www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 20:22

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 12 lip 2008 21:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 12 stu 2008 10:35
Postovi: 1008
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOLI GOSPODINA DA TE ISPUNI DUHOM

Oče nebeski, hvala Ti za Tvoju beskraju ljubav u kojoj si predao svoga Sina da umre na križu za mene grešnika. Isuse, moj Spasitelju, hvala Ti što si uzeo moje grijehe i prokletstva i ponio ih na svom tijelu na križ. Hvala Ti što mi daješ Duha Svetoga. Duše Sveti, zahvaljujem Ti što me činiš djetetom Boga Oca i bratom Isusa Krista. Gospodine, Duše Sveti, žao mi je zbog svih mojih grijeha koje sam počinio opirući se Tvojoj snazi i djelovanju. Oprosti mi sve. Prihvaćam Isusa kao jedinog Gospodara svoga života. Bože, Duše Sveti, Ti ljubavi Oca i Sina, da bih sasvim pripadao Tebi, posvećujem Ti sada svoje tijelo i dušu, svoj um i cijelo biće, misli i želje, riječi i djela, radosti i tuge, svoj život i smrt. Ti budi Gospodar moga života. Duše ljubavi, ispuni me, posveti me, osnaži me, vodi me.
(Ponovi posljednju rečenicu nekoliko puta s vjerom koja očekuje. Vjerujući da te Duh ispunja, slavi ga i zahvaljuj mu. Tada ćeš doživjeti divno iskustvo Duha koji dolazi i ispunja te. Moći ćeš moliti u jezicima i otvoriti svoje nutarnje biće veličanstvenom iskustvu Božje ljubavi).
Moli se Mariji, Bezgrešnoj Zaručnici Duha Svetoga, da te ispuni Duhom.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2008 21:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 12 stu 2008 10:35
Postovi: 1008
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOLITVA ZA TJELESNO OZDRAVLJENJE

'Tvoja te vjera ozdravila, idi u miru', Njegove su riječi. One su žive i pouzdane i mogu se primijeniti i danas.

I donosili su mu sve koji bolovahu od najrazličitijih bolesti i patnja - opsjednute, mjesečare, uzete - i on ih ozdravljaše. (Mt 4,24)

Kako moliti za ozdravljenje?

Svoju bolest donesi Gospodinu koji ozdravlja i predaj mu je s vjerom. Isus te ljubi i želi te ozdraviti i to već kad moliš ili kasnije.
I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali. (Iv 5,15)
Kada povjeruješ da te Gospodin izliječio, ne ustručavaj se to posvjedočiti i pred drugima. Sjeti se žene koja je bolovala od krvarenja. Kada je osjetila ozdravljujuću silu koja je izišla iz Isusa, pred narodom je posvjedočila kako Ga je dotakla i istog trenutka bila ozdravljena od svoje bolesti (v. Lk 8,47).


Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. (Jak 1,6)

Moli ovako:

Gospodine Isuse, ja vjerujem da me ljubiš. Klanjam Ti se i slavim Te kao moga jedinog Gospodina i Gospodara. Molim Te da me ozdraviš od moje bolesti i da me potpuno oslobodiš. Stavi svoje probodene ruke na moju glavu da Tvoja ozdraviteljska sila poteče mojim tijelom, da bolesni dio mog tijela osjeti izvanrednu snagu Tvog dodira koji ozdravlja. Ojačaj me Gospodine da mogu hoditi Tvojim putovima i sve svoje obveze obavljati u skladu s Tvojom svetom voljom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse! Aleluja! (Ako želiš, ponovi molitvu više puta).
Poslije molitve za ozdravljenje pokušaj provesti jedno vrijeme slaveći Isusa i moli u jezicima ako imaš taj dar.


Pročitaj iz Svetog pisma:

Lk 8,22-56
Heb 11,1-40
Dj 3,1-26
Ps 38


Zadnja izmjena: Mario23; 12 lip 2008 21:33; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2008 21:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 12 stu 2008 10:35
Postovi: 1008
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOLITVA ZA OSLOBOĐENJE OD GREŠNIH NAVIKA

Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti Kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti Kraljevstva Božjega.(1 Kor 6,9-10)
Stalnim ponavljanjem grijeha upada se u grešnu naviku. Neki se ljudi naviknu na grijeh kako bi se time nesvjesno zaštitili od starih uspomena ili strahova.
Možeš moliti tako da častiš rane Kristove i Njegovu dragocjenu Krv, pa ćeš biti oslobođen od svojih okova, jer mi smo Njegovim ranama ozdravljeni.
...koliko će više krv Krista - koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu - očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu. (Heb 9,14)


...odložiti vam je prijašnje ponašanje staroga čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti... (Ef 4,22-23)

Što trebaš učiniti?

- Budi svjestan svojih grešnih navika.
- Iskreno se pokaj za te grijehe, zamrzi ih i otjeraj iz srca.
- Kada si u napasti, okreni se Isusu koji će te svojim Duhom ojačati.
- Ako ustraješ u molitvenom životu, primanju sakramenata i dobrim djelima, bit ćeš Isusu uvijek blizu, pa će biti nemoguće vratiti se starom načinu života.
Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha jer njegovo sjeme ostaje u njemu; ne može griješiti jer je rođen od Boga. (Iv 3,9)


I sklopit ću s njima Savez vječan, nikad se više neću odvratiti od njih i uvijek ću im činiti dobro; usadit ću im u srce svoj strah, da se nikad više ne odmetnu od mene. (Jr 32,40)

Moli ovako:

Gospodine, koji si na Kalvariji raspet, smiluj mi se. Predajem Ti sve svoje bolesne nagone i grešne navike, donosim ih Tebi. (Svjesno mu predaj svaki grijeh koji te zarobljava, to može biti alkoholizam, pušenje, samo-zadovoljavanje, homoseksualnost, srdžba, sebičnost, požuda, ogorčenost itd.) O Spasitelju, operi moje srce i um u svojoj dragocjenoj Krvi; očisti me da budem bijel poput snijega. Pošalji svoga Svetog Duha, silu koja istječe iz Tvog svetog srca u moje srce, da se nikada ne vratim starom načinu života. Dopusti mi da budem sasvim blizu Tvom slatkom srcu, da budeš u meni, i da ja u Tebi uvijek živim svetim životom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse.
(Dobro je provesti jedno vrijeme slaveći Gospodina. Pjevaj mu pjesme slave i hvale.)

Pročitaj iz Svetog pisma:

Mt 5,1-48
Ef 4,17-32
Ps 22


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2008 21:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 12 stu 2008 10:35
Postovi: 1008
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOLITVA ZA BOŽJE MILOSRĐE

Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup, ali krivca nekažnjena ne ostavlja nego kažnjava opačinu otaca na djeci - čak na unučadi do trećeg i četvrtog koljena.
(Izl 34,6-7)
Uzrok nekih teškoća i problema mogu biti zloća i grešni životi predaka iz naših obitelji; njihovi neokajani grijesi, nevraćeni dugovi, pobačaj, ubojstvo, nanošenje nevolja udovicama i siročadi, vračanje, čaranje, idolopoklonstvo i slično. Ti grijesi viču za Božjom osvetom. Zato moramo moliti Gospodina za milost i opraštanje. Ako su ostali neki dugovi, moraju biti podmireni. Gdje postoji mržnja i neopraštanje, potrebno je pomirenje.


Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdlo da ne bi čuo, nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli i on vas više ne sluša. (Iz 59,1-2)

Sljedeću molitvu, ako je moguće, izmoli pred križem ili Presvetim Oltarskim Sakramentom:

Molitva

Milosrdni Isuse, smiluj se meni grešniku. Žarko Te molim da mi oprostiš sve grijehe i opačine koje su počinili moji roditelji, djedovi, rođaci, prijatelji i poglavari. Operi me od grijeha i krivnje svojom dragocjenom Krvlju koju si za me prolio na križu. Ne otjeraj me u srdžbi iz Tvoje prisutnosti. Smiluj mi se Gospodine kao što si se smilovao dobrom razbojniku i ženi javnoj grešnici. Učini me svojim djetetom. Prekrij me svojom dragocjenom Krvlju i sakrij me u svoje rane. Budi moja snaga i zaštita. Vodi me sigurnim putem spasenja. Potpuno se predajem Tvojoj volji Gospodine. Spreman sam ići kamo god me pozoveš; činiti što god želiš da učinim. Pošalji svoga Svetoga Duha i osnaži me Gospodine, moj Bože. Slavim Te Isuse, zahvaljujem Ti Isuse! (Ponovi molitvu više puta i pjevaj pjesme pokajanja.)

Pročitaj iz Svetog pisma:

Iv 19,17-37
Rim 5,1-12
Ps 106


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2008 21:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 12 stu 2008 10:35
Postovi: 1008
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOLITVA ZA NUTARNJE OZDRAVLJENJE

...odložiti vam je prijašnje ponašanje, staroga čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti i obući u novoga čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine. (Ef 4,22-24)

Svaki vjernik unutar sebe kuša i duhovni život i život po tijelu. Kršćanin mora usmrtiti djela tijela (v. Rim 8,13) i živjeti svoj život po Duhu Svetome. 'Tijelo' znači sva zla maštanja i sjećanja, boli, rane, negativni osjećaji, razočaranja, frustracije, osjećaji krivnje, odbačenosti, zatim naslijeđene grešne navike, stečene zle navike, povođenje za krivim primjerima itd. Kad se takva djela provlače kroz naš život, ne možemo živjeti po Duhu. Tada je potrebno oslobođenje i unutarnje ozdravljenje.
Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle nasta! (2 Kor 5,17)


Što trebaš učiniti?

- Prikaži Gospodinu 'staroga' sebe sa svim svojim problemima. Provedi neko vrijeme u molitvi i dobro ćeš vidjeti sve svoje nedostatke.
- Vjeruj da je Isus sve tvoje grijehe u svom tijelu uznio na križ (v. 1 Pt 2,24).
- Pozovi Isusa u svoj život i zamoli ga da prođe i ozdravi tvoj život od začeća sve do sada.
- Dok moliš, vjeruj da te Gospodin dotiče i ozdravlja (v. 1 Iv 5,14-15) i slavi ga za prekrasno iskustvo nutarnjeg ozdravljenja.


Moli ovako:

Isuse, molim Te da uđeš u moje srce, da dotakneš sva moja životna iskustva koja trebaju ozdravljenja. Ti me poznaješ bolje od mene samoga. Izlij zato svoju ljubav u svaki djelić moga srca. Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi ga.
Pođi sa mnom kroz moj život od trenutka moga začeća. Očisti me i oslobodi od svih negativnih utjecaja koji mogu doći iz toga vremena. Blagoslovi me kao malo dijete u majčinoj utrobi odagnaj sve zapreke koje su možda postojale u vrijeme kad me majka nosila.
Usadi u mene duboku želju da budem nanovo rođen i iscijeli svaku fizičku ili emocionalnu traumu koja mi je mogla naškoditi za vrijeme rađanja. Hvala Ti Gospodine što si bio sa mnom i prihvatio me u svoje ruke u času moga rođenja, što si Ti želio moj život na ovoj zemlji i već mi onda govorio da me nikada nećeš ostaviti ni zapustiti.
Isuse, molim Te osvijetli cijelo moje djetinjstvo svojim svjetlom i dotakni sva ona sjećanja koja priječe da budem potpuno slobodan. Ako sam trebao više majčine ljubavi, pošalji svoju majku, Mariju, da nadoknadi sve što nedostaje. Zamoli je da me drži, čuva, poljubi, da mi priča priče i ispuni sve praznine koje samo majčina ljubav svojom toplinom može dati.
Gospodine, možda je dijete u meni bilo lišeno prave očinske ljubavi. Oslobodi me tako da mogu reći ABBA, Oče, svakim dijelom svoga bića. Ako mi je trebalo više očinske ljubavi, sigurnosti i spoznaje da sam voljeno i željeno dijete, molim Te čvrsto me zagrli. Dopusti mi da osjetim sigurnost u Tvojim snažnim rukama. Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se uzmognem suočiti sa svim kušnjama ovoga svijeta, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati od pada.
Prođi kroz moj život, Gospodine, i utješi me u svakom onom trenutku kada ljudi prema meni nisu bili ljubazni. Ozdravi rane od onih susreta i osoba koje su unijele strah u moje biće, ili možda učinile da se povučem u sebe i sagradim barijere prema drugim ljudima. U trenucima kad sam se osjećao usamljen, ostavljen i odbačen od ljudi, podigni me svojom ljubavlju i daruj mi sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljudi su me odbacili, govoreći ružne riječi u vrijeme dok sam bio nevino dijete. Osjećao sam se tužno i napušteno. Dođi Gospodine i ozdravi me.
Prikazujem Ti svoje nagone i grešne navike, svu moju pokvarenu i zlu narav i molim Te da me očistiš i opereš, o Gospodine Isuse, predajem Ti cijeloga sebe, svoje tijelo, razum i duh, i zahvaljujem Ti što me obnavljaš. Hvala Ti, Gospodine.
Ako si u prilici, bilo bi dobro otići na duhovnu obnovu koja uključuje molitve za nutarnje ozdravljenje.



Molitve su preuzete s stranice oca James Manjackala.
http://www.jmanjackal.net/cro/cropray.htm


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 22 kol 2010 22:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 19 vel 2009 00:49
Postovi: 54
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
MOLITE DA OZDRAVITE
ISUSE JA SE UZDAM U TE

PREDGOVOR
Dragi citatelju, u ruci Ti je knjižica koja me je silno fascinirala dok sam cesto citala i
molila ove tako snažne molitve na engleskom jeziku. Knjižicu “Molite da ozdravite“ mi je
dao Pater Rufus Periera, Zamjenik glavnog egzorciste u Vatikanu. Savjetni je u
Medunarodnom savjetu Katolicke ka-rizmatske Obnove. To je bila knjižica s kojom se ocito
sam služio i nije bilo u potpisu autora. Ocito da su to bile dobro odabrane molitve za pojedine
situacije.
I evo sad, zahvaljujuci Božjoj pro-vidnosti i suradnicima biblioteke „Izvor Života“ imat
cemo je ponovno kompletnu na hrvatskom jeziku. Prvo izdanje je objavljeno i podijeljeno u
pet tisuca primjeraka 2002 na seminaru patra Jamesa u N. Travniku, i sada na mjestima
naidem na kopije, ljudi kopiraju mole i oduševljeno dijele jedni drugima.
Godine 2005, izišlo je na albanskom jeziku 5000 i podijeljeno po Koso-vu, Albaniji i u
albanskim misijama sve do Amerike, za biblioteke u pastoralnim centrima. Ova knjižica na
hrvatskom jeziku dijelit ce se po župama i molitvenim zajednicama, to jest ljudima koji su
pokrenuti milošcu i žele moliti.
Molite Boga s dubokom vjerom, jer Bog je dobar, milosrdan i svemoguc. Ništa mu nije ne
moguce. „Ištite i dat ce vam se! Tražite i naci ce te! Kucajte i otvorit ce vam se!“ Luka 11,9.
Primit ce te novo srce i novi život u Kristu.
„Zato sagibam svoja koljena pred Ocem od kojega svako ocinstvo na nebu i na zemlji ima
ime. Neka vam dadne, da se ojacate u snazi po njegovu Duhu u nutarnjeg covjeka, da Krist
stanuje u vašim srcima po vjeri; da u ljubavi utemeljeni budete sposobni shvatiti zajedno sa
svima svetima koja je tu širina, duljina, visina i dubina, i u poznati ljubav Kristovu koja
nadilazi spoznaju; da budete ispunjeni do sve punine koja dolazi od Boga. Onomu koji, prema
snazi što silu svoju ocituje u nama, može uciniti neograniceno više od onoga što možemo
moliti i misliti – njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja i sve vjekove Amen“
Ef 3, 14-21.
Dodali smo još molitvu našeg Bla-ženog Kardinala Stepinca, koju je on preporucivao
župnicima, poglavarima samostana i ocevima i majkama u obiteljima, i na kraju molitvu
Majci Božjoj koju mi je dala sestra Briege McKENNA, O.S.C. Poznata po svem svijetu u
duhovnoj obnovi. Dakle, knjižicu vam toplo preporucamo a vjerujem da se necete nikad
pokajati za vrijeme koje ste poklonili molitvi i dace te kroz molitvu doživjeti ozdravljenja na
duhovnom, psihickom i fizickom podrucju.
Ovom prilikom sponzor je u diskreciji, knjižica ne ide u trgovine nego medu ljude kao i
druge knjige i knjižice iz Biblioteke „Izvor života“. Zahvaljujem za pomoc u korekturi teksta
bracnom paru Anti i Štefici Protrka. I fra Branku Neimarevicu koji je pregledao tekst. Neka
im dragi Bog stostruko uzvrati u svom blagoslovu.
s engleskog prevela
s. Svjetlana Rezo FDC. dipl. teolog
1. MOLITVA «ABA - OCE»
Moj Oce u nebu, kako je lijepo znati da si Ti moj Otac i da sam ja Tvoje dijete! Posebno
kada je nebo moje duše oblacno i moj križ izgleda sve teži, osjecam potrebu da Ti se obratim:
«Oce, vjerujem u tvoju ljubav prema meni!»
Da, vjerujem da si ti moj Otac u svakom trenutku moga života, i da sam ja Tvoje dijete!
Vjerujem da me voliš svojom beskrajnom ljubavlju! Vjerujem da Ti paziš na mene nocu i
danju i da mi ni dlaka s glave ne pada bez tvoje dozvole! Vjerujem da Ti u svojoj beskrajnoj
ljubavi znaš bolje od mene što je bolje za mene. Vjerujem da Ti u svojoj beskrajnoj snazi
možeš okrenuti i zlo u dobro. Vjerujem da Ti u svojoj beskrajnoj dobroti okreceš sve na dobro
onima koji Te ljube; cak i pod rukama koje me udaraju ja ljubim Tvoju ruku koja me lijeci! Ja
vjerujem i molim ojacaj mi vjeru, nadu i ljubav! Uci me da uvijek vidim Tvoju ljubav koja me
vodi u svim podrucjima moga života.
Uci me da se prepustim tebi, kao malo dijete u majcinim rukama. Oce, ti znaš sve. Ti sve
vidiš. Ti to znaš bolje nego li ja znam sam(a) sebe; Ti sve možeš uciniti Ti me voliš. Oce moj,
tvoja je želja da se Tebi uvijek obracamo. Dolazim Ti s povjerenjem zajedno s Isusom i
Marijom… (ovdje traži milost koju trebaš). U ovoj potrebi povezujem se s njihovim
Presvetim Srcima i prinosim Ti sve svoje molitve, svoje žrtve, poniženja i trpljenja, sva svoja
djela i vjernost svome zvanju. Daj mi svjetlo, milost i snagu Duha Svetoga! Ojacaj me u
svome Duhu da ga nikad ne izgubim i da nikad ne dozvolim da bude nemocan i žalostan u
meni. Moj Oce, ovo Te molim u Ime Isusa, Tvoga Sina. Ti, dragi Isuse, otvori svoje srce i
stavi u njega moje, i skupa s Marijinim prinesi ga našem nebeskom Ocu! Daruj mi milost koju
trebam! Nebeski Oce, pozovi k sebi sve ljude. Neka cijeli svijet obznanjuje Tvoju Ocinsku
dobrotu i Tvoje Božansko Milosrde!


U Svojoj nježnosti zaštiti me u svemu što imam i što jesam, kao zjenicu svoga oka. Ucini
me dostojnim sinom (kcerkom), imaj milosrda sa mnom! Nebeski Oce, slatka nado naših
duša, budi upoznat, cašcen i voljen od svih ljudi! Oce nebeski, darovatelju milosti za sve
covjecanstvo, budi upoznat, ca-šcen i voljen od svih ljudi.
2. MOLITVA «ABBA – OCE!“
Posvecujem Ti ovaj dan i stavljam se pod Tvoju zaštitu. Upotrijebi me da po meni budeš
upoznat, cašcen i voljen od svih ljudi. Neka moja djela govore o tvojoj ljubavi. Moj jezik neka
Te slavi u svim situacijama a moje misli ne-ka budu samo Tobom nadahnute. Oce moj, ja te
volim iznad svega. Amen.
3. JUTARNJA MOLITVA
«ABBA – OCE»
Oce moj, dolazim u tvoju prisutnost na samom pocetku ovoga dana. Dolazim naci mudrost
da ne pravim nerazborite greške, tako da znam kada treba govoriti, a kada ostati u šutnji, kada
djelovati a ka da ne. Dolazim naci MIR, tako da me danas ništa ne zabrine i ne smete.
Dolazim naci hrabrost da budem strpljiv(a), da ne izgubim nadu, da prihvatim razocaranje,
znajuci da ceš Ti sve okrenuti na moje do-bro. Dolazim naci ljubav, tako da me ništa ne ucini
ogorcenim, tvrdim i neljubaznim.
Dodoh poceti ovaj dan s Tobom i želim ga nastaviti s Tobom, tako da to bude dan bez
ikakve uznemirenosti. Oce, Ti si moja providnost, znam da ceš Ti providjeti sve moje potrebe.
Oce, ti si moj zaštitnik, sacuvaj me ovog dana od svih mracnih sila, prekrij me
predragocjenom Krvlju Tvoga sina Isusa i okruži me svojim Andelima. Ovo Te molim u
Isusovo Ime. Amen!


4. POSVETNA MOLITVA
Abba, Oce! Posvecujem ti (ime osobe, clana svoje obitelji); svoj dom, svoje tjeskobe i
probleme; svoje neprijatelje i sve svoje sunarodnjake posvecujem Tebi i Euharistijskom Srcu
Isusovu i bezgrešnom srcu blažene Djevice Marije. Pomozi nam doživjeti duhovnu obnovu
tako da bi živjeli cistim i svetim životom. Okreni sve naše probleme i teškoce u našu korist i
na Tvoju vecu slavu. Amen!
5. MOLITVA DUHU SVETOM
Duše Sveti, sunce moje duše, živote moga života, ja Ti se klanjam i padam pred Tobom.
VODI ME: U svim mojim poslovima i pothvatima (spomeni posebne poslove).
OJACAJ ME: Da prevladam sve svoje slabosti (Spomeni posebne slabosti).
UTJEŠI ME: U svim mojim razocaranjima i neuspjesima. (spomeni ih).
OCISTI ME: Od svih mojih grijeha. (Posebno od…)Posve me ocisti i ucini svetim(om).
OZDRAVI ME: Od svih mojih ra-na fizickih, psihickih i duhovnih. (Spomeni posebna
podrucja). Pomozi mi da mogu oprostiti svima koji su me povrijedili. (Stanka: sjeti se svih
imena, oprosti i traži oproštenje). Povedi me putem moga Oca. Otkrij mi Isusa moga
Spasitelja. Otvori mi oci i srce za Božju Rijec. Uci me moliti. Pomozi mi voljeti kao što je
Isus volio.


6. MOLITVA SV. AUGUSTINA
DUHU SVETOM
Dahni u mene, Duše Sveti, da moje misli budu svete. Pokreni me, Duše Sveti, da moj
posao bude posvecen. Privuci moje srce da zavoli samo ono što je sveto. Zaštiti me, Duše
Sveti da mogu uvijek biti svet (a).
7. MOLITVA DUHU SVETOM
Dodi, Duše Sveti, promijeni naše napetosti u sveti mir blaženstva. Promijeni naše muke i
nevolje u sveti spokoj. Promijeni naše tjeskobe u tiho pouzdanje. Promijeni naše nemire i
strahove u jaku vjeru. Promijeni našu nutarnju gorcinu u slatkocu milosti. Promijeni tamu u
nama u blagu svijetlost. Promijeni našu hladnocu u nježnu toplinu. Promijeni mrak u svoju
svjetlost. Promijeni zimu u nama u svoje proljece. Ukloni naše iskvarenosti, nepoštenje,
ispuni nutarnje praznine. Smanji granice naše oholosti, povecaj granice naše poniznosti.
Rasplamsaj vatru svoje ljubavi, ugasi plamen požude. Ucini da sebe vidimo onako kako nas
Ti vidiš, i da Boga možemo gledati, kako nam je obecao po svojoj Rijeci: «Blago onima koji
su cista srce, jer ce oni Boga gledati» Mt 5,8.


8. ZAŠTITNA MOLITVA
PO PREDRAGOCIJENOJ
KRVI ISUSOVOJ
Gospodine Isuse, s vjerom u tvoje zasluge, zazivam Tvoju presvetu Krv i prelijevam je
preko sebe i svoje obitelji. Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu. Proglašavam
potpunu slobodu svoga života i svoje obitelji. Gospodine Isuse, cuvaj me danas od zloga,
grijeha, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame, straha od ljudi, mucnina,
bolesti, sumnja, srdžbe i svih nesreca i od svega što nije Tvoje Kraljevstvo. Ispuni me,
Gospodine Isuse, darom svoga Svetog Duha i daj mi dar mudrosti, znanja, vjere,
razumijevanja i razlikovanja duhova, tako da danas živim u milosti tvoje prisutnosti i
djelujem tako da ispunim Tvoju volju u svom životu. Slavim Te, Isuse, zahvaljujem Ti, Isuse,
volim Te, Isuse, i klanjam Ti se.


9. MOLITVA U TRI SATA
(Sjecanje da je Isus umro u tri sata)
Isuse, Ti si izdahnuo, ali je izvor života za duše snažno potekao i otvorio se ocean milosrda
iznad cijelog svijeta. O, izvore života, bezdane Božjeg milosrda, izlij se na nas, preplavi nas i
obuhvati cio svijet. O, Krvi i Vodo, koja si snažno potekla iz presvetog Srca Isusova, kao
izvora milosrda za nas, stavljamo se pod vašu zaštitu.
10. MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE
Isuse, Ti si cudesni lijecnik, u svojim ranama, ozdravi me Gospodine. (Petar 2,24; Iz. 53,3-5).
Isuse, po svojoj prolivenoj Krvi oprosti moje grijehe i grijehe mojih predaka (Iv 1,17; Heb
9,22).
Gospodine, po snazi svoga Uskrsnuca ispuni me svojim Svetim Duhom.
11. MOLITVA LAIKA ZA OSLOBOÐENJE
Zazivam zaštitu predragocjene Krvi Isusove na sebe i na (odredenu osobu). U Ime Isusa Krista,
Isusa iz Nazareta, naredujem zlom Duhu (srdžbe, ljubomore, mržnje, alkoholizma, oholosti,
gledanja televizije, itd) da odstupe od ove osobe. Neka Duh Sveti dode na Te i promijeni sve oko
tebe. Gospodine Isuse, pošalji Duha Svetoga na ovu osobu i promijeni njezin život na svoju sliku i
priliku, ukloni njene probleme, teškoce i slabosti, za njezino dobro i za Tvoju vecu Slavu a još vecu


Slavu Tvoga i našega Oca Nebeskoga. (Ovu molitvu nastavi molitvom u jezicima ili slavljenjem s
rijecju, Aleluja!)
12. MOLITVA OPRAŠTANJA
A. U tvoju ljubav i milosrde stavljam Gospodine…(kaži ime osobe koja je uzrok tvoje
patnje) sjeti je se Isuse molim Te; Oce, oprosti joj, (on) ona ne zna što je napravila. U Ime
Isusovo, udijeli joj svoju ljubav, i ozdravi rane koje su bile uzrokom da druge ranjava. Neka
Tvoja ljubav ukloni djelovanje zloga jer je ova osoba stvorena na tvoju sliku. Ona nece biti
istinski slobodna dok joj Tvoje svjetlo ne zasja. Neka moja opraštajuca ljubav djeluje u njoj
oslobadajuci je od njenog bremena, tereta. Otkupi je i promjeni po svojoj ljubavi, Gospodine
Isuse. Dok ja micem zapreku sa kanala tvoje ljubavi, ispuni mene i osobu koja me je
povrijedila svojom ljubavlju, mirom i zdravljem. Amen.
B..U ovoj molitvi bit ce zahvacena mnoga podrucja života. Jako je važno da izrazimo
rijecima svoje oproštenje direktno Isusu ili osobi koja je prisutna u molitvi. Tekst ove molitve
podsjetit ce vas na osobe kojima trebate oprostiti. Izrazite to rijecima, neka Duh Sveti djeluje
slobodno i vodi vas do osoba ili grupa kojima treba oprostiti.
Gospodine Isuse Kriste, molim Te danas za milost da mogu oprostiti svima u svom
životu. Znam da mi Ti želiš dati snagu za praštanje, i ja ti zahvaljujem da me Ti voliš
više nego li ja sam (u) sebe; da želiš moju srecu više nego li ja sam (a) sebi.
Gospodine, opraštam samom (oj) SEBI sve grijehe, mane i pogreške; za sve što je
istinski loše u meni i sve što ja mislim da je loše. Priznajem sebi sudjelovanje u okultnim
praksama, horoskopu, astrologiji, cita-nju iz dlana, gatanja i caranja; molim oproštenje i
ja opraštam sam (oj) sebi i molim od Tebe oproštenje za spominjanje Tvoga Imena
uzalud, oprosti mi za manjak strahopoštovanja i klanjanja. Oprosti mi za sve povrede
MOJIH RODITELJA, za opijanja, pušenja ili konzumiranja droge; za grijehe protiv
cistoce (za nemoral i pobacaj); za sve krade i laži. Ja sebi istinski danas opraštam. Hvala
Ti Gospodine za istinsku milost, koju upravo sada primam.
Istinski opraštam SVOJOJ MAJCI, da, ja joj opraštam za sve vrijeme kad me je ranjavala,
ogorcavala, srdila se na mene i kad me je kažnjavala; opraštam joj kad je pokazivala više
ljubavi mojoj braci i sestrama. Opraštam joj kad mi je govorila da sam glup(a), ružna(a),
lud(a), najlošije dijete, da koštam obitelj mnogo novca, opraštam joj kad mi je rekla da sam ne
željeno dijete i samo slucaj ili greška; sad joj od srca opraštam.
Opraštam MOME OCU za manjak osjecaja i pažnje, za manjak podrške i ljubavi.
Opraštam mu što mi nije poklonio vrijeme i svoje druženje. Opraštam mu za opijanje i
svadu s mojom majkom i drugima. Opraštam mu za kažnjavanja, za ostavljanje moje
majke i našeg doma. Sad mu želim sve oprostiti.


Gospodine, proširujem svoje praštanje na BRACU I SESTRE. Opraštam onima koji su me
odbacivali, lagali o meni, mrzili me, ili me tukli; onima koji su bili grubi prema meni i ucinili
moj život teškim, sad im želim sve oprostiti.
Gospodine, opraštam svojoj ZARU-CNICI (ZARUCNIKU) za nedostatak ljubavi,
osjecaja, poštovanja i podrške, pažnje, komunikacije, za sve pogreške i slabosti i druga djela i
rijeci, koje su me povrijedile i opteretile moju savjest.
Isuse, opraštam svojoj SUPRUZI (SUPRUGU), sva pomanjkanja pažnje i ljubavi, sve
teške rijeci, optužbe, za ubojitu šutnju, sumnje, ljubomore, nevjeru, neslaganja, kršenje
Božjeg zakona u bracnom životu, za odsutnost podrške u odgoju djece.
Isuse, opraštam svojoj DJECI nedostatak poštovanja, poslušnosti, ljubavi, pažnje,
podrške, topline i razumijevanja, njihove zle navike i za neprakticiranje pobožnosti i loše
djelovanje koje me uznemiruje. Bože moj, ja opraštam SVOME /SINU/ KCERI/ ZETU/
NEVJESTI i drugoj rodbini koji su ogorcavali moje dijete. Za sve njihove rijeci i djela
koja su ranjavala, ja im sada opraštam.
Molim te, Gospodine, pomozi mi oprostiti RODBINI, mojoj baki i djedu, koji su se
miješali u našu obitelj, vezali na sebe moje roditelje što je unosilo razdor u moju obitelj.
Isuse pomozi mi da oprostim svojim SURADNICIMA koji su bili neprijatni i tako mi
ucinili život teškim i bolnim. Opraštam onima koji su svoj posao ostavljali meni,
ogovarali me ili nisu htjeli suradivati sa mnom ili su mi htjeli uzeti posao. Sad im želim
oprostiti.
Gospodine, opraštam svom POSLODAVCU što me nije pravedno placao, što nije
cijenio moj posao, što je bio grub i neljubazan prema meni, što nije cijenio i pohvalio
moj rad. Opraštam sad SVOME ŽUPNIKU i drugim svecenicima i casnim sestrama za
njihovu neljubaznost; što me nisu hrabrili ili potaknuli novim nadahnucima i poukama,
što me nisu uzeli pri župskim pothvatima, opraštam i svaku drugu ranu koju su mi zadali,
sad im želim sve oprostiti.
Gospodine, opraštam svim PROFESIONALCIMA koji su me povrijedili, posebno
lijecniku, sestri, pravniku, policajcu,… za sve što su mi nanijeli, ja im sad od srca opraštam.
Gospodine, opraštam svojim UCITELJIMA, NAS-TAVNICIMA I PROFESORIMA,
prijašnjim kao i sadašnjim, za ono što su me kažnjavali, ponižavali, ružili, nepravedno me
tretirali, ismijavali, nazivali me glupim i ludim, ostavljali me za kaznu poslije nastave u školi,
bili prestrogi sa mnom.
Gospodine, opraštam svojim PRIJATELJIMA za manjak osjecaja i ljubavi, što su me
napustili, i bili grubi kad mi je bila potrebna njihova pomoc, onima koji su posudili novac i
nikada ga nisu vratili, koji su me ogovarali i klevetali. Gospodine Isuse, sada te molim za
milost oproštenja onoj osobi koja me je NAJVIŠE UVRIJEDILA. Molim te za milost
oproštenja za sve koje ja smatram svojim najvecim protivnicima i neprijateljima, onome kome
mi je najteže oprostiti i onome kome rekoh da nikad necu oprostit. Sada zazivam blagoslov na
sve one koji su me vrijedali. Gospodine danas ucini nešto posebno za svakoga od njih.
HVALA TI, ISUSE, slobodan (na) sam od zla nepraštanja. Neka me Tvoj DUH SVETI
ispuni svjetlom i obasja sva podrucja moga života. Amen! (moli u jeziku slaveci
Gospodina).


13. MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE OBITELJSKOG STABLA
Gospodine Isuse, žao mi je da prije nisam molio(a) za pretke, clanove svoje obitelji.
Gospodine, primi me kao posrednika za sve clanove, pretke moje obitelji s obje strane.
Odricem se svakoga ubojstva, abortusa, familijarne svade radi naslijeda što su uništile
obiteljsku srecu. Ja se odricem svakoga kontakta s okultnim, a posebno se odricem grijeha
protiv prve Božje zapovjedi, svake vrste idolatrije. Gospodine, imaj sa mnom milosrda. Kao i
sa svima clanovima moje obitelji. Oprosti sve grijehe mojih predaka, oslobodi me od svih
negativnih navezanosti. Ja ih predajem u tvoj vjecni pokoj, i molim Te da osjete moju ljubav i
praštanje i neka dožive Tvoju ljubav i praštanje. Gospodine, od sada uzmi sve ove duše u
svoje kraljevstvo i neka njihovi grijesi više ne opterecuju moju obitelj. Gospodine, imaj
milosrda za sve moje pretke.


14. MOLITVA RODITELJA
ZA DJECU
Milosrdni Isuse, ja Ti predajem svoju djecu, nitko drugi ne može shvatiti moju bol i
tjeskobe i dati mi bolju pomoc. Daj mi milost da mogu podici svoju djecu, jer ja znam da bez
tvoje pomoci moja nastojanja nece donijeti ploda. Procisti moja djela i prosvijetli me u mome
poucavanje djece.
Oslobodi ih grijeha, uci ih da rastu u ljubavi, sacuvaj od lošeg društva, pomozi im u
njihovu ucenju, ucini ih ljubaznim prema siromasima, unesrecenima i patnicima. Sacuvaj ih u
svojoj prisutnosti i u dobrom zdravlju, tako da mogu rasti na Tvoju slavu, za dobro drugih i na
posvetu svojih roditelja. Kad se nakon smrti pojavim pred tobom, mojim sudcem, neka se
tvoja Majka zauzme za moju djecu. Ja obecavam da cu Te od sada vjerno služiti i drugima
prenositi ovu pobožnost.
15. MOLITVA ZA OBITELJ
Gospodine Isuse, zahvaljujem Ti za svakog clana svoje obitelji. Vjerujem da mi je svaki
clan obitelji poseban dar od Tebe. Molim Te oprosti mi što toliko puta nisam ih tretirala kao
tvoju djecu. Oprosti svakome od nas grijehe koje smo pocinili protiv Tebe i jedni protiv
drugih.
Gospodine predajem Ti obiteljske probleme, i molim te da se zauzmeš i ispraviš sve što je
krivo u našoj obitelji.
Uputi posebne nakane:
a. Razdijeljenost izmedu muža i žene


b. Nedostatak ljubavi u našoj obitelji
c. Neplodnost
d. Tvrdoglavost djece
e. Loše navike clanova obitelji alko-holizam i ovisnost o drogi.
f. Besposlenost
g. Rastavu braka
h. Nedostatak molitve
i. Nedostatak zdravog ponašanja
j. Lošeg susjedskog odnosa
k. Nedostatak ekonomskog napretka
l. Nepoštivanje zakona.
I sve druge nakane
Dodi, Gospodine Isuse, dodi u moj život, udi u moje obiteljske probleme. Okruži svakog clana
obitelji sa svojim andelima, zaštiti nas od napasti, svakog zla i opasnosti. Pošalji svoga Svetoga
Duha u izobilju tako da svaki od clanova obitelji bude obnovljen na Tvoju sliku i neka mir Duha
Svetoga ispuni ovu kucu i ostane s nama sada i uvijek. Dj 16,31: «Vjeruj u Gospodina Isusa i biti
ceš spašen ti i tvoj dom.»
16. MOLITVA ZA PREVLADAVANJE NEGATIVNOG VLADANJA I PRONAÐENIH
POGREŠAKA
Sacuvaj me Bože od svake sitnicavosti, da budem cist(a) u mislima, rijecima i djelima.
Pomozi mi da pronadem i ostavim sve pogreške.
Da ostavim po strani sve izlike i prisvajanja prava, te se sretnem sa sobom licem u lice, bez
samo-sažaljenja i osudivanja. Da nikad ne budem tvrd(a) u sudenju a da uvijek budem
plemenit(a) i velikodušan(a).
Da uvijek imam vremena i da rastem u dobroti, ozbiljnosti i uslužnosti. Uci me da stavim u
akciju svoje najbolje poticaje, da budem jak(a) i neustrašiv(a). Pomozi mi shvatiti da je malo
stvari u životu koje nas razlikuju od drugih a da je puno onih koje nas povezuju. Gospodine,
pomozi mi da ne zaboravim biti suosjecajan(a) i ljubazan(a). Amen.


17. MOLITVE ZA OZDRAVLJENJE SAMOG SEBE
(može se upotrijebiti blagoslovljeno ulje, gdje je obicaj da se blagoslivlja)
Oce pomazujem se ovim uljem u ime Isusa Tvoga Sina. On je lijek za sve moje bolesti. Ucini
da kroz sveto ulje osjetim snagu ozdravljenja Tvoga Svetog Duha koja se izljeva na mene po
smrti i uskrsnucu Isusa Krista. Kao što ovo ulje prodire i ozdravlja, neka Tvoj Sveti Duh
obuhvati cijelo moje bice i otkloni svu tminu, grijeh, zle i negativne osjecaje i ispuni me
potpuno snagom ozdravljenja. Oce, ozdravi me u tijelu, duši i duhu na Tvoju slavu i cast.
Amen.
18. PSALAM ZA UCENJE
(Izgovaraj ovu molitvu u dubokoj vjeri prije i poslije ucenja, traži izobilje blagoslova od
Isusa.) Gospodin je moj ucitelj. Niceg se ne bojim. On ce me uciti u svemu. On me vodi na
ocean znanja. On odgovara na sve moje sumnje. On me puni svojom mudrošcu i vodi putem
znanja. Necu se bojati ni najtežeg ispita jer je Gospodin sa mnom. Njegova rijec i obecanja
uvijek me jacaju.
On mi cini lakom i najtežu materiju. On mi glavu prelijeva svojim znanjem. On mi daje
svoje blagoslove za ucenje (studij) kroz sve vrijeme moga ucenja. Ja cu biti Isusu uvijek
vjeran ucenik, on je moj Ucitelj.
19. PREDATI NEKOGA TKO SE UDALJIO OD ISUSA
Oce nebeski, molim Te u ime i po krvi Isusa Krista da oslobodiš od Sotone zarobljeno
tvoje stvorenje. Molim Te, Gospodine Isuse, da staviš svoju trnovu krunu oko (ime) i privuci
ga (je) svome Presvetom Srcu pod svoj plašt ljubavi. Marijo naša Majko, molimo tvoj
zagovor i zaštitu kod tvoga Božanskog sina za njega (nju). Amen.


20. MOLITVA ZA SPASENJE I OTKUPLJENJE
VIŠE ŽIVOTNIH PODRUCJA
Obracenje – od svih grijeha
Oproštenje svima koji su vas povrijedili
Predati svoj život Bogu na slavu
ZA TIJELO
Oce nebeski, sad Ti se obracam na poseban nacin. Stvorena sam tvojom snagom. Svaki
udah zraka, svako jutro kad ustanem i svaku sekundu svakog sata ja živim u tvojoj snazi, jer,
ako si me stvorio iz nicega, Ti me sigurno možeš obnoviti. Ispuni me snagom ozdravljenja
Tvoga Svetog Duha. Oslobodi me svega što me opterecuje.
Popravi sve što je slomljeno.
Odstrani svaku neproduktivnu stanicu. Otvori svaku zacepljenu arteriju ili venu i obnovi
svako ošteceno podrucje. Izlijeci svaku upalu i oslobodi me svake infekcije.
Neka toplina Tvoje iscjeljujuce ljubavi prode kroz moje tijelo i obnovi svako bolesno
podrucje, tako da moje tijelo funkcionira na onaj nacin na koji si mu Ti odredio, kad si ga
stvorio. Oce, obnovi moje zdravlje u duši i u tijelu, tako da Ti ja od sada mogu služiti cio svoj
život. To Te molim po Isusu našem Gospodinu. Amen


21. MOLITVA ZA UNUTARNJE ISCJELJENJE
Isuse molim te udi u moje srce i oslobodi me od onih žalosni uspomena koje su me
opteretile, Ti me znaš bolje negoli ja samu sebe. Zato te molim da uneseš svoju ljubav u svaki
kutak moga srca. Gdje god u meni otkriješ ranjeno dijete, blago me dotakni, izlijeci i
oslobodi.
Prodi kroz moj život sve do momenta kad sam zacet(a) i oslobodi moje krvno i duhovno
naslijede koje je moglo opteretiti negativno taj trenutak. Blagoslovi moj pocetak razvoja pod
majcinim srcem, i ukloni sve što me je ranilo kroz ovo vrijeme. Nadoknadi razliku ljubavi
koju sam trebala od one koju sam primila. Isuse, molim Te okruži moje rano djetinjstvo
svojim svjetlom i ozdravi sjecanja koja su me sputala.
Ako sam trebao(la) više majcine ljubavi, pošalji svoju Majku Mariju da mi providi ono što
mi nedostaje. Ako sam trebao(la) više oceve ljubavi i sigurnosti, pokaži mi da sam bio(la)
voljen(a) od Tebe na drugi nacin. Privini me k sebi da osjetim zaštitu Tvojih jakih ruku.
Obnovi moje povjerenje i snagu da se hrabro suocim s poteškocama u ovom svijetu, jer ja
znam da ce me ljubav moga Oca podici ako ja posrnem i padnem.
22. MOLITVA ZA FINANCIJE
Gospodine Isuse, dolazim Ti sa svojim brigama i financijskim poteškocama. Prinosim ti
svoje financijske probleme, male i velike. U ime Isusa neka svako sotonsko djelovanje bude
prekinuto. Daj mi milost da dobra upotrebljavam na vecu Slavu Božju. Uci me da
upotrebljavam materijalna dobra po volji Božjoj. Pomozi mi da mogu dati Bogu i Cezaru. Uci
me da rukujem s materijalnim dobrima koja su mi na raspolaganu s osjecajem pune
odgovornosti. Blagoslovi me da mogu biti vjeran(a) u velikim i malim stvarima. Daj mi da
shvatim da sam samo ja upravitelj od Tebe povjerenih mi dobara. Pouci me da upotrijebim
povjerena mi dobra kako ti želiš. Oprosti moje grijehe na materijalnom podrucju. Oprosti sve
moje grijehe rasipnosti, ne vracanje dugova, visoke kamate, pravljenje visokog profita, crno
tržište, nagomilavanje zalihe, ponositost materijalnim dobrima, uništavanje tudih dobara, i
neispravno mjerenje, porezno izbjegavanje i ne davanje milostinje. Izli svoju predragocjenu Krv
na moje materijalna dobra i oslobodi me od svih problema. Hvala Ti Isuse. Aleluja!


23. MOLITVA ZA OSLOBOÐENJA OD SOTONSKOG ROPSTVA
U ime Gospodina Isusa, neka sve snage tame, sotonskog ropstva i loših navika odstupe od
mene. Ja sam tvoj(a) i otkupljen(a) krvlju Krista. Nikakve mracne snage nemaju vlasti nada
mnom. Ja pripadam Isusu Kristu. Zapovijedam zlom duhu bolesti, nesrece, zle kobi da odstupe
u Isusovo Ime. Neka budu svezane pod Kristovim Križem i da se nikad ne mogu više vratiti.
Ocisti mene i sve što meni pripada sa predragocjenom Krvlju Isusa Krista. Neka zagovor
blažene Djevice Marije i tvojih sv. Petra i Pavla budu moje utocište i zaštita. Neka molitve
svetaca, apostola i mucenika budu sa mnom. Neka me Gospodin Isus Krist povede k vjecnom
životu i punini otkupljenja. Hvala Ti Isuse! Slava Ti Isuse!
(Slavi Boga bar pet minuta upotrebljavajuci dar jezika! Može se upotrijebiti sveta voda ili
sveto ulje praveci znak križa).
24. MOLITVA
U TRENUTCIMA PATNJE
Isuse, objavi mi u ovim danima patnje volju Božju. «Sabrao si suze moje u svom mijehu,
nije li sve zapisano u knjizi Tvojoj» (Ps. 56,8). »Ovo sigurno znam da je Bog za mene» (56,9).


Dodi uskoro meni u pomoc. Smanji dane patnje. Oslobodi me od ove nesrece. Daruj mi dug
život i mir, da Te slavim u miru. Podigni me da budem Tvoj svjedok. Hvala Ti Isuse! Slavim
Te, Isuse, Aleluja!
25. MOLITVA U SAMOCI
O Bože, vjecni Oce, ispuni me svojom beskrajnom ljubavlju. Ucini da ostanem usidren(a) u
Tvojoj ljubavi. Oslobodi me osjecaja da me nitko ne voli. Uzmi od mene žalosne uspomene da
sam neželjen(a). Tvoj(a) sam i jedino tvoj(a). Ti si moje utocište. Dragi Oce, obznanjujem sa
zahvalnošcu da si poslao svoga jedinorodenoga Sina Isusa Krista za moje spasenje. Isuse moj
dragi ja Te slavim, što si me ocistio od grijeha i podario dostojanstvo djeteta Božjega, po Tvojoj
smrti na Kalvariji. Duše Sveti, ljubavi Božja, dodi i ispuni me. Neka se plamen ljubavi Božje
rasplamsa u meni tako da se nikad ne ugasi. Amen.
26. DEVETNICA POUZDANJA PRESVETOM SRCU ISUSOVU
Gospodine Isuse Kriste, Tvome presvetom srcu povjeravam ovu nakanu…(ovdje spomeni
nakanu) Samo me pogledaj i onda cini što želiš sa mnom…Neka Tvoje presveto Srce odluci…
ja se ufam u nj…Ja s njim racunam… Ja se izrucujem Tvome milosrdu…Gospodine Isuse, Ti
me neceš odbaciti. Presveto Srce Isusovo, ja se u Te ufam. Presveto Srce Isusovo, ja vjerujem u
Tvoju ljubav prema meni. Presveto srce Isusovo, neka dode Tvoje Kraljevstvo. O, Presveto Srce
Isusovo, ja sam Te molio(la) za mnoge milosti, sad te posebno molim za ovu milost. Postavi je
u Svoje Presveto srce. Kad je Tvoj Vjecni Otac vidi prekrivenu s Tvojom Presvetom Krvlju, On
mi nece uskratiti ovu milost, to više nece biti moja nego Tvoja molitva. O Isuse, o Presveto Srce
Isusovo, ja svoju nadu polažem u Tebe, ne daj da se ikada postidim.


27. MOLITVA ZAŠTITE OD ZLOGA
(Ovu je molitvu, kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i veceri, i preporucivao drugima,
bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, obitelji…
s blagoslovljenim križem u ruci i živom vjerom) (Danas u ovoj eskalaciji zla, nadasve aktualna)
+ U ime Boga Oca,
+ U ime Boga sina,
+ U ime Boga Duha Svetoga,
+ U Ime Isusa Krista jedinoga
Gospodara
i Spasitelja našega,
+ U ime preblažene Djevice Marije Njegove i naše Majke:
Zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi i bludni Duše;
Duše srdžbe, mržnje i svake zle volje;
Duše tjeskobe, straha, malodušnosti i ocaja;
Duše laži, prijevare, zavisti, ljubo-more i svakog drugog zla,
Da odstupiš od mene
(od ove kuce, zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime) osobe, od
cijeloga svijeta itd)
I dadeš mjesto Duhu Svetome Utješitelju!
(te križajuci se s križem + na sve cetiri strane):
EVO KRIŽA GOSPODNJEGA, BJEŽITE STRANKE PROTIVNIKOVE, POBIJEDIO
JE LAV IZ PLEMENA JUDINA, KORIJEN DAVIDOV, ALELUJA!


28. MOLITVA SVETOG MIHAELA
Sveti Mihaele Arkandele, brani nas u dnevnoj borbi, budi naš cuvar od lukavog davolskog
zavodnika. Neka ga dragi Bog ukori, ponizno molimo Tebe vodo Nebeske Vojske, snagom
Božjom baci u pakao sotonu i druge zle duhove, koji lutaju svijetom da bi zarobili duše.
Marijo Kraljice Andela moli za nas.
29. POSVETA BLAŽENOJ
DJEVICI MARIJI
Presveta Djevice Marijo, najbolja Isusova ucenice, ja želim posvetiti svoj život tvome
Bezgrešnom Srcu.
S Isusom, želim se prepustiti volji Nebeskog Oca, i hodati u vjeri s tobom moja Majko.
Tebi povjeravam svoj nutarnji život.
Poklanjam Ti sve darove koje posjedujem nadnaravne i naravne, svoje tijelo i svoju dušu,
sve što posjedujem i sve što cinim. Moli za me, da me Duh Sveti ispuni svojim mnogim
darovima. Moli sa mnom, da po vjeri upoznam Kristovu snagu i s ljubavlju je ucinim
vidljivom ovome svijetu.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 kol 2010 10:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 20 lip 2010 21:51
Postovi: 333
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Anamari napisao:
MOLITE DA OZDRAVITE
ISUSE JA SE UZDAM U TE


20. MOLITVA ZA SPASENJE I OTKUPLJENJE
VIŠE ŽIVOTNIH PODRUCJA
Obracenje – od svih grijeha
Oproštenje svima koji su vas povrijedili
Predati svoj život Bogu na slavu
ZA TIJELO
Oce nebeski, sad Ti se obracam na poseban nacin. Stvorena sam tvojom snagom. Svaki
udah zraka, svako jutro kad ustanem i svaku sekundu svakog sata ja živim u tvojoj snazi, jer,
ako si me stvorio iz nicega, Ti me sigurno možeš obnoviti. Ispuni me snagom ozdravljenja
Tvoga Svetog Duha. Oslobodi me svega što me opterecuje.
Popravi sve što je slomljeno.
Odstrani svaku neproduktivnu stanicu. Otvori svaku zacepljenu arteriju ili venu i obnovi
svako ošteceno podrucje. Izlijeci svaku upalu i oslobodi me svake infekcije.
Neka toplina Tvoje iscjeljujuce ljubavi prode kroz moje tijelo i obnovi svako bolesno
podrucje, tako da moje tijelo funkcionira na onaj nacin na koji si mu Ti odredio, kad si ga
stvorio. Oce, obnovi moje zdravlje u duši i u tijelu, tako da Ti ja od sada mogu služiti cio svoj
život. To Te molim po Isusu našem Gospodinu. Amen


21. MOLITVA ZA UNUTARNJE ISCJELJENJE
Isuse molim te udi u moje srce i oslobodi me od onih žalosni uspomena koje su me
opteretile, Ti me znaš bolje negoli ja samu sebe. Zato te molim da uneseš svoju ljubav u svaki
kutak moga srca. Gdje god u meni otkriješ ranjeno dijete, blago me dotakni, izlijeci i
oslobodi.
Prodi kroz moj život sve do momenta kad sam zacet(a) i oslobodi moje krvno i duhovno
naslijede koje je moglo opteretiti negativno taj trenutak. Blagoslovi moj pocetak razvoja pod
majcinim srcem, i ukloni sve što me je ranilo kroz ovo vrijeme. Nadoknadi razliku ljubavi
koju sam trebala od one koju sam primila. Isuse, molim Te okruži moje rano djetinjstvo
svojim svjetlom i ozdravi sjecanja koja su me sputala.
Ako sam trebao(la) više majcine ljubavi, pošalji svoju Majku Mariju da mi providi ono što
mi nedostaje. Ako sam trebao(la) više oceve ljubavi i sigurnosti, pokaži mi da sam bio(la)
voljen(a) od Tebe na drugi nacin. Privini me k sebi da osjetim zaštitu Tvojih jakih ruku.
Obnovi moje povjerenje i snagu da se hrabro suocim s poteškocama u ovom svijetu, jer ja
znam da ce me ljubav moga Oca podici ako ja posrnem i padnem.



Smiluj se Isuse,sine Davidov meni grešniku :a1250: :a1250: :a1250:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 kol 2010 12:44 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 19 vel 2009 00:49
Postovi: 54
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
8. ZAŠTITNA MOLITVA
PO PREDRAGOCIJENOJ
KRVI ISUSOVOJ
Gospodine Isuse, s vjerom u tvoje zasluge, zazivam Tvoju presvetu Krv i prelijevam je
preko sebe i svoje obitelji. Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu. Proglašavam
potpunu slobodu svoga života i svoje obitelji. Gospodine Isuse, cuvaj me danas od zloga,
grijeha, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame, straha od ljudi, mucnina,
bolesti, sumnja, srdžbe i svih nesreca i od svega što nije Tvoje Kraljevstvo. Ispuni me,
Gospodine Isuse, darom svoga Svetog Duha i daj mi dar mudrosti, znanja, vjere,
razumijevanja i razlikovanja duhova, tako da danas živim u milosti tvoje prisutnosti i
djelujem tako da ispunim Tvoju volju u svom životu. Slavim Te, Isuse, zahvaljujem Ti, Isuse,
volim Te, Isuse, i klanjam Ti se.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 17 ruj 2010 12:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 05 srp 2009 15:29
Postovi: 2003
Lokacija: Slavonija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala

Isuse, molim Te da uđeš u moje srce, da dotakneš sva moja životna iskustva koja trebaju ozdravljenja.
Ti me poznaješ bolje od mene samoga. Izlij zato svoju ljubav u svaki djelić moga srca.
Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi ga.
Pođi sa mnom kroz moj život od trenutka moga začeća.
Očisti me i oslobodi od svih negativnih utjecaja koji mogu doći iz toga vremena.
Blagoslovi me kao malo dijete u majčinoj utrobi odagnaj sve zapreke koje su možda postojale u vrijeme kad me majka nosila.
Usadi u mene duboku želju da budem nanovo rođen i iscijeli svaku fizičku ili emocionalnu traumu koja mi je mogla naškoditi za vrijeme rađanja.
Hvala Ti Gospodine što si bio sa mnom i prihvatio me u svoje ruke u času moga rođenja, što si Ti želio moj život na ovoj zemlji i već mi onda
govorio da me nikada nećeš ostaviti ni zapustiti.
Isuse, molim Te osvijetli cijelo moje djetinjstvo svojim svjetlom i dotakni sva ona sjećanja koja priječe da budem potpuno slobodan.
Ako sam trebao više majčine ljubavi, pošalji svoju majku, Mariju, da nadoknadi sve što nedostaje. Zamoli je da me drži, čuva, poljubi,
da mi priča priče i ispuni sve praznine koje samo majčina ljubav svojom toplinom može dati.
Gospodine, možda je dijete u meni bilo lišeno prave očinske ljubavi. Oslobodi me tako da mogu reći ABBA, Oče, svakim dijelom svoga bića.
Ako mi je trebalo više očinske ljubavi, sigurnosti i spoznaje da sam voljeno i željeno dijete, molim Te čvrsto me zagrli. Dopusti mi da osjetim
sigurnost u Tvojim snažnim rukama. Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se uzmognem suočiti sa svim kušnjama ovoga svijeta, znajući da
će me Očevo okrilje uvijek čuvati od pada.
Prođi kroz moj život, Gospodine, i utješi me u svakom onom trenutku kada ljudi prema meni nisu bili ljubazni.
Ozdravi rane od onih susreta i osoba koje su unijele strah u moje biće, ili možda učinile da se povučem u sebe i sagradim barijere prema
drugim ljudima. U trenucima kad sam se osjećao usamljen, ostavljen i odbačen od ljudi, podigni me svojom ljubavlju i daruj mi sigurnost i
osjećaj vrijednosti. Ljudi su me odbacili, govoreći ružne riječi u vrijeme dok sam bio nevino dijete. Osjećao sam se tužno i napušteno.
Dođi Gospodine i ozdravi me.
Prikazujem Ti svoje nagone i grešne navike, svu moju pokvarenu i zlu narav i molim Te da me očistiš i opereš, o Gospodine Isuse,
predajem Ti cijeloga sebe, svoje tijelo, razum i duh, i zahvaljujem Ti što me obnavljaš. Hvala Ti, Gospodine.
:a1250:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 30 ruj 2010 07:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 21 pro 2007 09:22
Postovi: 8104
Lokacija: münchen
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
U Ime svetog Jeronima sve vas pozdravljam i zelim vam Bozji blagoslov.Zelim da i mi svi krenemo u zetvu,da krenemo u molitvu za one najpotrebnije,za bolesne i nemocne,za svecenicka zvanja,za blagoslov obiteljima i za nase potrebe.Budimo djeca Bozja i recimo SADA DA ISUSU.Zetva je velika ,a radnika malo pa pridruzimo se toj Bozjoj njivi zetve.BvB. :grlim te: :grlim te: :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 5 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr