www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 05:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2009 22:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
jase nesramim,samo nisam skužio o ćemu je rijeć i koje je pitanje za nas muške?????

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2009 23:58 
Odsutan

Ženo, Bog je bez tebe moga stvoriti čitav svemir. Čak i muško i žensko i grljenjem njihov mali raj. Al bez tebe nije htio rodit ljudski rod, već učini da ga rađa tvoja narav i tvoja sloboda, naš zagrljaj i naš ljudski dom. Za stvaranje svetog čovječanstva tebe vidje iznad ljudi svih; zatreba mu tvoje blago srce, zatreba mu utroba i mlijeko. Ta te služba ženom odredi.Rađanje i njegovanje ljudi tvoj pravi je i glavni posao i jedini što plaća mu biva vječni život u blaženstvu s Njim. Nudit će ti mnogi na tvom putu neke druge poslove,»probitke»,drugu plaću i drukčiji raj. I darovi i oni uz njih kratko traju. Odlaze ko dim i zemlja im briše svaki trag. Samo Bog te doživotno čeka željan čuti tvoju odluku željan biti s tobom zauvijek. Čim se tvoja zvijezda ugasi,već ti mjesto drugi uzima, liježe čak i u bračnu postelju.Jer sve želje i poslovi ovoga svijeta ne čekaju, nikoga od ljudi.Jedino te u majčinskom poslu nitko ne može zamijeniti, ni tvoj cjelov tvome djetetu dati.Sve otkako ovaj svijet postoji, nad dušama sviju naraštaja Bog te treba,majko ljudskoga roda. ON te diže poput sjajnog sunca nad sve rijeke tvojih potomaka, da odozgo s njegovih nebesa prebrajaš ih kroza sva vremena.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 00:08 
Odsutan

Svakome kroz ženu život dolazi.Sve čovječje o njoj ovisi.Kao lutke na tankim nitima,svi životi cijelog čovječanstva na njezinoj pupkovini vise.Zato žena nije igračka i bez nje je svaki čovjek sam.Njezin duh se živo odražava u svakome kroz čitav mu vijek.Svi govore materinjim jezikom,jer u njemu je uvijek živi duh,sveti uzdah i iskrena rijeć.Za razliku od ostalih jezika,samo taj je jezik ljubavikojim dušu oživljava Bog.Zato njega svatko brzo uči,dok se tuđim svaki čovjek mući.Svi doživljaji materinjeg jezika daju duši naglu preobrazbu.On nas hrani kao placenta,svim potrebnim za razvoj i rast.Od njega je močniji i veči samo jezik svete majke Crkve što materinje jezike jedini do produbina Božje ljubavi koja hrani čitav ljudski rod.A to je jezik iskrene molitve što ga rađa liturgijski čin.Svaka žena nekome je majka.Stog ljudski rod je svakoj ženi sin!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 05:06 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Samuel napisao:
Svakome kroz ženu život dolazi.Sve čovječje o njoj ovisi.Kao lutke na tankim nitima,svi životi cijelog čovječanstva na njezinoj pupkovini vise.Zato žena nije igračka i bez nje je svaki čovjek sam.Njezin duh se živo odražava u svakome kroz čitav mu vijek.Svi govore materinjim jezikom,jer u njemu je uvijek živi duh,sveti uzdah i iskrena rijeć.Za razliku od ostalih jezika,samo taj je jezik ljubavikojim dušu oživljava Bog.Zato njega svatko brzo uči,dok se tuđim svaki čovjek mući.Svi doživljaji materinjeg jezika daju duši naglu preobrazbu.On nas hrani kao placenta,svim potrebnim za razvoj i rast.Od njega je močniji i veči samo jezik svete majke Crkve što materinje jezike jedini do produbina Božje ljubavi koja hrani čitav ljudski rod.A to je jezik iskrene molitve što ga rađa liturgijski čin.Svaka žena nekome je majka.Stog ljudski rod je svakoj ženi sin!!!!!

Samuel, kak su lijepi tvoji intelektualno vjerski uzleti! Svakako, iz njih se crpi snaga i smisao za dalje. Ali ja pitam za život koji boli, za suze, za razočarenje- ua tebe, sebe, nas kad smo u stanju "Zašto si me ostavio", kad nismo poput Uskrslog nego poput Razapetog, Popljuvanog, Odbačenog... zbog supružnika. E tu da vidim ljubav! Kako se tada kršćanski ljubi? Kako tada leći u istu postelju kad se sve slomi i sruši? Lako je kad je sve lako! Što kadd jedan od supružnika "prekine" bračni blagoslov i sklad svojim nepromišljenostima, nezrelostima, nekim djelovanjem iz rane? Ma ne pitam ja zaa dane kad je dobro i ne pitam za "teoriju"... ne pitam za sladunjavo kršćanstvo, nego ono teško, ono s križem, ono koje trga iznutra. Pitam za kršćanstvo s križem. Pitam za brak s križem. Eto.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 05:37 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Amare napisao:
Samuel napisao:

Samuel, kak su lijepi tvoji intelektualno vjerski uzleti! Svakako, iz njih se crpi snaga i smisao za dalje. Ali ja pitam za život koji boli, za suze, za razočarenje- ua tebe, sebe, nas kad smo u stanju "Zašto si me ostavio", kad nismo poput Uskrslog nego poput Razapetog, Popljuvanog, Odbačenog... zbog supružnika. E tu da vidim ljubav! Kako se tada kršćanski ljubi? Kako tada leći u istu postelju kad se sve slomi i sruši? Lako je kad je sve lako! Što kadd jedan od supružnika "prekine" bračni blagoslov i sklad svojim nepromišljenostima, nezrelostima, nekim djelovanjem iz rane? Ma ne pitam ja zaa dane kad je dobro i ne pitam za "teoriju"... ne pitam za sladunjavo kršćanstvo, nego ono teško, ono s križem, ono koje trga iznutra. Pitam za kršćanstvo s križem. Pitam za brak s križem. Eto.

..nije to tak strašno.. :lol:
..to sve što si nabrojila..se događa "unutar" tebe...

..niti je on prvi preljubnik..
..nisi ti prva mučenica...niti zadnja..

..to bi sve bilo strašno...da nisi kršćanka..
..ako jesi..onda je to život i dio života...
..onaj dio koji te" mjesi" koji te" lomi"..
..da ne pustiš korjene zemaljsko preduboko..
..da ti se duša ne osladi..
..i da vežeš svoje srce..za zemaljsko bogatstvo..

.." A kako ćeš onda poletjet prema nebu..jedno dana..?".a mora se jedom kreunuti u Slavu Nebesku..

..a zemaljski život i ljepota je samo blijeda slika..
..SLAVE NEBESKE S ISUSOM..

..kad to spoznaš..
..i tvoj križ će biti lakši..i bit ćeš nekako radosnija..

.tvoj dragi neće ti više biti.." đubre i izdajnik"..
..već jedan običan grješni smrtnik..
..koji je pao..i kome treba pomoć..
da se izvuče iz gliba...

..ti mu tu pomoć trebaš pružiti..i oprostiti i zaboraviti ...
,..trenutačno ko da ništa nije bilo..
..sanirati na taj način ..vašu ljubav,.
..i nastaviti dalje..ali s spoznajom..
..da ste jedni drugom darovani..Božjom voljom..
.ali da svak pred Boga dolazi sam..

.,bez muža..bez djece...bez..ikoga..
..JEDAN NA JEDAN TI I BOG..
..I TVOJA DJELA..
..NEMA KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI..I ZAHVALE..

..pa koje god djelo učiniš..kao djelo Milosrđa..
..kao što bi bi tvoj oprost i zaborav..tvom dragom..

..na nebu će ti se višestruko uzvratiti..

..čak je NEBITNO..hoće li on ostati s tobom
.ili ne...TI si bitna..
..ili ON ..opet sa svoje strane..SAM..

..i VJERUJ MI ZA TO STANJE U TVOM BRAKU..
..potrebno je dvoje..makar se tebi to činilo NEMOGUĆE..
.i da si ti skroz " čista"
----------------

..zato..ako si kristolika..uzmi svoj križ i nosi ga radosno..
..jer ..nema ništ gore..nego kršćanin koji nosi svoj križ..
..stalno brundajući..

..kad dođe radost u tvoje srce..
,..nećeš ni primjetiti da nosiš križ.
.a nitii drugi..

..sa ili bez tvog dragog...leći u postelju..možeš ..
..opet ..RADOSNA..
..jer tko želi ljubiti nebeski..mora iz te svoje ljubavi izbaciti..
..kategoriju..POSJEDOVATI..

.NITKO NIKOGA NE MOŽE POSJEDOVATI..ako ga iskreno ljubi..

..ti si razočarana jako i ogorčena .
jer te je " tvoja posjedovna ljubav izdala"

.. ISUS bi mu rekao .."Idi i ne griješi više "
..ali nikad ne bi postavljao u pitanje...LJUBI LI TO BIĆE

"Kad bi znali koliko vas ljubim , plakali bi od radosti..

..svećenik ili redovnica...zavjetom...taj svoj " bračni dio" ..
..daruju KRISTU..
..i žive...Radosno...sami u postelji..ali s Kristom u srcu..
..i nisu ogorčeni ..niti ljuti..niti im je težak taj križ..

.tako i ti..možeš izabrati..Hoćeš li biti radosna..ili ne..
..unatoč svemu...NAĆI SVOJ MIR...sama ili sa svojim dragim..

.ali nikada NE SMIJEMO ZABORAVIT..naš jedini dragi je ISUS..

.i NIKAD SE NE NASLONI NA ČOVJEKA..kao da ti je SVE u životu..
..kad nije..čovjek je obična ljudotina ..griješna ..i ti ja i svi..

.. :lol: :t152:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 08:51 
Odsutan

Ne pristani na to da vam zloduh uništi brak,bez obzira što ga je tako ljuto ranio.Razlikuj osobu od njezina zla;razlikuj svoga muža od njegove slabosti i grijeha.Zlo osudi,a grešnu dušu svim bolima srca i naporima vjere nastoj spasiti.Moguće je obračenje grešnika.A neka ti za utjehu posluže sv.Pavao,sv.Augustin ili sv.Ignacije Lojolski koji je utemaljio red Isusovaca.Tvoj muž nije Bog nego čovijek i zato što nije bio čvrsto u Bogu,nije imao Božje snage oprijeti se navali bludnoga duha koji ga je napao svladao i okovao.Budi krščanka u pravom smislu rijeći.Budi slična Spasitelju našemu.Uloži svoju bol u ljubav,a ne u zlo,pa će ti prići u pomoć Raspeta Ljubav i podariti mu otkupljrnje.Začas prođu te grešne slasti.Začas se kao mjehurići pod slapom ,rasplinu nade preljubnika i mirna rijeka istine ispuni im daljni tok u kojoj više ne mogu živjeti kakoim se htjelo.Začas se pokažu vragovi ti grešnik čina pa se nesretnici iz njih posramljeni vračaju,ako se imaju kome vratiti.Po milosrdnoj i postojanoj ljubavi,budi slična Bogu.Samo tako češ pobjedu i sačuvati svoju čast.Mnogo češ boli podnijeti,ali če ti se sve u Kristu pretvoriti u pobjedu i dobitak.Najveći darovi što ih čovjek može dati čovjeku su darovi strpljenja,opraštanja i ponovne bračne ljubavi.Takav dar mogu dati samo velike duše,samo ponizna srca.Upravo tako,i to dnevno u sve vijeke,živi Bog sa svakim od nas.To je stvarnost Božanskog Srca Isusovog.Tko u sakramentalnom braku trpi,sudjeluje u njegovoj Božanskoj boli.Razumjeti te može jedino Onkoji u svome braku sa čovječanstvom dnevni doživljava i više nego tvoju sadašnju bol.Dovoljno je da jedno srce ljubi,pa da zauvijek među dvom ostane Ljubav.Napasna se zloća ne može takvoj vijernosti oprijeti jer je svako zlo za vremena.Zato mudro sestro.Neka ti bol i poniženje ne izopače dušu.Ludost bi htjela upropastiti i tvoj život.Nije preljub najveće zlo.Iz njega ima izlaza.Pakao je najveće zlo,iz njega se ne može van.Ne daj zlu da uspije protiv Ljubavi.Čuvaj zapovijed Božju da dvoje budu jedno tijelo.Svakodnevno trpiš,zato svakodnevno pođi na Svetu Misu.Predaj Bogu svoju parnicu sa Zlim pa neka se On bori,i posramljuje sve neprijatelje vašeg svetoga braka.Ne prepuštaj se ružnim mislima,jer one su strelice iz pakla protiv tvoga srca.Nemaš nikakve koristi od takvih misli.Nepozvane dolaze:nisu plod molitve.IIskorištavaju nestrpljenje,povrijeđenost i svaku slabost da nas utope u more sablazni te od sebe odgurnemo one do kojih nam je stalo.Tako,dok nam se pričinja kao da smo pravedni,zapravo pomažemo zlu da radi protiv nas.Neka ti Bog,koji je jedini mudar,koji sve vidi,nanovo prođe kroz sav život i opet postavi sve na svoje mjesto.Budeš li dopustila da ti Božanski mir sačuva duh i čistu ljubav u srcu,zgrnut ćeš ugljevlje na jadnoga grešnika,jer u tebi neće moći naći opravdanja za svoj grijeh.Sav ganj gnjeva koje je namjeravao sasuti na tebe da se obrani,postat će besmislen.Srce će mu razarati vlastita zloća sve dok se ne obrati i ne zaište spas od Boga.Za to je važno da saćuvaš dar mira i ljubavi Raspetoga Isusa i da ih ni u jednime susretu s mužem,ni u jednij misli ne izgubiš.Brak je Božje djelo.Ako ga je muž predao zlu ne daj ga ti iz Božje rukeN e budi mu u neprijateljstvu Božanske ljubavi i vjernosti slična,tako češ poraziti zloču na koju je nerazborito pristao.Ne bori se proti muža,nego protiv zlog duha jer vaša je nesreća njegovo zlodjelo.Sestro,ni u kom slučaju ne idi na sud.Jer sud zemaljski je djelo duha tužitelja ljudi,"tužitelja braće naše"(Otk 12,10).A gdje je on,tu nitko nema dobitka.Samo Božji sud je pravedan;idi na njega.Idi vjeri i savjesti.Ako hočeš pobjedu najprije Đavlova nadahnuća iz svoga srca isjeraj.Ne daj mu da vodi parnicu tvoju.Dopusti Bogu da ga porazi.A Bog je u prašanju,dobroti,strpljenju i svakoj kreposnoj ustrajnosti.JESAM LI SAD BLIZU ONOG ŠTO JE OVDJE TEMA??????????????????????????

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 09:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dečki... a ko je rekel da sam ja u nesretnom braku??? :?: :b130:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 09:59 
Odsutan

Amare napisao:

..pa teoretski...
..ne moraš biti ti..
..već recimo odgovor na tvoj post..
..gdje si ti pitala što ako ::::?????

:lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 10:04 
Odsutan

Amare napisao:
Nevalja kad napišem kad je sretan brak,nevalja kad napišem kad je nesretan,iako sam mislio da ovo pitaš za nekog drugog.Jel ti mene malo zezaš :a1407:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 10:07 
Odsutan

Samuel napisao:
Amare napisao:
Nevalja kad napišem kad je sretan brak,nevalja kad napišem kad je nesretan,iako sam mislio da ovo pitaš za nekog drugog.Jel ti mene malo zezaš :a1407:

..Žene su jedini prirodni neprijatelj muškaraca u prirodi.. :lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]