www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 09:25

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Bl. Ivan Merz
PostPostano: 10 stu 2006 23:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 03 lis 2006 13:22
Postovi: 78
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala

MILOSTI, USLIŠANJA I ZAHVALE
2006. god.



Spriječena amputacije noge

Moja molitva bl. Ivanu Merzu pomogla je za ozdravljenje prijatelja, kojemu se trebala amputirati noga. Zahvaljujem bl. Ivanu za uslišanu molitvu.

Osijek, 11. siječnja 2006. Neda B.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za položeni ispit i za zdravlje oca

Još 2003. godine molila sam devetnicu bl. Ivanu Merzu za uspješan rezultat na dva zadnja ispita na fakultetu; oba sam ispita položila s vrlo dobrim rezultatom i to iz prvog pokušaja. Iste sam godine drugu devetnicu molila za oca koji je imao problema s alergijom, nakon čega ga više nije teze mučila. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na ovim primljenim milostima.

21. veljače 2006. Vlatka

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u studiju i oslobođenje od straha

Moji roditelji i ja molili smo trodnevnicu blaženom Ivanu Merzu nakon čega sam položila ispit s odličnim uspjehom, a nakon devetnice oslobodila sam se straha koji me dugo vremena mučio. Bl. Ivan Merz je uistinu veliki i moćan zagovornik a njegovu pomoć iskusim svakodnevno. Zahvaljujem mu na primljenim milostima.

Zagreb, 1. ožujka 2006. Zahvalna


--------------------------------------------------------------------------------

Nakon usrdne molitve bl. Ivanu sin dobio posao

Dana 4. 12. 2005. godine bila sam na sv. misi u župnoj crkvi u Stenjevcu. Nisam ni znala da će propovijed biti posvećena blaženiku Ivanu Merzu. Puno toga sam saznala na samoj propovijedi o njemu, iako sam bila 2003. u Banjoj Luci kad ga je Papa proglasio prvim blaženikom u BiH. Kao i svake nedjelje, tako sam i te idući na sv. misu istu posvetila za nakanu za posao mom sinu koji je prije nešto više od mjesec dana ostao bez posla, a ima obitelj. Molila sam Boga za tu nakanu, kad je počela propovijed i kad sam čula kome je sve Blaženik zaštitnik, istog trena znala sam da će mi biti uslišana moja molitva. Na kraju mise svi koji su htjeli dotakli su relikvije blaženog Ivana Merza, pa sam i ja to isto učinila i još jednom zavapila za pomoć. Te iste večeri moj sin mene zove i kaže: »Mama, izgleda da ću sutra početi raditi, zvali su me da dođem na razgovor.« Bila sam sigurna da je to mogao samo dragi Bog da nam pomogne na zagovor blaženog Ivana Merza. Tako je moj sin počeo raditi na sv. Nikolu, i to u ribarnici na Dolcu, i odmah sam pomislila kako je blaženik zaštitnik mladih, pomoraca, ribara i svih onih koji mu se utječu. Hvala Ti blaženi Ivane što si zagovarao moju obitelj i uvijek ću Te štovati!

Zagreb, 4. ožujka 2006. Zahvalna majka Zorka-Apolonija S.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za bolji pronađeni posao

Želim posvjedočiti kako sam bila u jednoj tvrtci 3 godine tajnica i nisu me htjeli primiti za stalno (poslije mene su raspisali natječaj na koji se javilo oko 400 molbi - nikog nisu uzeli). Međuljudski odnosi su bili toliko loši da sam kroz kratko vrijeme od stresa počela patiti od nesanice, svako toliko bih se rasplakala, postala sam anksiozna i depresivna. Mobing je bio strašan, nisam ni sanjala da čovjek može toliko patiti na radnom mjestu - u blizini jednog od direktora sam se tresla jer se cesto znao derati ničim izazvan, dok je drugi tražio od mene neizvedivo. Na kraju su mi bez posebnog obrazloženja dali otkaz. Točnije - obrazloženje je glasilo: da ja i taj direktor koji me otpustio "nismo kompatibilne naravi". Po zagovoru Ivana Merza, iako je to danas teško, nasla sam odmah posao, bolji posao, puno manje stresa i bolje uvjete rada te bolju placu za 25%. Hvala dragom Bogu i zagovoru Ivana Merza.

9. ožujka 2006. Gordana

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za zaposlenje sina

Blaženom Ivanu Merzu od srca zahvaljujem za zaposlenje svoga sina. Toplo stavljam u zagovor njega i ostalu svoju djecu onome koji je volio mlade!

Višnjevac, 16. ožujka 2006. Mama Anica P.

--------------------------------------------------------------------------------

Pravedno riješen sudski spor

Moje svjedočenje se odnosi na pomoć ishođenja pravične sudske presude za povrat novca, kojeg sam isplatila na temelju ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora u Zagrebu, a kojeg nikada nisam dobila, kao niti isplaćenu akontaciju. O svemu sam podnijela krivičnu prijavu na Državno odvjetništvo, koje je pokrenulo krivični postupak na zagrebačkom Općinskom sudu još 1998. godine. Na ovom sudu se postupak vodio netaknut skoro pet godina.Shvatila sam da se jedino moram moliti za milost sretnog ishoda po Božjoj providnosti.Nakon proglašenja Ivana Merza blaženim počela sam se njemu moliti da me s tom nakanom zagovara kod Boga. I stvarno, po blaženom Ivanu Bog je ubrzao ovaj sudski proces, koji je završio za mene pozitivno i optuženi je dobio obvezu da u roku dvije godine vrati preuzeti novac, zajedno sa kamatom ili ga čeka kazna zatvora od jedne godine uz daljnju obvezu povrata novca. Sada se molim blaženom Ivanu Merzu da okrivljeni vrati novac. Vjerujem da će blaženi Ivan i dalje moliti za mene kod Svemogućeg Boga.

Zagreb, 19. ožujka 2006. Zrinka B.

--------------------------------------------------------------------------------

Uslišana devetnica

Prije nekoliko godina molio sam devetnicu bl. Ivanu Merzu na određenu nakanu i dobio sam uslišanje molitve. Zahvaljujem bl. Ivanu na uslišanoj molitvi.

Zagreb, 25. ožujka 2006. Jakov B.

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan pomogao u duševnoj tjeskobi

Zahvaljujući bl. Ivanu Merzu kojemu sam se molila, doživjela sam velike milosti u svojoj osobnoj duševnoj muci, stoga mu od srca zahvaljujem. Oduševljena sam knjigama koje je napisao bl. Ivan Merz poput Plamen za visinama i Ljubav i čistoće. Prihvatila sam bl. Merza kao svog zaštitnika, pa ću mu se i nadalje utjecati u molitvi.

Osijek, 19. travnja 2006. N. N. (17 g.)

--------------------------------------------------------------------------------

Sretno sklopljen brak

Zahvaljujem od sveg srca Svemogućem Bogu, Majci Božjoj i zagovoru blaženog Ivana za moju kćerku koja je lutala i tražila mladića za brak, jer se htjela udati. Obratila sam se blaženom Ivanu Merzu i molila svakodnevno i hvala Bogu susrela je mladića koji je sada već moj zet, čini se dobar i plemenit čovjek. Kada ga je upoznala bila je zaprepaštena, jer je on bio poganin bez krštenja i drugih sv. sakramenata i živio je tako 30 godina... To je bilo vrlo teško riješiti. Ali molitvom i to ustrajnom sve je došlo na svoje mjesto. Mladić se krstio (pripremao se par mjeseci), krizmao, vjenčali su se u crkvi Srca Isusova i sve je prošlo u radosti i veselju. Nemam riječi kojom bih se zahvalila Bogu dragom i našem Blaženiku, nego preporučam majkama da se mole za svoju djecu. Ustrajmo i od srca; neka svake nedjelje i blagdane idu na sv. misu i također na sv. sakramente.

Zagreb, 4. svibnja 2006. majka i otac

--------------------------------------------------------------------------------

Očita pomoć u bolesti po zagovoru bl. Ivana

Otac mi se bio teško razbolio još prije beatifikacije bl. Ivana Merza. Pojavili se jaki bolovi u nogama, ne može više hodati, promjene na stopalima. Na desnoj nozi prsti počeli plaviti, a na lijevoj dekubitus na peti. Odlazi u bolnicu – ustanovljena loša cirkulacija. Slijedi operacije desne noge, potom dolazi do infekcije rane i za dva tjedna amputacija noge. Za lijevu nogu ista prognoza. Ne znam što ću. Ja moram na posao, kako i kome da ga ostavim. Bojim se amputacije i desne noge. Obraćam se sl. B. Ivanu Merzu, odlazim na njegovu beatifikaciju s molitvom da mi on pomogne sa svojim zagovorom; predajem oca pod njegovu zaštitu, jer sama sam nemoćan. Nakon toga otac se oporavlja, dekubitus na lijevoj nozi zacjeljuje. Mogu ga ostaviti samoga dok sam na poslu. Prošle godine doživio je ishemički inzult i nije mogao više vidjeti. Opet odlazim na grob bl. Ivana Merza pa sada i tu novu situaciju predajem njemu, jer što ću ako mi otac još postane slijepo. Zamolim bl. Ivana da i sada svojim zagovorom pomogne i meni i njemu. Nakon moje molitve ocu se vid donekle oporavlja tako da nije oslijepio. Za sve ovo postoji i medicinska dokumentacija. Hvala Bogu i bl. Ivanu Merzu!

Zagreb, 10. svibnja 2006. Katica J.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za posao i zdravlje

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za mnogo milosti koje sam primila po njegovu zagovoru u posljednje vrijeme. Utješio mi je mnoge suze i riješio razne probleme. Posebno zahvaljujem što mi je sin našao posao i što je meni pomogao u zdravstvenim teškoćama.

Novo Čiče (Zagreb), 19. svibnja 2006. Marica M.

--------------------------------------------------------------------------------

Nakon devetnice riješila se tjeskobe

Trenutno sam na privremenom radu u Njemačkoj. Na samom dolasku u ovu zemlju osjećala sam strašnu tjeskobu u sebi sve dok nisam počela moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu i od tada sam ja sasvim druga da ne mogu sama sebe prepoznati! Koji je to divan osjećaj! Zahvaljujem bl. Ivanu za ovu veliku milost.

Njemačka, 28. svibnja 2006. Marija

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za dobiveni posao

Molila sam devetnicu bl. I. Merzu za posao moga dečka koji se godinama nije mogao zaposliti. Sve bi uvijek bilo bezuspješno. Ali samo tri dana nakon što smo izmolili devetnicu on je pozvan na razgovor i dobio je posao. Slava Isusu i hvala bl. Ivanu!

Ivanja Reka (Zagreb,) 3. lipnja 2006. Anita i Darko

--------------------------------------------------------------------------------

Brzo uslišanje

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu jer mi je molitva po njegovu zagovoru uslišana je u kratkom vremenu.

Njemačka, 6. lipnja 2006. Robert Gusić

--------------------------------------------------------------------------------

Ozdravljenje nakon devetnice

Prvi put sam čula za bl. Ivana Merza čitajući Arenu i njegova čudesa što učini. Molila sam se iz one sličice (zborna molitva iz Papinske mise na beatifikaciji bl. Ivana Merza) devet dana i napravio mi je čudo – ozdravila sam, moji nalazi su izvanredni. Zahvaljujem Blaženom Ivanu Merzu na tom velikom čudu. Neka svatko moli za njega, molim i ja i bit će uslišan makar se činilo i nemoguće.

Bistrinci, 6. lipnja 2006. Ana J.

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u studiju

Zagovorom bl. Merza kojemu sam molila devetnicu kćer je dala godinu prošle godine, a ove godine težak ispit, a sin nakon nekoliko godina pauze uspio je položiti jedan teški ispit. Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na ovoj velikoj milosti.

Zagreb, 7. lipnja 2006. Renata K.

--------------------------------------------------------------------------------


MILOSTI, USLIŠANJA I ZAHVALE
2005. god.



Zahvala za zaposlenje

Po drugi put bl. Ivan mi je uslišao veliku molbu. Ovaj put zahvaljujem bl. Ivanu za pronalazak zaposlenja. Samo mjesec i po dana nakon diplomiranja i nakon par izmoljenih devetnica bl. Ivan mi je uslišao molitve te sam dobio zaposlenje u jednom uglednom poduzeću. Ivane hvala Ti!

3. 1. 2005. Tomislav Š., Zaprešić

--------------------------------------------------------------------------------

Izmoljeno dijete po zagovoru bl. Ivana

Želim napisati nekoliko riječi o uslišanju mojeg zagovora bl. Ivanu Merzu. Suprug i ja godinama nismo mogli imati djece. Prilikom posjeta rođaka za Božić 2002. godine u našu kuću dospjela je knjižica i slika s molitvom bl. Ivanu Merzu, koje sam još isti dan pročitala. Od tada sam postajala sve više zainteresirana za njegov život i djelovanje. Nakon nekog vremena otišla sam u baziliku Presvetog Srca Isusova u Zagrebu i posjetila njegov grob. Neću nikada zaboraviti toplinu koju sam osjećala dok sam gledala u nježnu svjetlost tog ostakljenog prostora, uvjerena kako će mi bl. Ivan Merz pomoći. Zamišljala sam kako je i on dolazio u istu crkvu svakog dana i molio. Prilikom svog drugog posjeta započela sam devetnicu. Za vrijeme trajanja te devetnice uspjela sam zanijeti. Najzanimljivije je da je termin poroda pao upravo na rođendan samog Ivana Merza (16. XII. 2004). Rodila sam ipak nekoliko dana kasnije zdravu djevojčicu. Od tada sam sigurna da je upravo bl. Ivan moja nada i siguran pomoćnik kroz život.
Hvala Ti, Ivane!

Zahvalna obitelj iz Zagreba. (Podaci poznati u Postulaturi)

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u bolesti i u drugim prigodama

Smatram svojom dužnošću napisati nekoliko skromnih rečenica na ime zahvalnice bl. Ivanu Merzu, a u prilog njegovom proglašenja svetim.
Preporučila sam mu se u svojim molitvama za zdravlje moje obitelji i moje vlastito koje je bilo ozbiljno ugroženo. Dijagnosticirana mi je teška bolest. Nakon operativnog zahvata po Božjoj milosti i zagovorom bl. Ivana nalazi su bili uredni. Ovo nije prvi put u mome životu, a imam 45 godina, da sam potpuno uvjerena u milost Božju koju sam dobila u najtežim trenucima života. Nadahnuta idejom iz kršćanskog života bl. Ivana neizmjerno mu zahvaljujem za Božju ljubav i milost, za pomoć dragog Spasitelja i Blažene Djevice Marije, koji su ispunili svjetlošću moj život i omogućili da osjetim trenutke kada se suze pretvaraju u radost! I dalje preporučujem zagovoru bl. Ivana svoju obitelj i sebe.

21. 2. 2005. Ruža Stošić, Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u studiju i duševnom snalaženju

Želim podijeliti s vama prekrasno iskustvo i tako očitovati slavu Bogu koji je uslišao molitvu po zagovoru svoga sluge bl. Ivana Merza.
Na samom početku moga studija moja majka se utekla u zagovor Blaženom Ivanu za moj prijemni ispit, koji sam unatoč teškoćama prošla!
Majka je puno puta ponavljala i podsjećala me na toga moćnog Blaženika. Kako je završavao siječanj bližili su se i ispiti. Osjećala sam se izgubljeno, nemoćno, žalosno u svakom pogledu, u ogromnom i tmurnom gradu. Svjetlost je zasjala u Bazilici gdje sam obavljala devetnicu bl. Ivanu Merzu. Više sam se o njemu informirala, a ove godine sam spontano dobila i njegov kalendar. Znala sam da se on brinuo za mlade i čvrsto sam vjerovala da se na njega mogu osloniti. Kroz cijelo vrijeme je jačao moju slabost, punio nadom i optimizmom. Sada, kada je sve gotovo, kada sam položila sve ispite, kada sam pronašla sebe u ovome gradu, kada sam pronašla dragog, milosrdnog Boga, jedino što mogu reći: hvala i slava Bogu, koji nikada nikoga ne napušta.

veljača 2005. N. N., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Prijem na fakultet

Želim zahvaliti Bogu, Isusu Kristu, Blaženoj Djevici Mariji i Blaženom Ivanu Merzu zato što su uslišane moje molitve, te mi je unuk primljen na fakultet 2004. godine.

veljača 2005. I. B, Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan pomogao pri liječenju

Prije mnogo godina bolovala sam od čestih i dugotrajnih upala urinarnog i genitalnog trakta zbog kojih sam morala uzimati puno antibiotika koje sam vrlo teško podnosila. Koje god antibiotike mi je liječnik prepisao, od svakih mi je bilo zlo i liječenje upala se nije moglo privoditi kraju. U toj velikoj nevolji utekla sam se za pomoć Ivanu Merzu. Molila sam devetnice, posjećivala njegov grob. Zadobila sam milost uslišanja. Na moje veliko čuđenje počela sam podnositi one iste antibiotike koje prije nisam i bolovi od upala su prestali. Uvijek rado posjećujem Ivanov grob sjećajući se s radošću i zahvalnošću svoje uslišane molitve. (Prilog za kanonizaciju)

5. ožujka 2005. V. M., Ogulin

--------------------------------------------------------------------------------

Kad mi se činilo da mi nitko ne može pomoći, bl. Ivan mi je pomogao – hvala mu!

Za Ivana Merza samo sam čula još prije 1999. godine. Međutim Ivana sam upoznala u Rimu (i to me posebno veseli) u studenom 1999. godine kada sam kao hodočasnica odsjela u «Hrvatskom hodočasničkom domu Dr. Ivan Merz». Na jutarnjoj svetoj misi u kapeli Doma prvi put sam izmolila molitvu Gospodinu da nam Ivana digne na čast oltara. Odonda se Ivan i ja znamo! Danas, 5 godina nakon rimskog susreta mogu reći da me Ivan naučio kako otvoriti srce Gospodinu. Moja molitva postala je iskrenija i emotivnija. Moja po prvi put obavljena pobožnost Devet prvih petaka u čast Srcu Isusovu Ivanova su zasluga. Izmolila sam puno devetnica bl. Ivanu i gotovo sam svakodnevno molila Ivanovu molitvu i testament. Osobno sam po zagovoru bl. Ivana izmolila veliki mir i puno svakodnevne životne snage. Kad mi se činilo da mi nitko ne može pomoći, bl. Ivan mi je pomogao. Ali svaka Ivanova pomoć za mene je velika. Bl. Ivan je moj svetac svakodnevice, put kojim se trudim ići. Ivanove «Misli» uvijek su sa mnom, nikud ne idem bez njih, i u njima često nalazim odgovore. I dalje ću se moliti za našega Blaženika da što prije bude proglašen svetim. A nadam se da će Ivan biti proglašen i crkvenim naučiteljem jer su svi njegovi tekstovi puni poruke i toliko aktualni u svakom trenutku. Blaženi Ivan je moja utjeha i utočiste, ali i snaga u svim životnim situacijama. Bl. Ivan je tu i kad sam sretna! I puno mu hvala!

11. ožujka 2005. Darija Pancirov,Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan posredovao u plaćanju računa za struju

Ovdje svjedočim ovim pismom da sam se obratila bl. Ivanu Merzu sa zamolbom da mi pomogne. Naime prije godinu i 6 mjeseci našla sam se u velikom zaostatku duga električne energije. I čudom gđa kojoj pazim kuću, a živi u Americi platila mi je čitavu godinu, a da joj nisam ništa spominjala! Hvala bl. Ivane Merzu. Obećala sam ako se ispuni moja zamolba da ću to posvjedočiti i to ovom prilikom činim.

25. 03. 2005. Grozdana Grgurović, Crno-Zadar

--------------------------------------------------------------------------------

Dijete ozdravilo od epilepsije po zagovoru bl. Ivana

O Ivanu Merzu malo sam znala. Gotovo ništa. Upoznala me s njim profesorica u mirovini koja mi je na vrlo jednostavan način rekla: "Obrati se Ivanu Merzu, meni je puno pomogao i tebi će!" To je izrekla s takvom sigurnošću i vjerom kao da bi me uputila svojem najboljem zemaljskom prijatelju. Gotovo mi je bilo neprimjereno i nezahvalno reći ne znam ili sumnjam ili bilo što takvo, a što je odražavalo moje prvo mišljenje. Nakon nekog vremena, rekla sam sama sebi: "Zašto ne, prihvatiti ću to tako jednostavno kao što mi je rečeno, otići pred njega i ispričat mu što me muči i jednostavno ga zamoliti da mi pomogne." Malodobni sin mi se s tri po godine teško razbolio od epilepsije. Liječili smo ga tri godine, ali je postojala opasnost da se bolest ipak razvije u trajnu epilepsiju. Obratila sam se Ivanu Merzu i molila za milost. Šest mjeseci molila sam devetnice i davala mjesečni novčani prilog. Skromno, ali stvarno sam počela vjerovati da će moj sin ozdraviti i prestati uzimati terapiju. Točno nakon šesti mjesec mojeg zavjeta pred sam Božić 2003. godine liječnik je obustavio terapiju jer više nije bila potrebna. To je najljepši poklon kojeg smo mogli dobiti za Božić. Nakon godine dana i ponovnog kontrolnog pregleda dijete je klinički miran bez lijekova koje je uzimao. Zahvaljujem predobrostivom Bogu i bl. Ivanu Merzu koji je uz mene molio za dobivenu milost. Vječni sam dužnik i preporučujem i dalje svoga sina u molitvama.

1. 4. 2005. Božica S., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan pomogao kad je bilo najteže

Hvala ti dragi Ivane što si mi pomogao u školi, hvala ti što si bio uz mene i pomogao mi da prođem kada mi je bilo najteže. Također ti hvala za uspješan prolazak u autoškoli.

15. 4. 2005. Tomislav, Novigrad

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan pomogao u pronalaženju zaposlenja

Duže vrijeme sam tražila svoje prvo zaposlenje. Slala sam mnogo molbi na različite oglase, međutim sve su bile uglavnom negativno riješene. Jedne nedjelje u crkvi sam dobila brošuru o blaženom Ivanu Merzu (a već prije sam slušala kratko predavanje o njemu). Na temelju te brošure, odlučila sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu na nakanu pronalaženja zaposlenja. Devetnicu sam počela moliti u ponedjeljak 21.veljače 2005., a završila u utorak 1.ožujka 2005. U tom razdoblju nekoliko puta sam pohodila grob blaženog Ivana u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu. Još isti tjedan dok sam obavljala devetnicu primila sam poziv za razgovor za posao, a za dva dana mi je javljeno da od ponedjeljka 7.ožujka radim. Hvala bl. Ivanu Merzu i Svevišnjem Bogu.

17.4. 2005. Nikolina N., Zaprešić

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć bl. Ivana u polaganju ispita

Po zagovoru bl. Ivana Merza uspješno sam položila dva ispita. Sada stojim pred novim izazovom, ustrajno i redovito se molim i nadam se ponovnom uslišanju molitve njegovim zagovorom kod Gospodina.

22. 4. 2005. Ankica, Novi Vinodolski

--------------------------------------------------------------------------------

Zagovor bl. Ivana posredovao dobivanje posla za sina i muža

Zahvaljujem se Slugi Božjem Ivanu Merzu što je uslišao i od Boga izmolio milost za moje molbe. Svakog dana mu se molim i zahvaljujem za svoj uspjeh u poslu, u poslu moje djece, moga muža – tako reći cijele obitelji. Moj sin je uz pomoć bl. Ivana Merza dobio željeni posao kao i moj muž. Zato mu se puno zahvaljujem. «Hvala Ti Orle Kristov što si nam Pokazao put k Suncu.»

27.4. 2005. Luca Petrović, župa Gradačac, BiH

--------------------------------------------------------------------------------

Sin dobio posao

Moj je sin završio je ekonomski fakultet te tri godine nije mogao dobiti posao u struci. Na preporuku jednog gospodina dali smo molbu. Čekali smo na odgovor dugo, najprije pet mjeseci pa onda još tri mjeseca. Već smo bili očajni i ostali smo bez ikakve nade. Ja sam se, međutim, nastavila moliti Isusu Kristu i zazivati zagovor bl. Ivana Merza. Posebno sam se žarko molila kao nikada do tada 10. 12. 2004. Istoga dana javljeno nam je da je sin primljen na posao. Vjerujem da su moja molitva blaženom Ivanu Merzu i njegov zagovor pomogli da se sin mogao zaposliti. Hodočastila sam u Zagreb i došla sam na grob bl. Ivana Merza i zahvalila sam za milost. Slava i hvala Ocu, Sinu u Duhu Svetomu.

9. 5. 2005. N. N., Split

--------------------------------------------------------------------------------

Muž prestao piti po zagovoru bl. Ivana Merza

Ove godine za Uskrs navršilo se dvije godine od kada sam, po zagovoru bl. Ivana Merza izmolila milost da moj muž prestane piti. Do tada je on dugo vrijeme pio, a oko četiri godine posebno. Opijao se bar jednom tjedno, a i češće. To opijanje trajalo je neprekidno dva ili tri dana. Nakon toga bio je jedan dan u krevetu, bolestan, u nekoj depresiji. Nakon toga slijedio je užasan nemir i potreba da se sve radi brzo i onda opet gostiona. Tako je ciklus pijenja opet počinjao. U pijanom stanju hodao je po gostionama za koje je pisalo u novinama da u njih ulazi "polusvijet i sumnjivi ljudi", razbijao, vrijeđao, rasipao novac…
Onda se po mojoj molitvi i zagovoru bl. Ivanu Merzu odjednom, bez liječenja, bez ikakvog našeg razgovora o tom problemu neobjašnjivo sve promijenilo. On se sada ponaša ne kao apstinent ili liječeni alkoholičar koji ne smije primirisati alkohol, nego kao čovjek koji taj problem nije nikad ni imao. Naime, pri objedu on ponekad popije čašu ili dvije vina i ostatak u boci začepi i spremi što se prije nije moglo dogoditi. Ja sam uvjerena da se takav preokret mogao dogoditi samo voljom Božjom, po zagovoru blaženog Ivana Merza. Obećala sam da ću kada prođu dvije godine ovo objaviti, te to i činim. Moje troje djece i ja neizmjerno smo zahvalni bl. Ivanu Merzu na udijeljenoj milosti i nadalje se utječemo pod njegovu zaštitu. Blaženi Ivane Merz, hvala ti! –

9. 5. 2005. Zdenka D., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Blaženi Ivan pomože i u naizgled malim stvarima

Lik blaženog Ivana Merza pobudio je u meni zanimanje već pri prvom susretu s njim. Nekako mi je posebno drag i zato mu se molim. Znam da su na Vašu adresu stigla već mnoga svjedočenja o čudesima koje je Gospodin učinio po zagovoru blaženog Ivana. I ja se molim za nešto veliko i strpljivo čekam… No, dok čekam, ostvaruju mi se male želje… Nedavno sam na fakultetu pisala dva kolokvija i molila sam Devetnicu bl. Ivanu Merzu da uspješno položim. I stvarno. Dobila sam najbolju ocjenu! To možda nije tako ogromno čudo ali ja vjerujem da sam imala Ivanov zagovor. Svjesna sam činjenice da ovo moje uslišanje nikoga neće impresionirati ali htjela sam da znate da je zagovor Ivana Merza jednako važan ili snažan kad se radi o velikim djelima, kao i onima nešto manjima, naizgled možda beznačajnima.

15. 5. 2005. Marijana M., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Primljena milost nakon molitve

Zahvaljujem za primljenu milost u obitelji koju sam zadobio nakon molitve devetnice bl. Ivanu Merzu.

20. 5. 2005. Drago Jović, 14 godina, Kopanice, BiH

--------------------------------------------------------------------------------

Riješeni poslovni problemi po zagovoru bl. Ivana

Prije par godina u Osijeku je postulator o. Božidar držao sv. misu u župi Retfala – Uzvišenje sv. Križa. Poslije sv. mise bilo je govora o bl. Ivanu Merzu, i prodaja knjižica i sličica. Iskreno, nisam poznavala povijest ovog blaženika te sam iz radoznalosti uzela par knjižica. I zaboravila na njih. Međutim prošle 2004. godine upali smo u poslovne probleme. Naša mala tvrtka bila je tužena zbog nekakvih dugova, ali tu su se umiješali i drugi faktori tako da sam se bojala i za svog muža i djecu, ali ništa nisam mogla, iako je sve bilo po propisima i u zakonskim i pravnim okvirima; bili smo u situaciji da smo se bojali. Tada sam slučajno uzela – zaboravljenu – knjižicu o bl. Ivanu Merzu i počela čitati. Sve sam dublje počela shvaćati njegove misli i razmišljanja, shvatila sam i bit našeg postojanja, imovine, znanja i sposobnosti. Zamolila sam iskreno bl. Ivana Merza, devetnicom i zavjetom da nam pomogne izvući se iz problema. - Hvala dragom Bogu i bl. Ivanu ove godine prije Uskrsa naš problem je uspješno riješen. Bila sam na grobu bl. Ivana Merza, zahvalila mu na zagovoru i pomoći, preporučam i nadalje svoju obitelj njegovu zagovoru kod Isusa dragog i njegove Majke.

22. 5. 2005. Kata J., Osijek

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan Merz pomaže u bolesti

Moja sestra Jela, rodom iz Zalužana, sada živi u Australiji oboljela je od raka kostiju. Preporučila sam joj da se moli bl. Ivanu Merzu i poslala sam joj molitvenik u kolovozu 2004. I sama sam sa sinom u ljetu pošla na grob bl. Ivana Merza i molili smo za njezino ozdravljenje. Liječnici su joj davali još samo 4 mjeseca života. Jela je išla na kontrolu u 9. mjesecu i doktori su joj rekli da se rak prestao širiti. Na drugoj kontroli u desetom mjesecu opet su rekli da je rak stao i da ne znaju što se to događa. Ide svaki mjesec na kontrolu. I prošlo je od tada već godinu dana a ona je živa i za svaki dan života Bogu zahvalna i potpuno je predana u volju Božju.

13. 6. 2005. Lucija D., Velika Gorica

--------------------------------------------------------------------------------

Zagovor bl. Ivana spasio ruku od invalidnosti

Moj sin Mladen živi i radi u inozemstvu. Imao je nesreću na poslu. Mašina mu je zdrobila šaku. Pošao je liječniku. Nastojali su mu pomoći. Ja sam se molila bl. Ivanu Merzu i ruka mu je spašena. Tako je po zagovoru bl. Ivana Merza Mladen nije ostao invalid nego radi. Kadgod dođe u Zagreb, pogotovo u praznicima, redovito posjeti grob bl. Ivana Merza i zahvali mu za pomoć. Od 2003. g. čim smo saznali za Ivana Merza odmah smo se njemu zavjetovali i slike smo njegove rado dijelili i molili mu se.

13. 6. 2005. Lucija D., Velika Gorica

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan pomogao nadvladati tragične posljedice rata, posredovao posao, isprosio duhovnu utjehu

Javljam Vam se sa svojim svjedočanstvom o dobivenim milostima po molitvi devetnice u čast blaženog Ivana Merza. Živim u Varešu, umirovljenica sam, udovica sa skromnom mirovinom. Majka troje djece, udate i oženjene. U minulom ratu smo raseljeni i ostali bez svoje imovine te smo bili lošeg materijalnog stanja. Po proglašenju blaženog Ivana Merza u Banja Luci, počela sam moliti devetnice bl. Ivanu Merzu za zagovor kod dragog Boga da mi pomogne u mojim poteškoćama. Hvala Bogu nisam dugo čekala na Božju milost, vrlo brzo sam dobila dodatni posao, ali i moja djeca također. Tako smo osim materijalnog olakšanja dobili i duhovnu utjehu i još čvršću vjeru i poticaj na žarču molitvu i zahvaljivanje dragom Bogu. Radim na njegovanju starijih osoba. Bog mi daje snagu da poteškoće koje imam u tom poslu mogu smireno podnositi. Kako i sama nosim teret života i svojih godina, sve svoje muke s lakoćom sjedinjujem s Isusovim mukama i zahvaljujem mu da mi daje potrebnu duhovnu i tjelesnu snagu. Hvala Bogu za blaženog Ivana Merza i za njegov zagovor.

17. 6. 2005. Terezija, R., Vareš, Bosna i Hercegovina

--------------------------------------------------------------------------------

Zagovor bl. Ivana pomaže u studiju i na ispitima

Apsolventica sam predškolskog odgoja i ovih dana pripremam obranu diplomskog rada. Prije svakog ispita zamolila sam bl. Ivana Merza i blaženog Alojzija Stepinca za zagovor kod svemogućeg Boga i svaki sam ispit prošla iz prve. Prije jednog ispita u molitvama sam rekla: «Dragi Bože, znam da si svemoguć i sve možeš učiniti, znam da možeš učiniti da prođem ispit i da me profesor ne pita što ne znam, samo je pitanje: jesam li ja zaslužila toliku tvoju milost. Taj ispit sam najbolje napisala i jedina bila oslobođena usmenog dijela ispita što se već godinama nije dogodilo kod tog profesora kao što je sam to rekao. Vjerujem da su za sve ove milosti kao i još mnoge koje sam primila zaslužni zagovori bl. Ivanu Merzu, bl. Alojziju Stepincu, a nekad i sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću. Preporučam im se i dalje u svojim molitvama, posebno sada kada sam na raskrižju putova, u pronalaženju radnog mjesta, osnivanju obitelji…

17. 6. 2005. Anita, Vrbovec

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za upis na Fakultet

Želim zahvaliti Bogu Isusu Kristu, Blaženoj Djevici Mariji i Blaženom Ivanu Merzu zato što su uslišane moje molitve, te mi je unuk primljen na fakultet još 2004. godine.

1. 7. 2005. I. B., Novi Zagreb, Siget

--------------------------------------------------------------------------------

Bl. Ivan pomogao nakon žarke molitve u pronalaženju posla

Moj je sin završio ekonomski fakultet te tri godine nije mogao dobiti posao u struci. Jedan divni gospodin mu je obećao posao, ali to se oteglo oko 160 dana. Ali kad je na poziv tog gospodina dao molbu čekali smo tri mjeseca da bi 10. 12. 04. ostali u očaju bez ikakve nade. Tog dana sam se molila i vapila kao nikad u životu. Vjerujem da je zazivima Isusu Kristu i po preporuci bl. I. Merzu istog dana moj sin dobio obavijest da je primljen na posao. Slava i hvala Ocu, Sinu u Duhu Svetomu.

5. 7. 2005. N. N., Split

--------------------------------------------------------------------------------

Dobili posao zagovorom bl. Ivana

Zahvaljujemo se blaženom Ivanu Merzu što su nama dva sina dobila posao po njegovom zagovoru.

19. 7. 2005. Vita Bulat, Osijek

--------------------------------------------------------------------------------

Nakon devetnice uspješan upis na Fakultet i dobivanje stipendije

Želim s vama podijeliti veliku radost koja se dogodila u našoj obitelji po zagovoru blaženog Ivana Merza. Naša kći Ana upisala se ove godine na Filozofski fakultet u Zagrebu. Danas su upisi na fakultet stres kako za dijete, tako i za cijelu obitelj. Kada su razredbeni ispiti već bili vrlo blizu, našla sam se na nedjeljnoj sv. misi u župi sv. Mihaela u Zagrebu, u Dubravi kad je upravo te nedjelje ondje bio postulator bl. Merza i govorio je o Blaženiku. Došla sam na kraju sv. mise pred relikvijar blaženog Ivana Merza i iz srca zamolila za pomoć. Izvadila sam preda nj Aninu fotografiju i molila kroz suze, svjesna da ovaj Blaženik i sam veoma obrazovan, može izmoliti najviše milosti kod Boga. Potom sam odmah započela molitvu devetnice blaženomu Ivanu Merzu. Na kraju devetnice upravo su bili razredbeni ispit. Oko 4000 prijavljenih je konkuriralo. Treći dan bili su objavljeni rezultati. I naša kćerka je prošla! No, još veće uslišanje dogodilo se odmah nakon toga u dvorani Fakulteta. Od samo tri mjesta koje financira Ministarstvo prosvjete i športa, jedno je pripalo našoj Ani. Blaženi Ivane Merzu, puno Ti hvala! Prati nas i dalje u našim potrebama!

28. 7. 2005. Zahvalna majka Marija F., Zagreb-Dubrava

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala za još bolje zaposlenje

Po treći puta: Ivane hvala ti! Nakon što mi je blaženi Ivan pronašao dobar posao, samo nakon tri mjeseca otvara mi priliku za još bolji posao. To je posao koji volim i kojega sam prvotno htio. Ivane hvala ti!

29. 7. 2005. Tomislav Š; Zaprešić

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u nekoliko potreba

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za nekoliko uslišanih nakana za koje sam se molila.

1. 8. 2005. Marta iz Podravine

--------------------------------------------------------------------------------

Uklonjena opasnost grešne prigode - neprijatelj se udaljio

Svjedočim da mi je od prvog dana devetnice u čast bl. Ivana Merza bila udijeljena milost te sam vidio da se udaljila jedna opasnost grešne i upropaštavajuće prigode koje je mogla nauditi vjeri moga bližnjega. Ta duhovna milost sastojala se u tome što sam se odvratio od neprijatelja a bila je vidljivo praćena uz Božju pomoć porastom božanske ljubavi.

16. 8. 2005. Yann Ruiz, Chambery, Francuska

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u polaganju teškog ispita

Hvala bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi - položila sam teški ispit.

Studentica sam Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Za bl. Ivana čula sam prije nekoliko godina. Dolaskom u Zagreb na studij volim doći u Baziliku Srca Isusova. U toj crkvi je njegov grob, tu se često molio, puno je pomagao mlade (jer mlad je i umro), bio je student kao i ja, a uz to je studirao i na mom fakultetu, gdje je i doktorirao iz francuskog jezika. U crkvi kraj groba nabavila sam si brošure o bl. Ivanu Merzu i potaknuta njegovom blizinom odlučila sam se na zagovornu molitvu njemu. Kroz devet dana molila sam devetnicu i sudjelovala na sv. misama, ispovjedila se, molila sam i za profesoricu, asistente i kolege koji će sa mnom polagati. S čvrstom vjerom sve sam predala Bogu. Na ispit sam otišla sa sigurnošću da je moja molitva uslišana. Ispit se odugovlačio, ali imala sam strpljenja za sve. Konačno, ispit sam prošla s vrlo dobrim! A prije ga nikako nisam mogla položiti. Hvala bl. Ivanu Merzu na milosti koju mi je izmolio kod Boga! Ovim putem svjedočim to uslišanje, kako sam mu na početku obećala. Preporučam mu se da me svojim molitvama prati tijekom cijelog mog zemaljskog života da dođem u vječnu domovinu. Slava i hvala Svemogućem Bogu koji je tako divan u svojim stvorenjima, u bl. Ivanu Merzu, u Mariji, našoj nebeskoj Majci i u svojoj ljubavi prema čovjeku! Radosna blagoslivljam Boga s psalmistom: « Blagoslivljaj Gospodina, dušo moja, i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj Gospodina, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova!» (Ps 103,1-2)

20. 9. 2005. Paula M. , Goričan

--------------------------------------------------------------------------------

Zagovor bl. Ivana rješava probleme na poslu

Kćerka je dobila posao na određeno vrijeme. Mlada, 20 g. bez ikakvog iskustva stalno je imala problema na poslu. Ja i suprug željeli smo da se vrati kući jer smo ostali sami (2 kćerke udane, 7 unučadi) ali nismo htjeli utjecati na nju jer je ona željela raditi. Radila je već osamnaest mjeseci uz stalne probleme. Tada sam počela moliti molitvu Ivanu Merzu i Duhu Svetomu. Nisam molila za nešto određeno nego da joj pomognu da donese ispravnu odluku kako dalje. Nisam došla ni do kraja devetnice, a ona je dobila stalan posao. I evo već preko pedeset dana radi na neodređeno radno vrijeme i sada je sve u redu. Uvjerena sam da je pomogla moja molitva bl. Ivanu Merzu u rješavanju njenih problema.

26. 9. 2005. Zahvalna majka Marica iz Slavonije

--------------------------------------------------------------------------------

Pomoć u studiju

Pred grobom bl. Ivana Merza molila sam u proljeće i ponovo u ljeti za studij sina koji je studirao prvu godinu na ekonomiji. Sretno je uspio upisati drugu godinu. Zahvaljujem bl. Ivanu za pomoć.

1. 10. 2005. Biserka K., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvala po drugi put za dobivenu milost

Kako su moje molitve upućene bl. Ivanu Merzu uslišane želim po drugi puta uputiti zahvalu bl. Ivanu Merzu za uslišane molbe. Velika ti hvala bl. Ivane Merzu!

11. 10. 2005. Zahvalna majka, Đakovo

--------------------------------------------------------------------------------

Olakšanje u bolesti

Zahvaljujem Bogu koji mi je olakšao bolove po zagovoru blaženog Ivana Merza i što sam mogla pohoditi njegov grob.

26. 10. 2005. Goja Fapal, Solin

--------------------------------------------------------------------------------

Blaženi Ivan uspješno pomaže u odgoju djece

Evo, da i ja posvjedočim kako je zagovor bl. Ivana Merza moćan i brz. Već neko vrijeme (otprilike godinu dana) molim bl. Ivana za svoju djecu, Domagoja (17), Zrinku (14) i Luciju (8). Najviše molim za Domagoja, koji je u jeku puberteta i s kojim se najviše natežemo oko kašnjenja u školu i ocjena. Već je bio dobio ukor pred isključenje zbog jutarnjih kašnjenja u školu koja su mu priskrbila puno neopravdanih sati. No, ove školske godine Domagoj je sam odlučio da vise neće kasniti; štoviše, neki dan mi je rekao da se čudi kako je proteklih godina kasnio u školu. I doista održao je riječ. Taj preokret pripisujem isključivo zagovoru bl. Ivana, i s povjerenjem čekam rezultate i na polju ocjena. Osim toga, unatrag nekog vremena Domagoj je redovit na nedjeljnoj sv. misi, a nedavno se uključio i u župni vjeronauk (na koji sam ga ranije bezuspješno nagovarala). I to pripisujem bl. Merzu, jer se kod kuće nije dogodilo ništa izvanredno što bi Domagoja potaknulo na takvo ponašanje. Zrinka je donedavno bila veoma tvrda glede odlaska na sv. misu. Prilično se protivila i stalno je ponavljala kako je njoj dosadno u crkvi. No, otkako su počele pripreme za sv. Potvrdu, ona redovito ide na sv. misu. Na moje pitanje hoće li nakon primljenog sakramenta prestati ići, rekla je: Ni u kom slučaju! I ona se htjela uključiti na župni vjeronauk ali mora još pričekati. I taj preokret u njoj pripisujem zagovoru bl. Merza. Evo vidite, dala sam bl. Merzu dosta zadataka koje je on uspješno obavio.

4.11.2005. A.-D.-K., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

Molitva bl. Ivanu pomogla trima bolesnicima

Zahvaljujem zagovoru bl. Ivana Merza što je meni i mojoj djeci pomogao u zdravstvenim teškoćama. Slomila sam bila nogu, kćerka dobila loše nalaze, a sin dobio upalu pluća; obratili smo se molitvom bl. Ivanu Merzu i sve se sretno sredilo.

15. 11. 2005. Irena Pavletić, Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------


Položen težak ispit

Zagovorom blaženoga Ivana Merza uspješno sam, bez ikakvih poteškoća i problema, položila težak ispit na fakultetu. Zahvaljujem blaženim Ivanu za pomoć.

8. 12. 2005. Ankica, Topusko

--------------------------------------------------------------------------------

Zagovor bl. Ivana izbavio od prijetećeg zla

Vidjevši prekrasnu knjižicu "Izvor Života - blaženi Ivan Merz i Euharistija", počeo sam se moliti bl. Ivanu Merzu. Imao sam užasnu situaciju, gdje je jedan zao čovjek od mene nešto tražio, i istodobno mi prijetio, ako mu to ne dam da će mi učiniti zlo. Molio sam se i molio i već na kraju dana kada sam mislio da mi nema spasa, i da će mi se zlo dogoditi, dogodilo mi se čudo i riješio sam problem. Dobio sam pomoć od meni bliske osobe i to u vrlo kratkom roku. Svjestan sam itekako da mi ta zemaljska pomoć ne bi bila ništa uspjela pomoći bez moje molitve. Znam da su mi se pomoć, uslišanje i milost dogodili na zagovor bl. Ivana Merza.

20. XII. 2005. Zahvalan R. S., Zagreb

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.ivanmerz.hr/uslisanja/index.htm


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 20 stu 2006 14:44 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Ivan Merz je rođen u Banjoj Luci 16.12.1896. gdje je završio gimnaziju. Otac mu je bio austrijski časnik i šef željezničke postaje. Nakon završene srednje škole odlazi protiv svoje volje u Vojnu akademiju u Bečko Novo Mjesto. Tu ostaje samo tri mjeseca a onda upisiva studij prava na Bečkom sveučilištu. Započeti studij prekida mu prvi svjetski rat. Tri godine boravi na talijanskom bojištu gdje proživljava strahote i zlo rata te gledanje smrti u oči. Tu je doživio potpuno obraćenje Bogu.
Nakon rata 1919. počinje u Beču studirati književnost. Godinu dana kasnije, dobiva iz Francuske stipendiju gdje i završava studij 1922. u Parizu. Tada postaje profesor francuskog jezika na Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Uz taj posao studira dvije godine teologiju i kršćansku filozofiju. Naslov doktora dodijeljen mu je 1923. godine na Zagrebačkom sveučilištu.
Kao Bogu posvećen laik kroz šest godina razvija veliku apostolsku aktivnost na polju odgoja katoličke mladeži. Promiče liturgijsku obnovu i Katoličku Akciju Pape Pija XI. Živi svetačkim životom prožetim štovanjem Euharistije.
Umire na glasu svetosti 10. svibnja 1928. godine od meningitisa. Još nije imao ni 32 godine života. Grob mu se nalazi u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu.
1958. godine je pokrenut postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Blaženim je proglašen 22. lipnja 2003. od Pape Ivana Pavla II.

Sve o Ivanu Merzu može se naći na stranicama:

www.ivanmerz.hr


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov: Testament
PostPostano: 04 pro 2006 20:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Testament Ivana Merza


Umro u miru katoličke vjere.
Život mi je bio Krist a smrt dobitak.
Očekujem milosrđe Gospodinovo
i nepodijeljeno potpuno vječno
posjedovanje Presvetog Srca Isusova.
I(van) M(erz) sretan u blaženstvu i miru.
Duša će moja postići cilj za koji je stvorena.
U Gospodinu Bogu.


Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2006 10:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 01 tra 2006 21:22
Postovi: 1095
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Blaženi Ivani Merz utječemo se tebi za našu Hrvatsku mladež da može rasti u vjeri i čistoći.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2006 21:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Kardinal Franjo Kuharić o Ivanu Merzu: "Ivan Merz je remek djelo Duha Svetoga i čudo milosti Božje".


Zadnja izmjena: Luki; 14 lip 2008 23:21; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 pro 2006 11:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Rukopis Ivana Merza: njegov odgovor na pitanje jedne ankete zašto ljubi Katoličku Crkvu i Sv. Oca Papu. Merz je odgovorio:

"Jer u njoj vidim jasnu sliku preljubljenog Spasitelja i Boga Isusa sa svim njegovim savršenstvima a u svetom Ocu Papi pod prilikama čovjeka vidim Boga svoga i Gospoda svoga."

Slika

Katolička vjera je moje životno zvanje.
Blaženi Ivan Merz


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2007 19:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 01 tra 2006 21:22
Postovi: 1095
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Prvi dani Ivana Merza
Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 sij 2007 22:03 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Slika

Valja sav svijet zaboraviti i sve sile koncentrirati u radu za Isusa.
Treba sebe posve zaboraviti radeći za našega Gospodina Isusa Krista koji je jedini vječan.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 tra 2007 23:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
U Vatikanu je 13. ožujka 2007. predstavljena javnosti prva Apostolska pobudnica pape Benedikta XVI. „Sacramentum Caritatis“, o Euharistiji, vrelu i vrhuncu života i poslanja Crkve. Pobudnicu je zajedno s drugim vatikanskim prelatima u Sala Stampa novinarima predstavio nadbiskup Nikola Eterović, Hrvat, generalni tajnik Sinode biskupa. Taj papinski dokument sadrži upute proizišle na posljednjoj Biskupskoj sinodi, posvećenoj euharistijskome otajstvu, a koja je bila održana u listopadu 2005. godine. Na početku zaključka pobudnice, u br. 94., Papa spominje i bl. Ivana Merza kao jedinog Hrvata među izabranih 18 velikih svetaca, uzora štovanja Euharistije iz povijesti Katoličke Crkve.

Odlomak iz zaključka dokumenta s imenima izabranih svetaca:

„Draga braćo i sestre, Euharistija stoji na izvoru svakog oblika svetosti i svatko od nas pozvan je na puninu života u Duhu Svetom. Koliki su sveci učinili autentičnim vlastiti život zahvaljujući svojoj euharistijskoj pobožnosti! Od sv. Ignacija Antiohijskog do sv. Augustina, od sv. Antuna opata do sv. Benedikta, od sv. Franje Asiškog do sv. Tome Akvinskog, od sv. Klare Asiške do sv. Katarine Sijenske, od sv. Pasquala Baylona do sv. Petra Julijana Eymard-a, od sv. Alfonsa M. Liguorija do bl. Karla Foucauld-a, od sv. Ivana M. Vianney do sv. Terezije iz Lisieux-a, od sv. Pija iz Pietrelcine do bl. Terezije iz Kalkute, od bl. Piergiorgia Frassati-a do bl. Ivana Merza, da se spomenu samo neka od tolikih imena, svetost je uvijek nalazila svoje središte u sakramentu Euharistije.“

Spominjanje bl. Ivana Merza u ovom Papinskom dokumentu jest veliko priznanje svetosti bl. Ivana ali isto tako i priznanje Crkvi u Hrvata koja ima takvog Božjeg ugodnika koji ju može predstavljati u izabranom društvu velikih svetaca, štovatelja Euharistije.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2007 11:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1390
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Misli blaženog Ivana Merza o molitvi

Bože, oprosti mi što sam Te ostavio. Daj mi opet snage da Te svagdje i u svemu upoznam, da Te svagdje osjećam.

Bože, plamenom svoga milosrđa spali parazite grijeha u mojoj duši pa da dobar i svet stupim u Te.

Bože, Tješitelju, dođi i moju prirodu prožmi atomima vječnosti.

Majko moja dobra, Najveća, molim Te, napuni moju dušu lijepim osjećajima i plemenitim mislima, uvijek mi označi pravi put, pa makar mi i bilo teško slijediti ga.

Moja molitva sada ide Neoskvrnjenoj: neka me u ovom gradu Beču prati na svakom koraku. Svaki moj hod i korak neka bude usmjeren lijepom.

Majko vječna, Ti koja si utjelovljenje poezije, svega lijepog i vječnog, daj da i dalje mogu primati darove ljepote!

Bože pomozi, daj mi milost da postanem bezuvjetni gospodar tijela. Bolje je umrijeti, negoli biti mekušac, igra strasti.

O, Bože, da sam već kod Tebe! Najbolje bi bilo da plamenom svoga milosrđa sažgeš parazite grijeha, koji su se usukali u moju dušu, pa da dobar i svet stupim u Te.

Bože, daj mi urnebesnu snagu da sve svoje strasti skupim u šaku, da ih zahvatim desnicom rukom i topovskom snagom hitnem o stijenu, da se kao staklo razbiju i razlete na sve strane.

Bože, Bože, kada ću to moći, kada ću zemljom stupati pročišćen! Pomozi mi, Bože, jer je bolje ne-živjeti, nego tako živjeti.

Bože, molim Te za milost da sažgeš moju lijenost i sjetilnost! Podaj mojemu duhu nadmoć nad želucem koji me hoće pokoriti. Posveti mi tijelo i dušu!

O moj Bože, daj mi snagu da Te žarko ljubim, da tako snažno u Te vjerujem, da se bez ikakva promišljanja i straha, nevin kao dijete, kojemu nitko nije pričao o strahu, prošećem kroz mjesta, koja prijete smrću.

Bože moj, prosvijetli me da ubrzo dođem do čvrste odluke. Svagdje neka se vrši volja Tvoja, jer smo ovdje samo putnici, a u našoj se pravoj domovini neće mnogo pitati da li sam bio profesor ili zidar. Ali nešto biti valja!

Molim Te, Isuse, mogućnost da razmišljam o vječnim istinama i da se s Tobom, mojim Bogom, dnevno ujedinjujem.

Bože, uzmi me i ne dopusti da svoje oko kada na stranu bacim i da požalim svoj izbor. Daj da kalež trpljenja primim i da zazovem na ovoj zemlji Tvoje ime, da Te nakon toga mogu licem u lice gledati!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr