www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 srp 2025 18:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 06:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog Pisma:

* Isus učenicima obećava zasluženu nagradu, ali traži od njih potpuno predanje. Što je prolazilo njihovim glavama dok je on to govorio... pa tek su ga upoznali. "A što ćemo mi dobiti?" Iako je bio iskren u svojoj nakani Petrovo pitanje odiše nepovjerenjem i dozom proračunate sebičnosti. Koliko vjerujem Gospodinu i njegovoj riječi?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2009 07:21 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Mk 6,7-13

Isus je obilazio selima uokolo i naučavao. Dozva dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na put ne nose ništa osim štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu, nego da nose samo sandale i da ne oblače dviju haljina. I govoraše im: "Kad uđete gdje u kuću, u njoj ostanite dok ne odete odande. Ako vas gdje ne prime te vas ne poslušaju, iziđite odande i otresite prah ispod svojih nogu njima za svjedočanstvo." Otišavši, propovijedali su obraćenje, izgonili mnoge zloduhe i mnoge su nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali.
Što mi želiš reći, Gospodine?

* Isus je poslao svoje učenike da naviještaju njegovo kraljevstvo bez ičega doli njihove ovisnosti o njemu i o Bogu. Bili su hodočasnici sa sandalama lutalice. Slijediti Isusa znači postajati pomalo lutalica, izvana i iznutra. Naš odnos prema njemu i naše znanje o njemu nisu nikada zacementirani, uvijek su u pokretu prema novome znanju i ljubavi. To je njegov dar nama kako se ne bismo hvalili vlastitim postignućima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 08:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pomoć je naša u imenu Gospodina koji stvori nebo i zemlju.( Mt 10, 34 - 11, 1)

Majko Božja Bistrička, moli se za nas. Mi smo tvoji putnici, blagoslovi nas. Mi ti ruke pružamo, srcem te pozdravljamo, zdravo, zdravo, zdravo Marijo! Umnoži našu vjeru, učvrsti ufanje, o primi mila Majčice, nas izgubljene sve. Majko Božja Bistrička moli se za nas. S tobom nam se rastati žalostan je čas. Mi ti ruke pružamo, srcem te pozdravljamo: zbogom, zbogom, zbogom Marijo! Umnoži našu vjeru, učvrsti ufanje rasplamti mila Majčice, ljubavlju nas sve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2009 07:13 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Mt 11,20-24

Tada stane Isus prekoravati gradove u kojima se dogodilo najviše njegovih čudesa, a oni se ne obratiše: "Jao tebi, Korozaine! Jao tebi, Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi se već oni u kostrijeti i pepelu bili obratili. Ali kažem vam: Tiru i Sidonu bit će na Dan sudnji lakše negoli vama. I ti, Kafarnaume! Zar ćeš se do neba uzvisiti? Do u Podzemlje ćeš se strovaliti! Doista, da su se u Sodomi zbila čudesa koja su se dogodila u tebi, ostala bi ona do danas. Ali kažem vam: Zemlji će sodomskoj biti na Dan sudnji lakše nego tebi."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2009 08:12 
Odsutan

Mt 11,25-27

U ono vrijeme reče Isus: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2009 10:10 
Odsutan

Mt 11,28-30

Nastavi Isus: "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako."

Isusov poziv na "odmor" vrijedi za ovaj život i budući. Vrijeme provedeno s njime jača dušu, um i tijelo. Vrijeme provedeno u Isusovu društvu ili s Bogom kakva poznajemo vrijeme je "za naše dobro". Psalmist tu sigurnost izražava riječima: "Stog mi se raduje srce i kliče duša i tijelo mi spokojno počiva" (Ps 16,9). Poziv vrijedi za svaki dan i za čitavu vječnost.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 09:43 
Odsutan

Mt 12,38-42

Jednom zapodjenuše s Isusom razgovor neki pismoznanci i farizeji: "Učitelju, htjeli bismo od tebe vidjeti znak." A on im odgovori: "Naraštaj opak i preljubnički znak traži, ali mu se znak neće dati doli znak Jone proroka. Doista, kao što Jona bijaše u utrobi kitovoj tri dana i tri noći, tako će i Sin Čovječji biti u srcu zemlje tri dana i tri noći. Ninivljani će ustati na Sudu zajedno s ovim naraštajem i osuditi ga jer se oni na propovijed Joninu obratiše, a evo, ovdje je i više od Jone! Kraljica će Juga ustati na Sudu zajedno s ovim naraštajem i osuditi ga jer je s krajeva zemlje došla čuti mudrost Salomonovu, a evo, ovdje je i više od Salomona!"

Kada čujemo ime Jona sjetimo se kakav je on neodlučan prorok bio: odbijao je Božji poziv da govori poganima, da uđe u svijet drugih, stranaca - onih koji nisu poput nas. Isus nije postupao tako, njegovo srce, riječi, ljubav i istina vrijedili su jednako za sve.

Isuse, za svoga si boravka na zemlji uvijek s radošću primao malu djecu.
Pouči me da imam djetinje povjerenje u tebe.
Da živim sa sviješću da me ti nikada nećeš napustiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 12:14 
Odsutan

Izl 14, 13-14

"Ne bojte se! - reče Mojsije narodu. - Stojte čvrsto pa ćete vidjeti
što će vam Jahve učiniti da vas danas spasi: Egipćane koje danas
vidite nikad više nećete vidjeti. Jahve će se boriti za vas.
Budite mirni!"

Izl 15, 1-2

Tada Mojsije s Izraelcima zapjeva ovu pjesmu
Jahvi u slavu:
"U čast Jahvi zapjevat ću,
jer se slavom proslavio!
Konja s konjanikom
u more je survao.
Moja je snaga, moja pjesma - Jahve
jer je mojim postao izbaviteljem.
On je Bog moj, njega ja ću slaviti,
on je Bog oca moga,
njega ču veličati."

Govori Gospodine, sluga tvoj sluša:
Jer je Bog s nama, ne pplašimo se budućnosti.
Bog zna početak i kraj, zato se možemo pouzdati u Njega
za sve ono što dolazi između početka i kraja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 srp 2009 07:56 
Odsutan

Mt 12,46-50:

Prava rodbina Isusova
(Mk 3,31-35; Lk 8,19-21)

46Dok on još govoraše mnoštvu, eto majke i braće njegove. Stajahu vani tražeći da s njime govore. 47Reče mu netko: "Evo majke tvoje i braće tvoje, vani stoje i traže da s tobom govore." 48Tomu koji mu to javi on odgovori: "Tko je majka moja, tko li braća moja?" 49I pruži ruku prema učenicima: "Evo, reče, majke moje i braće moje! 50Doista, tko god vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 08:19 
Odsutan

O Bože, ti si Bog moj, gorljivo tebe tražim.(Iv 20,1-2.11-18)

»Bila je primljena među Kristove učenike. Nazočna je bila kod njegove smrti i na Uskrs veoma rano vidjela je Otkupitelja koji je od mrtvih uskrsnuo. Njezino se štovanje u zapadnoj Crkvi raširilo posebno u XII. stoljeću.«

Sveta Marija Magdalena bila je za umjetnike, propovjednike, duhovne pisce uvijek veliko i trajno nadahnuće.

Ona je i u puku veoma popularna svetica.

U našim krajevima posvećene su joj brojne crkve i podignuti oltari.

I pravo je da je štujemo te od nje naučimo onu čuvstvenu i djelotvornu ljubav prema Isusu.

Ona je uz Gospodina pod križem, kad su ga gotovo svi ostavili, zato je postala tip vjernoga Isusova učenika, kakav bi trebao zapravo biti svaki Kristov sljedbenik.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]