www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 06:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 ožu 2008 18:24 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
2. čitanje: Ef 5, 8-14

Braćo! Nekoć bijaste tama, a sada ste svjetlost u Gospodinu: kao djeca svjetlosti hodite -plod je svjetlosti svaka dobrota, pravednost i istina - i odlučite se za ono što je milo Gospodinu. A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte, jer što potajno čine, sramota je i govoriti. A sve što se raskrinka, pod svjetlošću postaje sjajno; što je pak sjajno, svjetlost je. Zato veli: "Probudi se, ti što spavaš, ustani od mrtvih i zasvijetljet će ti Krist."

Zista,je poneki puta tesko da se covjek odluci ,da izadje iz te tame..jer cak sam ne shvaca da je u tami, pa cak poneki put se i dici svojim znanjem i zivotom..Covjek s njeogovim grijesima, pada u tamu..
poneki puta , i drustvo, prijatelji i rodbina, mi osobno smo u zabludama,
koje se na vrijeme ne primjecuju, moj bliznji je najcesce onaj koji mi odgovora,i koji je simpatican..a postoje,toliki ljudi oke mene, koji cekaju na rijeci utjehe,na jednu ljepu rijec, na komadic kruha, i djete na jednu cokoladicu..U danasnjem bogatom dobu,izgleda da smo pretezno siromasni..dok poklanjamo i darivamo sama onda ako smo sigurni..

Cesto se pitam,da sam ja u takoj situaciji,dali bi ja tako strpljivo mogla da cekam na milostinju i ljubav drugoga,dok se smiluje...

Jednom davno,prije 20 god..bili smo na godisnjem s djecem u
Malom Losinju..,u punoj sezoni..odmah prvi dan cim smo stigli,
ukradjen nam je sav novac, koji smo posjedovali,imali smo za 3 tjedna..
za nas 5, i jos dodatno za posjet rodnom kraju...
Nisu uspjeli proneci novac..zena kod koje smo prespavali,ponela se neljubazno, cak ni hladne vode nismo dobili..
Kako je tesko biti gladan, djeca vicu i traze ..mama,tata mi smo gladni,
mi smo zedni, gdje cemo spavati, kuda sada idemo...
A ti nisi u stanju ,da odgovoris malom djetetu..
Muz i ja bili smo sokirani,nismo dobili lijepe rijeci i utjehu...
U Policiji,na molbu da nam posude novac, smilovali su se da izmedju njih nakupe,nesto novaca..da uzmemo djeci nesto za jesti i popiti...
Sef Policije, posudio nam je novac, da dodjemo do Rijeke,tamo imamo rodbinu..Tekta mi je bila puna sa gostima i nije mogla da nas primi,
ali posudila nam novac, za tjedan dana..i uputila,kod jedne..gospodje..
u vilu..Kad je cula sto nam se desilo,ponudila nam nocenje, u pola cijene,
i da sve dane, rucamo s njima ono sto i oni jedu..dzabe..
Dirnulo nas je njena ljubaznost,iace ne znam kako bi prosli ,da nije bila tako velikodusna...
Poslje smo isli godinama,kod nje...dok nije umrla...
Ostala je u jednom posebnom sjecanju,i darivanju u najpotrebnijem trenutku..
A ona zena, u Malom losinju..i danas mi je zagonetka,zasto se tako ponijela...Nisam ljuta na nju...ona iz nekog razloga se ponela tako, tko zna sta je razlog bio..
Pa tako se i ja cesto puta pitam, dali ja stvarno primjetim ..svakog onog,
kojemu je potrebna pomoc...i dali stvarno volim dovoljno, i jednako sve ljude...i dali stvarno, volimo sve ljude jednako..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ožu 2008 23:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
3.ožujka

pripadati jedan drugome

Slika

18U onaj dan - riječ je Jahvina - ti ćeš me zvati: 'Mužu moj', a nećeš me više zvati: 'Moj Baale.' 19Uklonit ću joj iz usta imena baalska i neće im više ime spominjati. 20U onaj dan, učinit ću za njih savez sa životinjama u polju, sa pticama nebeskim i gmazovima zemskim; luk, mač i boj istrijebit ću iz zemlje da mirno u njoj počiva.

21Zaručit ću te sebi dovijeka; zaručit ću te u pravdi i u pravu, u nježnosti i u ljubavi; 22zaručit ću te sebi u vjernosti i ti ćeš spoznati Jahvu. 23U onaj dan - riječ je Jahvina - odazvat ću se nebesima, a ona će se zemlji odazvati; 24zemlja će se odazvati žitu, moštu i ulju, a oni će se odazvati Jizreelu. 25 I posijat ću ga u zemlji,zamilovat ću Nemilu,Ne-narodu mom reći ću:"Ti si narod moj!"a on će reći:"Bože moj!"(Hoš 2,18-25)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ožu 2008 08:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
...privlačiš me lancima ljubavi...unatoč nevjeri mojoj...
...unatoč stalnom odlaženju od Tebe...i traženju ispraznosti...
..Neodoljiva privlačnost Tvog dodira...vuče me i moj život se pretvara u zov...i čežnju da Te ljubim ...onako kako Ti ljubiš mene...

...no ...kako da pobijedim narav svoju nestalnu...?

...samo Ti možeš ...izbrisati moje nevjere...
koje ionako kažnjavaš traženjem Tebe...iznova...
...ćuteći to traženje...i osjećajući Tvoju Ljubav ...
...kako se razlijeva ponekad mojim malim nestalnim srcem...gledam u Te...i molim Te..

Stavi me kao znak na srce
kao pečat na ruku svoju
..sačuvaj me samo za Te...i ne dopusti da Te ikada više tražim po predjelima tame gdje te nema....

i...upravo slušam....Moj Isus....podigni glas svoj...i slavi ga ...
...slavi Ga dušo moja...slavi Ga...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ožu 2008 01:23 
Odsutan

4.ožujka

Najvažnija je ljubav

Mt 22
34A kad su farizeji čuli kako ušutka saduceje, okupiše se, 35a jedan od njih, zakonoznanac, da ga iskuša, upita: 36"Učitelju, koja ja zapovijed najveća u Zakonu?" 37A on mu reče: "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. 38To je najveća i prva zapovijed. 39Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. 40O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci.
"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ožu 2008 07:52 
Odsutan

ŠTO ĆE MI RIJEČI VELIKE

Što će mi riječi velike
i molitve i klečanje
ako nekoga tko je Tvoj
postupkom svojim ranjavam.

Što će mi mise večernje
i molitve i klečanje
ako nekoga tko je Tvoj
riječju svojom povrijedim.

Što će mi riječi velike
i molitve i klečanje
dok bez ljubavi drugome
iz dana u dan dolazim.

Što će mi riječi velike
i molitve i klečanje
ako nekome tko je Tvoj
samo tugu donosim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ožu 2008 21:52 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molim te Isuse...stavi moje malo srce u svoj dlan...
...da se na zrakama Tvoje ljubavi...
nauči ljubiti na Tvoj način...
...da u meni ljubiš Ti...jer moja je ljubav podložna krivim slikama...
ona bez Tebe...luta krivim prostranstvima...i bez Tebe se uvijek vraća prazna...neispunjena...

...samo Ti u meni ...možeš učiniti...da prihvaćam i ljubim sebe..ovakvu kakva jesam...
...samo Ti u meni...možeš ljubiti svakoga...bez očekivanja...bez uvjetovanja...
...samo Ti Isuse...

....jer i mene si ljubio bez tako...
...i nakon svih nevjera...nakon svih okretanja leđa...
...nakon svih lutanja i bježanja od Tebe...
...uvijek si me volio...unatoč svemu

rekao si ..“Tražite i dat će vam se...molite i primit će te...“
stoga te molim...dubinama svojim...
...u dlanu svoje ruke...zagrij moje srce...i nauči ga ljubiti ...
...onako ...kako ljubiš Ti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2008 00:54 
Odsutan

Tema:Ljubav

5.ožujka

Najvažnija je ljubav

Mt 22
34A kad su farizeji čuli kako ušutka saduceje, okupiše se, 35a jedan od njih, zakonoznanac, da ga iskuša, upita: 36"Učitelju, koja ja zapovijed najveća u Zakonu?" 37A on mu reče: "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. 38To je najveća i prva zapovijed. 39Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. 40O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2008 09:01 
Odsutan

Slika

Blago covjeku koji ne slijedi svajeta opakih..(Ps 1,1)
Tko su ti ljidi, moj bliznji,ili kad se govori o ljubavi prema bliznjemu. Pitamo se zasto samo bliznjemu, a daljnjemu, a najdaljemu?Zasto bas bliznjega ljubiti? A tko je moj bliznji?
U Evandjeljima, Isusov odgovor rasprsuje zaista svaku daljnju sumnju o tome tko je moj bliznji ili daljnji.
Taj bliznji ili daljnji je ,covjek u poteskocama, u opasnosti, u patnji, u strahovanju, u neimastini, u duhovnoj i materijalnoj bijedi, covjek ocekuje na svakom koraku da bude ljubljen,kao i ja.
Covjek koji je bez problema, u dobru i bogatstvu, s vjerom i nevjerom,
svi u obitelji, drustu i radnom mjestu, svi u cijelom svijetu..
Moj bliznji ili daljnji je svaki covjek jer je covjek, tj. bice pod zakonom svoje krhke, nesavrsene, nedorecene, neispunjene egzistencije.
on zaslujzuje moju ljubav, jednu lijepu rijec, razumjevanje i pomoc..
Radi toga moram ljubiti svakog covjeka, radi toga moram ljubiti i samog sebe. Radi toga moram biti solidaran sa svakim covjekom ovoga naseg svijeta.
Danas vrlo lako pricamo o ljubavi, ali je ipak puno teze dokazujemo..
Ljubav nije dovoljna ,ako ju posjedujemo,ako kroz nju ne djelujemo..
U djelima je ta ljubav najbolje prepoznatljiva...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2008 12:48 
Odsutan

UČENIK: Da li i kako čovjek može ljubiti Boga svim srcem, svom dušom, svim umom svojim? Ja bih ostavio malo srca za roditelje, podijelio dušu s prijateljem, imam na umu tolike meni drage osobe, volim mnoštvo lijepih stvari. Bojim se te zapovijedi i pitam: postoji li uopće čovjek koji Boga ljubi svim srcem, svom dušom, svim umom?

UČITELJ: Istina je, čovjeku se to može učiniti nemogućim, ali nije tako. Mislim da tu ljubav trebamo učiti od djece; u njih je ljubav potpuno predanje svojim roditeljima. Isus je volio takvom ljubavlju. Kao sin Božji, bio je jedno s Ocem, a njegova ljubav bio je sam Duh Sveti. Duh Sveti može u ljudima oblikovati ljubav kakvu traži zapovijed. Može osloboditi srce za takvu ljubav ili ujediniti sve njegove ljubavi i usmjeriti ih k Bogu. Duh Božji jest Duh ljubavi. Ljubiti svim srcem, svom dušom i svim umom svojim, moguće je u Duhu Svetom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2008 20:07 
Odsutan

kako je ljubila Marija? kako je ljubio sv.Josip? kako su ljubili svi znani i neznani sveci? ja im vjerujem da su tu ljubav spoznali, da su je jos u svom zivotu dotaknuli...sve mi to govori da covjek to moze...i mora ..nije se Bog salio kad je rekao kakvu ljubav je zelio...mislio je ozbiljno jer je znao da mu to covjek moze dati...i upravo takvog covjeka je pozelio stvoriti, potpunog i cijelog covjeka ...ali treba htjeti...
mozda je cak najvise u tome htjeti..ne toliko u tome osjecaju da smo uspjeli, niti u potvrdi da pravo ljubimo, vec u tome da to nastojimo...i to bas tako: svim srcem, svim svojim umom, svom svojom otvorenom dusom..dati se na raspolaaganje...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]