www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 tra 2024 18:44

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2010 01:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 26 pro 2009 21:55
Postovi: 234
Lokacija: Rijeka
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Hm, sta da kazem.. Ja nisam citala knjigu ali sam poslusala cijeli opis tih dogadjaja njenim rijecima na youtube i moram priznati da je meni zvucalo dosta uvjerljivo sve to sa njene strane, i ne samo to, nego je dobrim dijelom utjecalo i na moje obracenje, ne samo zbog toga sto me je malo preplasilo, vec zato sto me je navelo da dobro porazmislim o tome kojim putem idem i kojim putem zelim ici u zivotu. Ono sto vi pricate kako vam je sumnjivo sto tim vec osudjenim dusama u paklu Isus ne oprasta po meni nije upitno, jer duse zavrsavaju tamo gdje zavrsavaju nakon suda, a cemu onda sud ako su sva vrata i nakon njega otvorena, onda to vise ne bi bio posljednji sud jel? mislim, logika.. sud je donesen i donijet ce se i svima nama nakon nasih zivota u kojima mi imamo priliku da ga prozivimo i iskoristimo onako kako bi trebali, zato i jesmo tu. Ako netko potpuno fula u zivotu i prozivi ga apsolutno protivno Bozjoj volji, bez da se prije smrti pokaje, koliko ja znam i bez toga sto sam cula od nje, takvoj dusi se bas i ne pise dobro. Ali Bozje milosrdje je neiscrpivo i ja vjerujem da Bog cak i takvim dusama moze oprostiti u nekim slucajevima, mozda i mnogima tko zna, to zna samo On.. Ali ono sto je M.Bexter naglasila u svemu tome o cemu govori da je dozivjela, a sto sam ja posebno zapamtila, je to da joj je sam Isus naglasio, kada je i sama izrazila isto cudjenje i zbunjenost oko oprosta tim dusama, da je svim tim dusama koje su zavrsile u paklu iz tog razloga sto nisu slijedile Isusov put dano mnogo prilika za njihova zivota i mnogo upozorenja i poziva da promijene svoj zivot i da se obrate, ali su se one svaki put na sve te pozive oglusile. Dakle, imale su priliku i poziv ponovo i ponovo i ponovo da se promijene, ali one to jednostavno nisu napravile, jer nisu zeljele, iako su znale koji je pravi put. Ovo je malo potresno svjedocanstvo, pogotovo ako ce covjek povjerovati svemu sto se tu receno, ali zaista natjera na razmisljanje, mozda ne nekoga tko je na pravom putu, ali nekom tko nije mozda i poruci nesto..
Ono najbitnije sto sam ja shvatila iz svega toga je to da ako se malo okrenemo oko sebe i pogledamo mnoge ljude oko nas za koje znamo da nisu na pravom putu, ako imamo na umu tu misao gdje bi sve te duse mogle zavrsiti i gdje ce mozda zavrsiti ako mi koji znamo Istinu ne ucinimo nesto, progovorimo o tome, ukazemo na to, pomolimo se za njih, ili nesto drugo, ako samo sutimo i drzimo to za sebe, da li zbog ljenosti, da li zbog straha da nas ne ismiju, da li zbog toga sto mislimo da nas nece shvatiti...ili sto samo zelimo zivjeti svoj zivot brinuci se samo za sebe...ako to sve imamo na umu, onda shvacamo da je odgovornost na svima nama da ucinimo nesto, jedan korak koliko god mali bio. Zato je i molitva za druge puno vaznija od molitve za sebe, jer onima koji su na potpuno krivom putu je ona i puno potrebnija.
Ja od ovog sto sam cula od M.Bexter, ako je istina, ne bih pozeljela ni najvecem neprijatelju, vec bi se i za njega pomolila da ga Bog izvede na pravi put, a to i je poanta svega, da ljubimo jedni druge i brinemo se jedni o drugima i damo sve sto mozemo od sebe da nijedan covjek ne zavrsi na takvom mjestu kakvog ga je ona opisala.
Eto to je moje misljenje, ne zamjerite mi nista..

Bozji bagoslov svima!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2010 01:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 26 pro 2009 21:55
Postovi: 234
Lokacija: Rijeka
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Maranatha888 napisao:
to mi samo po sebi ne bi bio problem, nego duše koje susreću Isus i ta žena mole Isusa da im oprosti i da će ga sada slijediti da se kaju sad da znaju da su pogirješile itd, a Isus sa tugom u očima nastavlja dalje itd i govori da je sud donesen i da je gotovo. Sad kod mene problem leži u tome što nas Gospodin je ljubav i da mu osobe u paklu doista kažu da žele biti spašene onda bi ih Gospodin spasio,koliko god morale biti u čisitlištu pa makar i tisuće godina jer Gospodin traži čovjeka ta umro je za njega, ali koliko znam po nekim objavama čistilišta, duše u paklu mrze Gospodina i ne žele ga u tome i jest problem duša u paklu mrze sebe jedni druge a Gospodina najviše, i vječna su praznina u toj hijerarhiji straha gdje veći demon tlači manjeg demona. Tako da sam htio saznati mišljenje više ljudi ali vidim da nitko ne odgovara:-( Hvala i BVB.


Maranatha...sto se ovog tvog pitanja tice, M.Bexter je u opisu tih dusa koje su molile Isusa za oprost, nakon tog njegovog odgovora da je gotovo i da je sud donesen, kojeg je svaki put rekao sa velikom tugom i suzama u ocima, navela i to da su te duse nakon tog njegovog odgovora reagirale psovkama i slicnim uvredama na njegov racun... mislim da ti je tu i odgovor..

BtB..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2010 06:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 09 tra 2009 20:57
Postovi: 2401
Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Slobodnom voljom,grešnik odlazi u Pakao.Po istoj toj izopačenoj volji,on viječno želi ostati u paklu.Grijeh protiv duha svetoga je istrajavanje u zabludi.Taj se grijeh neće oprostiti.Bog samo potvrđuje samoosudu grešnika.Jednog dana je Gospodin reka sv.Rozi iz Lime:"Kćeri moja ,Ja ne osuđujem nikoga drukog osim onih koji žele biti osuđeni.
"Ne baca nas Bog u pakao,nego se mi sami u njega bacamo",govorio je Arški župnik.
Sv.Maksim kaže da je Pakao cilj kojemu grešnik svijesno i voljno teži.
A Georges Habra ovako definira samoosuđivanje,"Pakao je mnogo više konačna kristalizacija naših vlastitih želja,nego kazna koju nam Bog odozgo dosuđuje".


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2010 08:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 11 ruj 2007 13:24
Postovi: 2127
Lokacija: metropola
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Samuel napisao:
Kak si pročitala 40 str.,zar imaš tu knjigu ili si je našla na netu??


dobila mail-om, ispisala.
koliko sam skužila, ima više od 100str.
al dio o paklu je do 40ak str.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 7 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr