www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 04:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2008 07:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
O, Zdravo budi Marijo Majko naša, Djevice Prečista i Premudra...
Vodi nas putem ka Svome Sinu, Moli za nas i štiti nas..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2008 09:31 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
O Majko naša i Majko Crkve, blagoslovljena bila!
Blagoslovljeno Tvoje bezgrešno začeće i Tvoje slavno uznesenje!
Marijo Majko, naučiteljice naša i Crkve Katoličke! S tobom i S Crkvom našom...povedi nas Majko Sinu svome! Blagoslovi nas Majko.. i cijelu našu Crkvu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2008 10:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
O Marijo majčice naša čuvaj nas i štiti,mi smo tvoja dječica nedaj nikad da skrenemo s pravog puta već nas vodi putem spasenja :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2008 17:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Marija majka Crkve,
"Blagoslovljena bila, kćeri, od BoMga Svevišnjega više od svih drugih žena na zemlji!"
ONA je nasa Majka,i Mocna Majka Crkve.mi prikazujemo svoje zivote.. ,cijelo nase bice,nase obitelji i nasih dragih predajemo njoj na brigu, zastitu i povjerenje . Svaka majka ima veliko srce u koje stavi , svu djecu njenu i svu djecu; djece svoje, a Majka nad majkama,Majka Bozja majka, ima srce da u njega stavi , sav svijet.Koja je visa od svih drugih majki.Koliko je samo Njezina ljubav velika.. To je Mjka Bozja cinila nekada ,,to cini i danas,za svakoga od nas,i za cijelo covjecanstvo,i djecu svoju..
"Blagoslovljen Gospod Bog, stvoritelj neba i zemlje, koji te vodio da odsiječeš glavu vođi neprijatelja naših!"
Kao Majka Crkve,kao nasa Mjaka i Majka cijelog svijeta.. a mi joj se molimo,prikazujemo joj nase nakane, da i dalje stiti nas i ovaj girjesni svijet kojiem danas zivimo.Koja bdije i cuva od zloga,i zabluda..
Koja,u svim svojim ukazanjama…porucuje…“Obratite se“, a mi kao da i ne cujemo.??

"19Jer tvoje pouzdanje neće biti izbrisano iz srdaca ljudi nego će se oni dovijeka sjećati Božje moći. "
Mnoga Njeina djela i Njezina cuda ,svjedoce o neizbrojivim slucajevima, kada je Preveta Majka Bozja, Majka Crkve. Zagovarala i stitila,djecu svoju..( ljude svoje.)Nasi zivot kao vjernika i zivot Crkve, ispunjeni su milostima Bozjim i milostima Djevice Majke Marije..i velikom brigom za cijelu svoju Crkvu...i za svakog pojedinca..
Danasnji blagdan Marija Majka Crkve,svjedoci kako se uvjek javlja tamo gdje su velike molitve..i u Crkvama...i stalno trazi od nas, da molimo, da zrtvujemo ,da postimo i da se obracamo…da budemo poslusni i ustrajni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 06:44 
Odsutan

13.svibnja

Prihvatimo s radošću kušnje,napasti odrješito odbijajmo

Slika

Jak 1
12Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube. 13Neka nitko u napasti ne rekne: "Bog me napastuje." Ta Bog ne može biti napastovan na zlo, i ne napastuje nikoga. 14Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami. 15Požuda zatim, zatrudnjevši, rađa grijehom, a grijeh izvršen rađa smrću. 16Ne varajte se, braćo moja ljubljena! 17Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene. 18Po svom naumu on nas porodi riječju Istine da budemo prvina neka njegovih stvorova.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 11:26 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Gospodine Bože moj, u Tvojim Rukama je život moj...
Vodi Me kud hoćeš i kuda želiš...ja sam Tvoja..
Kako god Ti želiš...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 11:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
joakim napisao:
13.svibnja

Jak 1
12Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube. 13Neka nitko u napasti ne rekne: "Bog me napastuje." Ta Bog ne može biti napastovan na zlo, i ne napastuje nikoga. 14Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami. 15Požuda zatim, zatrudnjevši, rađa grijehom, a grijeh izvršen rađa smrću. 16Ne varajte se, braćo moja ljubljena! 17Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene. 18Po svom naumu on nas porodi riječju Istine da budemo prvina neka njegovih stvorova.

Ako smo potisteni u nevolji i napasti, to nam vise pripada njegov poziv: Radujte se! Vjezbajte se u radosti!

Da, radost se mora uvjezbavati. Bog nas poziva na tu vjezbu, jer on zna da nas tjeskoba i zalost cine slabima.Sve nevole ,udarci i napasi ,stvaraju tugu.. Otac nas zeli ojacati, a "radost u Gospodinu je nasa snaga." (Neh 8, 10).
17Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene
Radujmo se u Gospodinu, posto smo zapoceli zahvaljivati za Bozju ocinsku ljubav, koja se brine za ptice pod nebom, a kako ne bi za nas!

prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube
Zahvalimo , mu sto nas ljubi kao svoje dijete i da nam zbog Isusovih patnji oprasta, pa ce radost uci u nase srce. Tu radost ne moze nam nitko oduzeti, jer je sam Bog, koji je vjecan, razlog za to. Tako cemo postati jaki u savladjivanju, svih napasti grijehe,i u svim nevoljama..

14Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami.
Kada nam pozude ,nebi dolazile na put,covjek bi bio mnogo bolji..
ovako ona stvara grijeh,u kojem umiremo i tonemo u tugu,i nestaje radosti..."Ne varajte se, braco moja ljubljena" Da,tu se mi cesto varamo..
Svijetlost,radost ,sloboda i ljubav..sve dolazi odozgor..
.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 11:42 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Eh da, tužno je što svaka naša požuda za tko zna čime ili kime tako često bude jača od nas samih i naše vjere u Boga...
Tužno je što često nemamo strpljenja ni vjere da pričekamo rezultat našeg odabira kad biramo po Kristovim uputama...
Često nekamo srljamo i teško nam se othrvati našim željama i požudama...

Da, kušnje bi trebalo primati s radošću...
Sjećam se, jedan mi je svećenik jednom rekao da ovaj život ne trebamo shvaćati preozbiljno...Mislio je tu na to da ne smijemo očajavati nad našim nevoljama i problemima... Nad kušnjama...
Ovaj je život ionako samo priprema za pravi život...
Hvala Ti, dragi Isuse, što me činiš radosnom i u mojim tugama i nevoljama...Što si mi dao milost da (barem za sad) prihvaćam sve što mi dolazi... Osobito Ti hvala na toj unutarnjoj radosti koja je uvijek u meni...Pa čak i onda kad sam tužna i kad ništa nije kako treba ili kako bih htjela da bude...
Hvala Ti na neugasivoj nadi koja stanuje usred mog srca... Hvala Ti na tom savršenom poklonu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 11:55 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
13.svibnja

Slika

Jak 1

Nije li pomalo teško i čudno meni ovog jutra da sve što bih postigla moram proći kroz tu svoju kušnju .... razmišljam od cijele noći sve do sada .....
i Ti kažeš da me Ljubiš , a ja Ti to očito moj Bože teško i previše puta ne razumin i osjećam se kao lomljiv komad trstike očito Te teško shvaćam ... Zelim ponekad više razumom dokičiti ono što me u nutrini muči ...
Ponekad imam osjećaj da me cijediš do srži da me ispituješ u svojoj Ljubavi da me kušaš na tisuću i tisuću načina .. i otkidaš me uvijek u trenutku kad sam se sigurno opojasala snagom svoje slabosti .. i znaš teško mi je u zadnje vrijeme u zadnje dane prolazit kroz svu tu kušnju, ja nisam jaka, ja sam grešnik, ja stalno padam više i više , ja okljevam ustati i boriti se , ja se odjevam u smrtnost svojih koraka kad nisam s Tobom a vječno posustajem vječno se lomin... i znaš Vječno sza Tobom i s Tobom želim ići.
Tvoje Riječi da u meni se rađaš proganjaju svaku moju želju kad poželim u blatu ležati kad na putu posustanem.. Ti ljubiš me Istinom Ljubavi jer samo ona jedina poznaje savršenstvo Tvog Zakona. Tvoje milosrđe nadjačava sva sredstva ovoga svijeta koja poput oklopa vežu me za prah i pepeo bez Tebe. Tvoja Ljubav dodiruje mene ovakvu kakva jesam. Tvoja Ljubav grli cijeli svijet , koji zbog toga i postoji . Ojačaj ovo moje srce svojom radošću učini ga plodnim po Duhu Svom učini i obnovi moj život kao što je
sv Augustin molitvom rekao:
Jedan može posuditi svoje noge hromome, drugi svoje oči slijepome i voditi ga, netko može pohoditi bolesnoga

Neka moje noge u napasti za grijehom ne učine niti jedan korak, neka moje oči obasja Tvoja svjetlost da ne vide zlo i ne učine grijeh, neka svijetle drugima u njihovoj tami izvlačeći ih iz nje, neka moje ruke budu ruke koje će s Tvojim Duhom Svetim otkrivati Tvoja djela i i biti podrška svima onima koji se nalaze na putu ovog bolesnog života da ozdrave kod Tebe s Tobom i u Tebi moj Gospodine.
Ti si mi obećao vječni vijenac svoje slave Ti me vodi kada me i oni najdraži ostave kada me povrijede kada me razočaraju budi moja Snaga moj Izvor moj Put moja Radost!
Moj Bog i sve moje!

- malo se ja zanila za razmišljanjem :roll: našega cool stričeka joakimića BTB :lol:
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2008 06:49 
Odsutan

14.svibnja

Iskrenost-budite iskreni jedan prema drugom

Ef 4
25Zato odložite laž i govorite istinu jedan drugomu jer udovi smo jedni drugima.

Ako je Bog u nama i ako je Bog ljubav,neizbježno je da smo mi braća: zato je naša ljubav za bližnjega mjera naše ljubavi prema Bogu.

Za kršćanina nijedan čovjek nije stranac,svaki je čovjek uvijek bližnji koji je pred nama i kojemu smo krajnje potrebni, nije važno je li rođak ili nije ,je li antipatičan ili ne, moralno dostojan pomoći ili ne .

Kristova ljubav ne poznaje granica,nikada ne prestaje,ne povlači se pred ružnoćom i prljavštinom.

On je došao radi grješnika,a ne radi pravednika.

I ako Kristova ljubav živi u nama,moramo se kao i on dati u potragu za izgubljenom ovčicom.

Sv. Edith Stein

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]