www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 srp 2025 13:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 svi 2008 09:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slika

Isuse preslatki, otkupitelju ljudskog roda, - pogledaj na nas, pred oltarom tvojim ponizno prostrte! - Tvoji smo, tvoji hoćemo da budemo; - a da mognemo s tobom što čvršće biti sjedinjeni, - evo se danas svaki od nas - drage volje posvećuje Presvetome Srcu tvojemu. - Tebe, istina, mnogi nisu nikada upoznali, - tebe su, prezrevši zapovijedi tvoje, mnogi odbacili. - Smiluj se jednima i drugima, dobri Isuse, - i sve ih pritegni k Svetome Srcu svojemu. - Kralj budi, Gospodine, ne samo vjernima - koji se nisu nikada odmetnuli od tebe - nego i rasipnim sinovima koji su te ostavili: - učini da se ovi u kuću očinsku brzo povrate - da od bijede i gladi ne poginu. - Kralj budi onima - koje ili kriva mišljenja zavaravaju - ili nesloga rastavlja, - i pozovi ih natrag u luku istine - i jedinstvo vjere - da naskoro bude jedno stado i jedan pastir. - Daj, Gospodine, Crkvi svojoj, - sigurnu, potpunu slobodu, - udijeli svim narodima mir i red, - učini da s čitave zemlje jedan odjekuje glas: - Budi hvala božanskom srcu - koje nas je spasilo; njemu slava i čast u vijeke. Amen!
(skinuto sa interneta)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 svi 2008 09:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
"Danas će se suze koje sam prolio zbog grijeha vaših izbrisati s moga lica. Danas će Krv moja oprati vaše grijehe, vaše propuste i slabosti. Otvorite svoje ruke pema meni i pohitajte u moj zagrljaj. Danas ću vas obuhvatiti i staviti sve u svoje srce. Zazovite me, posvetite mi danas bar jedan trenutak i pokazati ću vam što je pravi mir, što je mir duše kojeg uživaju oni koji se nazivaju mojim i koji me ljube. Zazovite me, pričajte mi, zapjevajte mi a ja ću svoj pogled svratiti na vas. Ne zaboravite da ste ljubljeni i da vam opraštam sve vaše grijehe kada me to zaištete.
Ostajte u miru."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 svi 2008 16:58 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Isuse, učini srce moje po srcu Svome :a1250: ne napuštaj me nikada :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 svi 2008 19:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
K'o košuta što žudi za izvorima vode,
k'o pustinja što žeđa za oblacima kiše,
i duša moja čezne za tobom, o moj Bože.
Ne tuguj dušo moja, jer dolazi Bog tvoj!
U Boga svog se uzdam od zore pa do noći,
da sjenom idem smrtnom još uvijek se ne bojim.
U tvojoj ruci, Bože, sudbina leži moja,
dok ti uza me stojiš, pred kim da strepim ja?!

Slika
Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.

Umorni smo i zbog samih sebe,od ovog modernogsvijeta
Nezadovoljni smo zbog neuspjeha, zbog neostvarenih odluka,raznih neostvarenih ciljeva..Tezimo za uzitkom,ovoga zivota.. Puni smo muke i jada zbog ponovljenih slabosti,ponovljenih grijeh. Umorni smo,malaksali smo Isuse, i od nas samih,umorni smo a ne vidimo da smo umorni.. Dolazimo TI da i tu napravis reda, da nas odmoris da bismo mogli prihvatiti sami sebe, da bismo mogli prihvatiti svoj zivot, svoje ogranicenosti, svoje slabosti i ciniti tvoju volju u okviru onoga sto mi mozemo. Obnovi nas i odmori nas, Isuse, da krenemo opet u zivot novim poletom i radoscu.
Isuse...TI SI OVDJE SADA S NAM...TI PRAVIS REDA MEDJU NAMA..

29Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.

Umorni smo, "Uzmite jaram moj na sebe" O moj Isuse, od silnog tereta zivota nasih dana, od tereta neshvacanja i zabluda..Umorni smo jer neprestano slusamo lose vijesti, jer citamo o ljudskim tragedijama , cujemo oko sebe klevete i ogovaranja,osjecamo zavis,ljubomoru ,nepravdu Umorni smo zbog neprestane skrbi za sutra, zbog brige za sve drugo nevazno. Tvoj poziv nam je kao melem na ranu. Da, Isuse, doci k tebi znaci naci odmor i mir.
A TI SI DOSAO MEDJU NAS...I DONOSIS NAM SVOJ MIR I SVOJU RADOST...O MOJ ISUSE TAKO SAM SRETNA,STO SI S NAMA..
Ne znam, Isuse, kako ces ti sve to rijesiti. Neke mi stvari izgledaju nepremostive. Ali, govoris da je to Bog sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Zelim jednostavno prihvatiti tvoj zov, zelim jednostavno vjerovati i povjerovati. zelim se osloniti na tvoju rijec i na tvoje obecanje. Ako to ti kazes, Isuse, to onda tako mora biti.
Tako i moja odluka na TT,mora biti po Tvojoj volji...

Trazili smo o moj Isuse,da nam posaljes Duha Svetoga, preko Devetnice..koju smo molili...I TI SI USLISAO NASE MOLITVE..
I POSLAO ROSU BOZJEG BLAGOSLOVA,I NADAHNUCE KOJE NAM JE POTRENO..NUZNO POTREBNO,ZATO PRESVETO SRCE ISUSOVO I SRCE MARIJINO,PROMJENITE NASA SRCA ,DAJTE NAM RAZUM ,DA DOBRO RAZMISLIMO STA CINIMO,DA SPOZNAMO U CEMU GRIJESIMO..
učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.
Ucimo se Gospodine,i Hvala Ti za sve Tvoje milosti i ljubav ,koju nam pruzas...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2008 06:49 
Odsutan

31.svibnja

Pohod bl.Djevice Marije

Slika

Lk 1
39Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. 40Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. 41Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga 42i povika iz svega glasa: "Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! 43Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? 44Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. 45Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!"

46Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, 47klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, 48što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. 49Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! 50Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. 51Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. 52Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. 53Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. 54Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća ocima našim: 55spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka." 56Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2008 06:49 
Odsutan

2.lipnja

Zdravlje/bolest

Sir 38
1Časti liječnika čašću koja mu pripada zbog njegove službe, jer je i njega Gospod stvorio. 2Liječenje od Svevišnjeg dolazi, kao što se dar od kralja dobiva. 3Znanje uzdiže glavu liječniku i moćnici ga poštuju. 4Gospod od zemlje pravi lijekove i razborit ih čovjek ne odbacuje. 5Nije li po drvetu voda postala slatka, pokazujuć' tako svoju moć? 6Ljudima je dao znanost da uzmognu slaviti snagu djela njegovih. 7Njima se liječi i bol ublažuje, od njih ljekarnik lijekove priprema. 8Tako nema kraja djelima njegovim i po njemu se blagostanje širi svijetom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 lip 2008 06:16 
Odsutan

3.lipnja

Bogu Božje,caru carevo

Mk 12
13I pošalju k njemu neke od farizeja i herodovaca da ga uhvate u riječi. 14Oni dođu i kažu mu: "Učitelju, znamo da si istinit i ne mariš tko je tko jer nisi pristran, nego po istini učiš putu Božjemu. Je li dopušteno dati porez caru ili nije? Da damo ili da ne damo?" 15A on im reče prozirući njihovo licemjerje: "Što me iskušavate? Donesite mi denar da vidim!" 16Oni doniješe. I reče im: "Čija je ovo slika i natpis?" A oni će mu: "Carev." 17A Isus im reče: "Caru podajte carevo, a Bogu Božje!" I divili su mu se.

Za evanđelje imamo Isusov odgovor farizejima i herodovcima o građanskoj dužnosti plaćanja poreza državi: "Podajte caru carevo, a Bogu Božje!" U Rimskom Carstvu Isusova vremena građani su plaćali dvostruki porez. Prvi je bio "porez na njivu" (tributum soli), a drugi "porez na osobu" (tributum capitis).

Isusova domovina postala je sastavni dio rimske države još dok je Isus bio dječak, skidanjem Arhelaja, Herodova sina, koji je vladao Judejom od 4. pr. Kr. do 6. p. Kr. Tada je Judeja pretvorena u rimsku provinciju i na nju se protegnuo zakon o dvostrukom porezu. Isusov razgovor s protivnicima događa se u Jeruzalemu, na području Hrama, a u hramsku blagajnu slivao se novac s natpisom vladajućeg cara: "Car Tiberije, sin uzvišenog Augusta, uzvišeni vrhovni svećenik". Na denaru, koji je bio kovani novac i upotrebljavao se na području cijelog Tiberijeva carstva, bio je carev lik i natpis vladajućeg cara.

Da bismo Isusov odgovor bolje razumjeli, valja imati na umu stav ondašnjih političkih grupacija prema rimskoj vlasti u Palestini. Zeloti su je nasilno odbacivali te držali lošim rodoljubom svakog Židova koji plaća porez i time priznaje okupacijsku vlast u svojoj domovini. Farizeji nisu voljeli rimsku vlast, ali su plaćali porez radi građanskog mira i osobne sigurnosti za život i imanje.

Herodovci su bili prijatelji Herodovih potomaka koji su u Isusovo doba vladali Galilejom te nastojali svoju vlast proširiti i u Judeji, vidjeli su u rimskom caru svoga zaštitnika i zato kod Židova Palestine širili mišljenje da im može biti dobro samo u Rimskom Carstvu. Isus se svojim odgovorom morao zamjeriti zelotima i zato biti izvrgnut kritici da je loš Židov i rodoljub. Herodovci su na njega vrebali ne bi li ga optužili pred Rimljanima kao buntovnika.

Isus svojim odgovorom priznaje postojanje države koja jamči mir i pravdu za građane, ali ističe Božje vrhovništvo. Dok vrše svoje obveze prema zemaljskoj domovini i državi, ljudi ne smiju zaboraviti Boga, gospodara svih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 lip 2008 18:57 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
joakim napisao:
2.lipnja

Zdravlje/bolest

Sir 38
1Časti liječnika čašću koja mu pripada zbog njegove službe, jer je i njega Gospod stvorio. 2Liječenje od Svevišnjeg dolazi, kao što se dar od kralja dobiva. 3Znanje uzdiže glavu liječniku i moćnici ga poštuju. 4Gospod od zemlje pravi lijekove i razborit ih čovjek ne odbacuje. 5Nije li po drvetu voda postala slatka, pokazujuć' tako svoju moć? 6Ljudima je dao znanost da uzmognu slaviti snagu djela njegovih. 7Njima se liječi i bol ublažuje, od njih ljekarnik lijekove priprema. 8Tako nema kraja djelima njegovim i po njemu se blagostanje širi svijetom.

kad sam bila na tim svim rehabilitacijama divila sam se tome kako je Gospodin sve dao za liječenje nama..i ljekovitu vodu i sve te aparate i ljude koji to rade..ležeći na terapijama i razmišljajući o tome velik osmijeh bi mi se pojavio na licu koji su i drugi vidjeli i pitali se vjerovatno što mi je...
hvala Ti Gospodine Bože moj na svemu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 lip 2008 07:40 
Odsutan

4.lipnja

Duh snage,ljubavi i razbora!

Slika

2 Tim 1
1Pavao, apostol Krista Isusa voljom Božjom, po obećanju života, života u Kristu Isusu, 2Timoteju, ljubljenom sinu: milost, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, Gospodina našega. 3Zahvalan sam Bogu, kojemu onamo od predaka čiste savjesti služim, dok te se neprestano spominjem u svojim molitvama noć i dan.

6Poradi toga podsjećam te: raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi po polaganju mojih ruku. 7Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora. 8Ne stidi se stoga svjedočanstva za Gospodina našega, ni mene, sužnja njegova. Nego zlopati se zajedno sa mnom za evanđelje, po snazi Boga 9koji nas je spasio i pozvao pozivom svetim - ne po našim djelima, nego po svojem naumu i milosti koja nam je dana u Kristu Isusu prije vremena vjekovječnih, 10a očitovana je sada pojavkom Spasitelja našega Krista Isusa, koji obeskrijepi smrt i učini da zasja život i neraspadljivost - po evanđelju 11za koje sam ja postavljen propovjednikom, apostolom i učiteljem. 12Poradi toga i ovo trpim, ali se ne stidim jer znam komu sam povjerovao i uvjeren sam da je on moćan poklad moj sačuvati za onaj Dan.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 lip 2008 08:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
joakim napisao:
4.lipnja

Duh snage,ljubavi i razbora!

2 Tim 1
1Pavao, apostol Krista Isusa voljom Božjom, po obećanju života, života u Kristu Isusu, 2Timoteju, ljubljenom sinu: milost, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, Gospodina našega. 3Zahvalan sam Bogu, kojemu onamo od predaka čiste savjesti služim, dok te se neprestano spominjem u svojim molitvama noć i dan.

6Poradi toga podsjećam te: raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi po polaganju mojih ruku. 7Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora. 8Ne stidi se stoga svjedočanstva za Gospodina našega, ni mene, sužnja njegova. Nego zlopati se zajedno sa mnom za evanđelje, po snazi Boga 9koji nas je spasio i pozvao pozivom svetim - ne po našim djelima, nego po svojem naumu i milosti koja nam je dana u Kristu Isusu prije vremena vjekovječnih, 10a očitovana je sada pojavkom Spasitelja našega Krista Isusa, koji obeskrijepi smrt i učini da zasja život i neraspadljivost - po evanđelju 11za koje sam ja postavljen propovjednikom, apostolom i učiteljem. 12Poradi toga i ovo trpim, ali se ne stidim jer znam komu sam povjerovao i uvjeren sam da je on moćan poklad moj sačuvati za onaj Dan.

Danas se pronađoh u djelu ove poslanice Timoteju.
Citat:
snazi Boga 9koji nas je spasio i pozvao pozivom svetim - ne po našim djelima, nego po svojem naumu i milosti

Mili moj Gospodine, odlučio si po svojoj milosti spustiti snagu i ljubav svoga Duha na mene. Pokazao si mi što je punina ljubavi jer samo ti ljubiš takvom ljubavlju.
Prepustih se Gospodine, no neiskusna i grešna mi duša, mislila je kako korača ka svetosti. Kako se popravlja i lagano je počela klonuti opet pod teretom oholosti.
No Ti ne napuštaš one koje si odabrao i uvijek tražiš jagnje izgubljeno, ti motriš na stado svoje kako bi ga sačuvo od vukova i ljubiš svaku svoju ovčicu jednakom ljubavlju.
I ovaj put Gospodine, i ovaj tisućiti put kao i uvijek do sad ukazao si mi na moje greške, potakao da još jače kopam po duši svojoj i pozvao na pokajanje.
Opet sam jučer stajala pred Tobom, molila za milost i oproštenje, a Ti, bio si tu kraj mene i nježno me grlio pokazujući da si baš to želio od mene - da prepoznam zamke koje Zli stavlja pred mene, da ih prepoznam i odreknem ih se.
Ovaj put nisam bila tužna moj Gospodine, bila sam sretna i zahvalna što mi ukazuješ na moje propuste.
Ovaj put sam se postidjela svoje grešnosti, al sam klicala od sreće jer si me ljubio toliko jako da si me prekorio tako blago, a opet tako izravno, pokazao mi moje mane, a opet još jače me prigrlio.
Hvala ti mili moj Gospodine što si me po svojoj milosti i svome naumu pozvao da krenem za Tobom.
Ljubim Te jako, jako i kličem Ti slaveći Te i radujući se Tebi.
Blagosovljeno tvoje Presveto Ime.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]