www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 ožu 2024 10:18

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 22 vel 2010 21:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 20 srp 2009 21:37
Postovi: 1065
Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Gospodine, lice tvoje ja tražim…

Hajde, Gospodine, preni se i pomozi mi! Čuj, Gospodine, vapaj molitve moje!
Pomozi mi da pobjegnem od svojih briga koje me pritišću, sakrij me na trenutak od mojih burnih misli. Odbaci sada jade koji me tište i pomozi mi da odgodim svoje naporne poslove, da vremenu otmem poneki dio za tebe, te malo otpočinem. Kaži mi kako da uđem u sobu duha svoga, isključim se iz svega, osim onoga što mi pomaže tražiti tebe.

Zato hajde sada, Gospode, Bože moj, poduči moje srce gdje i kako da te tražim, gdje i kako da te nađem. Gospode, ako nisi ovdje, gdje da te odsutnoga tražim? Ako si pak posvuda, zašto te prisutnoga ne vidim? Kako da ti priđem, Gospodine? Kažu da ti prebivaš u nedostupnome svjetlu. A gdje je ta nedostupna svjetlost? Ili kako da priđem toj nedostupnoj svjetlosti? Ili tko će me voditi i uvesti u nju, pa da te u njoj vidim? Po kojim znakovima da te tražim, iza kojih je znakova tvoje lice? Nikada te nisam vidio, Gospodine, Bože moj, nisam upoznao tvoje lice. Što da sada činim, Gospode, ja sam sam kao izgnanik u tuđini. Što da čini sluga tvoj, koji tjeskobno žudi za ljubavlju tvojom, a daleko je odbačen od lica tvojega? On uzdiše za tobom da te vidi, a predaleko je od njega lice tvoje. On žudi za tim da pristupi k tebi, a nedostupno je boravište Tvoje. On čezne za tim da te pronađe, a ne zna gdje je mjesto tvoje. On teži za tim da te traži, a ne poznaje lica tvojega. Gospode, ti si Bog moj i Gospodin moj, a nikada te nisam vidio. Ti si me stvorio i sva moja dobra si mi udijelio, a ja te još uvijek ne poznajem.

Dokle, Gospodine, ovo tapkanje u mjestu, ova magla?
Zaklinjem te, Gospode, učini da ne očajavam uzdišući već da dišem nadajući se. Zaklinjem te, Gospode, ogorčilo se srce moje u svojoj osamljenosti, zasladi ga svojom utjehom. Zaklinjem te, Gospode, skapavajući sam krenuo u potragu za tobom, ne dopusti da žedan od tebe odustanem. Gladan sam pristupio, ne dopusti da odstupim nenahranjen. Siromašan sam došao bogatome, bijedan milosrdnome, ne dopusti da odstupim praznih ruku i prezren.

Hvala ti, Gospode, što Tvoja odsutnost kratko traje. Nakon malo muke ti se otkrivaš, te sve ono mučno zaboravljam. O, Gospode, oprosti mi što te počesto tražim na krivim mjestima. Tražim utjehu od tvojih stvorova koji ne mogu utješiti moje srce. Žao mi je što na tvom mjestu, prijestolju srca moga, počesto zakraljim nekoga drugoga, posjednem ga na tvoje mjesto ili neko zlatno tele izlijem sebi. Tada kad ti nisi na svom mjestu koje ti pripada, nemirno je srce moje. Želje ga razdiru, ne daju mu mira. Bacaju ga kao da je u morskoj oluji; kovitla ga sad ovamo, sad onamo. Ništa mi nema smisla kad ti nisi gdje trebaš biti. Nauči me da te tražim i pruži se onome tko te traži; jer niti te mogu tražiti, ako me ti ne podučiš, niti te mogu pronaći ako se ti ne pružiš. Neka te moje srce traži bez prestanka. Neka te tražim žudeći, žudim tražeći. Neka te pronađem ljubeći, ljubim nalazeći te.

Tražim lice tvoje, lice tvoje, Gospode ja tražim.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 12 vel 2016 09:55 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 12 vel 2016 09:52
Postovi: 1
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovo je predivno.
Hvala!

Je li potječe od nekoga ili baš tvoj tekst marijaaaa


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2016 08:26 
Mi ha el napisao:
Ovo je predivno.
Hvala!


Slažem se,super. :b112:


Vrh
  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr