www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 21:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2008 21:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
10Ne postupa s nama po grijesima našim niti nam plaća po našim krivnjama.
Sva sreca sto je tako..jer Bozje milosrdje ne mozemo primiti sve dok ne oprostimo onima koji su nas uvrijedili,i zbog cega tugujemo..
Milost dolazi tek poslje prastanja. Odbijanjem prastanja ,svim uvredama ,nasoj braci i sestrama , nasa nutrina ostje zatvorena,nase se srce zatvara i njegova tvrdoca cini ga ne propusnim za milosrdnu ljubav Ocevu;kajanjem i priznanjem grijeha nase se srce otvara njegovoj milosti, i ljubavi..

11Jer kako je nebo visoko nad zemljom,-dobrota je njegova s onima koji ga se boje.
Prastanje takodjer svjedoci da je u nasem svijetu ljubav jaca od grijeha. ono je osnovni uvjet pomirenja kako djece Bozje s njihovim Ocem tako i ljudi medjusobno, dobrota je njegova s onima koji ga se boje.

Neki puta mozda nismo spremni oprostiti jer nam okolnosti izgledaju nepodnosljive, ili cisto nejasne,ili komplicirane.. To narocito dolazi do izrazaja u slucajevima zlostavljanja.Rijec Bozja je jasna, oprostiti trebamo i u takvim situacijama,nema biranja. Samo oprastanje ne znaci izgovaranje ili opravdanje grijeha. Oprastanje tezi kajanju i uklanjanju grijeha,da postignemo mir..u srcu svojem.

12Kako je istok daleko od zapada, tako udaljuje od nas bezakonja naša
Koliko god bilo tesko prastanje drugima, imajmo na umu je veca korist od prastanja za osobu koja prasta nego za osobu kojoj je oprosteno.
Jer prastajuci,dobivamo unutarnji mir koji proizlazi iz spoznaje da smo postupili na nacin koji Bog zahtjeva od nas.

" Otpustite ako sto imate protiv koga da i vama Otac vas, koji je na nebesima, otpusti vase prijestupke."

Ako pak,odbijemo oprostiti drugima, najvise stete ipak nanosimo sebi jer nas neprastanje sputava u nasem duhovnom sivotu i otvara vrata mrznji . gorcini, ljutnji..gdje nam stvara blokade,za zivot,Kakav Isus ocekekuje od nas,da postanemo djeca Bozja..

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2008 08:05 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Hvala Ti Isuse moj..jer Se ne spominješ naših krivica i grijeha ..jer nas grliš Svojim Milosrđem..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 06:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Slika

Iv 8,12
Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život.

Bože daj mi radost
u običnim stvarima,
u svjetlucanju trave nakon kiše
u ljubavi prijatelja
u njihovom dragom razgovoru dok ljeto završava.

Bože daj mi radost
u poslovima koji pritišću
u sjećanjima koja gore
u misli da se život troši na ljubav
u vjeri u Boga na kraju puta.

Bože, daj mi nadu
za svaki dan.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 08:44 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Hvala Ti, moj najdraži Isuse...Hvala Ti što si mi dao milosti da se kroz tamu napasti i grijeha probijem sigurno uz Tvoje svjetlo... Hvala Ti na tom svjetlu...

Hvala Ti što si na me izlio kišu milosti i blagoslova i što si ojačao i očistio moje srce i još više ga pripremio za sebe... Hvala Ti što napokon znam da samo s Tvojim imenom i samo s Tobom moji odnosi s ljudima mogu imati smisla i puninu. Samo s Tvojom ljubavlju mogu ljubiti druge onako kako treba...

Hvala Ti na Tvom Svjetlu kojim si obasjao moju dušu...Bila sam tako umorna - odmorio si me..Bila sam tako zbunjena - sve si mi razjasnio..Bila sam tako gladna - nahranio si me.... Maknuo si od mene čašu otrova prema kojoj sam pohrlila misleći da činim dobro. Hvala Ti na mojim divnim prijateljima s Tebe tražim koji su mi pomogli i koji su molili i mole za mene.... :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 19:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život. Sam Isus kaze da je to ljudima bez Boga nemoguce: "Sto je nemo­guce ljudima, moguce je Bogu!" (Lk 18, 27) Nemo­guce je ostvariti velikodusno i potpuno predanje Bogu bez Bozje pomoci. Jer znamo da smo bez Njega,nista.Ali biti ucenik Isusa Krista, u danasnje vrijeme i biti njegovo svjetlo, zivjeti njegovim zivotom, takav vjernik,takav ucenik ...moze biti ponosan ,sto ima putokaz...koji kaze;

Isus je rekao: "Ja sam svjetlo svijeta; tko ide za mnom, nece hodati u tami, nego ce imati svjetlost zivota" (Iv 8, 12). "Ja sam Put i Istina i Zivot!" (Iv 14, 6) Isto tako rekao je svojim ucenicima: "Vi ste sol zemlje... Vi ste svjetlo svijeta..." (Mt 5, 13-14)
Isusova Rijec jednako vrijedi danas kao i u njegovo doba.Iako,danasnje moderno doba ,tesko tumaci Rijec Njegovu.mi znamo ,i nedamo se zavesti .. Jer Isusov ucenik jednako je danas, kao i u Kristovo vrijeme, svjetlo svijeta i sol zemlje uz uvjet: da Isusa slijedi, da Isusa slusa, da tezi svetom zivotu ,da u svojem zivotu ponovi Isusov zivot prema osobnim mogucnostima i prema milosti koju mu Bog daje,da postane dijete Bozje..

Svijetlos je nesto predivno, zivjeti u svijetlosti.Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima." Mt 5, 14-16"Svjetlost na prosvjetljenje naroda, slavu puka svoga izraelskoga." Lk 2, 32
"Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla. Uistinu, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova;
.
Covjek i ne zna ...sta ja svijetlost, dok ne naidje na mrak, i tek tada zna sto znaci ceznja za svjetlom,i zivjeti sa svijetlom,a bez svijetla smo slijepi. puni straha ,i cesto bez cilja.Mi danas , svakodnevno smo izlozeni raznim tamama,mrakovima..To su mrakovi oko nas i u nama,koji nas tiste i zasljepljuju..Mrak u nasem srcu... Tuge i ocaji, patnje,pitanja bez odgovora i beznadja, tragedije, neimastine, zablude,ljubomore,zavisti ,nasilje, ratovi, izvrnute vrednote, unistavanje zivota alkoholom, drogom, ne postivanje nikoga i nicega, nista nam vise nije sveto, gazenja svake svetinje…dovodimo u pitanje postivanje RKC. Mnoge tame,i jazbine oko nas su katkada toliko jake, mracne i svatko je vjerojatno to iskusio.Lazna svjetla.
Dok sam na svijetu, svjetlost sam svijeta. Ja - Svjetlost - dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane." Iv 9,5; 12,46
Naivnom i neiskusnom putniku na putu zivota nude zivot bez patnji, bez muka i borbi, lake i pohlepne zarade,zelje za bogatstvom..Ne rijetko to… lazno svjetlo ucini se spasonosnim ,i dobrom ponudom ,a naivno zaboravljamo da nam ono upropastava zivote.
Danasnji covjek zivi u ozracju nezadovoljstva, praznine, besmisla i bez plana za buducnost ,cilja za vjecni zivota. Tako cesto trazimo zadovoljstvo, smisao i puninu zivota, svjesno ili nesvjesno,drugim rijecima , trazimo Boga. Postajemo Isusovi ucenici, koji su se susreli s Bogom, koji su dopustili da ih Bog obasja svojim svjetlom, da ih ispuni svojim zivotom, trebaju neprestano rasti u tom bogatstvu i od svoje punine dijeliti drugima, po Isusovoj zelji i naredbi:
"Idite i ucinite mojim ucenicima sve narode, krsteci ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i uceci ih cuvati sve sto sam vam za­povjedio!" (Mt 28, 19-20).
Bozja Rijec je toliko jaka ,da obasjava vjernika Isusovim svjetlom.Ona ga hrabri.. Daje mu snagu.daje mu milosti ,i ispunja ga radoscu sto moze biti Isusov ucenik, sto moze biti dionik Isusova svjetla, sto moze zivjeti Isusovim zivotom, sto danas moze Isusovo svjetlo i bogatstvo Isusova zivota dijeliti drugima,svakom bratu i sestri,na svakom mjestu...i preko "interneta"
A On!?On je ovdje , On je upalio svjetlo. On je svjetlo.On svijeti sve nas.. I kad se osjecam ugrozenom i u tami, upaliti mi je svjetlost Krista pobjednika.Koji mi daje signale ,da se uzburkano u meni stisa..
I kad je mrak tako uocjiv ,kada me obara i ulazi u svaku poru moje nutrine ,gusi me i bez moje volje zeli me privuci u sebe.
U tim trenutcima dovoljno je da naslonim glavu na Njegove grudi kao njegov Ljubljeni ucenik. Dovoljno je da upalim Kristovo svjetlo,koje vjecno svijetli..
. Isus - svjetlost svijeta: Isus im zatim ponovno progovori: "Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." Iv 3, 19-20; 8,12

Kada bi se danas upitali.."Sto za mene uopce znaci svijetliti ,kakva je to svijetlost.?
To je moj zivot, posvecen Njemu ,gdje se zlim povezati sGospodinom Isusom Kristom i dozvoliti mu da ,On vlada mojim zivotom ,da svoje bozansko svjetlo ,izlije na moje slabo bice....Koje uz Njegovu pomoc,uci,
strpljivo i mudro sutjeti, trpjeti, patiti,prihvacati i u svakom covjeku vidjeti brata i sestru , bez biranja, i kad to ne zasluzuju ,i ako mi nisu simpaticni, smijati se i radovati zajedno "i kada moje srce place, kad je ispred mene provalija,kraj i zid, a iza vrata zatvorena,i kada mislim, "svi su me napustili..pa i Ti..."
"Da, nekoć bijaste tama, a sada ste svjetlost u Gospodinu: kao djeca svjetlosti hodite - plod je svjetlosti svaka dobrota, pravednost i istina -i odlučite se za ono što je milo Gospodinu." Ef 5, 8-10

Tu je svijetlo moje vjere, vjerovati unatoc svemu jer znam da je On u ladji mojeg zivota,i da je On moj Kormilar..
Moj zivot se mora osjetiti po darivanju bez interesa i ocekivanja zahvalnosti, po plodovima ,koji su mi neophodno potrebni...znaci trebam djelovati...istinski djelovati..na svim razinama..
A ovo je navještaj koji smo čuli od njega i navješćujemo vama: Bog je svjetlost i tame u njemu nema nikakve!" 1 Iv 1,5
Uvjek miriti i prastati,traziti oprostenje i izvinjenje .
moliti, biti spremna na molitvu,uz drgog,sa drugim i za drugog moliti..
Ljibiti,kao sto Isus ljubi nas...
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 19:18 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Hvala ti Rebeka..iako nema Joakima ova tema živi.. hvala Bogu..
:grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 06:38 
Odsutan

Slika

Svi te traže, Kriste

Moje mi srce govori: Traži lice njegovo! Da, lice tvoje Gospodine, ja tražim. Ne skrivaj lica svoga od mene (Ps 27, 8-9).

Gospodine, mnogi Te traže, izravno...zazivajući te imenom, punim vjere, nade i ljubavi.
Ima onih koji Te traže indirektno, ...putem drugih.
A postoje i oni ...što te traže, a da to ne znaju...
Neki Te traže ...mada to poriču...
Svi oni traže...traže Tebe, jer ti ponajprije tražiš njih...

Možda ne isto kao na Gori preobraženja, ali i mi smo imali neka iskustva u svom vjerničkom životu, kada nam je Spasitelj na trenutak zasjao, doduše, prikriveno, ali dovoljno snažno da od tada tražimo njegovo lice...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 07:11 
Odsutan

magdalena1 napisao:
Gospodine, mnogi Te traže, izravno...zazivajući te imenom, punim vjere, nade i ljubavi.
Ima onih koji Te traže indirektno, ...putem drugih.
A postoje i oni ...što te traže, a da to ne znaju...
Neki Te traže ...mada to poriču...
Svi oni traže...traže Tebe, jer ti ponajprije tražiš njih...

Bog koji stvori svijet i sve na njemu, on, neba i zemlje Gospodar, ne prebiva u rukotvorenim hramovima; i ne poslužuju ga ljudske ruke, kao da bi što trebao, on koji svima daje život, dah i - sve. Od jednoga sazda cijeli ljudski rod da prebiva po svem licu zemlje; ustanovi određena vremena i međe prebivanja njihova da traže Boga, ne bi li ga kako napipali i našli. Ta nije daleko ni od koga od nas. U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo... (Dj 17,24-28 )

Daj mi, Gospodine, da znam i razumijem da li te prije treba zazivati ili hvaliti, da li prije poznavati ili zazivati. Ali tko će te zazivati a da ne zna za te? Mogao bi nešto drugo mjesto tebe zazivati u neznanju. Ili možda te zazivamo da te upoznamo? Ali kako će zazivati onoga u koga ne povjerovaše? Ili kako će povjerovati bez propovjednika? (Rim 10,14) I hvalit će Gospodina oni koji ga traže (Ps 22,27). Jer koji ga traže, naći će ga, a koji ga nađu, hvalit će ga.
Daj da te tražim, Gospodine, zazivajući te, i da te zazivam vjerujući u te: propovjedali su nam, naime, o tebi."
(Sv. Augustin, Ispovijesti)

smajlic28

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 08:31 
Odsutan

Timotej napisao:
Jer koji ga traže, naći će ga, (Sv. Augustin, Ispovijesti)

Uh, ne mogu odoljeti a da ne napišem – da naravno, a kad ne nalaze ili ne primaju onda postoji u toj istoj Bibliji spreman odgovor:

Ištete, a ne primate jer rđavo ištete: da u pohotama svojim potratite. (Jak 4,3)

Kojeg je još lijepo elaborirao taj isti Augustin:

The Lord, by His promise, gave those whose hopes were resting on Himself a special ground of confidence, when He said, For I go to the Father; and whatsoever you shall ask in my name, I will do it. His proceeding, therefore, to the Father, was not with any view of abandoning the needy, but of hearing and answering their petitions. But what is to be made of the words, Whatsoever you shall ask, when we behold His faithful ones so often asking and not receiving? Is it, shall we say, for no other reason but that they ask amiss? For the Apostle James made this a ground of reproach when he said, You ask and receive not, because ye ask amiss, that you may consume it upon your lusts. (James 4:3) What one, therefore, wishes to receive, in order to turn to an improper use, God in His mercy rather refuses to bestow. Nay, more, if a man asks what would, if answered, only tend to his injury, there is surely greater cause to fear, lest what God could not withhold with kindness, He should give in His anger. (st. Augustine, Tractates on the Gospel of John)

:roll:

I da završim s jednim vrlo simpatičnim, a da ne kažem koliko tek prikladnim citatom iz poslanice Rimljanima:

Ta Mojsiju veli: Smilovat ću se komu hoću da se smilujem; sažalit ću se nad kim hoću da se sažalim. Nije dakle do onoga koji hoće ni do onoga koji trči, nego do Boga koji se smiluje. Jer Pismo veli faraonu: Zato te upravo podigoh da na tebi pokažem svoju moć i da se razglasi ime moje po svoj zemlji. Tako dakle: smiluje se komu hoće, a otvrdnjuje koga hoće. (Rim 9,15-18 )

Eto, nisam mogla odoljeti, a ionako na ovom forumu nedostaje jedan solidan advocatus diaboli.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 08:49 
Odsutan

Maroon napisao:
Tako dakle: smiluje se komu hoće, a otvrdnjuje koga hoće. (Rim 9,15-18 )

Teologija povijesti

Doista, kao što vi nekoć bijaste neposlušni Bogu, a sada po njihovoj neposlušnosti zadobiste milosrđe tako i oni sada po milosrđu vama iskazanu postadoše neposlušni da i oni sada zadobiju milosrđe. Jer Bog je sve zatvorio u neposlušnost da se svima smiluje.

Hvalospjev mudrom milosrđu Božjemu

O dubino bogatstva, i mudrosti, i spoznanja Božjega! Kako li su nedokučivi sudovi i neistraživi putovi njegovi!
Doista, tko spozna misao Gospodnju,
tko li mu bi savjetnikom?
Ili: tko ga darom preteče
da bi mu se uzvratiti moralo?
Jer sve je od njega i po njemu i za njega! Njemu slava u vjekove! Amen.
(Rim 11, 30-36)

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]