www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 12:09

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 vel 2008 14:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 02 lip 2006 12:46
Postovi: 1079
Lokacija: ZAGREB
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sutra je prva subota -na taj dan častimo Bezgrešno srce Marijino!
potrebno je izmoliti krunicu, razmatrati otajstva, ako nisi učinio ispovjed na prvi petak, onda je dobro ispovjediti se i obavezno pričestiti pod misom na nakanu Bezgrešnog Srca Marijina. Preporuča se i učiniti posvetu obitelji Bezgrešnom Srcu Marijinu ovom molitvom:

ČIN POSVETE BEZGRJEŠNOM SRCU MARIJINU( za redovnike i vjernike, pristaše Marijanskog pokreta)

Fatimska djevice, Majko milosrđa, Kraljice neba i zemlje, utočište grešnika, mi pristaše Marijanskog pokreta, posvećujemo se na sasvim osobiti način Tvojem Bezgrešnom Srcu.
Ovim činom posvete želimo vršiti s Tobom, i po Tebi sve obveze koje smo preuzeli svojim krsnim obećanjem. Obvezujemo se također da će mo u sebi provoditi ono unutarnje obraćenje, koje Evanđelje toliko zahtijeva, a koje nas odalečuje od svake privrženosti prema samima sebi i od olakih nagodbi sa svijetom, da bismo poput Tebe bili jedino raspoloživi uvijek vršiti Očevu volju.
I dok namjeravamo povjeriti Tebi, milosrdna i preslatka Majko, svoj život i svoj kršćanski poziv, da bi ti njime raspolagala prema svojim planovima spasenja u ovom presudnom času koji pritišće svijet, obvezujemo se da će mo ga živjeti prema Tvojim željama, napose što se tiče obnovljenog duha molitve i pokore, revnog sudjelovanja u slavljenju Euharistije i apostolata, svakodnevnog moljenja svete Krunice i pokorničkog načina života, u skladu s Evanđeljem, da bismo tako svima bili dobar primjer u obdržavanju Božjeg zakona, u vršenju kršćanskih kreposti, napose čistoće.
Obećajemo ti također da će mo biti sjedinjeni sa Svetim Ocem, sa crkvenim Poglavarstvom i sa svojim svećenicima, da bi smo se tako suprostavili postupku osporavanja crkvenog Učiteljstva, koji ugrožava same temeljke Crkve.
Pod Tvojom zaštitom želimo štoviše biti apostoli ovoga danas toliko potrebnoga jedinstva u molitvi i u ljubavi prema Papi, na koga zazivamo Tvoju posebnu zaštitu.
Na kraju ti obećajemo, da će mo duše, s kojima dolazimo u dodir, koliko nam bude moguće, voditi prema obnovljenoj pobožnosti prema Tebi.
Svjesni da je bezboštvo upropastilo vjeru velikog broja vjernika, da je obeščašćenje unišlo u Sveti Božji Hram, da se zlo i grijeh sve više šire po svijetu, usuđujemo se s pouzdanjem podići oči k Tebi, Majko Isusova i naša milosrdna i moćna Majko i zazvati te još danas te očekivati od Tebe spas za svoju djecu, o blaga, o milostiva, o Slatka Djevice Marijo.

Izdao Svećenički Marijanski pokret, Jordanovac 110, Zagreb, za izdavača pater Izidor Jedvaj

Bvb


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 vel 2008 14:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 02 lip 2006 12:46
Postovi: 1079
Lokacija: ZAGREB
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slika

Povjeriti svijet bezgrješnom Srcu Marijinu znači: po zagovoru Majke pristupiti k samom Izvoru onoga života što je provreo na Golgoti. Taj Izvor bez prekida ključa otkupljenjem i milošću. U njemu se neprekidno obnavlja naknada za grijehe svijeta. To je trajan Izvor novoga života i svetosti.

Povjeriti svijet bezgrješnom Srcu Majčinu znači: ponovno se vratiti podno križa njezina Sina. Još više, to znači povjeriti svijet samom probodenom Srcu Spasiteljevu te se tako približiti samom izvoru njegova otkupljenja. To je otkupljenje uvijek veće i obilnije nego ikoji čovjekov grijeh, štoviše nego i sam „grijeh svijeta". Snaga otkupljenja bezgranično je veća od svih mogućnosti zla što se nalaze u čovjeku i u svijetu.

Više nego itko drugi u cijelom svemiru, vidljivom i nevidljivom, Srce je Majčino toga svjesno.

Upravo stoga ona pozivlje.

Ona ne pozivlje samo na obraćenje. Ona nas pozivlje kako bi nas sama ona, Majka, privela tom izvoru otkupljenja.

Papa Ivan Pavao II.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 14:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 02 lip 2006 12:46
Postovi: 1079
Lokacija: ZAGREB
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MARIJANSKI SVEČENIČKI POKRET
15. veljače 1975, ukazanje "Djevice siromaha u Banneux-u
RADOST DA VAS MOGU ODGAJATI

"Najdraži moj sine, zašto se uznemiruješ? Zašto katkad gubiš svoj mir?
Sve što ti se ovih dana dogodilo, to sam Ja odredila da bi se doista mogao od svih odijeliti. Čak i od onih osoba koje Ja i moj Sin Isus osobito ljubimo.
Ti si tako majušan, da se, i neopazice, na kraju oslanjaš na njih, da si ovisan o njima. Ta tvoja privrženost biva toliko jača, koliko su mi te duše bliže.
Tebi trebaju samo njihove molitve i njihove patnje, a to Ja od njih tražim za tebe i za svoj Pokret. Ti im uzvrati svojom molitvom i svojom velikom bratskom ljubavlju. To je dovoljno. Ostalo nije od mene, a za tebe je isprazno i suvišno: pravi gubitak vremena..

Predragi moji sinovi, dajte se doista odijeliti od svega. Gledajte: nisu ni vaše pogreške, ni vaši padovi, ni vaša velika ograničenost ono što vas priječi da budete posve moji i raspoloživi za moj veliki plan. O ,ne! To su čak veliki darovi za vas, jer vam pomažu da se osjećate i ostanete maleni. Oni vam poput mjere pokazuju koliko ste maleni.
Jedina zapreka koja vam priječi da budete sasvim moji, jesu vaše privrženosti.
Koliko li ste još vezani, sinci! Na same sebe, na osobe, pa i dobre i svete, na svoje aktivnosti, na svoje ideje, na svoje osjećaje. Sve ću te veze Ja raskinuti, jednu po jednu, da bi ste bili samo moji....
Tada ću ja moći djelovati u vama i izvršiti svoje Majčinsko Djelo...a to je da od svakog od vas načinim živi otisak svoga Sina Isusa. Pouzdajte se u mene bez straha:svaku bol što je budete osjetili pri novom odricanju ispunit ću novim darom ljubavi. Svaki put kad se odvojite od nekog stvorenja osjetit će te da vam je Majka bliža.
Maleni moji sinci, pružite mi radost da vas mogu odgajati!

Poruka je upućena svečćenicima, a i vjernicima laicima ,svima koji su uključeni u Marijanski svećenički pokret i koji su izvršili posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu! :D


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2008 10:48 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Danas smo svi,posebno mladi u velikoj opasnosti da se klanjamo raznim krivim idolima, učenjima, načinima -stilovima života, new age isličnim krivim pokretima, modi isl

u velikoj smo napasti da ne živimo u milosti Božjoj, već da se nesvjesno klanjamo sotoni i zlim djelima, priklanjajući se svijetu grijeha, zavodljivostima i čarima prolaznoga svijeta

BDMarija nas moli da se klonimo svega što može uprljati čistoću našega srca

moli nas da ne sudjelujemo u svjetovnim i griješnim predstavama
a jedno od najvećih loših predstava našega doba je televizija
citirati ću što BDMarija kaže:

Ne gubite vrijeme pred TELEVIZOROM , koji je NAJJAČE ORUĐE u ruci moga Protivnika ( sotone-opHH) da bi posvuda proširio mrak grijeha i nečistoće

Televizija je IDOL o kojem govori Otkrivenje, stvoren da bi mu se klanjala sva zemlja i kojem nečastivi daje oblik i pokret da bi u njegovim rukama postao strašno sredstvo zavođenja i izopačenosti

ako činite sve ono što vam kazujem, polažete u moje ruke moćnu silu posredovanja i zadovoljštine

tako ću se moći pojaviti pred prijestoljem Gospodina, velikog i strašnog , pravednog i svetog, kako bi ga usredno molila da vam udijeli svoje Božansko Milosrđe

"Oprosti o Gospodine , uvrede svoga naroda što si ga stekao cijenom svoje predragocjene Krvi"

i prije nego se ispuni vrijeme koje vam je darovano za obraćenje već ćete moći vidjeti znakove trijumfa milosrdne ljubavi Isusove u prvim čudesnim posredovanjima Bezgrješnog Srca vaše nebeske Majke



Obratite se i vratite Gospodinu (374)
17.2.1988- Pernambuco Brazil
Čista srijeda-početak korizme
Iz "Plave knjige"- Svećenicima Marijinim predragim sinovima
strana 415-6


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 15 kol 2011 22:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Da malo oživimo ovu vrlo važnu temu, zanima me:

- da li molite Obiteljske cenakule u vašim obiteljima?
- da li molite svaki dan ili samo nedjeljom?

Volio bih da netko napiše i podijeli svoja iskustva jer je ovo u današnje vrijeme vrlo važno sredstvo kojim možemo povjeriti svoju obitelj zaštiti i vodstvu nebeske nam Majke Marije.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 05 vel 2015 23:24 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Evo mene nakon tri godine ponovno s pokušajem oživljavanja ove jako dobre i vrlo važne teme

U nastavku je odličan članak sjajnog Mladena Lojkića :

"Postoji li crkveno masonstvo?

Razumni katolički vjernik koji je ipak uspio shvatiti da Sotona osvaja suvremeni svijet, a da pritom Crkva i dalje samozatajno i konformistički živi u svom spokoju, postavlja si pitanje je li Sveti Otac Franjo s Rimskom kurijom kadar izbaciti hetorodoksiju i razna pseudoteološka glavinjanja nastala zlouporabom „koncilskog duha“ iz Crkve, ili se sotonin dim masonstva odveć uvukao u napukline Crkve da ga je nemoguće istjerati van? Poznato je da se papa Benedikt XVI. oštro suprotstavljao toj progresevističkoj heterodoksiji i svim onim kvazikoncilskim stečevinama „slobodoumnih teologa“, ali očito da zbog starosti i pomanjkanja snage časno je odstupio. Jer ako postavimo hipotezu da se judeo-masonstvo snažno ukorporiralo u samu Crkvu, pri tom ne misleći na pojedinačne poznate prelete, da je tzv. crkveno masonstvo postalo odlučujući čimbenik u vrhu crkvene hijerarhije, onda je posve razumljiv crkveni konformizam.

Postoji veliki raskorak između nekritičkog stava Crkve prema masonstvu, kao izvorištu Zla, i onoga što mnogi vjerski karizmatici navješćuju. Podsjetimo se na jednog od njih, na don Stefana Gobbija (1930.-2011.). Don Stefano Gobbi je 1972. godine tijekom molitve u Kapelici ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi za svećenike, koji ne samo da su osobno htjeli iznevjeriti svoje zvanje, nego su se pokušavali okupiti u udruženja nepokorena Crkvenoj vlasti, čuo nutarnji govor (locutio interna). Don Gobbi zamolio je tada Gospu da mu dade neki mali znak potvrde, što mu je Ona isti mjesec u Nazaretu i potvrdila. Gospa se od tada redovito obraćala don Gobbiju.

Od bojažljivog početnog susreta u molitvi don Gobbija s tri prijatelja svećenika nastao je Svećenički marijanski pokret sa sjedištem u Milanu, koji danas okuplja oko četiri stotine kardinala i biskupa, sto i trideset tisuća svećenika i desetine milijuna vjernika na svih pet kontinenata (autor ovog teksta je ponosan što je jedan od njih). Od 1974. godine započeli su i prvi Cenakuli molitve i bratstva između svećenika i vjernika koje su se proširilo po cijelomu svijetu. Iako Kongregacija za nauk vjere nije zauzela službeni stav glede autentičnosti don Gobbijevog unutarnjeg glasa, odnos don Stefana Gobbija s papom Ivanom Pavlom II. bio je vrlo blizak, poglavito i s razlogom što znamo Papinu naklonost marijanskim pobožnostima. Papa je svojim apostolskim autoritetom zaštićivao Svećenički marijanski pokret, koji je uvijek ponizno pristajao uz hijerarhijsko Učiteljstvo Crkve, a don Gobbiju je jednom prigodom rekao: „...a tvoja župa je cijeli svijet“.

Nutarnji glas fatimske Gospe tijekom svih tih godina govorio je karizmatičnom don Gobbiju: o krizi vjere koja danas uzima sve više maha, što je već najavila Gospa prigodom ukazanja u Fatimi; o širenju zabluda u svim dijelovima Katoličke Crkve; o velikom otpadu u kojem živimo, a o kojem piše Sv. Pavao u Drugoj poslanici Solunjanima; o crkvenom nejedinstvu koje prouzročuje osporavanje Pape i odbijanje njegovog Učiteljstva itd. U tim porukama jasno su istaknuta apokaliptičnost vremena u kojemu živimo, što možda i mnoge sablažnjava, ali iščitajmo i prepoznajmo znakove vremena i oni će nas uvjeriti upravo u to.

Fatimska Gospa govorila je don Gobbiju i o glavnom uzročniku zla, o crkvenom masonstvu. Spomenimo bar dio tog javljanja:
- U Valdragonu (San Marino), 29. lipnja 1983. godine nutarnji glas Gospe među ostalim je govorio kako se masonstvo infiltriralo u Crkvu gdje ju napada, ranjava i pokušava razoriti svojom podlom taktikom.
- Na obljetnicu drugog ukazanja u Fatimi u Dongu (Como), 13. lipnja 1989. godine, nutarnji glas Gospe upozorava don Gobbija kako crkveno masonstvo djeluje podmuklo i đavolski kako bi sve dovelo do apostazije. Njihov je cilj da nalazi opravdanje za grijeh, da ga predstavi ne više kao zlo, nego kao nešto vrijedno i dobro. Na taj način se grijeh preporučuje kao jedan način zadovoljavanja potreba vlastite prirode te ga više nije potrebito ispovjediti. Pogubni plod tog zloćudnog raka koji se rasprostranio po cijeloj Crkvi je nestanak osobne, pojedinačne ispovijedi, po cijelom svijetu.

- U Rubbiou (Vicenca), 31. prosinca 1992. godine, nutarnji govor ukazuje na lažne učitelje i čuvene teologe koji više ne naučavaju evanđeoske istine, već pogubna krivovjerja, što dovodi do gubljenja prave vjere i širenja otpada od vjere. Gospa upozorava da će tek doći još veći lažni proroci koji će zavesti mnoge.
- Tijekom Cenakula sa svećenicima i vjernicima 11. ožujka 1995. godine u Fatimi, nutarnji glas Gospe preko don Gobbija proriče kao će se u Crkvi privesti veliki otpad koji će se proširiti na cijeli svijet, a u nju će ući nečisti čovjek koji će se suprotstaviti Kristu i koji će u Crkvu unijeti odvratnu pustoš, ostavljajući strašno svetogrđe o kojemu je prozborio prorok Danijel.

- Svojom zadnjom porukom u Milanu, 31. prosinca 1997. godine, Gospa među ostalom don Gobbiju govori kako je čovječanstvo palo pod moć Sotonine velike sile koju provode sotonske i masonske snage, a Crkva je zamračena njegovim dimom koji je u nju ušao. Jasno da na kraju nutarnji glas Gospe govori o konačnom trijumfu Njenog Bezgrješnog Srca i o slavnom trijumfu njenog sina Isusa Krista, ali Gospa traži od vjernika svoje glasonoše, apostole ovih zadnjih vremena. (Svećenicima Marijinim predragim sinovima, Svećenički marijanski pokret, Palmotićeva 33, Zagreb, 2009., str. 8., 275., 457., 561., 633. i 717.)

Prepoznatljiva „Plava knjiga“ s Marijinim porukama don Stefanu Gobbiju, koju je odobrila Sveta Stolica, tiskana je u milijunskim primjercima na mnogim jezicima svijeta (u Hrvatskoj je izišlo desetak izdanja). Za vjerovati je da svaki laik, član tog karizmatičnog bratstva posjeduje „Plavu knjigu“. Isto tako nadati se da je svatko tko je dobio knjigu (knjiga se ne prodaje već se daruje tijekom Cenakula uz primanje milodara koji vjerojatno pokrivaju troškove tiskanja slijedećeg izdanja), da ju je i pozorno pročitao. No ostaje dvojba, jesu li čitatelji „Plave knjige“ osposobljeni da shvate poruke, pa makar i hipotetski? Prepoznaju li apostazu i otpadništvo u Crkvi, lažne proroke, moć Sotone i masonsku snagu, te sotonin dim koji je zamračio Crkvu, kako je poručila Fatimska Gospa?


Čitajući Ivanovo Otkriće (Otkrivenje je pogrješan prijevod Srbijanca Đure Daničića) vjernik koji je spoznao svu silinu urote masonstva protiv Crkve s pravom se upita tko je druga Zvijer koja izlazi iz zemlje („I vidjeh: druga jedna Zvijer uzlazi iz zemlje, ima dva roga poput jaganjca, a govori kao Zmaj“, 13, 11)? Jesu li ta dva roga poput jaganjca povezana sa svećenstvom? Znamo da je vrhovni svećenik Starog zavjetanosio kapu s dva roga. Mitru nose i biskupi Crkve kako bi označili puninu svoga svećenstva. Pitajmo se, predstavlja li druga Zvijer s dva roga koja liči janjetu masonstvo koje se uvuklo u vrh Crkve, odnosno tzv. crkveno masonstvo?

Nužno je danas da se Crkva ozbiljno suoči s možebitnim crkvenim masonstvom, kao podzemnom crkvom koja na najtermitskiji način želi urušiti temporalnu vlast Svete Stolice. Za početak je možda i dovoljno priznati da ono postoji, ako zaista postoji. Ne se zakukuljiti u mističnu ljušturu, zatvoriti oči i misliti kako će se taj zagušljivi dim molitvom, kontemplacijom i evanđeoskim milosrđem istjerati iz Crkve, a one koji malo slobodnije govore o tome izolirati iz crkvene javnosti.

Gordijski čvor treba što prije presjeći. Ako stvarno nema crkvenog masonstva, teološkog progresivističkog avanturizma, antidogmatizma, heterodoksije i krivovjerja u Crkvi, onda Crkva treba drugačije gledati na karizmatične pokrete, poput Svećeničkog marijanskog pokreta, jer u tom slučaju „Gospa ne govori istinu“, i tko je onda uopće taj nutarnji glas koji je govorio karizmatskom don Gobbiju?

Ako pak Crkva daje potporu takvim pokretima koji upravo govore o apostazi i otpadništvu u Crkvi, tada Crkva mora priznati da je sotonin dim ušao među njene zidine, i nužno joj se suočiti s crkvenim masonstvom te sa svim lažnim „prorocima“ u Crkvi. Tada će Sveti Otac, uz potporu cijele Crkve, moći uspješno replicirati super moćnoj masonskoj vrsti prema van, koja gradi, ne Kristovu globalnu državu, već razvratni novi Babilon, jednosvjetsko sotonino kraljevstvo – Novi svjetski poredak. Treće opcije nema, izuzev konformizma kao „samouništenja“ Crkve. (Korišteni dijelovi iz knjige Tko želi razoriti Crkvu)"


Na slici u prilogu su don Stefano Gobbi i papa Ivan Pavao II.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr