|
www.tebe-trazim.com Internet Portal o kršćanskoj duhovnosti
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Samuel 100% online

Pridružen/a: 09. 04. 2009. Postovi: 1133 Lokacija: slavonija Godina: 30
|
Postano: Sat Jul 31, 2010 12:36 am Naslov: |
|
|
Opet si izmigoljio!!!  _________________ Pođimo podnožju Križa i tamo se požalimo-ako imamo hrabrosti!
Sv.Madeleine S. Barat
Nijedan patnja nije dovoljna za ulazak u nebo.
Sv.Joseph Calasanza |
|
| [Vrh] |
|
 |
zdrave početnik

Pridružen/a: 09. 05. 2010. Postovi: 56 Lokacija: slavonska Godina: druga mladost
|
Postano: Sun Aug 08, 2010 10:22 pm Naslov: |
|
|
Dragi Samuele,
kad lovac na biserne školjke roni duboko, primjećuje li on tada oko sebe one prekrasne ribe, zanimaju li ga uopće?
Kad netko duboko zaranja u teološke knjige u potrazi za odgovorima koji samo njega muče - vidi li on uopće žive ljude oko sebe?
U oba slučaja, sve što je iznad ili oko obojice ovih "ronioca" njih ne zanima.
Tako našeg Frana26 ne zanima što su oko njega živi ljudi, on samo traži svoj biser u knjigama prepunih dubokih teoloških mudrosti…mada je sva mudrost u Evanđelju, a u njemu je i prispodoba o milosrdnom Samarijancu, o svemu što je doista važno za kršćanina.
Isus NIJE birao dubokoumne i školovane učenike, već naprotiv - ljude priproste ali srcem otvorenim za Istinu.
Pa sad, što je istina, što je zapravo dolično kršćaninu - sve to što Fran26 piše s takvom dozom ironije, sarkazma, nedoličnim stilom i rječnikom secirajući na segmente čineći tobožnju psihoanalizu teksta i autora - ili npr. ovaj tvoj pokušaj…koji završavaš tvrdnjom da je Fran opet iumigolji?
Zbilja, gdje je on sada? |
|
| [Vrh] |
|
 |
johnny 5 100% online

Pridružen/a: 28. 08. 2009. Postovi: 1254 Lokacija: Zagreb Godina: 25.
|
Postano: Mon Aug 09, 2010 9:28 am Naslov: |
|
|
| zdrave je napisao/la: |
Dragi Samuele,
kad lovac na biserne školjke roni duboko, primjećuje li on tada oko sebe one prekrasne ribe, zanimaju li ga uopće?
Kad netko duboko zaranja u teološke knjige u potrazi za odgovorima koji samo njega muče - vidi li on uopće žive ljude oko sebe?
Tako našeg Frana26 ne zanima što su oko njega živi ljudi, on samo traži svoj biser u knjigama prepunih dubokih teoloških mudrosti…mada je sva mudrost u Evanđelju, a u njemu je i prispodoba o milosrdnom Samarijancu, o svemu što je doista važno za kršćanina.
Isus NIJE birao dubokoumne i školovane učenike, već naprotiv - ljude priproste ali srcem otvorenim za Istinu.Pa sad, što je istina, što je zapravo dolično kršćaninu - sve to što Fran26 piše s takvom dozom ironije, sarkazma, nedoličnim stilom i rječnikom secirajući na segmente čineći tobožnju psihoanalizu teksta i autora - ili npr. ovaj tvoj pokušaj…koji završavaš tvrdnjom da je Fran opet iumigolji?
I ja sam nekad mislio da Isus nije birao školovane ljude već "priproste" ali danas ne mislim tako.
Prvi primjer ti je sv. Pavao jedan od najvećih teologa svog vremena, obrati pozornost na poslanicu Rimaljanima. Sv. Pavao je itekako bio učen čovjek pa znamo da je kako sam kaže "trudio se više nego svi oni".
Drugo kad bi bilo istina da je Evanđelje baš tako jednostavno onda svećenike ne bi slali na fakultete nego bi završili par godina neke škole i ajde bok.
Treće jedan od velikih svetaca sv. Antun Padovanski je također poznat po svojoj učenosti.
Četvrto sadašnjeg papu mnogi poštuju kao vrhunskog intelektualca i teologa.
