www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 svi 2025 00:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2008 22:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
trenutno na redu
"Pustinjak" David Torkington :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2008 16:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja volim citati Anthony De Mell-a.Npr. Put ka Bogu,Put ljubavi,Svjesnost itd.Ne vidim nista lose u njegovim knjigama.Bar tako mislim.
:roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2008 18:18 
Odsutan

Sada čitam ŽIVOT BLAŽENE DJEVICE MARIJE - Marija Agredska

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 pro 2008 08:06 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji - Sv. Ljudevit Marija Grignion Monfortski

Evo što kaže blagopokojni Papa Ivan Pavao II za ovu knjigu (dio svjedočanstva): "Čitanje ove knjižice za mene je predstavljalo jedan odlučujući preokret u životu. Rekoh preokret, iako se radilo o jednom dugom nutarnjem putu koji se podudarao s potajnom pripravom za svećenstvo. Upravo tad mi dođe u ruke Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji, jedna od onih knjiga koju nije dosta jedanput čitati. Sjećam se da sam dugo vremena nosio tu knjigu u tvornicu sode tako da su se njene korice uprljale vapnom. Čitao sam uvijek iznova njene odlomke jedan za drugim. Dok sam se prije suzdržavao u strahu da bi pobožnost prema Presvetoj Djevici mogla priječiti, umijesto otvoriti put prema Isusu......svatih da se događa upravo suprotno....."

Uh pročitajte ju - i vidjet ćete.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 pro 2008 08:11 
Odsutan

Zozy imam ti sve njegove knjige...pa ako hoćeš posudim ti na čitanje...divne su

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 pro 2008 08:28 
Odsutan

Podijelio: 16 zahvala
Zahvaljeno je: 56 zahvala
Naslov originala:
Traité de la vraie dévotion a la Sainte Vierge, (“Préparation au regne de Jésus-Christ”) u Oeuvres completes, Edition du seuil, Paris 1966, str. 487-670.

Izv. oblik imena autora:
Ludovicus Maria Grignion de Montfort

Prijevod:
o. Ante dr. Jadrijević, izdanja Sabrana djela I sv. Ljudevit M.Grignion Montfortski koja su objavljena u Symposionu uz suradnju s. Marije od Presv. Srca i samostana montfortanaca 1980.

S dopuštenjem redovničkih poglavara.

«Rasprava» je najvažnije djelo sv. Ljudevita Grigniona Montfortskog, napisano 1712. godine. Kako on sam kaže: » Uzeo sam pero u ruku da stavim na papir ono što sam s uspjehom učio javno i privatno u svojim misijama, kroz dugo godina» (PP 110).

Po proročkoj riječi samoga sveca, rukopis je bio sakriven zbog francuske revolucije « u tami jednoga kovčega» (PP 114), i nakon toga zaboravljen i ponovno otkriven godine 1849. Od tada je postala marijansko djelo koje je doživjelo više od tristotine izdanja, na tridesetak jezika.

Godine 1979 poljski biskupi su izričito rekli: " To je najdraža knjiga Svetoga Oca Pape, od koje se on ne rastaje već mnogo godina".

LAT: http://www.box.net/shared/zhkr05ios4 knjiga na latinici

U antifoni Salve Regina, Crkva naziva Majku Božju «Nado naša». Isti izraz koristi i sv. Ljudevit Marija polazeći od jednog teksta od sv. Ivan Damašćanski, koji uspoređuje Mariju s biblijskim simbolom sidra (Hom. I in Dorm. B.V.M., 14: Pag 96, 719):

«Mi privezujemo svoje duše uz nadu u Te, kao čvrsto sidro. Svi sveci koji su se spasili, držali su se Marije što su mogli više, da uzmognu ustrajati u kreposti, a na to su poticali i druge. Blago, dakle, kršćanima, tisuću puta blago koji je se sada drže vjerno i potpuno, kao jakoga sidra»

(Rasprava o pravoj pobožnosti, 175).

http://www.montfort.org/English/index.htm web stranica Družbe Marijinih misionara [ENG]

Glazbena kulisa :

Regina caeli http://www.box.net/shared/mbf8ur6e8g

Salve Regina http://www.box.net/shared/uslgvmx7os

Ave Maria http://www.box.net/shared/ksquxi6boc

43. Ako je pobožnost prema Presvetoj Djevici potrebna svim ljudima jednostavno zato da se
spase, to je još mnogo potrebnija onima koji su pozvani na posebnu savršenost; i ne vjerujem da
neka osoba može postići unutarnje sjedinjenje s našim Spasiteljem i savršenu vjernost Duhu
Svetomu bez najužeg jedinstva s Presvetom Djevicom i bez velike ovisnosti o njezinoj pomoći.

Mosteiro de São Bento de São Paulo - Alma Redemptoris Mater http://www.box.net/shared/yqsephzmss

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 pro 2008 19:20 
Odsutan

Majka Terezija- Dođi budi moje svjetlo. Privatna pisma "svetice iz Calcutte".

Tu knjigu morate čitati! Ona mi je sad kao Faustina nakon obraćenja. Kao da bi moglo moje srce pogledati bolje u sebe i obratiti se iznova, zakucati novim žarom...
Nisam znala da je Isus majci Tereziji GOVORIO, i da je On od nje tražio da krene među najsiromašnije u Indiji, žedan za tim siromašnim dušama, da ih ona k njemu dovede, da bude Njegovo svjetlo...Nisam znala da je učinila četiri godine ranije privatni zavjet da Mu neće ništa odbiti. Divno je čitati Njegove riječi kojima joj govori; Zar ćeš me odbiti....malena moja, zaručnice moja....žeđam za najsiromašnijima, pomozi mi da djecu istrgnemo iz ruku zloga, dovedi mi duše siromašnih...Ti nisi trpjela kao moja majka i ja za duše...zar si omlačila prema meni....gdje je tvoja velikodušnost i ljubav....
On, Bog, njoj tako nježno tepa i moli ju za suradnju....
Ova knjiga mi već danima polako ulazi u sve pore bića i približava mi glas Kristov, Njegovu prisutnost...posvješćuje mi koliko On žeđa za nama....potiče me na veći odaziv, na žarču ljubav, na veću malenost, na predanje bez zadrške.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 pro 2008 20:38 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Preporucio bih "Dnevnik sestre Marije Faustine Kowalske"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 09:41 
Odsutan

Povijest jedne duše Sv. Mala Terezija od djeteta Isusa :-) :-)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2008 00:30 
Odsutan

I tvoj novac vrijedi knjiga koja govori o biblijskim načinima gospodarenja novcem i kako izić iz dugova i ne dizat kredite imat dovoljno čak i za ulaganja

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]