www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 19:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2010 05:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Mih 7,14-15.18-20

Zemlja će postat' pustinja zbog stanovnika svojih, zbog djela njihovih. Pasi svoj narod svojom palicom, stado svoje baštine koje osamljeno živi u šikarju, usred plodnih voćnjaka. Neka pase u Bašanu i Gileadu kao u davne dane! Lizat će prašinu kao zmija, kao gmazovi koji gmižu po zemlji. Izići će dršćući iz svojih jazbina, prestravljeni i ustrašeni pred tobom. Još jednom, imaj milosti za nas! Satri naše opačine, baci na dno mora sve grijehe naše!
Što mi želiš reći, Gospodine?

* I opet mi Bog obećava dobro, no često se pitam gdje je, pa i sada. Molit ću da mogu imati otvorene oči i da znam cijeniti Božje djelovanje.
* Bog je strmoglavio moje grijehe u dubine mora i ne sudi me prema njima niti zbog njih. Molit ću da mogu primiti oproštenje koje Bog nudi.
* Ponekad se osjećam kao da sam sam. Crpit ću snagu iz vjere koju su imale generacije prije mene i koje su me dovele do ovoga što jesam.

Gospodine, znam da riječi nisu potrebne kada se obraćam tebi.
Ti gledaš u dubinu moga srca.
Poznaješ moje želje i potrebe.
Stavljam se u tvoje ruke.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 srp 2010 06:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Mt 13
1Onoga dana Isus iziđe iz kuće i sjede uz more. 2I nagrnu k njemu silan svijet te je morao ući u lađu: sjede, a sve ono mnoštvo stajaše na obali. 3I zborio im je mnogo u prispodobama: 4I dok je sijao, nešto zrnja pade uz put, dođoše ptice i pozobaše ga. 5Nešto opet pade na kamenito tlo, gdje nemaše dosta zemlje, i odmah izniknu jer nemaše duboke zemlje. 6A kad sunce ogranu, izgorje i jer nemaše korijena, osuši se. 7Nešto opet pade u trnje, trnje uzraste i uguši ga. 8Nešto napokon pade na dobru zemlju i davaše plod: jedno stostruk, drugo šezdesetostruk, treće tridesetostruk." 9"Tko ima uši, neka čuje!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2010 06:37 
Odsutan

Iv 20
1Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. 2Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: "Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše."
11A Marija je stajala vani kod groba i plakala. 12Zaplakana zaviri u grob i ugleda dva anđela u bjelini kako sjede na mjestu gdje je ležalo tijelo Isusovo - jedan kod glave, drugi kod nogu. 13Kažu joj oni: "Ženo, što plačeš?" Odgovori im: "Uzeše Gospodina mojega i ne znam gdje ga staviše." 14Rekavši to, obazre se i ugleda Isusa gdje stoji, ali nije znala da je to Isus. 15Kaže joj Isus: "Ženo, što plačeš? Koga tražiš?" Misleći da je to vrtlar, reče mu ona: "Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti." 16Kaže joj Isus: "Marijo!" Ona se okrene te će mu hebrejski: "Rabbuni!" - što znači: "Učitelju!" 17Kaže joj Isus: "Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu." 18Ode dakle Marija Magdalena i navijesti učenicima: "Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2010 10:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika
"Ženo, što plačeš? Koga tražiš?" (Iv 20, 15)
Marija Magdalena, je dobar primjer nama danas.. vidjela je da kamen s groba dignut ,ali nije odustala..gledala je u prazno,stala i plakala. "Uzeše Gospodina mojega i ne znam gdje ga staviše." Ona je bila Gospodinova ucenica..,koja je stojala pod Njegovim krizem,prva je vidjela Uskrsloga Gospodina ..I danas,cesto stojimo pred otvorenim grobom,da razmisljamo i nas je Gospodin napustio..?Ne znamo gdje da ga trazimo.. ?Zaneseni smo ovozemaljskim dobrima,dolaze neuspjesi i borba za opstanak,patnje i bolesti ,razocaranja,smrt ,itd.I ptamo se o Boze gdje si..?Sta mi je ciniti?
Zasto ne mogu i ja kao sto je to ucinila Marija Magdalena..sa suzama u ocima s tugom u srcu ,da pronadjemo pravi put,svjetlo spasa,id a se zapitam..Koga trazim?Gdje je moj Gospodin?
Onoga koji mi daje snagu da ustrajem..da se suocim s onim sto mi zivot donosi..,jer od Njega ocekujem pomoc..On je uvjek tu..zaista prisutan medju nama,i bez obzira kakve nase situacije bile,nesporazumu i nepravde,On je uvjek tu..A,da li ga uvjek prepoznajem…da li ga vidim u bratu i sestri svojoj..ili prvo vidim bol i tugu svoju,pa onda trazim Gospodina…?Slaba sam,cesto se zateknem kao i Marija Magdalena…gledam u prazno i pitam ..zasto? Ne preoznajem ga…,jer moje je vaznije..i na prvom mjestu? "Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti."Magdalena ponukana ljubavlji ,to je njezin vapaj za pomoc..koji i meni cesto danas treba..da bi se susrela s Gospodinom.. Kaže joj Isus: "Marijo!"Da,ON i danas zove moje ime..bojim se da cesto nisam svjesna toga..Gospodine..TI su tu,Ti si zaista i danas tu..TI si tu,i pored toga sto te nisam prepoznala…jer u mojoj svakidasnjici,u mojim poteskocama ,mislila sam da si me ostavio..napustio…sutis..a TI si tu..uvjek samnom..Oh,kada bi moja vjera bila malo cvrsca..da isto kao i Marija Magdalena ,taj susret s Tobom mogu da podjelim s drugima..jer uvjerila sam se cesto puta da sve postade drugacije,i sve se mijenja..Moj teret,patnju i bol..uzeo si od meine..,moje suze obrisao..o koje li radosti..Ti si ziv i danas i danas si medju nama tu..i tjesis nas u nasim bolima..i dajes nam snagu da ustrajemo,i dizes nas u nasim padovima..
18Ode dakle Marija Magdalena i navijesti učenicima: "Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao."
Da,reci braci i sestrama..da je ON i danas tu s nama..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2010 09:43 
Odsutan

Matej 13

18"Vi, dakle, poslušajte prispodobu o sijaču. 19Svakomu koji sluša Riječ o Kraljevstvu, a ne razumije, dolazi Zli te otima što mu je u srcu posijano. To je onaj uz put zasijan. 20A zasijani na tlo kamenito - to je onaj koji čuje Riječ i odmah je s radošću prima, 21ali nema u sebi korijena, nego je nestalan: kad zbog Riječi nastane nevolja ili progonstvo, odmah se pokoleba. 22Zasijani u trnje - to je onaj koji sluša Riječ, ali briga vremenita i zavodljivost bogatstva uguše Riječ, te ona ostane bez ploda. 23Zasijani na dobru zemlju - to je onaj koji Riječ sluša i razumije, pa onda, dakako, urodi i daje: jedan stostruko, jedan šezdesetostruko, a jedan tridesetostruko."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 srp 2010 21:08 
Odsutan

Mt 13,24-30: Kukolj
24Drugu im prispodobu iznese: "Kraljevstvo je nebesko kao kad čovjek posije dobro sjeme na svojoj njivi. 25Dok su njegovi ljudi spavali, dođe njegov neprijatelj, posije posred žita kukolj i ode. 26Kad usjev uzraste i isklasa, tada se pokaza i kukolj. 27Sluge pristupe domaćinu pa mu reknu: 'Gospodaru, nisi li ti dobro sjeme posijao na svojoj njivi? Odakle onda kukolj?' 28On im odgovori: 'Neprijatelj čovjek to učini.' Nato mu sluge kažu: 'Hoćeš li, dakle, da odemo pa da ga pokupimo?' 29A on reče: 'Ne! Da ne biste sabirući kukolj iščupali zajedno s njim i pšenicu. 30Pustite nek oboje raste do žetve. U vrijeme žetve reći ću žeteocima: Pokupite najprije kukolj i svežite ga u snopove da se spali, a žito skupite u moju žitnicu.'"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 srp 2010 21:15 
Odsutan

Slika

Kraljevstvo je nebesko kao kad čovjek posije dobro sjeme na svojoj njivi. Prepoznajemo iz ove prispodobe kako nas Isus poučava da budemo strpljivi i to ne samo u iščekivanju uroda već i kada otkrijemo kukolj. Možemo reći onu, strpljiv – spašen. Zaista je puno toga što nas smeta i što možda i primjećujemo da je opasnost i skloni smo brzopleto to ukloniti. Isus nas poučava da ne srljamo. Doći će žetva – tradicionalna biblijska slika koja simbolizira sud i svršetak vremena. Znamo tko je onaj koji će tada prosuđivati i suditi. Hoćemo li biti dostojni stati pred taj sud?

( s- Nasice-zupa)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 srp 2010 07:36 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Što je Isus mislio kada je poticao na odricanje od vlastitoga sebe? "Odreci se samoga sebe i uzmi svoj svakodnevni križ."
Gospodine, naučio si me da sam ja sam sebi najveći križ, moj ego, moje pogrješke, moje čudno ponašanje.
Slijediti tebe znači ostaviti se vlastite sebičnosti. To znači nositi se sa svakodnevnim životnim poteškoćama i poslovima, a da ne nagazim druge i da zbog mene trpe. Preda mnom je svijet koji treba istražiti. Odreći se sama sebe - znači doći to točke gdje vlastiti ja nije više najvažniji na svijetu; zauzeti zadnje sjedište i osjećati se ugodno, biti sretan kada slušam, da bez otpora prihvaćam lagano nestajanje koje je uzrokovano vremenom i okolnostima, da tvoju ruku, Gospodine, mogu vidjeti i na tamnim i svijetlim mjestima moga života.

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Lk 11,1-13

Jednom je Isus na nekome mjestu molio. Čim presta reče mu jedan od učenika: "Gospodine, nauči nas moliti kao što je i Ivan naučio svoje učenike." On im reče: "Kad molite govorite: 'Oče! Sveti se ime tvoje! Dođi kraljevstvo tvoje! Kruh naš svagdanji daji nam svaki dan! I otpusti nam grijehe naše: ta i mi otpuštamo svakom dužniku svojem! I ne uvedi nas u napast!'" I reče im: "Tko to od vas ima ovakva prijatelja? Pođe k njemu o ponoći i rekne mu: 'Prijatelju, posudi mi tri kruha. Prijatelj mi se s puta svratio te nemam što staviti preda nj!' A onaj mu iznutra odgovori: 'Ne dosađuj mi! Vrata su već zatvorena, a dječica sa mnom u postelji. Ne mogu ustati da ti dadnem...' Kažem vam: ako i ne ustane da mu dadne zato što mu je prijatelj, ustat će i dati mu što god treba zbog njegove bezočnosti." "I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se." "A koji je to otac među vama: kad ga sin zaište ribu zar će mu mjesto ribe zmiju dati? Ili kad zaište jaje zar će mu dati štipavca? Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!"

* Sve više posvješćujem vlastite potrebe i okrećem se prema Bogu. Neću moliti za nešto što je trivijalno i prolazno nego za ono što me istinski priprema da slušam Boga. Dok imenujem ono što trebam stavljen sam pred izazov mojih najdubljih čežnji.
* Shvaćam da moje molitve nisu uvijek bile uslišane na način kako sam ja to očekivao. Molit ću da mogu vrjednovati one trenutke kada me je Bog čuo i odgovorio mi.

Kako sam doživio Božju riječ? Je li me ostavila hladnom?
Je li me utješila ili potaknula da djelujem drugačije?
Zamišljam Isusa kako stoji ili sjedi kraj mene,
obraćam mu se i iznosim sve što osjećam.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 srp 2010 09:00 
Odsutan

Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Mt 13,31-35

I drugu im prispodobu iznese Isus: "Kraljevstvo je nebesko kao kad čovjek uze gorušičino zrno i posija ga na svojoj njivi. Ono je, doduše, najmanje od svega sjemenja, ali kad uzraste veće je od svega povrća. Razvije se u stablo, te dolaze ptice nebeske i gnijezde mu se po granama." I drugu im kaza prispodobu: "Kraljevstvo je nebesko kao kad žena uze kvasac i zamijesi ga u tri mjere brašna dok sve ne uskisne." Sve je to Isus mnoštvu zborio u prispodobama. I ništa im nije zborio bez prispodoba - da se ispuni što je rečeno po proroku: Otvorit ću u prispodobama usta svoja, iznijet ću što je sakriveno od postanka svijeta."

* Uviđam da je moj vjerski život ponekad vidljiv i prepoznatljiv, a katkada tih i skriven. U ovomu se trenutku mogu poistovjetiti s cvjetajućim grmom ili s važnim sastojcima koji se ne vide. Molit ću da budem svjestan da je kraljevstvo Božje prisutno i u jednomu i u drugomu.
* Kraljevstvo je Božje tamo gdje vlada Božja volja. Molit ću Boga da blagoslovi moju maštu da mogu vidjeti znakove i slike njegova kraljevstva u mome životu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 srp 2010 09:17 
Odsutan

Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Jr 14,17-22

A ti im reci ovako: Nek' oči moje suze rone danju i noću, i neka ne prestanu, jer je strašno slomljena djevica, kći naroda moga, ranom neobično ljutom. Pođem li u polje, evo mačem pobijenih! Vratim li se u grad, evo od gladi iznemoglih! Čak i proroci i svećenici lutaju po zemlji i ništa ne znaju. Ta zar si Judeju sasvim odbacio? Zar ti duši omrznu Sion? Zašto nas tako biješ, te nam više nema lijeka? Nadasmo se miru, ali dobra nema, čekasmo vrijeme ozdravljenja, al' evo užasa! O Jahve, bezbožnost svoju priznajemo, bezakonje otaca svojih; doista, tebi sagriješismo! Ne odbaci nas, rad' imena svoga, ne sramoti prijesto Slave svoje, spomeni se i nemoj razvrći Saveza svog s nama!

* U molitvi ću Gospodinu prikazati sve koji pate zbog nepravde, rata i siromaštva. Molit ću da imam samilosti prema njima kao što ju je i Bog imao.
* Jeremijina iskrenost i vapaj govore mi nešto o molitvi.
* U molitvu ću uključiti sve moje potrebe priznajući da jedino u Bogu leži sva moja nada.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]