Mislim da postoji određena predrasuda da su učeni ljudi uvijek pompozni a tobože "priprosti" puk uvijek jednostavan i ponizan što ne stoji. I priprosti puk može biti bahat u svojoj gluposti i neznanju a vjera se nekad može svoditi na iskazivanje slatkastih osjećaja. I onda kad netko postavi pitanje da "obrazložimo razlog nade u nama" čovjek ne dobije pravi odgovor. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Fran26 100% online

Pridružen/a: 10. 06. 2008. Postovi: 1778 Lokacija: Albuquerque (New Mexico) Godina: 28
|
Postano: Mon Aug 09, 2010 3:48 pm Naslov: |
|
|
Dragi Samuele,
Isus NIJE birao dubokoumne i školovane učenike, već naprotiv - ljude priproste ali srcem otvorenim za Istinu.
Pa sad, što je istina, što je zapravo dolično kršćaninu - sve to što Fran26 piše s takvom dozom ironije, sarkazma, nedoličnim stilom i rječnikom secirajući na segmente čineći tobožnju psihoanalizu teksta i autora - ili npr. ovaj tvoj pokušaj…koji završavaš tvrdnjom da je Fran opet iumigolji?
Dragi Zdrave!Dragi prijatelju!
Prije svega lipi pozdrav!
Moram priznati da kad si najavio svoj odlazak,citiram;
mislim/smatram da je najpravilnije da se maknem, da oslobodim prostor i "ne rušim vaše zacrtane kružnice"...i na sve kažem...
...AMEN!
(ne osvrćem se na bedastoću tvog zadnjeg posta, a što doista jeste - naći će se netko iskren i reći...TEBI. Meni je sve jasno. Stoga - By. I nađi neko djetešce iz vrtića da se igraš)) |
Stvarno me nešto steglo oko srca,pomislio san pa nije valjda da odlaziš iz ove naše male zajednice.
Drago mi je da si se vratio na ovaj forum.Razlike koje nas djele na ovom tt-u nikako ne bi trebale biti razlog nekog odlaženja,ne pisanja na forumu,ne daj Bože neke mržnje.
Još jednu stvar san ti želio predložiti.Rekao si da imaš modem,pa daj odi u T-com ili kako već,imaš tamo jeftinih ponuda za surfanje.Mislin da ima već od sto kuna mjesečno,surfaš koliko hoćeš.Tako da možeš više visiti na forumu.
No da se vratimo na temu.Mislin da se nisi pomaknuo od one rečenice; Lk 18,11 Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik.
Naravno to je samo moje subjektivno mišljenje,no u prilog ovoj tvrdnji ide i tvoja novo otvorena tema pod nazivom; "PREPREKA JEDINSTVENOJ RELIGIJI - INDIVIDUALIZAM"
Pročitao san post,stvarno si nadrobio unutra stvari za sto tema a ne za jednu lol.Možda se samo meni tako čini,ali tvoje postove je teško povezivati.Šta je uopće pitanje u tvojim postovima i koja se istina traži?
Možeš li privatiti da su i drugi ljudi,iako su homići,pripadnici drugih vjera,sekti,nacizma i ne znan šta sve nisi nadrobio u najnovjem postu?Mislin da baš zbog takvih vjernika i ljudi odlaze iz naših crkva,u najgorem slučaju postaju ateisti.
Ti bi sve samo sudio,brate tko će htjeti biti katolik pored tebe?
Sićaš se da si se jednom samo potužio na to,citiram;
| Uzevši sve gore i ovo zadnje u obzir, s dodatkom da po mišljenju nekih čak nisam ni kršćanin (što ti Fran na to kažeš?) |
Vidiš,nesmiš tako.Triba u ljudima tražiti Boga,a ne ljude kriviti za sve živo i neživo.
"I sama današnja civilizacija može često otežati pristup k Bogu, ne iz same sebe, već ukoliko je suviše upletena u zemaljske stvari. Oni koji svojevoljno nastoje udaljiti Boga od svoga srca te izbjeći religiozna pitanja, protiv diktata vlastite savjesti, nisu dakako bez krivnje. Ali ipak neku odgovornost za to snose često i sami vjernici. Ateizam naime promatran u cjelini, nije nešto izvorno, već proizlazi iz različitih uzroka. Među te uzroke treba ubrojiti također kritičku reakciju protiv religija, i to u nekim krajevima posebno protiv kršćanske religije. Zato ne malu ulogu za postanak tog ateizma mogu imati vjernici, ukoliko treba reći da oni zanemarivanjem vjerskog odgoja ili netočnim i pogrešnim izlaganjem nauke ili također nedostacima svoga religioznog, moralnog i socijalnog života, pravo lice Boga i religije prije zakrivaju nego otkrivaju." II. VATIKANSKI SABOR, Gaudium et spes
Vidi šta piše;"...pravo lice Boga i religije prije zakrivaju nego otkrivaju",jel ti Zdrave takvim pisanjem i osuđujućim stavom prema svima,pravo lice Boga i religije otkrivaš ili zakrivaš?
"U novom vijeku ateizam postupno postaje masovna pojava s izrazitim egzistencijalnim i moralnim svojstvima.On se razvija na tlu kršćanstva,ne bez odgovornosti Crkve i kršćana,na što je izričito upozori II.vatikanski sabor.Drugi vatikanski sabor,kad govori o odgovornosti vjernika za ateizam,ističe zanemarivanje religioznog odgoja,nejasno prikazivanje nauka i nedostatke u religioznom,moralnom i društvenom životu.Moglo bi se reći da kršćani danas na dvostruki način mogu doprinjeti nastanku ateizma:svojom hladnoćom i polovičnošću s jedne,te svojom pogrešnom revnošću s druge strane." Ivan Devčić "Pred Bogom blizim i dalekim"
Nisi li ti Zdrave upravo taj koji citiram;"svojom pogrešnom revnošću",osuđivanjem i traženjem neke istine i pravde koji pridonosi ateizmu?
Zato si i virovatno dobio kritiku,citiram;
| Uzevši sve gore i ovo zadnje u obzir, s dodatkom da po mišljenju nekih čak nisam ni kršćanin (što ti Fran na to kažeš?) |
Prihvati Zdrave da su svi samo bjednici,baš kao ti i ja.Evo baš je neki dan bila o tome rić.
Pa da citiram;
"Svi su ljudi "bačeni" na Zemlju bez saznanja tko ih je stavio u život i kamo moraju odavde poći. Svi pate, smrtni su, krhki, ugroženi. Svi imaju razne mane i nemoćni su da budu dobri. Griješe svi i svi strepe pred posljednjim sudom. Svi su vezani strastima, manama, svojim uskim pogledima, svojim mentalitetom. Nisu odlučili roditi se i ne žele umrijeti, ali ih je "sudbina" dovela ovamo. Svi smo tu jednaki. Svi jednako cvilimo, vapimo i tražimo. Kod nekih se jauk vidi jače, kod drugih je skriven prividnim rješenjima. Jedni i drugi robuju zlu. Jedni i drugi trebaju samo samilosti.
Za čovjeka treba, stoga, imati samo sućuti. Svakoga požaliti, svakoga pomoći, nikoga ne suditi, ni nad kime ne "lomiti štap".Tomislav Ivančić, "33 meditacije"
Te istine se drži Zdravkane,to ti je jednina istina.
Nismo li mi katolici kao nekad židovi?Smatramo da imamo prva mista kod Boga.E kako se onda gadno varamo ako je tako.
Vrijedi li i danas za nas koji se dičimo svojom vjerom Isusova tvrdnja;Mt 23,13"Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli."
Sami ne ulazimo Zdrave,a ni kako ih ti nazivaš homićima ne dopuštamo da ulaze.Ej Zdrave Zdrave,tužna je to istina.
Zato Zdrave,traži Boga u ljudima,jer ako ćeš samo suditi u opasnosti si da ga nikad ne pronađeš.
Na ovo mislin da ne bi tribalo trošiti previše rići.
U postovima nemoguće je ne primjetiti kojom dozom sakrazma pišeš,također stil i rječnik su ti užasni,pogled na svit i ljude vrlo ti je siromašan,reklo bi se skučen.
Zato san ti rekao da smo Zdrave ti i ja isti.Ljutio si se kad san ti to spomenuo,sićaš se toga,citiram;
| Fran26 je napisao/la: |
| Ti Zdrave i ja možda nismo "homići" ali iman osjećaj da smo još gori od njih.Pitaš zake?Pa pogledaj nam samo postove koje pišemo,obojica smo oholice prve klase. |
Vidiš da smo isti,pogledaj nam samo postove.Nalaziš li ti u mojim ili tvojim postovima ovo;Rim 12,10 Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem!
Priznaj Zdrave da smo isti,bit će ti lakše.  _________________ 1 Kor 6,11 To evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.
Otk 22,14 Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! |
|
| [Vrh] |
|
 |
zdrave početnik

Pridružen/a: 09. 05. 2010. Postovi: 56 Lokacija: slavonska Godina: druga mladost
|
Postano: Mon Aug 09, 2010 10:12 pm Naslov: |
|
|
"Još jednu stvar san ti želio predložiti.Rekao si da imaš modem,pa daj odi u T-com ili kako već,imaš tamo jeftinih ponuda za surfanje.Mislin da ima već od sto kuna mjesečno,surfaš koliko hoćeš.Tako da možeš više visiti na forumu."(Fran26)
E, Frane, Fran...,obzirom da ne vjeruješ, ili ne razumiješ što znači živjeti od invalid. mirovine(1.852 kn) evo moj trošak za net za 2010.(do sada):
Mjesec......Kn
..................................
siječanj..26,00
veljača...22,23
ožujak....21,894
travanj....25,00
svibanj...13,68
lipanj......26,86
srpanj.....21,16
kolovoz....?
Do sada u 2010. potrošio 156,82 kn. Baš ti hvala na t-comovom paketu...Mogu ja dobiti Optimin ADSL po 39 (+15 kn za 2 GB, dakle nije FLAT) ali hajde - čime plaćati? Zamalo da sam ostao bez struje, a ja da nabavljam ADSL?
Dragi moj, ja sam jako plitak...u džepu, a vidim sada i u glavi.
"Priznaj Zdrave da smo isti,bit će ti lakše." - ne nikako nismo ni slični... |
|
| [Vrh] |
|
 |
svirac poprilično aktivan korisnik

|
Postano: Tue Aug 10, 2010 3:04 am Naslov: |
|
|
frane, jesi li ti za ili protiv legalizacije istospolnih brakova?
ako si protiv nemoj brate biti licemjeran, jer zelis isto sto i zdrave, samo sto ti to umotavas u fini celofan.
druga stvar, dugi je na ovoj temi krenuo sa manipulacijom, sto je zdrave prokuzio i javno obznanio. odjednom ga ti branis, kao on je u skladu sa katekizmom. pa ja te sad pitam, jel i ta njegova manipulacija isto u skladu sa katekizmom?
i trece, razbacujes se jakim citatima iz biblije, malo mi to sve djeluje prepotentno...
BTB _________________ "Ja sam Put i Istina i Život" (Iv 14,6)
bolje lican, nego dvolican
"i can play no wrong notes, but if you want me to play it musically, i will play wrong notes" |
|
| [Vrh] |
|
 |
Fran26 100% online

Pridružen/a: 10. 06. 2008. Postovi: 1778 Lokacija: Albuquerque (New Mexico) Godina: 28
|
Postano: Tue Aug 10, 2010 6:25 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav Zdrave i Svirac!
Svirac vidin da si novi na tt-u pa još jednom lipi pozdrav!
Odgovorim po redu.
| E, Frane, Fran...,obzirom da ne vjeruješ, ili ne razumiješ što znači živjeti od invalid. mirovine(1.852 kn) |
U to ne ulazim,to su tvoje privatne stvari,samo sam dao prijedlog.
Ako je taj Optimin ADSL 39 kn + 15 kn onda to nije tako skupo,kila dobre junetine.
No ti najbolje znaš kako,ja san samo dao prijedlog da možeš duže visiti na netu.
Na moju tvdrnju;
| Fran26 je napisao/la: |
| Priznaj Zdrave da smo isti,bit će ti lakše. |
Odgovaraš;
| ne nikako nismo ni slični... |
Dakle ti tvrdiš da nismo isti?Mislin da te tvoja pravednost priječi da budeš kao i ja,ili možda neki od homića.
Misliš da ovo nije istina o čemu piše Ivančić?
"Svi imaju razne mane i nemoćni su da budu dobri. Griješe svi i svi strepe pred posljednjim sudom. Svi su vezani strastima, manama, svojim uskim pogledima, svojim mentalitetom. Nisu odlučili roditi se i ne žele umrijeti, ali ih je "sudbina" dovela ovamo. Svi smo tu jednaki. Svi jednako cvilimo, vapimo i tražimo. Kod nekih se jauk vidi jače, kod drugih je skriven prividnim rješenjima. Jedni i drugi robuju zlu. Jedni i drugi trebaju samo samilosti." Tomislav Ivančić "33 meditacije"
Kad te jednom "udari po glavi" rečenica poput;Otk 3,17 Govoriš: 'Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!' A ne znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol.
Onda ćeš vidit da nisi ništa bolji od kako ih ti zoveš homića,iako ti je to sada nezamislivo.Još jednom ti kažem,između homoseksualnosti i tebe stoji samo milost Božja ništa više.Tanka je granica između homića i tvoje pravednosti.
Ef 2,3.8.9 Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi. Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.
Milošću si spašen od tog zla,ne po djelima da slučajno ne bi pomislio da su to tvoje zasluge.Iako ti je to teško virovat,isti si ka i ja,isti si ka i bilo koji homić.Kad to shvatiš bit ćeš sritan čovik,a do tada preostaje ti tapkanje u vlastitoj pravednosti.
Vidi kako razmišlja čovik koji je bio papa;
"Moram uvijek misliti na ono malo dobra,koje moje sebeljublje pripisuje mojoj zasluzi da bi se zbog toga hvalio,nipošto ne pripada meni.Moram biti svjestan da bih ja danas,bez naročite ljubavi koju mi je Isus iskazao bio samo siromašni,najneugledniji,najneukiji,a možda i najgori seljak kakav uopće može biti." papa Ivan XXIII "Dnevnik duše"
Vidiš,tako si i ti mogao (još uvik možeš) postati homić.
| svirac je napisao/la: |
frane, jesi li ti za ili protiv legalizacije istospolnih brakova?
|
Ke?Nikad!
Ja o tome imam mišljenje točno onako kako piše u Katekizmu,točno takvo mišljenje,svaka crtica i svaki zarez iz Ketekizma je i moje mišljenje.
| ako si protiv nemoj brate biti licemjeran, jer zelis isto sto i zdrave, samo sto ti to umotavas u fini celofan. |
Ne.
Dok se ja trudim odnositi prema homoseksualnim osobama onako kako piše u Katekizmu,Zdrave ima podrugljiv ton prema njima.Dakle,teško da je to isti odnos prema takvim osobama.Nema tu fini celofan ili ne,kako piše u Katekizmu to za nas mora biti svetinja.Zake?U protivnom nismo Kristovi.
| druga stvar, dugi je na ovoj temi krenuo sa manipulacijom, sto je zdrave prokuzio i javno obznanio. |
Nikakvu manipulaciju na vidin,vidin samo da je Dugi u pravu a Zdrave nije.Odgovor je jednostavan,Dugi se drži Katekizma,Zdrave ne.
| pa ja te sad pitam, jel i ta njegova manipulacija isto u skladu sa katekizmom? |
Citiraj tu manipulaciju.
| i trece, razbacujes se jakim citatima iz biblije, malo mi to sve djeluje prepotentno... |
Ako se vodi argumentirana rasprava logički je da se iznose argumenti jel?Ono što pišem tribalo bi i argumentirati,time potkrijepljujem ili obaram tvrdnju.Argumentiranje bez citiranja je nezamislivo.
Naravno voditi rapravu uz uvijet da se nešto uzme kao mjerilo-autoritet.U protivnom rasprava će biti mlaćenje prazne slame.Tko/što će biti autoritet u rapravi?Mislin da su Katekizam,sveto pismo,Tomislav Ivančić,papa Ivan XXIII i Ivan Devčić u ovoj našoj konkretnoj raspravi savim dobri autoriteti.
Ne znan kako ti raspravljaš,ali meni je eto draže pozvat se na sveto pismo ili možda Katekizam od pisanja privatnih mudrolija. _________________ 1 Kor 6,11 To evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.
Otk 22,14 Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! |
|
| [Vrh] |
|
 |
zdrave početnik

|
Postano: Tue Aug 10, 2010 7:40 pm Naslov: |
|
|
FranXX, već počinjem vjerovati da si bedast - i po tome eto nismo isti.
Secirati svaku tuđu napisanu riječ može samo onaj tko ili nema pametniojeg posla ili nije posve kod kuće.
Dakle, ovime završavam storiju o golačima i naganjivanje s uobraženkom koji će i 300 puta tupiti jedno-te-isto, koji će i pola forummaša proglasiti homoseksualcima,...ali od svoga zaularčenja otstupiti neće ni za dlaku.
Nazdavlje ti bilo, citirajuća mašinerijo.
Još da sve to što nabacaš na papir imaš i u srce(ne i u glavi)...tko bi ti bio ravan.
.
"Ako se vodi argumentirana rasprava logički je da se iznose argumenti jel?Ono što pišem tribalo bi i argumentirati,time potkrijepljujem ili obaram tvrdnju.Argumentiranje bez citiranja je nezamislivo."(Fran)
E, jesi biser, vadiš iz fioka, ormara, CD-ova, knjiga...sve tuđe misli i njima se kitiš kao ARGUMENTIMA? Što ne kopiraš tvrdnje onog kardinala koji je osporavao Galileov zaključak - pa bi Zemlja opet bila lijepo ravna ploća i mogli bi se svi vidjeti (jakim teleskopima dakako)!?
Ma jadno je to tvoje naganjivanje. I eto, sad "vrijeđam", jelda? Pa...ispunila ti se želja, barem po nečemu smo slični?!!!!!!!!
Uživaj(te), ali ne očekuj(te) moj osvrt na ovu temu. Fran ju vodi u svoj atar, a to je daleko od svega što su oni mudri, koji pročitaše, vidješe i shvatiše pa šutke odoše na teme gdje su ljudi prizemljeni i iskreni.
Ciao!
ps: jesi li ti možda Dugijev odvjetnik? |
|
| [Vrh] |
|
 |
marija-elena poprilično aktivan korisnik

Godina: 28
|
Postano: Tue Aug 10, 2010 7:55 pm Naslov: |
|
|
 _________________ Jer velik si,činiš djela velika,niko nije kao Ti Isuse... |
|
| [Vrh] |
|
 |
Fran26 100% online

|
Postano: Tue Aug 10, 2010 8:51 pm Naslov: |
|
|
Zdrave jesi li ti to ljut?Nadan se da me osjećaj vara.
| FranXX, već počinjem vjerovati da si bedast - i po tome eto nismo isti. |
Smišan si lol.
Ako se tebi argumentirana rasprava svodi na to da nekom kažeš da je bedast i pritom ne oboriš njegove argumente,već mu samo kažeš da je bedast i to je to,onda ti je pojam argumentirana rasprava stvarno strani pojam.
Ovde se traže argumenti,oprosti ali tvoje mišljenje mi nije neki argument.
| Secirati svaku tuđu napisanu riječ može samo onaj tko ili nema pametniojeg posla ili nije posve kod kuće. |
E tu si u pravu,stvarno ni nemam pametnjeg posla,da imam ne bi visio ovde cile dane.Ubijam dosadu,kako bi rekli;mlatim praznu slamu.
| Dakle, ovime završavam storiju o golačima i naganjivanje s uobraženkom koji će i 300 puta tupiti jedno-te-isto, |
Ja još nisan uspio otkriti tko su to "golači" a ti se već povlačiš sa teme?
| koji će i pola forummaša proglasiti homoseksualcima,.. |
Ma neću,bez brige.
| Još da sve to što nabacaš na papir imaš i u srce(ne i u glavi)...tko bi ti bio ravan. |
Dobro kažeš,ali nažalost neke stvari teško dolaze do srca.
| E, jesi biser, vadiš iz fioka, ormara, CD-ova, knjiga...sve tuđe misli i njima se kitiš kao ARGUMENTIMA? |
Naravno,pa neću ovde pisat privatne mudrolije.Ke bi po tebi bila argumentirana rasprava?Pisanje vlastitih mudrolija ?Teško.
| Što ne kopiraš tvrdnje onog kardinala koji je osporavao Galileov zaključak - pa bi Zemlja opet bila lijepo ravna ploća i mogli bi se svi vidjeti (jakim teleskopima dakako)!? |
Ne znan tko je taj kardinal,da znan sigurno bi ga citirao (šalim se).
| Ma jadno je to tvoje naganjivanje. I eto, sad "vrijeđam", jelda? |
Ne ne vrijeđaš,iznosiš svoje mišljenje,na koje dakako imaš pravo.
Uživaj(te), ali ne očekuj(te) moj osvrt na ovu temu. Fran ju vodi u svoj atar, a to je daleko od svega što su oni mudri, koji pročitaše, vidješe i shvatiše pa šutke odoše na teme gdje su ljudi prizemljeni i iskreni.
Ciao! |
Štata da neće biti osvrta,ma predomislit ćeš se ti,ipak je ovo tema o "Golačima".
| ps: jesi li ti možda Dugijev odvjetnik? |
Nisan.  _________________ 1 Kor 6,11 To evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.
|
| [Vrh] |
|
 |
sivka početnik

Pridružen/a: 01. 08. 2010. Postovi: 6 Lokacija: OS Godina: 40 i nesto
|
Postano: Wed Aug 11, 2010 10:39 am Naslov: |
|
|
Neuka sam al glupa nijesam. Fran mlati da je napisao ovaj ovo, napisao onaj ono i sve tako ko Svabo tralala i sam samo pise li ga pise a gle sad
argumenat 1
"Jakov se primakne k svome ocu Izaku, koji ga opipa i reče: "Glas je Jakovljev, ali su ruke Ezavove." Nije ga prepoznao jer su mu RUKE BILE RUNJAVE kao i ruke njegova brata Ezava. Kad ga je htio blagosloviti, upita još jednom: "Jesi li ti zaista moj sin Ezav?" Odgovori on: "Jesam." (Post 27, 22-24)
argumenat 2
"A oni (braca Josipova) uzmu Josipovu haljinu, zakolju jedno kozle i haljinu zamoče u krv. Kićenu haljinu otpreme ocu i poruče: "Ovo smo našli; gledaj je li ovo haljina tvoga sina ili nije." Prepozna je on pa reče: "HALJINA JE MOGA SINA! Divlja ga je zvijer rastrgla! Na komade je Josip rastrgan!"(Post 37, 31-33)
argumenat 2
"Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu BRANILI JER NE IDE S NAMA." A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. Tko nije protiv nas, za nas je."((Mk 9,38-40)
~~~Fran26, evo ti tri argumenata, a sva tri su lazi i obmane
sijeti se da kad pop nema posla, kao sto ga ti nemas pa si stalno tu, taj pop i jarice krsti. Tak bi i ti sve prekrstio da misle ko ti.
Ono sto pises da stvari tesko dolaze do srca ti je dobra, jer stvari i ne trebaju bit u srcu a sta treba znas ti jako dobro al im branis uci u srce jel tako? |
|
| [Vrh] |
|
 |
Malena007 poprilično aktivan korisnik

|
Postano: Wed Aug 11, 2010 12:45 pm Naslov: |
|
|
"Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu.
Svi misle da je imaju dovoljno."
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
Fran26 100% online

|
Postano: Wed Aug 11, 2010 3:25 pm Naslov: |
|
|
| sivka je napisao/la: |
Neuka sam al glupa nijesam. Fran mlati da je napisao ovaj ovo, napisao onaj ono i sve tako ko Svabo tralala i sam samo pise li ga pise a gle sad
argumenat 1
"Jakov se primakne k svome ocu Izaku, koji ga opipa i reče: "Glas je Jakovljev, ali su ruke Ezavove." Nije ga prepoznao jer su mu RUKE BILE RUNJAVE kao i ruke njegova brata Ezava. Kad ga je htio blagosloviti, upita još jednom: "Jesi li ti zaista moj sin Ezav?" Odgovori on: "Jesam." (Post 27, 22-24)
argumenat 2
"A oni (braca Josipova) uzmu Josipovu haljinu, zakolju jedno kozle i haljinu zamoče u krv. Kićenu haljinu otpreme ocu i poruče: "Ovo smo našli; gledaj je li ovo haljina tvoga sina ili nije." Prepozna je on pa reče: "HALJINA JE MOGA SINA! Divlja ga je zvijer rastrgla! Na komade je Josip rastrgan!"(Post 37, 31-33)
argumenat 2
"Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu BRANILI JER NE IDE S NAMA." A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. Tko nije protiv nas, za nas je."((Mk 9,38-40)
~~~Fran26, evo ti tri argumenata, a sva tri su lazi i obmane
sijeti se da kad pop nema posla, kao sto ga ti nemas pa si stalno tu, taj pop i jarice krsti. Tak bi i ti sve prekrstio da misle ko ti.
Ono sto pises da stvari tesko dolaze do srca ti je dobra, jer stvari i ne trebaju bit u srcu a sta treba znas ti jako dobro al im branis uci u srce jel tako? |
Draga gospođo prije svega lipi pozdrav!
Vidin da ste novi na tt-u pa da pozdravim.
Iman dojam da ni sami ne znate o čemu pišete,tako da nema potrebe ni odgovarati na ovaj post.
Srdačan pozdrav!  _________________ 1 Kor 6,11 To evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.
|
| [Vrh] |
|
 |
moya Moderator

Pridružen/a: 24. 10. 2006. Postovi: 2738 Lokacija: dalmacija Godina: 34
|
Postano: Wed Aug 11, 2010 8:43 pm Naslov: |
|
|
Pošto smo dobili prijave na odgovore i pitanja postavljena na ovoj škakljivoj temi,molim one koji se ne znaju i ne mogu nositi s tim,odgovoriti bez ljutnje,i također primiti odgovor,i koji misle da bi ih odgovori i pitanja mogli uznemiriti il bilo šta,da ne ulaze tu,il uopće sudjeluju u temi..
Ovo nije škola,niti vrtić,pa da teta il učitelj išiba drugo dijete..il ga potjera u kut!
Prijave na određenog člana,zna se kako se šalju,ako netko smatra da je netko prekršio pravilo foruma..itd..
Ovde ulazite svojom voljom.. i na svoju odgovornost..
Hvala
BVB _________________ "Ne traži mir izvan sebe, jer ako tako činiš to je najsigurniji način da ga ne nađeš. Pronađi mir i ljubav u sebi."
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
Fran26 100% online

|
Postano: Wed Aug 11, 2010 10:29 pm Naslov: |
|
|
Prije svega lipi pozdrav!
Dolazi do mene glas ljutih čitatelja ovih postova koji su si iz nekog nepoznatog razloga protumačili da zagovaram homoseksualizam.Tko zna čitati,i tko je čitao ovu temu od početka vidi da je to besmislica.Nikakve homoseksualne brakove ne zagovaram i gej parade i ostale gluposti.
Već san sto puta napisao da ono šta piše u Katekizmu i ono šta uči crkva da je to moj stav,nikakvih drugih stavova nemam.Još jednom da ponovim;
"U naše vrijeme, a protiv trajnog nauka Učiteljstva i ćudorednog osjećaja kršćanakog puka, neki su - slijedeći postavke naravne psihologije - počeli blagonaklono prosuđivati, štoviše i potpuno ispričavati homoseksualne odnose nekih osoba.Naime, prema objektivnom redu ćudoređa, homoseksualni odnosi su čini koji su lišeni svoje nužne i bitne usmjerenosti. Oni se u Svetom pismu osuđuju kao teške neurednosti, štoviše, kao strašna posljedica Božje odbačenosti.To pak mišljenje božanskog Pisma ne dozvoljava zaključak, da se svi koji trpe od te neurednosti,(samo) zbog toga razloga nalaze u osobnom grijehu; nego se svjedoči da su homoseksualni čini po svojoj unutarnjoj naravi neuredni, te da se nikada, ni na koji način ne mogu odobriti."
KONGREGACIJA ZA NAUK VJERE "Persona humana" (DS 4583)
KKC 2357 Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje,Predaja je uvijek tvrdila da su "čini homoseksualni u sebi neuredni".
Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.
To je moj stav i nema se tu šta raspravljati.
No mi na ovoj temi raspravljamo jel može čovik kao biće biti više ili manje vrijedan pred Bogom.Čovik je čovik pa makar bio i homoseksualac,ali on je prije svega čovik.
Čovik poradi kojeg se Gospodin dao unakziti i razapeti se na križ.Kako za mene tako i za homiće,pametne,glupe,gluhe,crnce,muslimane i sve ostale,jer svi su prije svega ljudi.
Tvrdim i tvrdio san da u Božjim očima svi vridimo isto,kod Boga nema prvi i posljednji,svi stoje u prvom redu.Čovik je neprocjenivo biće kako nas ući Katekizam;
KKC 358 Bog je sve stvorio za čovjeka, a čovjek je stvoren da služi Bogu, da ga ljubi i da mu sve stvorenje prikazuje:
Koje biće ulazi u postojanje okruženo tolikom pažnjom? To je čovjek, velik i čudesan živi lik, u Božjim očima vredniji od svekolikoga stvorenja; to je čovjek, za kojega postoje nebo i zemlja, i more i cjelokupno stvorenje, čijemu je spasenju Bog pridao toliko važnosti da za nj nije poštedio ni svoga jedinorođenog Sina. Jer Bog nije prestao činiti sve da čovjeka uzdigne do sebe i posadi ga sebi s desne.
Onaj tko si želi prisvojiti pravo da vridi više od nekog homića,narkomana,bogataša ili ne znan koga sve ne,taj je u zabludi.
Katekizam kad piše o homoseksualnim osobama zato i govori;
KKC 2358 Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije.
Ako netko ima problema sa ovom rečenicom to je njegova stvar.  _________________ 1 Kor 6,11 To evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|
|