www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 01:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 08:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Ja nikad neznam što bih rekla na ovakve stvari...ja ostanem bez riječi,,jer sam bila na tom putu..

Mogu samo Isusu reći...hvala Ti što si me vratio...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 08:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
pokoj mu vjecni podaj Gospodine, i neka mu tvoja tvoja svjetlost rasvijetli sve one tamne trenutke njegova zivota u kojima te nije mogao vidjeti..oprosti mu sve slabosti njegove i svojom ga miloscu k sebi privedi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 08:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
joakim napisao:
19.siječnja

Pažljivo postupanje s prirodom

Slika

Lev 25
1Jahve reče Mojsiju na Sinajskom brdu: 2"Govori Izraelcima i kaži im: Kad uđete u zemlju koju vam dajem, neka ta zemlja održava Jahvin subotni počinak. 3Šest godina zasijavaj svoju njivu, šest godina svoj vinograd obrezuj i beri njegov plod. 4Ali sedme godine neka i zemlja uživa subotnji počinak, Jahvinu subotu: svoje njive ne zasijavaj niti obrezuj svoga vinograda. 5Što samo od sebe uzraste na tvojoj njivi nemoj žeti niti beri grožđe s neobrezane loze. Neka to bude zemlji godina počivanja. 6Zemljišni počinak neka vam priskrbi prehranu: tebi, tvome sluzi, tvojoj sluškinji, tvome najamniku koji s tobom živi; 7a i tvojoj stoci i zvjeradi u tvojoj zemlji neka njezini plodovi služe za hranu."

Slika

Dugo sam se pitala što bi bilo to što je Gospodin htio reći propisujući dan ljudima za odmor, a na svoju slavu.
Učili smo svi na vjeronauku da to znači Bogu posvetiti jedan dan u tjednu,
taj dan ne vršiti nikakvih poslova nego cijelog sebe usmjeriti na Boga na slavljenje i hvaljenje Njegova imena.
No razmišljajući posljednjih dana upravo o ovome, meni u svijest došla je i jedna misao o kojoj ranije nisam na ovaj način mislila.
Pitala sam se da ako svaki dan nastojim započeti s Bogom i Sv. Misom, ako svaki dan molim kroz osobnu i obiteljsku molitvu i svaki dan nastojim posvetiti Bogu, nastojim koračati Isusovim putem, nastojim otvoriti svoje srce za još ljubavi prama Bogu i braći i sestrama, pa što bi onda značilo posvetiti nedjelju Bogu. - nemojte se smijati, al mene su ove misli doista iscrpljivale - kako dati još više od sebe, kako sve u toj dan podrediti Bogu.
I tako kroz ova razmišljanja u svijesti kao da sam čula glas: "Nemoj više misliti što i kako ti trebaš uraditi da bi se na nedjeljni dan posvetila meni, na taj dan otvori svoje srce i slušaj, slušaj što ti govorim, slušaj što ti želim poručiti, što moraš znati. Otvori srce svoje za Riječ moju, ovaj dan samo ne radi, samo šuti i slušaj..."
I sada slušam, a preko Božije Riječi otvaraju mi se pogledi i spoznajem gdje i što treba mijenjati kroz one druge dane kad "radim" na sebi jer iako "...uska su vrata i tijesan put koji vode u Život...", za one koji Isusu vjeruju i u Njega se uzdaju ovaj uski put postaje širok i lako je njime kročiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 13:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Otac ljubi Sina i sve je predao u ruku Njegovu,
Tko vjeruje u Sina ,ima vjecni zivot..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2008 06:51 
Odsutan

Tematika=Obitelj

22.siječnja

Samo čovjek pristaje čovjeku

Slika

Post 2
18I reče Jahve, Bog: "Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on." 19Tada Jahve, Bog, načini od zemlje sve životinje u polju i sve ptice u zraku i predvede ih čovjeku da vidi kako će koju nazvati, pa kako koje stvorenje čovjek prozove, da mu tako bude ime. 20Čovjek nadjene imena svoj stoci, svim pticama u zraku i životinjama u polju. No čovjeku se ne nađe pomoć kao što je on. 21Tada Jahve, Bog, pusti tvrd san na čovjeka te on zaspa, pa mu izvadi jedno rebro, a mjesto zatvori mesom. 22Od rebra što ga je uzeo čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku. 23Nato čovjek reče: "Gle, evo kosti od mojih kostiju, mesa od mesa mojega! Ženom neka se zove, od čovjeka kad je uzeta!" 24Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu i bit će njih dvoje jedno tijelo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2008 09:47 
Odsutan

Gospodine Svemogući zahvaljujem ti na ljubavi tvojoj kojom ljubiš mene grešnu i po kojoj si me sjedinio s onim kojeg si za mene poslao i kome si mene namjenio.
Gospode hvala ti što si mi pokazao što je ljubav otkrivši mi koliko me ljubiš.
Sada kada tebe Isuse volim nada sve, svim umom, dušom i tijelom, svim bićem svojim, sada i moga mužića volim više nego ranije.
Ljubav nije više požudna i ne funkcionira na principu "volim te jer sam voljena". Ljubav je jednostavna, nije hvastava, ponizna je, dobrostiva, strpljiva, skrivena u lijepoj riječi, skrivena u malim žrtvama, prihvaća mane, raduje se vrlinama.
Ti si Isuse čista, savršena ljubav jer si na nov i poseban način povezao mene i moga muža. Ljubeći tebe još jače se međusobno ljubimo.

Hvala ti Isuse što si uz nas i s nama.
Ljubim te i kličem ti Gospodine.
Velik je Bog nad vojskama, blagoslovljeno je Ime Njegovo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2008 01:07 
Odsutan

23.siječnja

Poštivanje roditelja-poziv na vjernost

Slika

Sir 3
1Djeco, slušajte mene, oca svoga, i radite tako da se spasite. 2Jer Gospod slavi oca u djeci njegovoj i učvršćuje pravo majke nad sinovima njezinim. 3Tko štuje oca okajava grijehe svoje, 4i tko časti majku svoju sabire blago. 5Tko štuje oca radovat će se sa svoje djece i bit će uslišen u dan molitve svoje. 6Tko časti oca svojeg, dugo živi; tko čini radost majci svojoj sluša Gospoda.

10Ne traži časti u sramoti oca svojeg, jer ti očeva sramota nije na čast. 11Jer čovjeku dolazi čast od počasti oca njegova, a prezrena majka sramota je djeci. 12Sine moj, pomozi oca svoga u starosti i ne žalosti ga za života njegova. 13Ako mu i razum klone, budi blag s njime i ne grdi ga ti, koji si u punoj snazi. 14Jer, ne zaboravlja se milost prema ocu, već se uračunava u oprost grijeha. 15U danima tvoje nevolje Gospod će te se sjetiti: kao što se led topi na suncu, tako će se iskopnjeti tvoji grijesi. 16Od hulitelja nije bolji tko prezire oca, i Gospod proklinje onoga tko vrijeđa majku.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2008 10:30 
Odsutan

Djeco, slušajte roditelje u svemu, ta to je milo u Gospodinu! (Kol 3,20)

Djeco, slušajte svoje roditelje u Gospodinu jer to je pravedno. (Ef 6,1)

Slušaj svoga oca, svoga roditelja, i ne prezri majku kad ostari. Pribavi istinu i ne prodaji je, steci mudrost, pouku i razbor. Radovat će se otac pravednikov, i roditelj će se mudroga veseliti. Neka se veseli otac tvoj i majka tvoja, i neka se raduje roditeljka tvoja. Daj mi, sine moj, srce svoje, i neka oči tvoje raduju putovi moji. (Izr 23,22-26)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2008 10:39 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
puno tuge...
puno suza..
puno straha...
imadoh kao mala..
zbog oca moga...
ipak u meni...
duboko u srcu...
živi ljubav..
i poštovanje...
....za njega...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2008 11:18 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
marija-nada napisao:
puno tuge...
puno suza..
puno straha...
imadoh kao mala..
zbog oca moga...
ipak u meni...
duboko u srcu...
živi ljubav..
i poštovanje...
....za njega...

..Ti si nado..pobijedila svijet..jer ljubiš ..nebeski..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]