www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 ožu 2024 03:04

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 10:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ANĐEOSKA KRUNICA

Ljubeći medaljicu
Bože, u pomoć mi priteci.
Gospodine pohiti da mi pomogneš.
Slava Ocu…
Sveti Mihaele Arhanđele, brani nas u boju da budemo spašeni na posljednjem sudu.

I. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Serafina udostoj se, Gospodine, uspaliti u nama oganj savršene ljubavi svoje.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast prvom anđeoskom koru

II. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Kerubina udostoj se Gospodine udijeliti nam milost, da napustimo put grijeha, te krenemo putem kršćanske savršenosti.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast drugom anđeoskom koru

III. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i svetog kora Prijestolja, ulij Gospodine u naša srca duh prave i iskrene poniznosti.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast trećem anđeoskom koru

IV. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Gospodstva udijeli nam Gospodine milost, da nadvladamo naša osjetila i ispravimo naše iskvarene strasti.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast četvrtom anđeoskom koru

V. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Vlasti udostoj se, Gospodine zaštititi naše duše od zasjeda i napasti đavla.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast petom anđeoskom koru

VI. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i kora čudesnih nebeskih Moći ne daj Gospodine da podlegnemo napastima, nego nas oslobodi od zla.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast šestom anđeoskom koru

VII. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Poglavarstva ispuni, Gospodine naše duše pravom i iskrenom poslušnošću.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast sedmom anđeoskom koru

VIII. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Arhanđela, udijeli nam Gospodine, dar ustrajnosti u vjeri i u dobrim djelima.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast osmom anđeoskom koru

IX. zaziv
Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora svih Anđela udostoj se Gospodine, udijeliti nam milost, da nas oni u sadašnjem životu čuvaju, a zatim da nas uvedu u vječnu slavu.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast devetom anđeoskom koru

4 puta Oče naš (prvi na čast sv. Mihaela, drugi sv. Gabrijela, treći sv. Rafaela i četvrti Anđela Čuvara)

Sv. Mihaele, preslavni kneže, glavo i vođo nebeske vojske, čuvaru duša, pobjeditelju buntovnih duhova, stanovniče Božjega dvora, poslije Isusa naš divni voditelju, obdaren nadčovječanskom snagom i savršenošću, udostoj se, nas sve, koji se pouzdano k tebi utječemo, od svakoga zla izbaviti i isprosi nam svojim moćnim zagovorom milost da vjerno služeći svome Bogu sve više duhom rastemo. Amen.

Sv. Mihaele Arhanđele, moli za nas Isusa Krista, Gospodina našega!
Da budemo dostojni Njegovih obećanja!

Pomolimo se!
Svemogući vječni Bože, koji si u svojoj divnoj dobroti i milosrđu za spas ljudi izabrao slavnog i svetog Arhanđela Mihaela za kneza svoje Crkve, udijeli nam, da nas on svojim moćnim zagovorom oslobodi od svih naših duhovnih neprijatelja, da se nijedan od njih ne usudi uznemirivati nas u času smrti nego da nas on sam uvede u Tvoju uzvišenu Božansku prisutnost po zaslugama Isusa Krista, Gospodina našega. Amen.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 10:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
PRVA MOLITVA SV. MIHAELU ARHANĐELU
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Sv. Mihaele Arhanđele, preslavni Kneže nebeske vojske, brani nas u borbi protiv snaga tame i njezinih duhovnih zloća. Priteci u pomoć nama koji smo bili stvoreni od Boga i otkupljeni uz veliku cijenu od tiranije đavla. Ti si u Crkvi čašćen kao njezin zaštitnik i čuvar, i Tebi je Gospodin povjerio duše koje će jednoga dana zaposjesti nebeska sjedišta. Moli zato Boga mira neka drži Sotonu satrtog pod našim nogama, da ne može zarobljavati ljude i škoditi Crkvi. Predstavi Svevišnjemu s tvojima i naše molitve da u obilju siđe na nas Božansko Milosrđe i da bi Ti mogao svezati zmaja, staru zmiju, Sotonu, i svezanog ponovno ga baciti u ponor, odakle više neće moći zavoditi duše. Amen.

DRUGA MOLITVA SVETOME MIHAELU ARHANĐELU

Anđele koji predsjedaš sveopćoj straži svih anđela zemlje, nemoj me napustiti. Koliko sam te puta povrijedio svojim grijesima! Molim te, usred pogibelji koje okružuju moju dušu, daj mi svoju podršku protiv zlih duhova koji nastoje da me bace kao plijen zavodničkoj zmiji, zmiji sumnje i koji, preko tjelesnih napasti, pokušavaju zarobiti moju dušu. Oh! Ne prepusti me lukavim udarcima neprijatelja koji je toliko strašan koliko i okrutan. Učini da mogu otvoriti svoje srce tvojim slatkim nadahnućima, nanovo ih oživljavajući svaki put kad se bude činilo da se gasi u meni sigurnost tvoje ljubavi. Učini da u moju dušu siđe jedna iskra preugodnog plamena koji izgara u tvome srcu i u srcu tvojih anđela. Daj da na koncu ovoga jadnoga i kratkoga zemaljskog života, mogu doći i uživati vječno blaženstvo u Isusovu Kraljevstvu gdje ću ga onda ljubiti, blagoslivljati i radovati mu se. Amen.

TREĆA MOLITVA SVETOME MIHAELU ARHANĐELU

Sv. Mihaele Arhanđele, uzvišeni Kneže anđela koji neprestano s gorućom pažnjom upravljaš svoj pogled prema božanskom Prijestolju braneći mu slavu, koji vodiš nebesku vojsku anđela, koji štite svakog čovjeka, snagom svoga imena koje znači "TKO JE KAO BOG?" budi snažna podrška onih koji žele spasenje. Tvoj primjer vjernosti Bogu daje nam snagu u borbi protiv zlih običaja i protiv svakoga grijeha. Izmoli od Boga nama koji te zazivamo milost... da svakodnevno živimo krsna obećanja. Uvjereni u tvoju zaštitu moći ćemo se obraniti od zasjeda i napasti Sotone, i živeći u čistoći i poniznosti nadamo se da ćemo jednoga dana biti dostojni pojaviti se pred presjajnim prijestoljem Kralja slave. Amen.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 10:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
MOLITVA SVETOME GABRIJELU ARHANĐELU

O Bože, koji si između svih anđela odabrao Arhanđela Gabrijela da navijesti tajnu tvoga Utjelovljenja, daj nama molimo te, da slaveći ga na zemlji, možemo se nadati njegovoj zaštiti na nebu, po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVA SVETOME RAFAELU ARHANĐELU

O Bože koji si svome slugi Tobiji dao kao pratnju na putu Sv. Arhanđela Rafaela, daj nama, ponizno te molimo mi, tvoje sluge, da uvijek budemo zaštićeni pomoću ovog kneza Nebeskog Dvora i ojačani njegovom pomoći, po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVA ANĐELU ČUVARU

Anđele moj čuvaru, pravi prijatelju, vjerni pratitelju i sigurni vođo, zahvaljujem ti na tvojoj neumornoj brizi, bdjenju i strpljivosti kojima mi pomažeš u mojim duhovnim i vremenitim potrebama. Molim te da mi oprostiš sve neugodnosti koje sam ti toliko puta učinio svojim neposlušnostima prema tvojim savjetima punim ljubavi, otporom prema tvojim opomenama i što sam tako prkosio tvojim poučavanjima. Pruži mi, molim te, cijeli život svoju najbolju zaštitu, kako bih mogao zajedno s tobom zahvaljivati, častiti i blagoslivljati cijelu vječnost našega Gospodina Isusa Krista koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 10:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
TRODNEVNICA SV. MIHAELU ARHANĐELU

PRVI DAN
Slavni ratniče sv. Mihaele, moćni Kneže Nebeskog Dvora, nepobijeđeni anđele Gospodnji, koji si satro glavu paklenom zmaju, brani nas od zasjeda, napasti i zavođenja ovoga pobunjenog duha; zaštiti Crkvu Kristovu i budi sigurni ambasador (glasnik) mira za cijelo čovječanstvo. Mi te jednodušno izabiremo za svog nebeskog odvjetnika: prikaži Gospodinu naše molbe i naše nevolje i posreduj pred vječnim božanskim Ocem da nam udijeli milost koja nam je potrebna. Amen.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu ...

Sv. Mihaele Arhanđele, skrbniče Svete Crkve i branitelju Slave Riječi, moli za nas!

DRUGI DAN
O divni, preblaženi sv. Mihaele Arhanđele, prvi uzvišeni duše pred prijestoljem Previšnjega, privuci naše duše euharistijskom Isusu; zadobij za nas povlasticu da se zajedno s anđeoskim korima klanjamo Bogu koji se u Presvetom Sakramentu učinio hranom naših srdaca; mi ćemo tako vratiti Riječi koja je tijelom postala služenje kao i ljubav koju On od nas traži. Najvjerniji anđele, zbog ove tvoje slavne službe posreduj brzo kod božanskog Spasitelja koji ti ne može uskratiti milost koju te s povjerenjem molimo. Amen.

Oče naš... Zdravo Marijo... , Slava Ocu ...

Sv. Mihaele Arhanđele, skrbniče Svete Crkve i braniteljtu Slave Riječi, moli za nas!

TREĆI DAN
Slavni Arhanđele sv. Mihaele, Starješino Raja, Kneže Serafina, pomaži nam uvijek u ovome životu, pomozi nam živjeti poput istinskih kršćana, budi nam pobjeda u svakodnevnim borbama. U času naše smrti, Ti, po volji Božjoj branitelju duša, dođi nam brzo u pomoć, da bismo bili sigurni, o dobri Zaštitniče, da ćeš nas dovesti pred lice Božje. O sv. Mihaele Arhanđele posreduj za nas pred vječnim božanskim Duhom i u zajedništvu ljubavi, s velikom Kraljicom Neba, Marijom Presvetom, isprosi am milost koju ponizno od tebe ištemo. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo.... Slava Ocu..

Sv. Mihaele Arhanđele, skrbniče Svete Crkve i branitelju Slave Riječi, imaj milosrđa prema nama!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 11:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
DEVETNICA ANĐELU ČUVARU

(koja se moli kroz devet dana)
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga Amen

1) Moj anđele čuvaru koji si određen čuvati mene, jadnog grešnika, molim te, jačaj moj duh živom vjerom čvrstom nadom i beskrajnom brigom, kako bih mislio samo kako ljubiti Boga i služiti mu.

Ovo ponoviti (triput)

Anđele Božji, moj čuvaru, rasvijetli, čuvaj, vladaj i upravljaj sa mnom kojeg ti je božanska milost povjerila.


2) Najplemenitiji kneže nebeskoga dvora, koji si se udostojao voditi brigu o mojoj bijednoj duši, brani je od prijevara i napada đavolskih kako ne bih nikada ubuduće uvrijedio svog Gospodina.

Ovo ponoviti (triput)

Anđele Božji, moj čuvaru, rasvijetli, čuvaj, vladaj i upravljaj sa mnom kojeg ti je božanska milost povjerila.


3) Samilosni čuvaru moje duše, ti koji si se toliko ponizio došavši s neba na zemlju da se svojom službom zauzmeš za dobro jednog tako jadnog bića kao što sam ja, daj da budem potpuno uvjeren da ništa ne mogu bez tvoje moćne pomoći i milosti moga Gospodina.

Ovo ponoviti (triput)

Anđele Božji, moj čuvaru, rasvijetli, čuvaj, vladaj i upravljaj sa mnom kojeg ti je božanska milost povjerila.

MOLITVA:
Ljubljeni moj čuvaru koji si na ovome svijetu tako mnogo učinio za vječni spas moje duše, ponizno te molim da budeš blizu mene kada budem na samrti, lišen svih osjetila i pun tjeskobne agonije i kada se moja duša bude dijelila od tijela da bi došla pred svog Stvoritelja. Obrani je od neprijatelja i pobjednički povedi da se zauvijek klanja slavi nebeskoj. Amen.

Sada se izmoli Anđeoska krunica i

Litanije svom Anđelu Čuvaru:

Gospodine smiluj se!
Kriste smiluj se!
Gospodine smiluj se!
Kriste čuj nas!
Kriste usliši nas!

Oče nebeski Bože, smiluj nam se!
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!
Sveta Marijo, kraljice anđela, moli za nas
Sveti anđele, čuvaru moj,
Sveti anđele, glavaru moj,
Sveti anđele, pazitelju moj,
Sveti anđele, savjetniče moj,
Sveti anđele, štitniče moj,
Sveti anđele, brizniče moj,
Sveti anđele, prijatelju moj,
Sveti anđele, tješitelju moj,
Sveti anđele, brate moj,
Sveti anđele, učitelju moj,
Sveti anđele, pastiru moj,
Sveti anđele, svjedoče moj,
Sveti anđele, pomagaču moj,
Sveti anđele, stražaru moj,
Sveti anđele, suradniče moj,
Sveti anđele, zastupniče moj,
Sveti anđele, ravnatelju moj,
Sveti anđele, branitelju moj,
Sveti anđele, vođo moj,
Sveti anđele, propovjedniče moj,
Sveti anđele, rasvjetlitelju moj,

Jaganjče Božji, koji uzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji uzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče božji, koji uzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!
Gospodine smiluj se!
Kriste smiluj se!
Gospodine smiluj se!
Kriste čuj nas!
Kriste usliši nas!

Pomolimo se.

Bože, koji si neizrecivim promislom udostojao se odrediti svete anđele svoje, da nas čuvaju: podijeli nam, molimo Te, da nas njihovo čuvanje obrani i da se njihovim vječnim društvom obradujemo. Amen

Skinuto sa stranice http://www.molitve.info


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 11:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
DEVETNICA SV. MIHAELU ARHANĐELU

- U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
- Bože, u pomoć mi priteci!
- Gospodine, pohiti da mi pomogneš!
- Slava Ocu ....
Vjerujem (Credo) u Boga Oca svemogućeg (Apostolsko vjerovanje)


HIMNA SV. MIHAELU ARHANĐELU

O Isuse, sjaju i snago Boga Oca, o Isuse, živote naših srdaca, častimo te u zajedništvu s anđelima koji spremno čekaju na zapovijedi tvojih usana, prekrivajući se svojim krilima. Tisuće i tisuće nebeskih knezova okružuju Tvoje prijestolje, bore se za Tebe, ali sv. Mihael uzdižući stijeg spasenja, razjašnjava da je pobijedio barjak Križa. On je strmoglavio u dno pakla oholu glavu zmaja i poput groma ošinuo i izbacio s neba pobunjenike i njihova vođu. Slijedimo ovog nepobjedivog Kneza protiv vođe oholosti tako da Jaganjac nagradi pobjedu vjernog puka krunom vječnog života. Slava Ocu i Sinu koji nas otkupiše i Tebi, Duše Sveti, kako na početku tako i sada neka bude ista slava i čast u vijeke vjekova. Amen.

PRVA MILOST

Ištemo od tebe, sv. Mihaele Arhanđele, u zajedništvu s knezom prvog kora Serafina da raspališ naša srca plamenom svete ljubavi, i da tvojom pomoću, možemo udaljiti od nas zavodljive laži užitaka svijeta. Amen.

1 0če naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

DRUGA MILOST

Ponizno te molimo, kneže nebeskog Jeruzalema, zajedno s vođom Kerubina, da nas se sjetiš, osobito kada budemo zaskočeni od nagovaranja paklenog neprijatelja. S Tvojom pomoći, doista, kad postanemo pobjednici nad Sotonom, moći ćemo ponuditi sebe same Bogu našem Gospodinu kao žrtvu. Amen.

1 0če naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

TREĆA MILOST

Odano te molimo nepobjedivi branitelju Raja, da u zajedništvu s vođom trećeg kora to jest Prijestolja ne dopustiš da nas ikada muče pakleni duhovi, te nemoć i nesreća. Amen

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

ČETVRTA MILOST

Ponizno prostrti pred tobom, molimo te, o naš prvi zastupniče pred najvišim nebeskim dvorom, zajedno s vođom četvrtog kora Gospodstava, da braniš kršćanstvo u svakoj njegovoj potrebi, naročito Vrhovnog Svećenika, umnožavajući radost i milost u ovom životu i slavu u drugom. Amen.

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

PETA MILOST

Molimo te, sv. Arhanđele, zajedno s vođom petog kora Vlasti, oslobodi nas, svoje sluge, iz ruku naših neprijatelja, kako potajnih tako i očitih; zaštiti nas od lažnih svjedoka; očuvaj od nesloge ovaj Narod, a posebno čuvaj ovaj grad od gladi, mržnje, rata; zaštiti nas od gromova i munja, oluja,potresa što ih pakleni zmaj običava izazvati na našu štetu. Amen.

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

ŠESTA MILOST

Zaklinjemo te, vođo nebeske vojske, zajedno s vođom koji ima prvo mjesto u koru Moći, da svojim slugama budeš u pomoći u svakoj potrebi nama i ovom Narodu, posebno ovom gradu, da se zemlji udijeli potrebna plodnost i mir i sloga medu ljudima. Amen.

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

SEDMA MILOST

Ištemo od tebe, sv. Mihaele, koji si prvak anđela zajedno s vođom sedmog kora Poglavarstava, da oslobodiš nas, svoje sluge, cijeli ovaj Narod i posebno ovaj grad, od tjelesnih, i mnogo više od duhovnih bolesti. Amen.

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

OSMA MILOST

Ponizno te molimo, o sv. Arhanđele, skupa s vođom osmog kora Arhanđela i sa svih devet korova da nas čuvaš u ovome životu i u času naše smrti. Budi uz nas u smrtnom času tako da kad naša duša bude odlazila, ostajući pod tvojom zaštitom, pobjedniče sotone, mogne uživati božansku Dobrotu s tobom u svetom Raju. Amen.

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

DEVETA MILOST

Molimo te na koncu, slavni kneže i branitelju vojujuće i slavne Crkve, u zajedništvu s vođom devetog kora Anđela da bi čuvao i podržavao nas, svoje štovatelje. Pomozi nama, našim obiteljima i svima onima koje volimo i, koji su se preporučili u našim molitvama, da pod tvojom zaštitom živimo svetim životom i da kasnije možemo gledati lice Božje zajedno s tobom u vijeke vjekova. Amen.

1 Oče naš

3 Zdravo Marijo

Sv. Mihaele Arhanđele brani nas u boju, budi nam pomoć protiv zlobe i zasjeda zloga. Spasi nas od vječne smrti.

1 Oče naš sv. Mihaelu
1 Oče naš sv. Gabrijelu
1 Oče naš sv. Rafaelu
1 Oče naš našem Anđelu Čuvaru.

Sv. Mihaele, moli za nas Isusa Krista našega Gospodina da dostojni postanemo Njegovih obećanja!

Pomolimo se:
Svemogući i vječni Bože, koji si nam po svojoj dobroti na čudesan način dodijelio sv. Mihaela kao najslavnijeg kneza Crkve za spas ljudi, daj nam da po njegovoj spasonosnoj pomoći zaslužimo biti dobro zaštićeni od svih neprijatelja, tako da u času smrti možemo biti oslobođeni od grijeha i pojaviti se pred tvojim uzvišenim i preblaženim veličanstvom. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Skinuto sa stranice http://www.molitve.info


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 11:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
LITANIJE U ČAST SV. MIHOVILA ARKANĐELA

Gospodine, smiluj se.
Kriste, smiluj se.
Gospodine, smiluj se.
Kriste, čuj nas.
Kriste, usliši nas.
Oče nebeski, Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se.
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveti Mihovile arkanđele, mače Božji
Moli za nas!
Sveti Mihovile arkanđele, vođo anđela,
Sveti Mihovile arkanđele, nepobjedivi duše,
Sveti Mihovile arkanđele, oboružan snagom Božjom,
Sveti Mihovile arkanđele, branitelju Božji,
Sveti Mihovile arkanđele, pobjedniče nad Luciferom,
Sveti Mihovile arkanđele, moćan protiv svih đavola,
Sveti Mihovile arkanđele, moćan protiv svakog zla,
Sveti Mihovile arkanđele, moćan protiv čarobnjaka,
Sveti Mihovile arkanđele, u našim nevoljama,
Sveti Mihovile arkanđele, u našim bolestima,
Sveti Mihovile arkanđele, u ratovima među obiteljima i narodima,
Sveti Mihovile arkanđele, u borbama za obranu crkve,
Sveti Mihovile arkanđele, u nutarnjim borbama protiv napasti,
Od zasjeda đavolskih, oslobodi nas, Gospodine.

Pomolimo se. Svemogući vječni bože, koji si nam dao arkanđela Mihovila za zaštitnika i branitelja, daj da po našim molitvama budemo sačuvani od svakoga zla i paklenoga ognja. To te molimo po Isusu Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Sa stranica http://www.molitve.info


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 11:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 04 sij 2010 10:40
Postovi: 38
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
jel to. to. fala ti


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 11:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 stu 2009 11:49
Postovi: 511
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
LITANIJE SVETIM ANĐELIMA

Gospodine, smiluj se!

Kriste, smiluj se!

Gospodine, smiluj se!

Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!
Bože Oče, stvoritelju anđela, smiluj se nama!
Bože Sine, gospodaru anđela, smiluj se nama!
Bože Duše Sveti, živote anđela, smiluj se nama!
Sveto Trojstvo, radosti anđela, smiluj se nama!

Sveta Marijo, moli za nas!
Kraljice anđela, moli za nas!

Svi zborovi blaženih duhova, molite za nas!
Sveti serafi, anđeli Ljubavi, molite za nas!
Sveti kerubi, anđeli Riječi, molite za nas!
Sveta prijestolja, anđeli življenja, molite za nas!
Sveta gospodstva, molite za nas!
Svete moći, molite za nas!
Svete sile, molite za nas!
Sveti nebeski knezovi, molite za nas!
Sveti anđeli Božjega čašćenja, molite za nas!

SVETI MIHAELE, ARKANĐELE, moli za nas!
Pobjedniče Lucifera, moli za nas!
Anđele vjere i poniznosti, moli za nas!
Čuvaru svetoga pomazanja, moli za nas!
Zaštitniče umirućih, moli za nas!
Kneže nebeske vojske, moli za nas!
Voditelju duša do sudnjega stola, moli za nas!

SVETI ARKANĐELE GABRIELE, moli za nas!
Anđele Utjelovljenja, moli za nas!
Vjerni poslaniče Božji, moli za nas!
Anđele ufanja i mira, moli za nas!
Zaštitniče svih službenika i službenica Božjih, moli za nas!
Čuvaru svetoga krštenja, moli za nas!
Zaštitniče svećenika, moli za nas!

SVETI ARKANĐELE RAFAELE, moli za nas!
Anđele Božje ljubavi, moli za nas!
Krotitelju paklenog duha, moli za nas!
Pomoćniče u velikim tjeskobama, moli za nas!
Anđele bolesti i ozdravljenja, moli za nas!
Zaštitniče liječnika i putnika. moli za nas!

VELIKI SVETI ARKANĐELI, molite za nas!
Anđeli u službi pred prijestoljem Božjim, molite za nas!
Anđeli, naši pomoćnici, molite za nas!
Pomoćnici u našim stiskama, molite za nas!
Svjetlo u našoj tami, molite za nas!
Obrana u svakoj opasnosti, molite za nas!
Opominjaoci naših savjesti, molite za nas!
Zagovornici pred Božjim prijestoljem, molite za nas!
Štitovi u obrani pred paklenim duhom, molite za nas!
Naši stalni pratioci, molite za nas!
Naši uzori u brzoj pokornosti, molite za nas!
Naši najbolji vodiči, molite za nas!
Naši najvjerniji prijatelji, molite za nas!
Naši mudri savjetnici, molite za nas!
Tješitelji u zapuštenosti, molite za nas!
Ogledalo poniznosti i iskrenosti, molite za nas!

Anđeli naših obitelji, molite za nas!
Anđeli naših svećenika i duhovnih pastira, molite za nas!
Anđeli naše djece, molite za nas!
Anđeli naše domovine, molite za nas!
Anđeli Svete Crkve, molite za nas!
Svi sveti anđeli, molite za nas!
Ostanite uz nas u životu, molite za nas!
Ostanite uz nas na smrtnom času, molite za nas!
Zahvalit ćemo vam u Nebu, molite za nas!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!


Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!

Gospodine, smiluj se!


Svojim je anđelima zapovjedio,

Da te čuvaju na svim putovima tvojim.

Pomolimo se! Svemogući vječni Bože, dodijeli nam pomoć Svoje nebeske vojske, da budemo njihovom pomoći očuvani zlobnih napadaja paklenog duha, te da Ti opet u miru služimo, izbavljeni od svakoga zla, po dragocjenoj Krvi Isusa Krista i po zagovoru preblažene Djevice Marije! Po Gospodinu našemu Isusu Kristu

Tvome Sinu, koji s Tobom živi i kraljuje u sve vijeke vjekova! Amen!

Sa stranica http://www.molitve.info


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 11:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 27 pro 2009 21:43
Postovi: 101
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sjajno, hrvren!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 15 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr