www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 20:26

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2010 12:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 04 sij 2010 10:40
Postovi: 38
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
nedostajr jos 15. cetvrtaka sv. riti


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 tra 2010 11:46 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 31 ožu 2010 21:45
Postovi: 1
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pozdrav svima.
Pošto sam nova ovdje, nisam baš upučena...ali polako, uputit ću se..
Jedno pitanje...molila sam devetnicu sv. Riti..predivna devetnica...zanima me ima li netko iskustva, tj kakvo svjedočanstvo o uslišanim molitvama upučenim sv. Riti?
unaprijed zahvaljujem...


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 srp 2010 09:42 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 01 lis 2009 09:28
Postovi: 5
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nedavno sam molila sv. Riti za prijatelja od sina da napravi cudo jer je vec pao na usmenom ispitu iz matematike, a gubi pravo studiranja.
Tehnicki je fakultet, ostali mu ispiti idu, ali logika matematike nikako. Vrlo vrijedan mladic, pristojan, odgovoran i ozbiljan. Bio je na svim predavanjima i vjezbama,ucio i rjesavao. Par dana prije ispita ukljucila sam i njegovu potrebu da polozi ovu prepreku u krunicu Bozanskog milosrda koju molim. Medutim pao je. I ja se sjetim svetice nemoguceg.
I molim to jutro kad je on isao po rezultate. Moj sin mu onako usput prije nego je isao, kaze gdje je sve pogrijesio. Profesorica ga na informacijama o rezultatima pita da pogleda testove i kaze gdje je pogrijesio i prođe ga! Sin me poslije ptao da li poznajem tu profesoricu i da li sam je zamolila za uslugu. Ja kazem da nisam i da sam samo molila krunicu svetoj Riti. Njegov komentar: Moćna svetica! Jel možeš i za mene moliti se sv. Riti ;).


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 srp 2010 14:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 19 vel 2009 00:49
Postovi: 54
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
I ja sam se molila sv.Riti. Upravo mi je kraj kreveta knižica o sv.Riti koja sadrži životopis, litanije i molitve. Izdavač je Molitvena zajednica štovatelja sv.Rite u Zagrebu. Pa ja bih rekla da sam se zbilja molila njoj i pojedinačne molitve i devetnice, mislim oko 3 puta da sam molila devetnicu. Nekako bih se smirilia i zbilja bi sve došlo na svoje mjesto. U Italiji je nazivaju Zagovornicom teških slučajeva i sveticom Nemogućega. Napisati ću vam neke molitve iz knjižice:

MOLITVA SVETOJ RITI ZA NEPRIJATELJE

O Bože, koji si se milostivo udostojio udijeliti svetoj Riti tako veliku milost, da je ona slijedila Tvoj uzor u ljubavi prema neprijateljima i utisnio joj u srce i na lice svete znamene Tvoje ljubavi i muke, zaklinjemo Te njenim zaslugama i zagovorom, da možemo voljeti svoje neprijatelje i vazda s dubokom skrušenošću promišljati patnje Tvoje muke. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen




MOLITVA SVETICI NEMOGUĆEG

O uzvišena čudotvorko sv.Rito, svrni svoje milostive oči na me patnika i nevoljnika iz svoga Svetišta u Casci, gdje sva lijepa snivaš u miru, odakle širiš rajsu svjetlost...Ti vidiš moje jadno srce okruženo trnjem kako krvari od boli...Ti vidiš, o slatka Svetice, da u mojim očima više nema suza, jer su sve presušile. Umoran/s sam i obeshrabren/a tako da i sama molitva umire na mojim usnama...
Moram li očajavati u takovim nevoljama moga života? O dođi, budi mi na pomoć i pripomoć. Nije li tebe kršćanski narod prozvao Sveticom nemoguće, Zagovornicom nevoljnika? Iskaži, dakle, čast svojemu imenu, isprosi za me milost koju od Boga molim (za: ...) . Svi veličaju tvoju slavu, svi govore o ogromnoj darežljivosti koju ti pružaš, zar ću samo ja ostati razočaran? Ah ne! Moli stoga, moli za me tvoga slatkoga Isusa da se smiluje mojoj nevolji, da po tebi, o dobra sv.Rito, mogu isprositi ono za čime tako gorljivo čezne moje srce.
Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...


Imam još nekoliko militava i rado ću vam ih napisati ako želite. Postoji i molitva vozača, molitva žene, čudesna molitva sv.Riti...
BVB :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 17 stu 2010 20:32 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 08 lip 2010 22:57
Postovi: 8
Lokacija: Metković
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvala ti sv.Rito što sam bila dostojna da svrneš svoj milostivi pogled na mene i spasiš mene i moju obitelj...Sv.Rita je moja zaštitnica koja mi je pomogla u najgorim trenutcima mog života, mogu reći da sam bila izgubljena a sada sam opet na pravom putu:"...bijah slijep, a sada opet vidim..." Molite ljudi iz srca ovu milostivu sveticu JER ZAISTA ONA JE ČUDOTVORKA. Našla sam njen jedini kip koji postoji u srednjoj i južnoj Hrvatskoj....predivna je ta draga svetica...daje takvu toplinu i nadu...ispunjava srce....Sv.Rito hvala ti moja usta će te veličati do kraja mog života..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 18 stu 2010 15:39 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 08 lip 2010 22:57
Postovi: 8
Lokacija: Metković
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
TRODNEVNICA ZA OBOLJELE SVETOJ RITI

Prvi dan

Bože svemogući, svrni svoj pogled ljubavi na N. (navesti svoje ime), koji s uzdanjem od Tebe molim zdravlje. Molim Te, da me u svome Milosrđu ozdraviš po zaslugama svete Rite, koja je s toliko ljubavi pomagala bolesnike. Draga svetice, moli Boga, Oca našega dobroga i prepuna milosti.

Drugi dan

Predrago Srce Isusovo, s uzdanjem i ljubavlju kojima su ti bile upućene riječi: "Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je" i ja Ti se obraćam i molim Te za zdravlje, s nadom da ćeš odgovoriti : "Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji." Udijeli mi svoju milost po zaslugama svete Rite, koja je u teškim mukama i boli sudjelovala u Tvojoj muci. Draga svetice, moli za mene koji s pouzdanjem očekujem zdravlje i okrepu.

Treći dan

Božansko Srce Isusovo, koje na zemlji i na nebu vječno pružaš milost ljudima u patnji, pogledaj me, koji se s pouzdanjem od Tebe nadam zdravlju. Ti jedini znaš koliko patim. Ako je volja Tvoja, ozdravi me. Molim Te po zagovoru svete Rite po čijim rukama poklanjaš blago Milosrđa Svoga, usliši moje molbe. Draga svetice, moli za me da dobijem ozdravljenje koje molim. Uslišaj me i zbog četiri zadnje godine tvog zemaljskog zivota, koje si provela u teškoj bolesti. Moli i isprosi mi, ne samo ozdravljenje tijela, već i svetost života.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 18 stu 2010 15:45 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 08 lip 2010 22:57
Postovi: 8
Lokacija: Metković
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
SVETA RITO - SVETICE NEMOGUĆEG!



Život svete Rite

Stoljećima je sv. Rita iz Cascie (1381-1457.) bila jedna od najglasovitijih svetica katoličke Crkve. Poznata je kao "Svetica nemogućeg" zbog njenih divnih odgovora na molitve, kao i značajnih događaja samog njenog života.

Rita Lotti rođena je 1381. godine u seocetu Roccaporena blizu Cascie, u talijanskoj provinciji Umbriji. Njezini roditelji Antonio i Amata vidjeli su u svom jedinom djetetu osobit dar od Boga otkad je rođena, kad su već bili u poodmaklim godinama. Supružnici Lottis bili su predani kršćani, pruživši svojoj kćeri svjedočanstvo snažne vjere u Boga i stvarnog primjera duhovnog života, osobito u njihovoj ulozi službenih mirotvoraca ili pomiritelja među svojim sugrađanima. Stoga ne treba čuditi da je Rita, koja je dijelila snažnu vjeru i vjersku predanost svojih roditelja, imala želju posvetiti svoj život Bogu kao redovnica. Neočekivan je bio odgovor Antonija i Amate, koji su htjeli da se Rita uda i štoviše već dogovorili, po njima, prikladnog supruga za nju. Premda ispočetka razočarana, Rita je shvatila da je taj izbor izraz volje Božje za nju te je pristala. I građansko i crkveno ozračje tog vremena bilo je nezdravo – učestali sukobi i obiteljska suparništva obično su se rješavali zakonom osvete na društvenoj razini, dok je u Crkvenom životu vladala sablazan protupapa i njihovih suparničkih biskupa. Jedino dijete vremešnih roditelja trebalo je biti sigurnije pod zaštitom dobrog supruga, mislili su, nego unutar nebranjenih zidova samostana.

Tako se Rita udala za Paola Mancinija, dobrog čovjeka, premda snažne i silovite naravi. Njihov je brak bio blagoslovljen dvojicom sinova, možda blizancima, te su se Ritini dani uskoro ispunili uobičajenim poslovima supruge, majke i kućanice, dok je Paolo bio zaposlen kao gradski čuvar. Kao niži gradski službenik, Paolo je često bivao uvučen u sukobe među suparničkim političkim stranama, što može objasniti tragediju koja je konačno dotakla obitelj Mancini. Kad se jedan član
vraćao s posla bio,zaskočen i ubijen. Njen joj je suprug nanosio mnogo patnje, ali ona je molitvama i blagošću uzvraćala na njegovu okrutnost. Obrativši se, postao je osvjedočenim i bogobojaznim vjernikom. Ali sv. je Rita bila podvrgnuta još jednoj velikoj žalosti kad je njen suprug bio ubijen. Bol koju je Riti nanijela ta neočekivana i nasilna smrt bila je pomiješana sa strahom da će njeni sinovi pokušati osvetiti očevu smrt. Otkrila je da su njena dva sina razmišljala o osvećivanju oca. Bojala se da bi mogli ostvariti svoje želje u skladu s lošim običajem osvete. Uzvišenom je ljubavlju prema njihovim dušama molila Boga da im radije oduzme ovaj život nego da dopusti da učine taj veliki grijeh.

Njen uzor praštanja, njene riječi pouke i zauzimanje, njene molitve za obraćenje njihovih srdaca, bile su nemoćne dirnuti mladiće i odvratiti ih od odmazde, tako da je Rita cijelu stvar posve povjerila Bogu, moleći ga da riješi tu situaciju koja je bila izvan njene moći. Nedugo potom obojica su umrli, nakon što su se pripravili za susret s Bogom.

Ostavši sama, Rita se posvetila dobrotvornom radu i molitvi. Konačno je žudnja da uđe u samostan još jednom narasla u njoj, ali njene molbe da uđe u red Augustinskih redovnica iz Cascie bile su ne jednom, već tri puta odbijene. Premda je Rita bila poznata redovnicama samostana Svete Marije Magdalene, nasilnost koja je okruživala Paolovu smrt prevagnula je, prema ocjeni zajednice, nad njenim dobrim značajem i vjerskim duhom. Redovnice su se bojale staviti na kušnju mir samostanskog života, vjerojatno zbog toga što je jedna od članica pripadala obitelji odgovornoj za Paolovo umorstvo. Ali, Rita je duboko osjećala da je to bilo poslanje na koje je pozvana i utekla se zagovoru trojice svetaca, sv. Ivanu Krstitelju, sv. Augustinu i sv. Nikoli iz Tolentina. Nakon trećeg odbijanja redovnica, Rita je spoznala da ona sama mora njihove strahove umiriti. Pregovarala je s Paolovom kao i suparničkom obitelji i nagovorila ih da privedu kraju njihovo neprijateljstvo i žive u miru. Njen praštajući duh nesumnjivo im je bio nadahnuće i uzor te su se obitelji pomirile.

Potpisale su ispravu o tome i kad ju je Rita pokazala redovnicama, one više nisu imale razloga da ju odbiju. Čudesno je ušla u samostan i bilo joj je dopušteno da ostane. To se zbilo oko godine 1411. Rita Lotti Mancini postala je sestra Rita.

Sljedećih četrdeset godina Rita je živjela životom augustinke u skladu s Pravilima sveca kojeg je godinama ranije izabrala za svog duhovnog oca, sv. Augustina iz Hipona. Njegovo je bilo plemenito Pravilo koje poziva članice zajednice da na svaki mogući način teže ostvarenju zajedništva misli i srca s Bogom te jedna s drugom. Dane je provodila u molitvi i razmišljanju, u služenju bolesnima i siromašnima i u djelatnostima nužnim za život male zajednice. U samostanu je život sv. Rite bio obilježen velikim milosrđem i strogim pokorama. Po njenim molitvama mnogi su zadobili ozdravljenja, izbavljenja od zla i druge osobite milosti od Boga.

Nakon dvadeset i pet godina vjerskoga života, Rita je primila ono što je smatrala najdragocjenijim i osobitim darom od Boga. Uvijek predana raspetom Isusu, u njoj je neprekidno rasla želja da sudjeluje u njegovom velikom činu ljubavi za nju i za svo čovječanstvo pomažući nositi mu križ. Jedan dan dok je klečeći molila, čelo joj probode trn iz krune koja je pokrivala samu Isusovu glavu. Nosila je tu ranu petnaest godina sve do smrti. Da bi mogla dijeliti bol od trnja Njegove Krune, Gospodin je sv. Riti udijelio ranu od trna na čelu. Rana je bila vrlo bolna i širila je neugodan miris, pa ipak ona ju je smatrala velikom milošću. Molila je: "O, voljeni Isuse, uvećaj moju strpljivost kako moja patnja raste." Rana joj je ostala do kraja života.

Zadnjih je nekoliko godina života bila prikovana uz krevet. Posljednji od mnogih križeva koje je prikazala u životu sada je bio i ponizan položaj invalida, potpuno ovisnog o milosrđu sestara.

Naposljetku, 22. svibnja 1457. Ritin život na zemlji došao je kraju. Razni križevi koje je nosila kao supruga, udovica, majka i redovnica odloženi su na stranu jednom zauvijek otkad ju je prigrlio Uskrsli Gospodin.

Vjernici su pohrlili u samostan da joj odaju posljednju počast. Nebrojena čuda zbila su se njezinim zagovorom, a štovanje svetice nadaleko se proširilo.

Tijelo sv. Rite očuvalo se stoljećima posve nedirnuto, a s vremenom je počelo širiti ugodan miris. Tijekom obreda proglašenja blaženom, tijelo svetice samo je ustalo i otvorilo oči.
Bog je čuo molitve sv. Rite za druge u nebrojenim prilikama, a ona će se zasigurno rado opet zauzeti u ime onih koji je sada mole - kako bi se nastavilo razumijevanje istine o veličini njezinog imena: Svetica nemogućeg!

Svetico nemogućeg!

Sveta zaštitnice nevoljnika, sveta Rito, čije molbe Nebeski Otac ne odbija, koja si zbog obilja u postizanju milosti nazvana "Zagovornicom bespomoćnih", pa čak i neizvedivog, sveta Rito, tako ponizna, tako čista, tako ojadena, tako strpljiva, s tako samilosnom ljubavi za Raspetog Isusa, jer si od Njega isprosila sve što si tražila, te se zbog toga svi s povjerenjem uzdaju u tebe u nadi utjehe ili izbavljenja; budi milostiva svojim moliteljima i založi se svojim utjecajem kod Boga poradi njih; udijeli obilje milosti sada, kao što si ih udijelila u tolikim čudesnim slučajevima na veliku slavu Božju,
za širenje tvog štovanja i utjehu onima koji vjeruju u te. Obećajemo, ako naše molbe budu uslišane, da ćemo te slaviti objavljujući tvoje milosti, blagoslivljati te i pjevati vazda hvale tebi u čast. Uzdajući se u tvoje zasluge i utjecaj kod Presvetog Srca Isusovog, molimo te:______________________________

(Ovdje navedite svoju prošnju).


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 08 ožu 2011 19:10 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 22 vel 2011 12:31
Postovi: 9
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bog sa svima Vama! Evo kao odgovor dani34, želim svjedočiti u uslisanju moje molitve zagovorm Svete Rite. Pomogla mi je u bračnim problemima, molila sam dva puta devetnicu da moj brak ne propadne i da se ja i muz pomirimo i nađemo nekakav put, ali nadasve da moj brak ne razori taj zli demon rastave i mrznje. I moja je molitva uslisana!!! Ja i muz smo odlucili opet krenuti ispočetka, imamo dijete, a bili smo pred samom rastavom braka! Molite se svetoj Riti, ali iskreno i pouzzdano, u svojim molitvama budite gorljivi i potpuno predani u volju Bozju, vidjet cete da Sveta Rita moze sve!!

Prije mjesec i pol dana u mom gradu Dubrovniku je padal nevjerojatna kisa, izisla sam sa posla, i zaboravila sa sobom ponijeti kisobran.Moje auto je bilo udaljeno od posla nekih 6 minuta pješice, te sam prvo hodala nekih 100 metara po toj groznoj kiši dok se nisam sjetila u sebi Svete Rite, jednostavno sam ponavljala naglas: Sveta Rito, molim Te daj da ova kisa prestane, vec su mi noge mokre, potpuno ću biti mokra i sutra bolesna. Molim te Sveta Rito, ucini da prestane načas ova kisa samo da dođem do auta, molim te Sveta Rito...Ponavljala sam doslovno do iznemoglosti, svaki puta gorljivije, jače, pouzdanije dok nisam dosla do točke kad sam jhednostavno znala da ce kisa prestati i da me Sveta Rita cuje. Ja sam potpuno uvjerena da je ona mene cula, kisa je prestala kad sam sve glasnije i glasnije pocela moliti, i od srece sto sam dozivjela to uslisanje ja sam pocela strasno plakati od srece. Nisam mogla vjerovati sto mi se događa, ali to je bila ona - Svetica nemogućeg, i zastitnica moja -Sveta Rita!!! Probajte i vi jednom nesto traziti od nje, pa cete vidjeti!!! Naravno, ako je to na Bozju volju!! Bog sa Vama!!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 05 srp 2011 12:50 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 30 lip 2011 12:17
Postovi: 1
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Bok ne znam dali ovdje trebam pisat to što želim reči ali ipak ču ovdje napisat to što želim reči :D Evo pošto sam dobio puno nevjerovatnih milosti tj uslišenja mojih molitva sv. Riti obečao sam da ču ih objaviti! Obečao sam sv. Riti! Ja sam jedan od onih koji su preobračeni koji su živili u grijesima i sv. Rita me je promjenila! Moleči se njoj dobio sam novi život,nove smijernice, odgovore na moja životna pitanja i još puno toga i riječima se nemože napisati koliko sam joj zahvalan!!! :grlim te: HVALA TI SVETA RITO, HVALA TI IZ CJELE VELIČINE MOG BIČA!! :D Ljudi molite se njoj ali molite srcem i dušom,pribličite joj se koliko god možete,saznajte sve o njezinom životu,pogledajte film o njoj jer ona je u svima nama i pomoči če nam! :D Hvala!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 07 kol 2012 08:32 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 06 kol 2012 22:22
Postovi: 5
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
i ja mogu posvjedociti da Sveta Rita ima blago srce i da cuje nase potrebe...prije otprilike pola godinu dana bila sam u vezi sa deckom do kojega mi je jako stalo,prekinuo je vezu i svaki kontakt puna dva mjeseca se nismo culi niti vidjeli i vec sam pocela da se mirim da cu morati nastaviti dalje bez njega,onda sam pronasla knjizicu Svete Rite koju sam davno dobila od prijateljice koja mi rekla da se njoj moli bas ako imas neki tezak ne rjesiv problem...ispostila sam i izmolila devetnicu i poslje samo dva dana nakon devetnice decko mi se javi i obnovimo vezu,a da ne pisem o tome kako se promjenio na pozitivno prema meni u vezi smo ostali godinu i 8 mjeseci doslo je do novog problema,pa se nadam da ce Sveta Rita cuti moje molitve i pomoci mi i ovaj put


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr