www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 30 lip 2025 15:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 svi 2009 12:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Iv 15,9-17

Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge."

Što mi želiš reći, Gospodine?

Isusov put i život put su savršene ljudske ljubavi i ispunjenja. Njegove zapovijedi nisu samo ispunjavanje dužnosti nego naš put radosti i ljubavi u životu. Ljubav na koju misli jest ljubav koja prihvaća, prašta i dočekuje druge najbolje što možemo. To je ljubav koja ujedinjuje njegove sljedbenike. Bez te ljubavi nasljedovanje Isusa je isprazno i suhoparno. Nije samo govorio o svome načinu života, nego nam ga je u praksi pokazao.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 svi 2009 12:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite(Iv 15, 9-17)

Dobro je čuti da je Isus rekao kako je došao da bismo imali život, u izobilju da bismo ga imali.
Ili još više čuti poruku da je on došao i umro za nas, da je Bog dao svog jedinog Sina da nitko tko vjeruje u njega ne propadne, nego da ima život vječni.
Isus nas je upozoravao da se ne bojimo jer, iako nam se čini kao da smo malo stado, Otac je odlučio dati nam kraljevstvo.
Učio nas je da odbacimo male sitne brige kojima se bavimo, da dademo svoje male torbice, vrećice, džepove, novčanike, a da uzmemo torbe koje ne stare, u koje može stati kraljevstvo vječnost, neotuđivost i mir.
Isus je došao da nam pokaže tko smo, da bi nas upoznao s nama samima, da bi nas uvjerio da se njemu isplatilo postati čovjekom i čak poginuti za nas, te uskrsnuti, da bi spasio u nama ono veličanstveno.
Božja objava je otkriće čovjeka i Boga.
Zadaća Crkve je ljudima otkriti njihovo dostojanstvo i pokazati izvor tog dostojanstva.
Među nama se stalno čuje veličanstveni govor, siloviti događaji odnosa "ja" - "ti", neprestani susreti, dozivi, stalni pozivi Boga čovjeku.
Zapravo svi ti mnogoliki glasovi i pozivi samo su odašiljači jedinih usta, jednog jedinog Srca - Stvoriteljeva.
Preko svega nam se javlja Bog, u svemu nam govori i doziva nas Stvoritelj, iz svega nam govori i po svemu nam neprestano pristupa veličanstveno Srce Isusa iz Nazareta i njegova Oca, Stvoritelja neba i zemlje.
Dr. Tomislav Ivančić

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 svi 2009 06:59 
Odsutan

Iv 15,26-16,4

A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene. I vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom.
To sam vam govorio da se ne sablaznite. Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše, dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu. A to će činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene. Govorio sam vam ovo da se, kada dođe vrijeme, sjetite da sam vam rekao."

Isus je poučavao svoje učenike i pripravljao ih za život kada više neće biti s njima. Znao je da će se suočavati s otporom i opasnostima zbog toga što slijede njega. Zabrana i izbacivanje s mjesta bogoslužja sjetit će ih što im je govorio. Molitva je slušanje Božje riječi svaki put iznova kako bi postala poput našega svagdašnjeg kruha.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 svi 2009 17:08 
Odsutan

Gospodin joj otvori srce, te ona prihvati što je Pavao govorio. (Iv 15,26-16,4a)

Duh Sveti proslavlja Isusa jer uzima od Njega i daje nama.
Branitelj svjedoči za Isusa i mi svjedočimo i svjedočit ćemo jer smo s Njim.
Sin koji šalje Branitelja, Duha Istine od Oca da svjedoči za Njega i po nama.
Naš Bog koji nam daje koliko možemo nositi i koji uvijek ima mnogo za kazati, Bog koji nas nikad ne ostavlja.
Kristovi učenici imaju svu vlast od Boga da svjedoče, žive i djeluju u Imenu njegovu.
Bog nam daje svo dobro i da po njemu i u njemu zauvijek ostanem i ostvarimo život u punom smislu riječi jer je on naš Život.
Očekuje od nas da uzvratimo ljubavlju kako prema njemu tako i prema bližnjima.
Dao nam je svoje besplatne darove, jako bogate darove da ih proslijedimo drugima.
Dar iz ljubavi je neprocijenjiva vrijednost i blago nama što nam je darovan od samoga Boga.
Živjeti za Boga, djelovati za drugoga put je svakog kršćanina.
Daj Bože da se svi ostvarimo na tom putu koji nam Ti daješ.
Hvala Duhu Svetom što nas vodi i izlijeva se neprestano u nama!!!
Božji blagoslov

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2009 06:28 
Odsutan

Iv 16,5-11

Reče Isus: "A sada odlazim k onome koji me posla i nitko me od vas ne pita: 'Kamo ideš?' Naprotiv, žalošću se ispunilo vaše srce što vam ovo kazah. No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama. A kad on dođe, pokazat će svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda: grijeh je što ne vjeruju u mene; pravednost - što odlazim k Ocu i više me ne vidite; a osuda - što je knez ovoga svijeta osuđen."

Pred učenicima je potpuno novi svijet - svijet Duha koji će govoriti iz njih produbljujući njihovu vjeru i ljubav prema Bogu u Isusu. Duh istine nije vezan vremenom i prostorom, već potiče želju da se živi u istini i slijedi Gospodina Isusa.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2009 06:41 
Odsutan

Iv 16,12-15

Reče Isus svojim učenicima: "Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i - navješćivat će vama."

Isus ne napušta one koji su ga slijedili. Zemaljska smrt ne ograničava njegovu riječ samo na prvo stoljeće. Isus je po svome Duhu zauvijek naš put, istina i život. Duh ujedinjuje nebo i zemlju, Boga i čovječanstvo, svaku osobu unutar zajednice Isusa Krista.

Isus je prisutan sada isto kao i za vrijeme svog zemaljskog života, kao i u vrijeme Mojsija, Adama, ….Isus ne podlježe zakonu prostora i vremena kao mi. Zato je svaka misa kalvarijska žrtva Isusova.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2009 09:02 
Odsutan

Ne obazirući se na vremena neznanja, nutka sada Bog ljude da se svi i posvuda obrate. Iv 16, 12–15

Susresti Boga nije nikakav intelektualni čin.
To je predanje Životu, Izvoru svakog života. Ja sam ga susreo. Katkad je došao tako blizu da sam ga mogao vidjeti i osjetiti svojim srcem.
Bio sam tada oduševljen.
Trenuci zaljubljenosti.
Više nije bilo granica, ni zemlje, ni neba. Satovi više nisu otkucavali. Vrijeme je stalo. Sav je svijet stao.
Htio sam sve i svakoga zagrliti, jer sam htio zagrliti samog Boga.
Trenuci velike sigurnosti i rajske sreće.
Najčešće nisu trajali dugo.
Ali mogao sam dalje.
Samoća pustinje nije me više smetala.
Doživio sam "oazu".
Phil Bosmans

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2009 07:36 
Odsutan

Dj 1,1-11

Prvu sam knjigu, Teofile, sastavio o svemu što je Isus činio i učio do dana kad je uznesen pošto je dao upute apostolima koje je izabrao po Duhu Svetome. Njima je poslije svoje muke mnogim dokazima pokazao da je živ, četrdeset im se dana ukazivao i govorio o kraljevstvu Božjem. I dok je jednom s njima blagovao, zapovjedi im da ne napuštaju Jeruzalema, nego neka čekaju Obećanje Očevo "koje čuste od mene: Ivan je krstio vodom, a vi ćete naskoro nakon ovih dana biti kršteni Duhom Svetim." Nato ga sabrani upitaše: "Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu opet uspostaviti kraljevstvo?" On im odgovori: "Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti. Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje." Kada to reče, bi uzdignut njima naočigled i oblak ga ote njihovim očima. I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čovjeka stadoše kraj njih u bijeloj odjeći i rekoše im: "Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo."

Po Isusovu Uzašašću - povratku Ocu ljudski rod ima svoje mjesto u nebu. Nismo više lutalice bez mjesta boravka. "Jedan od nas" sjedi s desna Bogu. I moli Gospodina za svakog od nas. Pokazuje Ocu svoje rane i kaže: Ja sam ih otkupio.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2009 15:14 
Odsutan

Gospodin Isus, pošto im to reče, bude uzet na nebo i sjede zdesna Bogu.( Mk 16, 15-20)

Uzašašće je blagdan svih naroda:
„Narodi svi, plješćite rukama, kličite Bogu glasom radosnim“, jer je u vama Bog po Duhu Svetom stvorio- „novu zemlju“- da u njoj bude nazočan Isus Krist.
"Danas „uzlazi Bog uz klicanje“ – „na nebo“!
Ali i ostaje- krotak i ponizan – među nama.
„Bog kraljuje nad narodima, stoluje Bog na svetom prijestolju.“

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2009 06:45 
Odsutan

Iv 16,20-23

Zaista, zaista, kažem vam: vi ćete plakati i jaukati, a svijet će se veseliti. Vi ćete se žalostiti, ali žalost će se vaša okrenuti u radost. Žena kad rađa, žalosna je jer je došao njezin čas; ali kad rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet. Tako dakle i vi: sad ste u žalosti, no ja ću vas opet vidjeti; i srce će vam se radovati i radosti vaše nitko vam oteti neće. U onaj me dan nećete ništa više pitati. Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime.

Bol i razne životne poteškoće ne trebaju imati posljednju riječ za Isusova sljedbenika. Bol se često okreće u radost i svaka mala "smrt" u životu nada je u uskrsnuće i dublji život s Isusom. Problemi mogu biti put ka zrelosti, posebno u kontekstu ljubavi; no oni mogu biti i udar, blokirajući bilo kakav rast i radost u budućnosti. Kada smo s Isusom, uvijek hodamo s "Aleluja" na našim usnama i u srcu.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]