www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 19:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2010 14:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvala, Magda!
Pročitala sam jednom, i Iz 43 razumijem i govori mi nešto, ali Iz 49 valjda moram još koji put pročitati, jer pola jednostavno ne razumijem, nejasno mi je. Ali potrudit ću se razmišljati o svakoj riječi i čitati polako.
Neka me Isus vodi.
A dok sam čitala Iz 43, takav mir je strujao mnome, to stvarno liječi.
Predivno.

"Ta što koristi čovjeku steći sav svijet, a životu svome nauditi? Ta što da čovjek dadne u zamjenu za život svoj?" Mk 8,36-37

"Zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide da je kraljevstvo Božje došlo u sili." Mk 9,1

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 srp 2010 06:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Mt 9

Odlazeći odande, ugleda Isus čovjeka zvanog Matej gdje sjedi u carinarnici. I kaže mu: "Pođi za mnom!" On usta i pođe za njim. Dok je Isus bio u kući za stolom, gle, mnogi carinici i grešnici dođoše za stol s njime i njegovim učenicima. Vidjevši to, farizeji stanu govoriti: "Zašto vaš učitelj jede s carinicima i grešnicima?" A on, čuvši to, reče: "Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Hajdete i proučite što znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva. Ta ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 srp 2010 06:32 
Odsutan

Iv 20

Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. Govorili su mu dakle drugi učenici: "Vidjeli smo Gospodina!" On im odvrati: "Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati." I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: "Mir vama!"Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran." Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2010 07:05 
Odsutan

Lk 10
1Nakon toga odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. 2Govorio im je: "Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. 3Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. 4Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. 5U koju god kuću uđete, najprije recite: 'Mir kući ovoj!' 6Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. 7U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću." 8"Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi 9i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: 'Približilo vam se kraljevstvo Božje!' 10A kad u neki grad uđete pa vas ne prime, iziđite na njegove ulice i recite: 11'I prašinu vašega grada, koja nam se nogu uhvatila, stresamo vam sa sebe! Ipak znajte ovo: Približilo se kraljevstvo Božje!' 12Kažem vam: Sodomcima će u onaj dan biti lakše negoli tomu gradu."

17Vratiše se zatim sedamdesetdvojica radosni govoreći: "Gospodine, i zlodusi nam se pokoravaju na tvoje ime!" 18A on im reče: "Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. 19Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. 20Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2010 05:41 
Odsutan

S BOGOM MOGU RAČUNATI. A ON SA MNOM?
Ponedjeljak, 5. srpnja

Čitanja:

Hoš 2, 16b. 17b-18. 21-22

Božja velika ljubav je mali narod Izrael. On ga je izveo iz egipatskoga ropstva i uveo ga u slobodu partnerskog odnosa ljubavi. Izrael je bio sretna, od Boga ljubljena zaručnica. No tada su došle boli sazrijevanja u ljubavi, nastupila je navika, otuđenje, odbacivanje. I zaručnica je počela tražiti novu ljubav, okrenula se drugim bogovima koji obećavaju luksuz i lagodni život. Ona kuša novu sreću. No ta je sreća varljiva i nema budućnosti. - Neki terapeuti predlažu parovima u kriznim razdobljima da se sjete vremena zaljubljenosti, kako bi osjetili što ih je privlačilo na početku njihove ljubavi. I Bog se prisjeća početka ljubavi s Izraelom. On se ne smatra previše vrijednim da bi se ponovo potrudio oko svoje zaručnice Izraela. Usprkos svemu, zato što ju ljubi. Zaruke se temelje na ,,pravdi i pravu, nježnosti, ljubavi i vjernosti". To su stupovi kako održivoga braka tako i održive ljubavi između Boga i čovjeka. Samo, za razliku od ljudskih odnosa, Bog se ne povlači kad nastupe konflikti i kad počne privlačiti drugi cilj. Njegova vjernost ispunjava ono što obečava. S Bogom mogu računati. No može li on računati sa mnom?

Mt 9, 18-26

Dvije žene doživljavaju spasenje iz svojih osobnih nevolja. Zato što iz Isus primjećuje i osjeća što im je potrebno. Mogu li ,,dodirnuti" Boga kad mi je potrebna pomoć? Mogu li se otvoriti poruci koja je upravo meni upućena?

Molitva:

Bože života, vjerujemo li uistinu da možeš smrt preobraziti u život i da nemoguće možeš učiniti mogućim? Otvori nas životu koji si nam podario zato što želiš s nama biti povezan i s onu stranu smrti. To te molimo po Isusu Kristu, koji opaža naše potrebe i daje nam što nam je potrebno. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2010 06:56 
Odsutan

Mt 9

32Tek što oni iziđoše, gle, doniješe mu njemaka opsjednuta. 33Pošto izagna đavla, progovori njemak. Mnoštvo se čudom čudilo i govorilo: "Nikada se takvo što ne vidje u Izraelu!" 34A farizeji govorahu: "Po poglavici đavolskome izgoni đavle." 35I obilazio je Isus sve gradove i sela učeći po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć. 36Vidjevši mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira. 37Tada reče svojim učenicima: "Žetve je mnogo, a radnika malo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2010 06:56 
Odsutan

NE ČINIMO SEBE MANJIMA NEGO ŠTO JESMO!
Utorak, 6. srpnja - sv. Marija Goretti

Čitanja:

Hoš 8, 4-7. 11-13

Politički uzlet, društveno i privatno blagostanje - to su u ono vrijeme, kao i danas, bili prevladavajući ciljevi. Prorok Hošea jasno upozorava što se može dogoditi ako u svojim nastojanjima i težnjama sve stavimo na kartu te prolazne sreće i ako na toj sreći gradimo svu svoju sigurnost. Kad su Izraelci pod kraljem Jeroboamom II. doživjeli gospodarski procvat, njihovm su mislima ovladali ,,zlato i srebro", počeli su štovati svoju zlatnu telad, a ne živoga Boga. Vjerski je život zamro, živjeli su ispod Božje razine. Boga više nisu trebali. I bez njega im je dobro išlo.

Ako živimo ispod Božje razine, tada također živimo i ispod svoje ljudske razine. Naše je, naime, određenje biti na Božjoj razini. Ne činimo sami sebe manjima nego što jesmo! Mi smo Božje slike!

Mt 9, 32-38

Ono ,,farizejsko" u meni nudi gotove odgovore, od kojih moji sugovornici zanijeme. Naprotiv, ,,božansko" u meni otvara usta mojemu sugovorniku, jer ga slušam i zamjećujem njegovu bijedu i potrebu.

Molitva:

Bože, kad se umorni i iscrpljeni vučemo iz dana u dan, kad nas obuzme rezignacija i nemamo čvrstog usmjerenja, tada nam progovori da oživimo, da nam se odriješi jezik te jedni s drugima počenmo razgovarati. To te molimo po Isusu Kristu, koji je naše svjetlo, naš put i naš život. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2010 07:24 
Odsutan

Mt 10

1Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć. 2A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev, i Ivan brat njegov; 3Filip i Bartolomej; Toma i Matej carinik; Jakov Alfejev i Tadej; 4Šimun Kananaj i Juda Iškariotski, koji ga izda. 5Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: "K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! 6Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! 7Putom propovijedajte: 'Približilo se kraljevstvo nebesko!'

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2010 07:25 
Odsutan

USTATI I POĆI ONAMO GDJE NAS LJUDI TREBAJU
Srijeda, 7. srpnja

Čitanja:

Hoš 10, 1-3. 7-8. 12

,,Vrijeme je da Gospodina tražite!" Što tražim i za čim čeznem? Koliko me vremena stoji moje traženje i moja čežnja? Koliko vremena potrošim na traženje i na čežnju za Bogom?

Mt 9, 1-7

Isus nije ,,guru" kojemu ljudi moraju dolaziti kao oni koji nešto mole ili kao oni koji ga štuju. Naprotiv, on sam ide u gradove i sela kako bi vidio što ljudima nedostaje. I vidi da su rastregani, opterećeni, da im nedostaje usmjerenje. To ga duboko pogađa. Bira dvanaestoricu učenika koji su od njega naučili što im je činiti. Liječenje i pomaganje pretpostavlja da se poslanik ne ogradi od ljudskog nedostatka usmjerenja, nego da ozbiljno uzme probleme ljudi i da ih privuče k sebi. Sve započinje s milosrđem. Tako je bilo u ono vrijeme, tako je i danas. To znači da ni mi ne smijemo sjediti skrštenih ruku i zgražati se nad ,,ludim" svijetom, nego smo pozvani ustati i poći onamo gdje nas ljudi trebaju. Naša je zadaća ne samo govoriti o Božjoj ljubavi, nego je i djelom svjedočiti. To je milosrđe. Ljudi kojima je potrebna moja pomoć i izlječenje, možda žive upravo pokraj mene.

Molitva:

Bože našega srca, uvijek se iznova događa da naše treženje i naša čežnja idu u prazno ako ne održimo vezu s tobom. Daj da spoznamo što je naša zadaća, kako bi tvoje kraljevstvo milosrđa zaživjelo u ovome svijetu koji često milosti ne poznaje. To te molimo po Isusu Kristu, koji nam pokazuje put apelirajući na naše milosrđe. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 srp 2010 10:09 
Odsutan

Mt 10

7Putom propovijedajte: 'Približilo se kraljevstvo nebesko!' 8Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte! 9Ne stječite zlata, ni srebra, ni mjedi sebi u pojase, 10ni putne torbe, ni dviju haljina, ni obuće, ni štapa. Ta vrijedan je radnik hrane svoje." 11"U koji god grad ili selo uđete, razvidite tko je u njemu dostojan: ondje ostanite sve dok ne odete. 12Ulazeći u kuću, zaželite joj mir. 13Bude li kuća dostojna, neka mir vaš siđe na nju. Ne bude li dostojna, neka se mir vaš k vama vrati. 14Gdje vas ne prime i ne poslušaju riječi vaših, iziđite iz kuće ili grada toga i prašinu otresite sa svojih nogu. 15Zaista, kažem vam, lakše će biti zemlji sodomskoj i gomorskoj na Dan sudnji negoli gradu tomu."

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]