www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 00:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: hvaljen Isus
PostPostano: 06 svi 2008 11:20 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Lijep pozdrav i topli :grlim te: svima vama !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 svi 2008 05:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
7.svibnja

Umrijeti grijehu

Slika

Rim 6
8Pa ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. 9Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt njime više ne gospoduje. 10Što umrije, umrije grijehu jednom zauvijek; a što živi, živi Bogu. 11Tako i vi: smatrajte sebe mrtvima grijehu, a živima Bogu u Kristu Isusu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 06:16 
Odsutan

8.svibnja

Hvala Bogu-vrelo života i utjehe

Slika

2 Kor 1
2Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista! 3Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! 4On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog. 5Jer kao što su obilate patnje Kristove u nama, tako je po Kristu obilata i utjeha naša. 6Bili mi nevoljama pritisnuti za vašu je to utjehu i spasenje; bili utješeni, za vašu je utjehu - djelotvornu: da strpljivo podnesete iste patnje koje i mi podnosimo. 7I tako je stamena nada naša o vama jer znamo: kao što ste zajedničari patnja tako ste i utjehe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 13:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala

Cijelo jutro se pokušavam uhvatiti posla, i previse toga se nagomilalo da na samu pomisao što bi sve trebala: dobijam napadaje panike i straha .. ponestaje mi snage Već sam na samom uranku pročitala ovu minuticu … ma i nije me dotakla baš nesšto.. u biti toliko kao da je netko pokucao na moja vrata, a ja malo se oglušila i ajmo dalje surfati po netu tražiti za posao što trebam, prevrćati po sobi , nazivati koga več trebam, odgovarati i sagledavati sve što bih trebala ... iiiiii ponestaje mi daha
Ubrzalo mi se disanje.. jednostavno kao da sam na dnu počinjući biti svjesna zaostatka kojeg sam uradila , možda najviše svojom krivnjom.. da svojom… .
I razmišljam ma šta ću Ti ja moj Gospodine već se danima hrvam s Tobom, ja hoću ovako Ti onako, ja hoću lijevo Ti desno, ja hoću natrag Ti me tjeraš naprijed … i uzdišem i dođe mi da vrištim nemam koncentracije .. na trenutke ni sabrati se ne mogu ni moliti ni pjevati ni razgovarati a ni slušati ništa oko sebe … sve me živcira.. ni tišina ni buka ne pomažu nalazim se na dnu .. imam osjećaj da ona želja koju dobih zadobro jutro blagoslovljen i miran dan Ti želim mene kao da je mimoišla… i šta ću Ti više pričati kad mi ništa ne ide moj Gospodine … pokušavam zaustaviti misli..posežem za tipkovnicom i nekakva blokada ne ide nista osim ove minutice…. I ovaj net me živcira i ova tehnika.. sad kad bi htjela ne ide ništa baš ništa osim ove “minutice” i dobro u srcu zazivam daj mi Mir Gospodine daj mi snage .. pomozi mi nositi ovaj Križ i ja ću Tebi … hmmmm čisto spontano mi proleti kroz glavu ta misao i ja ću Tebi … i sebe onako sama počnem šibati riječima : ma šta ćeš Ti Njemu pomoći ne možeš ni svoj… ali idem dalje ja u srcu nosim želju ja želim naprijed, ja želim uspjeti u ovom jer znam to je za moje dobro i dobro drugih . Pomozi mi Gospodine da umrem grijehu i da živim Tebi kako me Ti učiš..
Pomozi mi da u srcu mom vlada mir da osluškujem potrebe drugih , da imam strpljivosti s bližnjim ma kakva me situacija snašla.. pomozi mi da imam srce koje ljubi, uši koje slušaju Tebe i potrebe koje od mene zahtjevaš.. Učini ove moje korake snažnima na putu da bude ova moja nada stamena za Tvoju riječ, učini da prihvaćam Tvoju volju kroz svako moju nevolju… Prosvijetli me da shvatim da Ti mene tješiš kroz nevolju kako bih me ojačao na putu po kojem ću ja druge tješiti.
Učini od mene plamen u kojem ću sagorijevati za Tebe, sve moje iskrene želje savij na svoje grudi i nek tinjaju u Tvom svitku moj Gospodine .. zatakni samo dobro u mooje vjeđe u kovrče moje kose svoje prste zapleti, da tvoja blagost otkcava kucajima mojeg srca kao kap po kao da se napajaju ove žedne usne Tvoje riječi grleći svaki Tvoj korak u mojoj biti u kojoj si se Ti Utjelovio u bespuća mojeg čeznuća za Tobom u bezdane mojih misli za Tobom… i üta Ti drugo reäi nego : Hvala Ti Hvala Tvojoj Ljubavi Hvala Ti! Hvala Tebi Bogu-vrelu života i utjehe!!!

- Hvala našem dragom joakimu:grlim te: na svakom novom izazovu u minutici ovako se ja nešto hrvam s minuticom posljednjih dana ;-) ... BOG TE BLAGOSLOVIO joakime dušo naša draga a i svakog od nas tko ja na ovom forumu bio on prijavljen ili anoniman BOG GA BLAGOSLOVIO U SVAKOJ MINUTI ŽIVOTA!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2008 05:34 
Odsutan

9.svibnja

Tijelo-hram Duha Svetoga

Slika

1 Kor 6
17A tko prione uz Gospodina, jedan je duh. 18Bježite od bludnosti! Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela. 19Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2008 08:47 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Zadnjih godinu dana osobito me pogađaju i neizmjerno raduju riječi na Misi "Učinio nas Duh Sveti vječnim darom za Tebe!!!"

Te su me riječi, uz duhovnu čistoću, još više asocirale na tjelesnu čistoću tada... Tek nakon što sam osvijestila te riječi (ja naprosto ne mogu vjerovati da sam ih prvi puta ČULA tek prošle godine, a na Misi sam gotovo neizostavno od 6. godine života...) - spoznala sam da ništa nije moje: ni ruke, ni noge, ni glava, ni bilo koji drugi organ...Spoznala da mi je to tijelo darovano da moj duh i duša imaju gdje žvijeti ovdje na Zemlji i "zarađivati" :wink: ulaznicu za Raj....
Nekako se puno toga promijenilo u meni doslovno u tih nekoliko sekundi kad sam spoznala da smo pozvani na svetost i da moramo biti vječni DAR našem Bogu...
Otad se tako trudim da On jednog dana primi mene kao lijep dar... Čast mi je što se mogu nadati da ću Ga sresti, čast mi je voljeti Ga i biti što bolja...
Osobito sam sretna što živim čisto...Što me zadnjih godina zaobilaze svi oblici bludnosti... Nekako je to možda ono što me raduje najviše i u čemu uživam..Mislim da je to možda prikladna riječ:uživam... Radujem se...
Kao što netko uživa u tjelesnosti, tako ja uživam u čistoći... To daje neku osobitu snagu...
Otkad znam da je naše tijelo hram Duha Svetoga - s radošću objašnjavam svim novim poznanicima (ponekad čak i kad me vide tek drugi put u žviotu) tu istinu... Sretna sam što im mogu objasniti zašto nam Bog ne dopušta da se tako ranimo..Da spavamo s nekim izvan braka...
...I znate što... To me tako raduje da mi dođe da zaplačem... : SVI, svi kojima sam to obajsnila..ma bili oni i najveći bludnici...RAZUMIJU kad im se to objasni...Svi mi tad kažu: Pa kad ti tako to objasniš, zvuči kao bajka... Vrlo, vrlo privlačno...
Znam da ne glume, iskreno su dirnuti... Onda očekujem da se možda ipak više neće javiti kad malo bolje promisle o svemu..Ali, svi odreda se javljaju...Nikome od njih nije prepreka što, ako bismo možda jednog dana postali par, ne bismo spavali zajedno...
Sve ipak privlači Isus i našim se temama često proteže Isusovo sveto ime, anđeli...
I vjerujem da svaki od tih mladića počinje više paziti na svoju tjelesnu čistoću... Vjerujem da me shvate zbog toga jer to uistinu govorim s vjerom i žarom, s ljubavlju...Tad se osjećam kao da pomičem planine..Tad vjerojatno preko mene djeluje Duh Sveti jer inače nemam baš dar bilo kakvog dobrog objašnjenja u vezi vjere..Jedino gdje stvarno vidim da se ljudi mijenjaju nakon vrmenea provedenog sa mnom je upravo to područje: kad razgovaram s mladićima o grijehu bludnosti.
Otkad sam prekinula svoju vezu, u moj život neprestano "upadaju" nova lica i iako sam prije od njih bježala - sad sa svima lijepo razgovaram i Bog mi je svjedok da mi je glavni cilj zašto prihvaćam ta nova poznanstva (osobito s onima koji nisu baš u vjeri) - da ih pokušam približiti Bogu...

Hvala Ti, voljeni Isuse, što si mi otvorio oči i darovao mi čežnju da i sebe i sve oko sebe želim učiniti vječnim darom za Tebe!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 svi 2008 06:56 
Odsutan

10.svibnja

Po Duhu živjeti!

Gal 5
16Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela! 22Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, 25Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo!

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 svi 2008 16:33 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
" 25Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! "
.

Mi smo pozvani da primimo istoga Duha Svetoga, kao Isus i apostoli, pozvani smo da budemo ispunjeni s njime, da po tome Duhu budemo pravi vjernici,da imamo cvrstu i jaku vjeru.. a ne samo neki obicaji i tradicionalisti.Duh Sveti u nikome ne djeluje automatski, i po zelji.
Njega se ne moze programirati.i on nije lijek ili neka narudzba..koja se isporucuje..! Mi mozemo biti spremni zeljeti da primimo Duha Svetoga ili stvoriti u sebi takve stavove i raspolozenja da Duh Sveti u nama moze djelovati.
Da bismo dozivjeli iskustvo Duha Svetoga od nas se trazi:
Prava ,i cvrsta vjera ,to znaci vjerovati Isusu i u Isusa , vjeru zivjeti, po Isusovoj rijeci, ne samo znati nego to i ciniti, biti vjerni vjeru svjedociti .
Imati ljubav - Sasvim je logicno da cemo iz istinske vjere biti sposobni ljubiti, prastati...i obracati se.
Molitva - Molitva nas otvara za Boga i njegovo djelovanje. Molitva je izraz nase zelje za Bogom...
Kako prepoznajemo , Duha Svetoga u nasem zivotu ? Vjera, nije u nama samo poznavanje nekakvog znanja o Bogu, ona nije ni vrsenje nekoga zakona , vjera nije odrzavanje nekih tradicija i obicaja - narodnih, nacionalnih ili neko takmicenje.. i td.
Vjera - to je zivot u iskustvu Boga, u iskustvu Duha Svetoga i njegove snage.Kada ON rosu svoga blagoslova,izlije na nas ,i zivi u nama.. tada vjera cini a to znaci osjetiti snagu Bozju : Bog dolazi k nama. Mi se po vjeri samo otvaramo tom Bozjem dolasku. A taj Bozji dolazak i Bozje djelovanje ostvaruje se upravo po Duha Svetomu i pomocu njega komuniciramo izmedju Boga i nas! ON svakome daje ocitovanje Duha na korist. Vazna je vjera . Vjera nas uvodi i u ljubav, i u prastanje, i u obracenje, u molitvu, u novi zivot. To se ocitovanje daje - a to je trajno stanje, za sva vremena.(a ne sad te ima,sad te nema.) – Duh Sveti se u nama ocituje po darovima i plodovima Duha
:
Citat:
Gal 5
16Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela! 22Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, 25Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 svi 2008 06:00 
Odsutan

DUHOVI

Slika

Dj 2
1Kad je napokon došao dan Pedesetnice, svi su bili zajedno na istome mjestu. 2I eto iznenada šuma s neba, kao kad se digne silan vjetar. Ispuni svu kuću u kojoj su bili. 3I pokažu im se kao neki ognjeni razdijeljeni jezici te siđe po jedan na svakoga od njih. 4Svi se napuniše Duha Svetoga i počeše govoriti drugim jezicima, kako im već Duh davaše zboriti. 5A u Jeruzalemu su boravili Židovi, ljudi pobožni iz svakog naroda pod nebom. 6Pa kad nasta ona huka, strča se mnoštvo i smet�e jer ih je svatko čuo govoriti svojim jezikom.

Slika

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2008 07:10 
Odsutan

12.svibnja

BL.DJEVICA MARIJA MAJKA CRKVE

Slika

Jdt 13
18Ozija joj kaza: "Blagoslovljena bila, kćeri, od Boga Svevišnjega više od svih drugih žena na zemlji! Blagoslovljen Gospod Bog, stvoritelj neba i zemlje, koji te vodio da odsiječeš glavu vođi neprijatelja naših! 19Jer tvoje pouzdanje neće biti izbrisano iz srdaca ljudi nego će se oni dovijeka sjećati Božje moći.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]