cast i slavu i razveselit cemo ga. Ucinit cemo njegovo Ime velikim pred ljudima.To ce nas usreciti, a cuda koja smo iskusili ojacat ce nasu vjeru.

Pouzdajmo se u Ocevu dobrotu, pa i onda kada nas vodi i putem bolnih karanja. Upravo u tom casu Bog postupa ocinski, iako naoko izgleda da je protiv tebe - svog djeteta. On nam nudi "IZVOR ZIVE VODE" Od koje covjek nikada ne ozedne.. Mozemo li imati veci dokaz ljubavi nego kada smo spremni okusiti nebom, tj. zauvijek biti sretan? To pocinje vec ovdje na zemlji..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 vel 2008 23:21 
Odsutan

Tema slijedećih evanđeoskih odlomaka:Djelovanje

25.veljače

Ne davati nešto,nego sve

Slika

Potom sjede nasuprot riznici te promatraše kako narod baca sitniš u riznicu. Mnogi bogataši bacahu mnogo. 42 Dođe i neka siromašna udovica i baci dva novčića, to jest jedan kvadrant. 43 Tada dozove svoje učenike i reče im: "Doista, kažem vam, ova je sirota udovica ubacila više od svih koji ubacuju u riznicu.Svi su oni zapravo ubacili od svoga suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sve što je imala, sav svoj žitak." (Mk 12,41-44)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 06:00 
Odsutan

26.veljače

Ne zadržati ništa-dati sebe

S njim je zajedno putovalo silno mnoštvo. On se okrene i reče im: 26 "Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik! 27 I tko ne nosi svoga križa i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik!" 28 "Tko od vas, nakan graditi kulu, neće prije sjesti i proračunati troškove ima li čime dovršiti: 29 da ga ne bi - pošto već postavi temelj, a ne mogne dovršiti - počeli ismjehivati svi koji to vide: 31 Ili koji kralj kad polazi da se zarati s drugim kraljem, neće prije sjesti i promisliti da li s deset tisuća može presresti onoga koji na nj dolazi s dvadeset tisuća? 32 Ako ne može, dok je onaj još daleko, poslat će poslanstvo da zaište mir." 33 "Tako dakle nijedan od vas koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik." (Lk 14,25-33)

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 07:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Bog mi je polozio tezak kriz.Cesto zelim se otresti teskog tereta. A znam da samo ponosan covjek zeli to uciniti. On misli da ga ne treba. Tko je ponizan, zna koliko je vazno karanje, koliko je dobro i iscjeljujuce nositi kriz imam izbor. Moj kriz me moze tiskati ako se ne sagnem pod njega. Ali, on mi moze biti lagan i donijeti blazenstvo, ako hvalim blagoslov koji mi kriz donosi. Bog mi ga daje za blazenstvo.
Taj moj kriz, nije uvjek lako prepznativ, kada preko mojih bliznjih,clanova moje obitelji,i u nekim situacijama mojih vlastitih odluka,
zbog moje slobodne volje, cesto se odupprem krizu...
Ne vidim rjesenje svojih poteskoca. Ocajanjem se ne moze izmijeniti nevolja i nitko nije kroz njih dosao do cilja. Zato vjerujem da Bog ima rjesenje za mene i svakoj situaciji,u svakom danu i sa svakim bratom i sestrom,On uvjek zna sta je za mene dobro... Povjerenje uvijek pomaze u nevoljama,samo onda kada se potpuno predam, kada se Njegova volja vrsi.postajemo moj kriz puno laksi..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]