www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 15:05

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 lip 2010 08:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 12 tra 2010 10:58
Postovi: 38
Lokacija: Ličko - senjska županija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo dragi moji danas pokrećem ovu temu, treba mi Vaša pomoć. Sinoć sam prekinula vezu sa svojim dečkom. Eto od tolike silne ljubavi što je ispalo. Jednostavno u zadnje vrijeme nisam bila sretna, on je to prihvatio tako super i tako mu je svejedno. Rekao mi je samo da ću uvijek imati prijatelja i naravno podržava moju odluku. Neću ga gnjaviti, dala sam mu uvijet da dobro razmisli što hoće a do tada neka mi se ne obraća po pitanju nas. Tako mi je teško, ne znam možda sam pogrješila, možda je to samo bio neki moj trenutak. Veza između mene i njega traje dvije godine, i na kraju opet sama i utošeno vrijeme uzalud. POMOZITE MI... :twisted:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 08:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 08 sij 2009 22:22
Postovi: 185
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nisam bila u takvoj situaciji pa ne znam. Jedino sto ti mogu savjetovati jest da svoj problem predas Isusu i zamolis da ti pomogne.Da se vrsi njegova volja u vasim zivotima.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 08:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 tra 2008 21:01
Postovi: 1065
Lokacija: Negdje,.. daleko,..
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Draga Marijana,.. sigurno ti sada nije lako, i sigurno ti je svaki savjet viska,.. jer sve to vec znas,..

ali iskreno stani malo,.. i razmisli, ako nisi bila sretna u potpunosti,.. pa onda si na vrijeme prekinula,.. nisi uzalud potrosila ove dvije godine, ako si nesto kroz njih uspjela i nauciti,..

aj sada polako glavu gore, pomoli se za tog momka i njegovu srecu u buducnosti i isto tako zamoli u Gospodina da i tvoje srce upravi na pravi put, i ka pravoj krscanskoj ljubavi,..

ja ti zelim iskreno da nadjes ovakvu ljubav,.. i da je prihvatis,.. naravno za to se treba iskreno i predati u molitvi,.. BTB

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UOKlBs9Tdjc&feature=related[/youtube]


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 08:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 tra 2008 21:01
Postovi: 1065
Lokacija: Negdje,.. daleko,..
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
P.S. ovaj momak/sada vec ozenjen covjek,.. na dosta videa prica o cistoci prije braka,.. tako je i sa svojom zarucnicom, sada zenom... isao po dosta skola i mnogim mladima pokusao dokazati vaznocu cistoce prije braka,..

i nedavno je po prvi puta i prikazan video ovdje u Spanjolskoj na tv,.. ej ljudi nisu mogli vjerovati da se netko usudi javno o tom pricati,.. i stvarno vam preporucam da pogledate koji video na you tubeu,..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 08:49 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 12 tra 2010 10:58
Postovi: 38
Lokacija: Ličko - senjska županija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sinoć se nisam mogla moliti, jecala sam od bola koji mi je pritiskao srce,rekla sam samo Isuse moj pomozi mi, molim te da budem jaka, izvedi me već jedanput na pravi put. Spavala sam jako loše ali kada sam ustala počela sam sam dan sa molitvom, ali nisam bila pribrana. Žao mi je njega i nas...Navikla sam na njega, ne znam tisuću i jedna emocija postoji koje bi podjelila na dobre i loše, ovaj put su prevladale loše...Tko zna na kraju možda je i tako bolje, možda nam obadvoma treba malo lufta i da na kraju razmislimo pametno o svemu gdje i kako dalje, zajedno ili svatko na svoju stranu...


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 16:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 sij 2007 09:44
Postovi: 661
Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
draga marijana,
ja vise citam ovaj forum nego sto pisem, nigdje nisam vise nasla iskrenosti u ljudskim srcima, istine do boli koji je nasa realnost ali isto tako svjedocanstva koliko je uistinu velik Bog i koliko nas vadi iz svih nasih ponora.
Bol koju nosis tesko je nositi i doista ti kazem, mozes prevrtati slike vrtiti film unazad do u beskonacnost ali jedino sto ces uraditi napraviti vir koji ce te odvesti jos dublje i dublje.

Onog trenutka, kad prestanes misliti i uhvatis se crvrsto za Isusa i pustis da on upravlja s tobom i ljeci tvoje rane jednostavno SVE CE BITI U REDU. Ja neznam kako i sta ce biti u redu. Ali ces ti osjetiti.

Evo ti jedna predivna molitva, draga moja sestrice u Kristu
Čin Predanja

protiv tjeskoba i žalosti



Don Dolindo Ruotolo, napuljski župnik, koji je živio i umro na glasu svetosti, napisao je ovu pouku o predanju Bogu, koju je sam Isus nadahnuo.


Zašto se smućujete uzrujavajući se? Prepustite meni brigu za vaše stvari i sve će se stišati. Zaista vam kažem da svaki čin pravog, slijepog, potpunog predanja meni proizvodi učinak koji želite i rješava zamršene situacije. Predati meni ne znači ljutiti se i očajavati, obraćajući se meni uznemirenom molitvom da bih ja oponašao vas i tako izmijenio uznemirenost u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše, odvratiti misao od žalosti i dati se u moje ruke, kako bih vas ja sam prebacio, kao zaspalu djecu u majčinu krilu, na drugu obalu.

Ono što vas muči i od čega jako bolujete, to je vaše raspravljanje, vaša misao, vaša želja što ćete svakako vi sami providiti; pobrinuti se za ono što vas žalosti.

Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim ili tjelesnim meni obraća, gleda me i kaže mi "MISLI SE TI", zatvori oči i odmara se!

Malo milosti imate kada žarko želite (dosađujete) da ih zadobijete, a imat ćete ih mnogo kada se u molitvi potpuno povjerite meni.

Vi u boli molite da vam je uklonim, ali da je uklonim kako vi hoćete. Obraćate se meni, ali hoćete da se ja prilagodim vašim idejama; niste bolesnici koji traže od liječnika liječenje, već mu ga vi sugerirate.

Nemojte činiti tako, nego molite kako sam vas poučio u Očenašu: "SVETI SE IME TVOJE" tj. budi proslavljen u ovoj mojoj potrebi. "DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE" tj. neka sve vodi (pridonosi) ostvarenju kraljevstva u meni i u svijetu. "BUDI VOLJA TVOJA" ili Misli se Ti. Ja posredujem sa svojom svemoći i rješavam zamršene, nepristupačne situacije.

Evo, ti vidiš kako zlo napreduje umjesto da opada. Ne uznemiruj se, zatvori oči i reci mi s pouzdanjem: "Budi volja tvoja, misli se ti! Kažem ti da ja na to mislim i da posredujem kao liječnik, i činim čudo ako treba. Ti vidiš da je bolesniku sve gore. Ne uzbuđuj se, nego zatvori oči i reci: MISLI SE TI. Kažem ti da ću se ja misliti. Protivno je predanju zabrinutost, uznemirivanje, te misliti na posljedice nekog čina. To je isto kao komešanje djece kada zahtijevaju da mama misli na njihove potrebe i oni to hoće, uplićući svoje ideje i svoje dječje kaprice, u njezin rad.

Zatvorite oči i pustite da vas nosi struja moje milosti, zatvorite oči i pustite me da djelujem, zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost kao napast. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti i kunem se svojom ljubavlju da ako mi kažete s ovim raspoloženjem: "MISLI SE TI", ja ću potpuno na to misliti, utješit ću vas, osloboditi i voditi. A kad vas moram voditi drugim putem od onoga što ste vi zamislili, ja vas poučavam, nosim vas u svom naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju. Ali, mislim se samo onda kad vi zatvorite oči.

Vi ne možete spavati, vi hoćete sve procijeniti, sve ispitati, na sve misliti, i tako se prepuštati ljudskim silama ili još gore ljudima pouzdavajući se u njihovo posredovanje. To je ono što smeta mojim riječima i mojim vidicima.

O, koliko ja želim od vas predanje, da bih vam mogao iskazati dobročinstvo i kako se žalostim, kada vas vidim uznemirene. Sotona upravo teži tome da vas uznemiri kako bi vas oteo iz mog djelovanja i učinio vas plijenom (žrtvom) ljudskih inicijativa.

Pouzdajte se zato samo u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja činim čudesa srazmjerno potpunom predanju meni, a nikakvom pouzdanju u sebe; ja posipam blago milosti kad ste vi u potpunu siromaštvu.

Ako imate vaše izvore, pa i neznatne, ili ih tražite, vi ste na ravnom polju, slijedite dakle prirodni tijek u koji je često upleten sotona. Nitko od onih koji su raspravljali ili mozgali, pa niti sveci, nisu činili čudesa. Djeluje božanski onaj tko se prepušta Bogu.

Kad vidiš da se stvari kompliciraju, reci zatvorenim očima duše: ISUSE MISLI SE TI! i rastresi se (skreni pažnju na drugo) jer je tvoja pamet oštroumna .... Za tebe je teško vidjeti zlo (nesreću). Često se pouzdavati u mene, rastresti se od sebe. Čini tako u svim tvojim potrebama. Činite tako svi i vidjet ćete velika, neprestana i tiha čudesa. Kunem se svojom ljubavlju. Ja ću misliti, budite sigurni.

Molite uvijek s tim raspoloženjem predanja i uživat ćete velik mir i velik plod, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, nadoknade i ljubavi, što ih nameće trpljenje. Izgleda ti to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom: "ISUSE MISLI SE TI !" Ne boj se, ja ću misliti, i ti ćeš blagoslivljati moje ime ponizujući samog sebe. Vaše molitve ne vrijede koliko vrijedi ovaj ugovor pouzdanog predanja, sjeti se dobro toga. Nema devetnice učinkovitije od ove: "O Isuse, predajem se Tebi! Misli se Ti" "Predaj se Mome srcu, i vidjet ćeš" Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne tvom djelovanju; i da nastojiš staviti u pokret Mene, a ne sebe drugima. Traži moju intimnost, usliši moju želju da te mogu imati, obogatiti, ljubiti kako ja hoću. Ne brini, pusti me da izlijem na tebe svoju svemoć.

Ako ostaneš blizu mene i ne budeš se brinuo da radiš po svojem računu, da trčiš završiti, za reći da si učinio, pokazat ćeš da vjeruješ u moju svemoć i ja ću intenzivno radit s tobom kad budeš govorio, išao, radio, kad budeš u molitvi i kad spavaš, jer mojim ljubimcima dajem potrebno i u snu (Ps 126).

Ako ostaneš sa mnom i ne budeš trčao ni brinuo se za nijednu svoju stvar, već ćeš je prepustiti s punim pouzdanjem Meni, ja ću ti dati sve ono što ti je potrebno po mom vječnom planu. Dati ću ti osjećaje koje želim od tebe, dat ću ti veliku samilost prema bližnjem i učinit ću da govoriš i radiš ono što ja hoću. Onda će tvoje djelovanje proizlaziti od moje ljubavi.

Ja sam, ne ti, s tvojom aktivnošću, moći ću učiniti nove sinove, rođene od Mene. Ja ću ih učiniti toliko više koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer to znaš "ako budeš vršio moju volju bit ćeš moj brat, sestra i majka", da bih se ja mogao roditi u drugima, jer ću proizvesti nove sinove, služeći se pravim sinovima.

Ono što ćeš ti učiniti da bi uspio sve je dim u usporedbi s onim što ja činim u tajnosti srdaca za one koji ljube. "Ostanite u mojoj Ljubavi...ako ostanete u Meni i ako moje riječi ostanu u vama tražite što hoćete i bit će vam.(Iv;59)


O, ISUSE, neka Tvoja milostiva ruka zaštiti i čuva naš dom i našu domovinu.

Tvoja dragocjena Krv neka bude naš zaklon protiv pobješnjelog neprijatelja.

Tvoj križ, znak pobjede, neka učini da se sotonske sile okrenu i bježe.

I tako, Gospodine Isuse, neka Tvoj križ bude uzdignut iznad naše domovine i doma.

Neka po ovom znaku budemo prepoznati kao tvoji i samo tvoji.

Proglašavamo zaštitu nad ovim mjestom, Gospodine Isuse, u Tvome predragocjenom Imenu.

Isusovo ime je najveća od svih moći, Te štiti naše duše, naš dom i domovinu.




Nisam ti ja bas od nekih savjeta, stalno padam u neke glupave, boli, pa me Isus dize, pa ide tako neko vrijeme; pa onda opet padnem, pa onda zarko molim pa me Isus digne, eto guram nekako.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 16:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 sij 2007 09:44
Postovi: 661
Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Matyjesus napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UOKlBs9Tdjc&feature=related[/youtube]


Draga Matyjesus, video je jako dobar mozda i vise nego samo "dobar". U zadnje vrijeme se govori u medijima o seksualnosti, o ljubavi sa jednog sasvim drukcijeg tacke gledista. Sa tacke gledista Isusa iz Nazareta, sta Bog ima o tome da kaze je TU. Jeson, koga vidimo u video, spominje da je veca vjerojatnoca da ce brak uspjeti ako se vise gradi medusobna unutarnja povezanost, ako se gradi ljubav; seksualnost je ipak samo dio cijeline.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 17:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 30 srp 2007 15:48
Postovi: 374
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
draga marijana, moj savjet ti je da prestaneš misliti na njega jer si s njim prekinula...

okreni se svakom novom danu koji je ispred... to što osjećaš bol, to je samo znak tvoje nezdrave navezanosti na njega... i dok se u potpunosti ne oslobodiš svih tih spona, nećeš biti slobodna i sretna...

mir tebi...


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 19:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 svi 2008 18:26
Postovi: 343
Lokacija: Lipa zemlja Dalmacija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Oo draga moja, virujen da ti nije lako u ovom trenutku.. :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Mislim da bi bilo dobro da se priključiš devetnici i predaš sve u Božje ruke..

http://www.tebe-trazim.com/forum/viewto ... 0&start=15

Odgovori će doći, ne brini se.. osloni se na Boga, duboko udahni i samo hrabro dalje.. Onima koji Boga ljube - On sve okreće na dobro.. ne sumnjam da će tako biti i u tvom slučaju :wink:

Veelikaa pusaaa i Bog te blagoslovio

:grlim te: :grlim te: :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2010 21:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 24 tra 2009 21:44
Postovi: 3249
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 14 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
marijana29 napisao:
Sinoć se nisam mogla moliti, jecala sam od bola koji mi je pritiskao srce,rekla sam samo Isuse moj pomozi mi, molim te da budem jaka, izvedi me već jedanput na pravi put. Spavala sam jako loše ali kada sam ustala počela sam sam dan sa molitvom, ali nisam bila pribrana. Žao mi je njega i nas...Navikla sam na njega, ne znam tisuću i jedna emocija postoji koje bi podjelila na dobre i loše, ovaj put su prevladale loše...Tko zna na kraju možda je i tako bolje, možda nam obadvoma treba malo lufta i da na kraju razmislimo pametno o svemu gdje i kako dalje, zajedno ili svatko na svoju stranu...



Draga sestro,

Neka te Gospodin licem svojim obasja
neka nađeš u njegovom zagrljaju mir,i ljubav
evo možeš misliti na Njega...
kada smo svi Njega ostavili,i osudili.
Koliko je patnje je On podnio.
On te gleda,onim svojim najdivnijim pogledom,
pogledom kojim je pogledao Šimuna(Petra) kada
ga je pitao,koliko Ga voli.
Reci Mu...reci koliko Ga voliš...nemoj da čeka,
On Te će te utješiti...On će te zagrliti...
na Njegovom ramenu možeš plakati,
On će ti suze obrisati...

Ne plači...raduj se...sve što je slabo
prošlosti nek pripada...

:grlim te: :b206:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr