www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 11:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 11:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
fiducia napisao:
nije bas skroz tema, ali me zove da vam ispricam: sinoc se moj najmladji i ja uspavljujemo, i taman kad sam mislila da je gotov s cjelodnevnom pricom - da steknete bolji utisak, on je stalno necim inspiriran 8) - uglavnom pita on mene jos i ovo: da li bih ja voljela potpuno sama slaviti novu godinu? ja pomalo u cudu istrazujem otkuda to pitanje, a on samo prica i dalje - da kako bi to bilo lijepo kad bi covjek mogao sve sam obaviti i proslaviti....ja naravno u svojim mislima ...i zamisljam sve te tuzne scene, pa odmah zahvaljujem na zajednistvu koje mi je darovano i sve tako nesto, dio toga mu i govorim na glas... ali on ne prestaje o samoci... i taman kad sam se vec bila pomalo zabrinula, kaze on i ovo: "...i onda sam dodjes lijepo na plac i u ducane, a ono nigdje nikoga i moze uzeti sve sto zelis..." :b101: :b101: :lol:

:b101: :b101: :b101: :b112: :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 22:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
30.siječnja

Kućni red Božje obitelji

Molimo vas, braćo: priznajte one koji se trude među vama, koji su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas; 13 s ljubavlju ih nadasve cijenite poradi njihova djela! Gajite mir među sobom! 14 Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima! 15 Pazite da tko komu zlo zlom ne uzvrati, nego uvijek promičite dobro jedni prema drugima i prema svima. 16 Uvijek se radujte! 17 Bez prestanka se molite! 18 U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. 19 Duha ne trnite, 20 proroštava ne prezirite! 21 Sve provjeravajte: dobro zadržite, 22 svake se sjene zla klonite!(1 Sol 5,12-22)

Zar ne bi ovo Pavlovo mogli uzeti kao "ustav"ovog našeg foruma.Svaka riječ,ali baš svaka riječ, pristaje i dira nas, vjerujem,svakoga posebno i sve nas zajedno!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 22:53 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
joakim napisao:
30.siječnja

Kućni red Božje obitelji

Molimo vas, braćo: priznajte one koji se trude među vama, koji su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas; 13 s ljubavlju ih nadasve cijenite poradi njihova djela! Gajite mir među sobom! 14 Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima! 15 Pazite da tko komu zlo zlom ne uzvrati, nego uvijek promičite dobro jedni prema drugima i prema svima. 16 Uvijek se radujte! 17 Bez prestanka se molite! 18 U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. 19 Duha ne trnite, 20 proroštava ne prezirite! 21 Sve provjeravajte: dobro zadržite, 22 svake se sjene zla klonite!(1 Sol 5,12-22)

Zar ne bi ovo Pavlovo mogli uzeti kao "ustav"ovog našeg foruma.Svaka riječ,ali baš svaka riječ, pristaje i dira nas, vjerujem,svakoga posebno i sve nas zajedno!

aaaaaaaa....dira...
Joakime BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 22:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Auuu ovo nas toliko pogadja,da bi mogli negdje prikaciti...
da nas stalno opominje..!

Jer nitko nije savrsen...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 11:53 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Citat:
Kućni red Božje obitelji

U svjest mi dođe jedna priča koju mi je baka pričala kao maloj djevojčici:
U nekom kraljevstvu živio je jedan kralj koji je imao 5 sinova. Kralj se razbolje i dok je bio na postelji sinovi su vjećali kome da pripane prijestolje jer ga je svaki od njih želio i svaki je nastojao uvjeriti oca da je upravo on taj koji to zavrjeđuje.
Kralj ih jednog dana pozva u svoju odaju i reče im će iz snopa prutova izvlačiti prutove pa čiji prut bude najveći taj će kraljevati.
Tako i napravi i svaki od njih izvuče prut iz snopa.
Kad uporediše prutove svaki je bio iste dužine i već je krenula svađa, a kralj im zapovjedi da slome prutove i svaki sin slomi prut kao od šale.
Kralj im onda dade snop novih prutića i reče da onaj koji slomi zavezan snop prutića biti će kralj.
Svi su pokušali al nitko nije uspio.
Kralj im na kraju rastumači što im je želio pokazati.
Da razdjeljeni i bez sloge su kao oni usamljeni prutići koji se lako slomiše pod naletom neprijatelja, a dok su zajedno, dok su jedni drugima potpora, pomoć i dok se jedni drugima raduju i dok se ljube, nema tog neprijatelja koji ih može nadjačati.

Braćo i sestre svezani u snop Božijom snagom i Božijom Riječju, ujedinjeni u Kristu Gospodinu našemu jaki smo i nema tog neprijatelja i tog zla kojem se ne možemo oduprijeti.

Pjevajmo i kličimo: "U Bogu mom je snaga moja sva..."

[/quote]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 12:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Joakime, ovo je izvrsno! :grlim te:

Zozy, i ova tvoja prica je jako poucna i bas cu je zapamtiti. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 14:02 
Odsutan

Citat:
Braćo i sestre svezani u snop Božijom snagom i Božijom Riječju, ujedinjeni u Kristu Gospodinu našemu jaki smo i nema tog neprijatelja i tog zla kojem se ne možemo oduprijeti.

Pjevajmo i kličimo: "U Bogu mom je snaga moja sva..."

Amen!

draga zozy :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 14:57 
Odsutan

joakim napisao:
30.siječnja

Kućni red Božje obitelji

Bas bi mogli,svaka je rujec na pravome mjestu.Nemoze bolje.Amen.

ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 21:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Sveti Pavao tvrdi da je agape-caritas (ljubav) duša kršćanstva (1 Kor 13), svih misli, htijenja, djelovanja, tj. da ona uvijek mora biti tijelo..., utjelovljenje, očitovanje, osnovica i srž svih drugih religioznih i moralnih kreposti: pravednosti, jakosti, razboritosti, čestitosti, reda, odvažnosti, strpljivosti itd...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 23:17 
Odsutan

Tema-Domovina

31.siječnja

Zavičaj-kamo pripadam?

Slika

12Jahve reče Abramu: "Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskog, u krajeve koje ću ti pokazati. 2 Velik ću narod od tebe učiniti, blagoslovit ću te, ime ću ti uzveličati, i sam ćeš biti blagoslov. 3 Blagoslivljat ću one koji te blagoslivljali budu, koji te budu kleli, njih ću proklinjati; sva plemena na zemlji tobom će se blagoslivljati." 4 Abram se zaputi kako mu je Jahve rekao. S njime krenu i Lot. Abramu je bilo sedamdeset i pet godina kad je otišao iz Harana. 5 Abram uze sa sobom svoju ženu Saraju, svoga bratića Lota, svu imovinu što su je namakli i svu čeljad koju su stekli u Haranu te svi pođu u zemlju kanaansku.(Post 12,1-5)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]