www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 07:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2006 17:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ako Gospod htjedne odgovoriti ce tebi vec netko sa foruma, strpljenja :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2006 21:22 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kaze se u Bibliji.."I stvori Bog coveka po liku svome.prema liku Bozjem stvori ga..." i kaze "A stvori Gospod Bog coveka od praha zemaljskog......" i posle se kaze "A behu oboje goli,Adam i zena mu, i ne bese ih stid"....pa posle se kaze posle pada u greh.."i nacini Gospod Bog Adamu i zeni xaljine od koze.i obuce ih u njih...." e sad sta me muci....
Ako su vec bili goli i od praha ...znaci da su imali kozu..nisu bili kosturi..jer je Bog i uzeo rebro od Adama..A kako kad su pali u greh nacini im Bog xaljinu od koze....KAKO!?..pa vec su bili goli i od koze...ne razumem..molim da mi objasnite.... :cry: :cry:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2006 23:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Od kože životinje je učinio odjeću. Dakle bila je ubijena životinja. To ti je vrlo simbolično- da je za grijeh trebao da bi grijeh bio pokriven netko platiti životom - trebalo je doći do prolijevanja krvi jer kad ti je smokvin list pokrivalo tu nema prolijevanja krvi. Netko je nevin morao proliti krv! U SZ nadalje dolazi do žrtvovanja životinja nevinih da bi Isusom Kristom kao zadnjom i konačnom žrtvom - zadnjom jer je savršena, grijeh zauvijek bio uništen. To uništen ne znači da ga nema, već da je ta žrtva savršeno dovoljna za svaki naš grijeh: prošle, sadašnje i buduće, nema potrebe iznova i iznova neko janje priklati kad se učini grijeh jer su žrtve životinjske zbog svoje nesavršenosti grijeh samo pokrile i stoga nisu imale vječnu vrijednost dok Kristova žrtva grijeh kad se osoba pokaje uništava i Bog gleda onda na pokajanu osobu kao da taj grijeh za koji se pokajala nije nikad niti učinila-Bog je oprostio i zaboravio dok je životinjskim žrtvama grijeh bio samo prekriven, ali je simbolika od Adamove odjeće preko tih žrtava savršeno vodila ka Kristu-konačnoj i jedinoj žrtvi koja nas može spasiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2006 23:44 
Odsutan

I što još interesantno vidim kao simboliku u tome - koja se uvijek nama ljudima ponavlja - jeste da čovjek u svojoj snazi pokušava pokriti grijeh (smokvin list), ali samo je Bog onaj čija je žrtva ona koja ima tu silu da spasi. I zato jesmo spašeno križem - Božjim djelom- a ne našim djelima (iako su nam djela potrebna).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2006 23:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala aby..analiziram Bibliju pa na nejasnoce postavljam odgovor...Evo citam i ucim kako je Bog pun ljubavi i svega lepog...a opet ima dosta gneva u bibliji...kako se ponasa prema ljudima!..zar ne treba da nam on bude uzor..evo bas sam stigo do dela kad sklapa savez sa Mojsijem...stalno prica kako ce istrebiti ubiti...pa to mi nisu reci ljubavi..znam da covek gresi i da je gresan ali........ :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2006 03:03 
Odsutan

igy81 napisao:
Hvala aby..analiziram Bibliju pa na nejasnoce postavljam odgovor...Evo citam i ucim kako je Bog pun ljubavi i svega lepog...a opet ima dosta gneva u bibliji...kako se ponasa prema ljudima!..zar ne treba da nam on bude uzor..evo bas sam stigo do dela kad sklapa savez sa Mojsijem...stalno prica kako ce istrebiti ubiti...pa to mi nisu reci ljubavi..znam da covek gresi i da je gresan ali........ :twisted:

Ah, na ovo nemam 100% odgovor. :? Možda između ostalog zato što je Bog tada više pokazivao svoju pravednost, sudove, posljedice kršenja zakona (kazna za grijeh je smrt), a sad od Krista milost koji je umro kako mi ne bismo morali umrijeti ako vjerujemo u njega i njemu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2006 09:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zaista, onima koji su jednom prosvijetljeni, i okusili dar nebeski, i postali dionici Duha Svetoga,
i okusili Lijepu riječ Božju i snage budućega svijeta,
pa otpali, nemoguće je opet se obnoviti na obraćenje kad oni sami ponovno razapinju Sina Božjega i ruglu ga izvrgavaju.

Poslanica Hebrejima 6, 4-6
__________________________________________________________________________________________________

Sto bi trebalo znaciti "pa otpali"? Zgrijesili?
Ako je tako zar nas Isus uvijek ne prima natrag ako se iskreno pokajemo? :?: ?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2006 11:19 
Odsutan

lana napisao:
Sto bi trebalo znaciti "pa otpali"? Zgrijesili?
Ako je tako zar nas Isus uvijek ne prima natrag ako se iskreno pokajemo? :?: ?

Otpali znači otpasti od Boga-kad više nisi kršćanin u smislu da si potpuno otišao u svjetovnost, a ne da si učinio neki grijeh, već da si zagrizao u grijehu-ostao u grijehu. To je kad više nisu u Kristu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2006 11:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samo da nije toliko strasan kao u nekim delovim Svetog Pisma :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2006 11:52 
Odsutan

igy81 napisao:
Mene znima jedna stvar...evo citam jednu lepu bibliju koju sam nedavno kupio na sjmu knjiga...I citajuci za pitao sam se....vi to verovatno vec znate..a ja bi zeleo da me informisete....Ko je preuredi bibliju ovakva kakva je...Cuo da je to mozda car Konstantin 300 i neke...ko je preuredio te textove koji sigurno nisu bili ovako jasni I U OVOM LICU PISANI!..molim vas za objasnjenje..hvala... :grlim te: :grlim te:

Ne znam što podrazumijevaš pod tim ''u ovom licu''. Mislim da se ne trebaš bojati netočnog prijevoda. Iako ima nesavršenih prijevoda no originali, ne baš potpuno originali, ali rani prijepisi su dostupni i zna se što piše u originalu. Tu car Konstantin nije ništa mogao izmijeniti.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]