www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 12:20

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: DUŠAN I ANĐEO
PostPostano: 21 tra 2009 16:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2007 20:14
Postovi: 717
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo, donosim Vam zanimljivu ispovijest (malo treba sporije čitati jer je na srpskom, ali sam uspjela sve pokopčati :))
"...o čovjeku koji nije imao nikakvih vjerskih spoznaja o Bogu i Kraljevstvu Božjem. Jedan od onih koje je crveni zmaj pokušao odvojit od Boga ali je velikom milošću (imao je i on milosrdno srce prema kaluđeru i monahinji) Božjom susreo sv. Petra i sv. Petku i promijenio svoj život.

Pročitajte i vidjet ćete da je ono o čemu Dušan priča mogao saznati samo onaj koji je u istinu vidio Božje Kraljevstvo. To je divno svjedočanstvo o Božjem milosrđu (prema Dušanu i svima nama) i poziv na obraćenje k Bogu i povratak Riječi Božjoj.

Tekst je prenesen sa kazete snimljene 1986. god. negdje na Kosovu onako kako je Dušan govorio."



Dušanovo svjedočanstvo:

Susret sa sv. Petrom i sv. Petkom

Od mosta do te autobuske stanice ima oko trideset do četrdeset metara. Tu se nalazilo dvadesetak putnika građana. Među njima i jedan kaluđer i kaluđerica . Ali kaluđer i kaluđerica su bili toliko nestrpljivi da sačekaju autobus, da su zaustavljali sve ona vozila koja su išla ispred mene. Bila je kolona kola. Teren je bio dosta strm. Od mosta idući ka toj autobuskoj stanici. Nažalost niko od šofera nije hteo da im stane, a u svakim kolima imalo je mesta za dva putnika. Ja nisam bio verski ni malo raspoložen. Nisam verovao u Boga. Ali mi je bilo krivo zbog čega ti šoferi toliki koji su prošli ispred mene bilo je preko dvadeset kola. Niko nije hteo da im stane. Pa sam pitao pa zašto ovi ljudine stanu da ih povezu kad im se žuri, pa oni su ljudi kao što smo. Ako niko ne poveze ja ću. Na žalost nitko nije hteo da im stane .

Kad sam došao na jedno metar dva od njih oni su pogledali u mene u moja kola i digli su ruke. Ja sam stao, prišao je kaluđer sa desne strane mojih kola. Ja sam tada fiću vozio. Nazvao mi je Boga.Ja sam otvorio desna vrata, nazvao mi je Boga. Ja sam odgovorio Bog vam pomogao. Taj pozdrav nikad u životu nisam upotrebio. Al sam hteo da mu udovoljim njegovim prohtevima. Nisam htio da mu kontriram, da mu prkosim. On me zamolio: Pitao me jel bi mogao da povezem njega i sestru do manastira Žiče. Ja sam pristao, rekao može. U tom je prišla i kaluđerica. I ona mi je nazvala Boga. Ja sam i njoj odgovorio Bog vam pomogao.

Podigao sam sedište na fići da bi jedno ušlo pozadi. Ja sam iz lepih namjera iz dobrih želja kazao mu zašto se tiskate pozadi pređite na prednje sjedište kad je prednje sjedište slobodno, komotnije vam je, lepši pregled, udobnije vam je za sedenje, što se tiskate tamo tesno je. On mi je odgovorio nije nama Dušane tesno samo ti vozi. Pogodio mi je ime mada ga ja u životu nikada vidio nisam ni u snu ja ga sanjao nisam, a on mi već ime zna.

Nisam ga pitao odakle me zna. Zatvorio sam vrata na kolima na kojima su oni ušli. Usmerio sam, napravio sam izokosio sam kola ka drumu, da bi gledao u kolonu koja ide drumom. Da bi me pustio u kolonu da bi nastavio put. Dok sam ja tu priliku čekao kaluđer je postavio mi pitanje, i na to pitanje koje je postavio, sam je odgovorio. Dušane odakle ideš iz Kragujevca, sa parastosa. Ja sam potvrdio jest jučer smo davali godišnji parastos mojoj rođaci . On mi kaže, a sad kaže ideš u Banjane da kupaš se, ja sam odgovorio pa lepa voda je topla je, ne osećam neke telesne potrebe da moram da se kupam. Jer ako se čovek ne čuva posle tople vode čovek se prehladi bude mu gore nego što je otišao .

Kad je on završio taj s njim razgovor sad ona kaluđerica pita me Dušane odakle si ti rodom iz Zakute . Isto ona postavila pitanje i odgovorila sama na to pitanje. Ja sam rekao iz Zakute da. Ona kaže tvoji su svi živi i zdravi. Otac Dimitrije, majka Danica, sestra Dušanka , brat Dragoljub, sve po imenicu. U kući koji žive. Oni kaže Krsnu slavu slave, veruju u Boga, ali su nepostojani u veri, mnogo Božanstva psuju kad se naljute, a ovog brata što imaš u Beogradu Milovana on je velike škole završio, veliki je stručnjak ali i veliki bezbožnik. Ja sam se zaprepastio kad sam čuo da oni tako sve u detalje znaju.

Kad je ona to završila kaluđer mene odgovara nastavlja on i kaže, a ti Dušane ti nisi pristalica onog učenja da je čovek nastao od majmuna. Više kaže držiš ono kao dete da je Bog stvorio čoveka ali o Bogu i o veri ne znaš ništa. Samo imaš jako meko srce i plemenitu dušu . Sažaljiv si prema starijima, bednima i iznemoglima. Voliš čoveku da učiniš dobro. Mogao si u tri zgodne prilike obogatiš ali nisi hteo nepošteno. Dušane blago tebe što si dana s stao. Te si prihvatio nam Boga i povezao si nas, a ove koje smo zaustavljali da nas povezu, što okreću glavu od nas i pljuju nas, bolje majci da se nisu rodili na ovaj svet nego što su tako uradili. Ja čudo takvu reč nisam čuo dotle nikad, i takvu pretnju, zavrteo sam od te reč , ali nisam znao šta znači ta reč.

U tom momentu jedan iz kolone dade mi znak da uđem u kolonu. I sad mi je dužnost kao šoferu da pogledam retrovizor u kolima i da pogledam pozadi šta mi se dešava dam mi neko od šofera koji voze pozadi mene ne traži prolaz da me pretiču, kad sam pogledao u ogledalo video sam ono dvoje putnika koji se voze u mojim kolima tako svetlog lica, oreole oko njihovih glava da sam se ja zaprepastio da se moja kola sva sijaju iznutra. Ja sam od straha pustio volan i počeo da se tresem i kazao sam u sebe Bože ovo nisu obični ljudi. Al sam brzo došao k sebi jer su kola počela vuć u kanal uhvatio sam volan i vratio se u na svoj kolosek i počeo sam da idem za onim kamionom. Kamion je polako išao jer je bio pretovaren, a ja sam bio previše uplašen,i uzbuđen tako da sam još sporije išao od njega . Samo što se kola nisu ugasila , jedva dotačinjao sam pedalu gasa .

I počeli su naizmenično kaluđer i kaluđerica da moju prošlost, biografiju celu iznose od kako pamtim za sebe do onoga dana za dobro su me pohvalili za loše su me ukorili . Ali taki ukor u životu, blag, nežn , precizan tačan, u svake detalje ulaze. Da sam se ja toliko postideo posramio da sam poželio da umrem ili u crnu zemlju da propanem.

Kad sam došao ispred manastira Žiče, na onaj most na reci kaže mene onaj kaluđer Dušane ovo sade što ti se desilo i u toku dan što će ti se desiti nemoj da pričaš nikom naredna tri meseca. Posle možeš reći samo rodbini i ponekom od prijatelja, A ja onako kao svaki što bi od nas rekao da bi se otarasio tog čoveka kazao sam dobro. I parkirao sam išao sam gore kraj manastira Žiče na plaformi gde se parkiraju kola zatekao sam tu dvoja troja kola parkiranih al poviše turista koji su došli ispred manastira razgledaju manastir neki se fotografišu ispred manastira.

Ja sam prignao fiću da samog manastirskog zida prednja stranom i izišao sam iz fića da bi otvorio vrata njima da iziđu, kako sam pogledao u kola vidio sam kola su prazna bila . Ja sam sebe nisam verovao da je to moguće jer su stakla i vrata bila zaključana zatvorena spuštena stakla. Ja sam nekoliko puta protrljao oči pogledao levo i desno nema pa nema . Ja sam od toga silnog uzbuđenja i straha počeo po sebi da proveravam da nisam poludeo ispao iz pameti počeo sam da ujedam svoje ruke . Šibam šamare ljevo desno, da čupam kosu s glave . Onaj narod koji me posmatrao, video je da se ponašam nenormalno , da nisam napravio udes nikakvi da ništa se nije desilo kolima. Prišao je oko mene, napravio krug oko mene i mojih kola i pitaju prijatelju šta je bilo da se čupaš i da se udaraš šta ti se desilo .

Neko viče iz publike o Bože kaki je. Ja sam se setio one reči onog kaluđera na mostu da ne smem nikome da pričam naredna tri meseca ništa i kazao sam ljudima šta vas briga šta mi se desilo idite vašim poslom. Probio sam se kroz onaj obruč naroda, išao sam tamo na čistinu dalje

Počeo sam sam sebe da ponavljam sve one reči od kad samih primio u kola pa do one poslednje da će mi se još nešto desit tokom dana. Zadržim se na onoj posljednjoj i kažem Bože šta još da mi se desi. Sad ću živ u Banju neću ni da ručam, legnuću u krevet ne mogu da se odmorim kolko sam se potresao i uplašio do sutra, Što može čoveku da se desi nego samo da umre. Onda se toliko smrtno uplašim od smrti da sam se počeo tresem ko u groznici, ali se setim posle kako mogu da pričam oni su mi rekli da ne pričam tri meseca, kako mogu da umrem, a da pričam, znači neću da umrem znači odma mi lakše odma mi bilo malo slobodniji sam bio nasmejaniji. Neću da umrem drugo neka se desi šta hoće. Kolko je čoveka strah za svoj život .

Susret sa Božjim anđelom

I ja sam ovaj otišao u sobu, Spustio sam tašnu pored kreveta i natkasne preko naslona stolice, Prišao sam onako u cipelama do kreveta mojega. Kako sam prišao do kreveta osetio sam nagle ubode u srce u grudi u srce kao igla neka velika. Počeo sam da se borima sa dušom onako svojom.

U tom momentu još u stojećem stanju otvoriše se širom vrata pojavi se anđeo jedan lep ko upis. Zasja se cela soba. Raširenih krila čovjek. I kaže Dušane ustani da prošetamo. Ja sam tada pao na krevet i onda duša mi je izišla i kad on mene kaže. Dušane sreća tvoja danas kad si stao prihvatio si Boga i povezao si onog kaluđera i kaluđericu. Znaš koga si vozio. Ja sam tek se spremao da mu odgovorim da neznam. On je pročitao moje pomisli i odgovorio mi sam da je to bio apostol Petar i prepodobna mati Paraskeva moja krsna slava koju moj otac slavi.

Ja sam onda kad mi je on kazao da je bila sv. Petka Paraskeva ja sam onoga časa mojom mislima otišao u moju Zakutku u mesto gde sam rođen, u moju salu gde moj otac drži tu ikonu kad slavi svoju krsnu slavu da se setim kakva beše ona ikona. Da je uporedim sa onom putnicom koja se vozila u mojim kolima i kad sam je uporedio tačno sam video da liče jedna na drugu. Tek onda sam utvrdio da je zaista bila sv. Petka. I onda sam znao koga sam vozio u kolima. i kad smo izišli iz sobe. Anđeo mene kaže Dušane danas si našao veliku milost u Gospoda Boga da ti se pokaže pravi put spasenja .

Izišli smo iz sobe i on mene kaže radiš sa masama u društvo si stalno i govorite da je čoveku što pojede i popije obuče se i provede dok je živ. Kad umre dva metra zemlje i malo zatrpa ga odozgo i to je sve završio si ceo život, Dušane nije smrt kraj života. Smrt je samo kapija i stanica kroz koju svaki čovek koji je rođen mora da prođe .

Bog je stvorio čoveka od zemlje udahnuo je u njega Duh Sveti svoj i postao čovek duša živa . Duša se nalazi u svakom deliću tela. Ona pokreće organizam svaki. U čoveku te se razvija još u petom mesecu Duh Sveti ulazi u utrobu materinu . Od ploda očevog oživljava onaj plod i formira čoveka u utrobi još. I ona mu daje lik . Znači duša daje lik čoveku , a ne telo da daje lik duši, nego duša daje lik čoveku . Kka duša izgleda, duša je original, a telo kopija, ona se nalazi u svakom deliću tela i ona kad nosi kad iziđe iz čovjeka ona nosi sve osobine i govor i vid i pamćenje i razum i hod i sve i sluh i sve nosi sa sobom. I ona posle izlaska iz tela ona se vije četrdeset dana . Obilazi sva ona mesta koja je prošla dok je bila u životu celem pa nek ječovek živeo i sto godina ona tih sto godina za tih četrdeset dana obiđe sve. One radnje obradi ponovo. i posle četrdeset dana ona odlazi gde je zaslužila. ja sam misleo da je u narodu ono vic kad kažu da mu se duša vije četrdeset dana kad neko nekog zafrkava i kaže ajde bre odlazi šta se viješ tude četrdeset dana je prošlo. Ja nisam znao nisam bio ušao u veru nimalo pa sam mislio da je to vic narodni da kaže četrdeset dana vije mu se duša , nisam znao da je to versko . I posle četrdeset dana ona odlazi gde je zaslužila .

I u tom razgovoru mi smo se popeli na onu planinu. Gledano kad ulazimo iz Od manastira Žiče u Matarušku banju pa sleve strane ona planina. popeli smo se na tu planinu. Kad smo se popeli na tu planinu sišao je gust oblak. Uhvatio me anđeo za ruku i uveo me u taj oblak . Oblak nas podigao. Bog zna do koje visine i oblak je stao.

Suđenje živim i mrtvim

Kad je stao oblak, anđeo mi je rekao Dušane pogledaj u zemlju. Ja sam pogledao. On me je pitao šta vidiš. Ja sam mu rekao vidim celu zemaljsku kuglu, države, planine reke, mora, jezera, gradove sela, životinje ljude i likove čak poznajem. Kad sam sve to izgovorio ja okrenem se ka anđelu šta će dalje da me pita. Kad sam pogledao u njega video sam iza njegovih leđi stoje u tri reda arhangeli sa trubama, zlatnim rukama, anđeli su bili take lepote da je to neopisivo iskazati. One trube zlatne u rukama kao ono vojska oni vojne trube očekuju komandu da odsviraju nešto vojna muzika.

I on je mene kazao Dušane pogledaj u zemlju sad ćeš da vidiš na znak trube arhangela kako će da bude vaskrsenje mrtvih kad Gospod Isus dođe na zemlju da sudi živim i mrtvima. Ja dotle nisam ni čuo da će da dođe ni da će biti vaskrsenje mrtvih. Ja nikad nisam ni drugovao sa popovima i monasima. U crkvu nisam ulazio nikad. Bibliju nisam čitao. Tako da mi je sve to bilo nepoznato. Pogledao sam u zemlju.

Kad su oni zatrubeli počeli su grobovi širom zemlje da se otvaraju. Počeli su mrtvi da ustaju iz grobova. Staro, mlado, muško, žensko. Ja sam se začudio ali mi nije bilo toliko čudo kao kad sam video da izlaze mrtvi iz reke, mora, jezera, iz plamena vatre iz životinjskih usta ja sam se zaprepastio od čuda. On meni na moje čuđenje odgovara bez mojeg pitanja. Kaže Dušane što se čudiš . Kod Boga je sve moguće. Kod njega nema mrtvih , kod njega su svi živi. Bez obzira dal ga vatra izgorela, dal su ga zveri pojele, dal ga voda progutala, dal je prirodnom smrću umro. On na znak trube arhanđela on se vrača u život. Kod njega ne postoji mrtvo, kod njega je sve živo.

I onda sam više svačijih glava vidim napisano u vidu pola tabaka hartije svakom na čelima napisano, tarom mladom, muškom, ženskom, svakom piše po nešto. Nekom više nekom manje. Ja sam se zapitao Bože šta ovo piše svakome. On mene odgovara da su to dela njina koja su vršila dok su bili na zemlji. I stim delima idu pred Gospoda da im se sudi. I da ništa ne može da se sakrije na zemlji što se neće doznat . Čak ni pomisli ljudske tu su upisane. I onda sam video od malih nogu kolko sam mogao da pamtim za sebe pa do onog dana koji su moji nekada živeli bili pa su pomrli rođaci prijatelji i poznanici. Tamo sam ih sve video. Po rođacima i prijateljima utvrdio sam da su familije grupisane da su svi zajedno. Mene je bilo milo što samih video, a oni su bili toliko srećni i radosni što su videli mene sa anđelom. Pa su širili ruke, pa su se radovali, nešto mi pričali. Da bi im nešto pomogo. Ali je oblak bio tako blizu njinih glava da od one uke oblaka nism mogao da čujem reči šta su oni pričali.

Put do Kraljevstva Božjega

Anđeo mene kaže Dušane vratićemo se ponovo, idemo dalje vratićemo se ponovo na ovo mesto. Odatle smo pošli ka istoku. Video sam narod u vasioni da se kreće u svim pravcima. Kao ono pčele kad se roje. Levo desno u svim pravcima se kreću. Ja sam se začudio i pitao sam sam sebe Bože kaki je ovo narod u vasion . Anđeo mi odgovara Dušane to nije narod to su ljudske duše. Toliko su ljudi duše liče na ljude da je nemoguće pogrešiti. Pre ćeš pogrešiti čoveka u telu nego njegovu dušu pogrešiti da je taj čovek, a samo su duše svetlucale onako. Anđeo mi tumači da su to ljudske duše. Pošto je Bog svetlost i duša je svetla, sa što je malo potamnela to je od greha potamnela. I vidim da te duše i hodaju i govore i kreću se i imaju pokrete isto kao čovek . Ne bi mogao nikad da razlikuješ da nije čovek samo da nije svetleća, a pošto je Bog svetlo i duša je njegova svetlo. I ona je od Boga postala. I kroz vasionu braćo je toliko strašno kroz svemir putovati da ti se srž i krv u kostima ledi . Ja sam se svud usput prišao uz mog anđela i držao se uz njegove skute da bi me štitio da bi me branio. Od velikog straha i užasa.

Došli sma na jedan proplanak, tu smo našli u vidu zida, sad nije to zid ali u vidu pregrada nekih u vidu zida, od čega je to od kakve je smese to, da se opiše to neznam. Nebi umeo da vam izgovorim. Na toj pregradi nalazi se krstolika kapija u vidu krsta koja je sva ukrašena sva u zlatu, dragom kamenju, dijamantima. Tako sija se ko sunce. Na toj kapiji stoji anđeo . Sav u sjaju.

Oko tih kapija skupljaju se mnoge duše. Oko tih duša ima dosta anđela, ali mnogo više đavola. Oni đavoli oko tih duša se nešto otimaju. Kao kad bi se na nekem saboru , vašaru neka banda, spremala da se potuče. Ja sam se pitao Bože štali je ovo. Zbog čega se ovo, šta je ovo sad. Anđeo me odgovara Dušane ne možeš sve da poneseš da ti se sve kaže. Znači nisam bio potkovan verom nimalo, nije mi objasnio ništa šta je to . Posle sam doznao da su to mitarstva. Nas anđeo kako dolazimo do kapije, on nam se poklanja onako smerno, daje nam blag, nežan osmeh i pusta nas da uđemo na kapiju. Ja i moj anđeo vodič prolazimo kroz te kapije.

Od kapije do kapije ima uska staza u vidu trake ono na drumovima ono bele trake na drumovima koja označava sredinu druma, tude mora da se mosti. Levo i desno od onih traka nalazi se ogromne provalije , koje te vuču u dubinu ko nekim vulkanima i tom trakom mora da prođe svaka duša u pratnji sa svojim anđelom i sa mnogim demonioma. Srećom ja sam išao samo svojim anđelom, drugi niko nije prolazio do nas. Prošli smo sve kapije. Od jedne kapije do druge sve je lepša kapija, ukrašenija.

Kraljevstvo Božje

Kad smo ušli u poslednju kapiju našao sam se u ogromnoj svetlosti da je toliko jaka svetlost da je ova zemaljska svetlost u poređenju sa tom svetlošću kao najtamnija noć prema najsvetlijem danu.

Dušane šta tražiš Sunce. Mi smo sunčev sistem prošli. Sad ese nalazimo u svodu Carstva Nebeskog. Ovde od lika Božjeg Nebes sijaju. Ovde je stalno dan nikad noći nema. Osetio sam se takav miris, takvu lepotu, takvu milinu da je to nemoguće opisati, počele su mi se grudi šire da mi se duša topi od neke silne miline i radosti.

Onoga straha i užasa koje sam proživljavao kroz vasionu isvenir nestalo je kroz ona mitarstva kroz koja sam prolazio. Ugledao sam u daljini ispod nas ogroman grad koji je lebdeo kao neopisvo lep u sjaj u takem kroz taj grad proticale su dve ogromne i lepe reke. Jedna bela voda kao mleko druga žuta kao med.

Zemljište na koje smo se spuštali izgledalo je u vidu stakla kao kristal . Kroz tu staklenu zemlju one su se dve reke granale ispod površine zemljišta napajale su razna drveća koja su dvanaest puta godišnje rađalo kako mi je anđeo opisivao, cveć raznih mnogobrojnih vrsta koje je na svaki sat menjalo svoje boje očarane mirise da je to nemoguće opisati. Tice nebeske su sletale na drveće i pevale su očarane pesma. Opis ptica i njinih pesama to je nemoguće opisati koliko je to divota gledati i slušati. Parkovi su tako lepo da je puni su parkovi bili sveta u svim uzrastima od dece pa do najvećih uzrast. Među njima su bili i anđeli, svetitelji svih činova koji su pravili venčiće od cveća na njine ramena su padale ptice nebeske. Pevale su tako da je gde god baciš pogled da se diviš da se topiš od neke miline od neke lepote od nekog sjaja. Svaki je nosio oreolčiće oko svojih glava. Svaki stanovnik i anđel mi kaže da se nalazim u carstvu nebeskom u raju. Kad smo sišli u raj pošli smo njim kojom smo brzinom išli to ja ne znam. Kad je počeo anđeo da mi opisuje činove nebeskih stanovnika anđele, arkanđele, kerubine ,serafime, apostole, proroke, svetitelje razne, mučenike, pustinjake , monahe, sve po redu . Kad smo došli do apostola .

Ponovni susret sa sv. Petrom i sv. Petkom

Toga momenta anđeo je stao ispred mene je izišao apostol Petar. Istog momenta sa leve strane izišla je sv. Petka Paraskeva moja krsna slava, ali u takvoj su sjaju i mladosti ispred mene izišli da sam se zanemeo i začudio od njine lepote sjaja i mladost . Kako su okićeni, kakvim ordenjima, kakvim vencima kojim je Gospod nagradio za njino stradanje koje su dali za Gospoda i za veru . Apostol mi kaže Dušane jer znaš koga si vozio danas. Ja sam kazao znam rečeno mije. On mi je rekao Dušane više nemoj da budeš neverujući nego veruj.

I od danas da se krstiš u Ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Video sam da je pravilno. Krst stavljati načelo, na pupak, i na ispod desnog ramena udubljenje de se ruka počinje da se formira, udubljenje ovde ispod ramena. Tu se izgovara Sveti, a na levo isto udubljenje ispod ramena kaže se Duha. Znači ono ide od jednog do drugoga, ane amin kao što pojedini amin dolazi van krsta ne dolazi u znak krsta da se izgovori reč amin. Kaže i kroz molitvu da pozivaš svetitelje, svoju krsnu slavu koja se moli za vas i od danas da upražnjavaš ne mo više da upražnjavaš praznike koje si dosada upražnjavao nego da slaviš svoju krsnu slavu koja se moli pred Prestolom Gospodnjim za vas koji je slavite. Uz molitvu da pozivaš svoju krsnu slavu, sve svetitelje, apostole, proroke, anđele arkanđele, kerubine, sersfime, ali

Na prvo mesto presvetu i prečistu majku Hrista Boga svetu Bogorodicu Mariju. Njena je slava i čast i uzvišenje višće nego svih anđela na Nebu. I ondak sam video kad je izgovorio Majke Hrista Boga svetu Bogorodicu da se trese anđeo od njenog imena od poštovanja od uzvišenog imena njenog. Kaže njena je slava i čast veća no svih anđela na Nebu. Ona je brza pomoćnica ko je s verom i ljubavlju poziva brzo mu dolazi u pomoć.

Dušane ovo sada što si video i što će da vidiš , što ti bude pokazao arkangel Gavrilo blago tebe i tvojima i svim onima koji ti uzveruju. To malo kratkog života što ti je preostalo možda se spasiš postom molitvom i dobrim delima. I to je rekao i samo nesta.

O Kraljevstvu Božjem

Ondak sam zapazio da se ljudi kreću pomoću uma. Čim si zamisio tu si se našao. Tamo ne postoji ni daljina niprostor. U duhovnom svetu, u Carstvu Nebeskom ne postoji ni daljina ni prostor . Nego čim si zamisio nešto desi zamisio tu si se stvorio. Anđeo me počeo i dalje upoznavat sa rangovima, činovima žitelja Carstva Nebeskog . Video sam hramove otvorene, crkve koje su sve u zlatu,dragom kamenju dijamantima. U sjaju koji u svetlost od Boga koja proističe, zrači kroz njih tako sijaju tako svetle da se hor čuje pesama anđela, svetitelja, ugodnika božjih iz tih hramova. Da je milina slušati i videti , dvorci kake je gospod napravio i spremio za ugodnike svoje koje koji da veruju koji da idu putem njegovim. Ono je stvarno zadivljujuće. Kolko smo išli i kojom brzinom to ne mogu da opišem. NEMOGUĆE JE TO ISKAZATI ni opisati i kad sam video raspetog Gospoda i oko njega angele, arhangele, kerubine, serafine i svete apostole i ugodnike Božjega da uznose mu slavu u takvom sjaju i svetlu da je to da se zadiviš da se istopiš da ne znaš od miline šta ćeš da. Angel mi kaže Dušane nisi dostojan tamo da ideš dalje, ako je to bila ravnina jer duhovnim očima se toliko daleko vidi svaki detalj i svaka sitnica i vrati me.

Pakao

Kad me izveo iz raja mene je bilo žao što me izvodi. Nismo daleko odmakli od raja. Oblak je promenio smer i počeo vrtoglavo da nas spusta u neku provaliju.

Ušli smo u jedan u jednu pomrčinu tako gustu. Oblak je stao mi smo ušli i anđeo je počeo da me vodi po toj pomrčini. Osetio sam taki smrad taki užas da je nemoguće izdržati. Osetio sam da me nešto strašno čeka. Ja sam se pribio uz mog anđela i drhtući i dok sm ugledao ispred sebe ogromno jezero kao more gde gori svo u plamenu. Došli smo na ogradu oko tog mora tog jezera, stali smo.

U njemu sam video bezbroj ljudskih ljudi, žena dece , ali dece od sedam, osam godina pa naviše. More to nije bilo svuda iste dubine. Plamen nije bio iste veličine. Najveći plamen je bio 40 metara visok, a najmanji metar i u tom vrelom, ključalom moru koje gori u sumporu kao u ribnjaku punom riba tolko su bile duše one ljudske koje se peču, voda ih kuva, vatra ih peče. To je neopisivo ogromno velika temperatura. I u toj vodi Bog je omogućio raznim insektima , raznim gamadima , crvima raznih veličina zmijama višeglavim i jednoglavim koje te duše razvlače kao deca žvaku do iznemoglosti take samo ostanu da se prekinu pa se opet formiraju u celinu, pa se opet razvlače i tako redom. To je kuknjava, vriska , dreka, cikut zuba. To je neopisivo užasan strah . Ja sam u jednom, nisam mogao da izdržim teo sam da padnem u to ognjeno jezero, anđeo je uhvatio me zadržao me, drugi put nisam mogao da izdržim, okrenuo sam glavu u pomrčinu da bi odmorio oči.

Tamo su me sreli demonski pogledi i krici njini koji su zaurlali toliko jako kao najveća provala oblaka grmljavina i proleteli su pored naših glava. Anđeo mi kaže neboj se Dušane, to su demoni oni ne podnose naše prisustvo ali ne smeju da nam se približe, ne plaši se. To je strah i užas. Kad mi je anđeo opisao zbog čega su te duše u paklu. Šta su sve radili, to su oni koji su se stideli Boga, koji se stide krsta,koji zlo radili na zemlji dok su bili u telu , koji su sve zaslužili tamo tu se nalaze. I kad mi sve objasnio Anđeo me munjevitom brzinom izveo iz pakla.

Kako će biti na sudu

Oblak nas sačekao ponovo i vratio nas na isto mesto gde smo ostavili one vaskrsle ljude, onaj narod.

Video sam pripremu kako će da bude kad Gospod dođe da sudi živim i mrtvima, kako će da se razdvoje grešnici od pravednika, kako će sve da drže one svoje istrumente, ako je bio trgovac vage i kantare. Čim se bavio sa time ide.

I ondak klasirani su svi, pravednici na desnu stranu do njih su naivni grešnici, a do grešnika su grešnici.

I ja sam se odmah začudijo kad sam video među grešnicima i popove, kaluđere, monahe, monahinje, đakone, sveštena lica. Angel mi kazao Dušane nemoj se čudiš što ih Bog uvrštava u najveće zločine, razbojnike i bezbožnike. Oni su se dobrovoljno zakleli pred krst i evanđeljem da služe Bogu da vode ljude pravim putem Gospodnjim, da spašavaju svojim primerima ljude. Mnoge su odvratili od Boga, vere, crkve, spasenja. odvratiti čoveka od vere ravno je telesnom ubistvu. I oni su sav taj greh uzeli na svoju dušu i sad ispaštaju i svoje grehe i onoga koga su vratili i njine grehe su uzeli na sebe. I zato ih je bog uvrstio u najveće krvoločnike i bezbožnike .

Da su to taki prizori taki da im se sve rane po telima i da su u tim ranama leglo zmija i crvi . Da je to nemoguće opisat. Kad mi je anđeo sve opisao Dušane video si kako izgledaju pravednici kako grešnici. Ja sam video onda u kakvom su stanju moji rođaci i moji prijatelji. Ima ih u svakoj grupi. Ali on mi je rekao da ne smem da pričam gde se koji nalazi . Nego da samo kažem u celini kako izgledaju grešnici kako pravednici. A zbog čega to, Božja volja, to je njegova volja, a u to neću da ulazim. I kad mi sve to pokazano anđeli su zatrubili .

Anđelovi savjeti

Taj je prizor ceo nestao. Anđeli su otišli, ostali smo samo moj anđeo voditelj arkangel Gavrilo u oblaku i on mene kaže. Govorio mi isto kao apostol Petar u raju Dušane isto ti ponavljam što ti je rekao apostol Petar da se krstiš u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Isto mie napravio krst na, prekrstio se i on da me utvrdi. Jer mnogo znači pravilan krst. Ne sme čovek da smanji krst na sebe ni da ga iskrivi. Jel ako ga smanjiš omalovažavaš Gospoda. Krst nije važeći. Krst ako ne ugreje dušu svoju i srce svoje ne može ni đavola da upali da ga otera od sebe. Nego moraš da ga prioneš na svoje telo, da zagreješ srce svoje onda ćeš đavola upaliti i pobegnut će od tebe. Kaže mi Dušane kad se moliš i kad pozivate nas gore na Nebu anđele, arkanđele, kerubine, serafime i apostole i proroke i presvetu Bogorodicu i nju kad je progovorio Majku Božju glas mu se tresao od nekog poštovanja, od neke stvarno velike ljubavi i poštovanja prema presvetoj Bogorodici. Kolko je značaj njenog imena i njene ličnosti .

I kaže istoga časa kad pomenete nas mi se pridružujemo vašim molitvama molimo Oca i Sina i Duha Svetoga da vam se gresi oproste. Vidiš kakva je veza između Nebeskog i zemaljskog. Da je onog istog časa kad si mu ime spomenuo on se uključio i odma se i on moli. Dotle nisam to znao. Sad kroz moju molitvu ja mnogo njih imena poznajem pamtim i pozivam ih u pomoć da mi se pridruže da se mole Gospodu Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, da se smiluje na nas. da nam da zdravlje, pamet, razum. Da nam pomogne u našim nevoljama.

Kad je sve to objasnio on me je zakrstio, ja sam se osvestio i kad sam došao video sam moje telo u krevetu, koje je bilo tako crno i zlobno. Bilo mi je krivo da uđem u njega ali sam morao da uđem. Kad sam se osvestio ja sam bio sav mokar i u goloj vodi. Nisam mogao ničim da se pomerim. Otvorio sam oči i kazao sam Bože šta sve ja doživih i kuda ne odoh. I kad mi je pošla ruka napravio sam krst na sebe. Onog umora i onog svega otpade od mene.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 09:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 27 tra 2006 13:33
Postovi: 5164
Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
Citat:
Bog je stvorio čoveka od zemlje udahnuo je u njega Duh Sveti svoj i postao čovek duša živa . Duša se nalazi u svakom deliću tela. Ona pokreće organizam svaki. U čoveku te se razvija još u petom mesecu Duh Sveti ulazi u utrobu materinu .


..za onda postoje "dva udahnuća života"
..prvo pri začeću.. a drugoo u petom mjesecu kad Sveti duh ulazi u tijelo..
..ova teorija ide na ruku pobornicima abortusa..

..nešto slično sam pročitao u puno ",modernijoj verzijii" new age..
..u knjizi .."Jedini planet izbora"...u kojoj sve jako lijepo i zgodno piše..
..ali i to da ..život počinje tek u 3 mjesecu ..u utrobi majke...


..tak..da mislim da ovo "interesantno" Dušanovo svjedočeenje..
.možemo ..odbaciti..
...eto što se mene tiče..

.
Citat:
I ona posle izlaska iz tela ona se vije četrdeset dana . Obilazi sva ona mesta koja je prošla dok je bila u životu celem pa nek ječovek živeo i sto godina ona tih sto godina za tih četrdeset dana obiđe sve. One radnje obradi ponovo. i posle četrdeset dana ona odlazi gde je zaslužila.


..kao i ovaj dio s četredest dana lutanja duše...


:idea: :roll:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 11:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2007 20:14
Postovi: 717
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nije mi bila namjera "New age-ovštinu" stavljati na TT, a pošto mi niti izvor (net) nije pouzdan možda imaš pravo Tomo. Priču sam ja osobno shvatila kao fikciju nešto slično kao i knjigu "Posljednja vremena" od Michael O Briena. Mislim da tvoj prigovor stoji vezano za Božji udah života u čovjeka, ali živopisno opisanu moguću verziju apokalipse mislim da su slično dali i drugi autori. :wink:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 14:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 15 pro 2008 11:36
Postovi: 170
Lokacija: dalmacija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Inače sam oprezna sa osobnim objavama i smatram da bi svi trebali biti. Ali volim pročitati svjedočanstva i viđenja. Prekrasno je opisan raj, ne vidim ništa loše, a i poruka je "molite, budite pošteni, slavite Boga, majku Božju..." .

Sa Naggarom se donekle slažem (da duša luta 40 dana nisam čula, i da u 5. mjesecu trudnoće Bog udahne duh); ali opet što znači vrijeme, dani, mjeseci, godine u onom duhovnom svijetu? I ne vidim da to ima ikakve veze sa New Agom. Pa i svjedočanstvo Glorije Polo slično ovome, nije identično - ali ima dosta sličnosti. A isto tako i svjedočanstva nekih koji su doživjeli kliničku smrt - sve je to nekako slično.

Ma OK je svjedočanstvo, čovjek se obratio i to je najbitnije, a možda je usput nekome i pomogao da dođe do vjere


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 18:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 27 tra 2006 13:33
Postovi: 5164
Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
IVT napisao:
Nije mi bila namjera "New age-ovštinu" stavljati na TT, a pošto mi niti izvor (net) nije pouzdan možda imaš pravo Tomo. Priču sam ja osobno shvatila kao fikciju nešto slično kao i knjigu "Posljednja vremena" od Michael O Briena. Mislim da tvoj prigovor stoji vezano za Božji udah života u čovjeka, ali živopisno opisanu moguću verziju apokalipse mislim da su slično dali i drugi autori. :wink:


..znam i ja sam tak stavio jednu priču na brzinu...
...pa sam je brzo povukao iz istog razloga..

..pa je dobro..
..prvo priču staviti..i pitati druge ...što znaju o tome..
..tak sam i ja saznao ..netko s foruma je znao više.. i to je to... :lol:

..obično je u složenim objavama..koju su upitnog izvora..
...sve istina i lijepo..osim jedne laži..
..pa čovjek lakše proguta mamac... :lol:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 18:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 27 tra 2006 13:33
Postovi: 5164
Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
dani1 napisao:
Inače sam oprezna sa osobnim objavama i smatram da bi svi trebali biti. Ali volim pročitati svjedočanstva i viđenja. Prekrasno je opisan raj, ne vidim ništa loše, a i poruka je "molite, budite pošteni, slavite Boga, majku Božju..." .

Sa Naggarom se donekle slažem (da duša luta 40 dana nisam čula, i da u 5. mjesecu trudnoće Bog udahne duh); ali opet što znači vrijeme, dani, mjeseci, godine u onom duhovnom svijetu? I ne vidim da to ima ikakve veze sa New Agom. Pa i svjedočanstvo Glorije Polo slično ovome, nije identično - ali ima dosta sličnosti. A isto tako i svjedočanstva nekih koji su doživjeli kliničku smrt - sve je to nekako slično.

Ma OK je svjedočanstvo, čovjek se obratio i to je najbitnije, a možda je usput nekome i pomogao da dođe do vjere


,,mislim da to nije isto...samo je jedan put ..prema ISUSU..
-..a puno je prilazni puteva..

.a ovaj dušan bi mogao..biti ..i Imitacija.. :lol:

..pa eto mnogi reikisti..šalju ljude na ispovjed u crkvu...
..pa imaju slike Isusa, Marije,, Sai babe..
..pa koliko su ljudi naivni...još bi prošla i slikica..malog angeleka
,,,s rogovima iz crtića... :lol:

..man te se braćo mutikaša...ZNA SE ŠTO JE ŠTA I TKO JE TKO.. :lol:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 19:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 02 vel 2008 21:16
Postovi: 154
Lokacija: Beograd, Srbija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ranije sam čitao ovo svedočenje, i isprva mi se jako dopalo... Ali kasnije... Ima tu mnogo čudnih stvari, kao što je Naggar primetio, ono sa ulaskom Duha Svetog u petom mesecu. Mislim: ????.
Inače, u dosta tih pravoslavnih svedočanstava se pominje lutanje duše tokom 40 dana, zato što se u Pravoslavnoj Crkvi na 40. dan smrti vrši pomen (u čast Vaznesenja, ali po narodnoj pobožnosti tada se za dušu određuje da li će u raju ili paklu čekati vaskrsenje mrtvih).


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 21:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 27 tra 2006 13:33
Postovi: 5164
Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
Tihokapelnik napisao:
Ranije sam čitao ovo svedočenje, i isprva mi se jako dopalo... Ali kasnije... Ima tu mnogo čudnih stvari, kao što je Naggar primetio, ono sa ulaskom Duha Svetog u petom mesecu. Mislim: ????.
Inače, u dosta tih pravoslavnih svedočanstava se pominje lutanje duše tokom 40 dana, zato što se u Pravoslavnoj Crkvi na 40. dan smrti vrši pomen (u čast Vaznesenja, ali po narodnoj pobožnosti tada se za dušu određuje da li će u raju ili paklu čekati vaskrsenje mrtvih).


..Tiho..svaka ti čast.. :lol:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2009 21:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 12 pro 2008 23:16
Postovi: 264
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja nisam citao zaspacu,procitat cu sutra,ali samo da pitam,
Ko je sv.Petka?
Je li to po pravoslavnoj vjeri Majka Bozija kao nasa Gospe Marija
ili je samo neka svetica koja je podredila zivot Bogu za zemaljskog zivota?


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2009 10:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 02 vel 2008 21:16
Postovi: 154
Lokacija: Beograd, Srbija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sv. Paraskeva (odmila ,,Petka'') je monahinja koja je živela u srednjem veku. Ovde se nalazi njeno žitije: http://manastir-lepavina.org/novosti/in ... 01_zitije/

Ikona:
Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr