www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 13:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 22:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Recite mi kakva ste iskustva imali s darom proroštva?Iskreno smatram da je taj dar najdragocijeniji.Kad su prvi put molili nadamnom i kad sam dobivao poruku počele su mi oči jako treperiti.Kako ste se vi osječali kad vam se Gospodin obratio,šta ste doživjeli?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 vel 2012 15:13 
Odsutan

Evo jedne skoro davne teme BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 vel 2012 16:41 
meni je jako puno ljudi reklo da djelujem smirujuće jako i da se bas dobro osjećaju kad me vide, pa sad jel to ima veze s temom nebih znao, a ima još tu nekih stvari al nebum sad o tome, i dobil sam jedno pismo od obitelji jedne kaj mi je bilo zanimljivo , čovjek je napisao da imam "dio duševne dobrote koja se teško susreće" i to je bilo zanimljivo, a kaj se plakanja tiče to mi se dogodilo puno puta tokom molitve...BVB :)

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 29 vel 2012 17:23 
Odsutan

Mislim da neman nikakav dar, ili ga ne poznajem i nisam otvorena da ih primim jer sam pre pre strasljiva. Ali nekad se sama sebi zacudim kako mi se neke stvari cine logicnim bez objasnjena. I ima jos neka mala stvar to da jednostavno kod nekih ljudi ne mogu ici, ili osjetim negativnost... Nesto cudno... A to je to... Drago mi je da ima ljudi s Darovima Bozijim... To nam i triba... :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 vel 2012 17:49 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ja osobno znam da imam dar govora u jezicima i dar spoznaje! a za ostale nisam sigurna jer nekad mi se cini da zaista imam neki dar a nekad opet ne! valjda je to do mog dusevnog stanja!
mala alex ne trebas se plasiti zaista ne trebas, to te Duh Sveti vodi, i to sto unaprijed nesto znas to je Duh spoznaje! ali to ne trbas koristiti na taj nacin da se bojis pristupiti tim ljudima nego jednostavno ti je to poslano da se molis za njim, probaj tako i vidjet ces sta ce biti! odnosno kolika ce se milost preko tebe izliti!
I mogu vam potvrditi da ovo sto je BiTLorD svjedočio je istina i od Duha Svetoga je , jer uvijek kad nek nesto snazno od Duha Svetoga dozivi, bio da to ja procitam ili da mi netko isprica ja znam da je o istina , najprije me nekakvi trnci ispune ( ovo ne znam bas da objasnim) i obicno mi takve stvari dobro ostanu urezane u pamcenje, iako ne znam nekad koji je razlog!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2012 13:54 
Odsutan

Da i ja odtipkam.

Iskreno neznam sa sigurnošću imam ili nemam, odnosno svi mi imamo bilo kakav dar? Uglavnom ako uzmem i kažem da imam dar, onda ću napisat da imam dar proricanja, u više navrata mi se je desilo da sam nešto rekao, predvidio i to se obistinilo, al čisto ovako bez nekog razmišljanja rekao i kad ono desilo se ili pokazalo kao istina, koda sam urekao.

A već kad sam naletio na ovu temu i vidjeh o čemu se radi, imam dar da usrečujem prijatelje, koji me jako cjene i vole, volim i ja njih. Uglavnom više manje gdje god da se pojavim i iskreno tko me prihvati taj me i zavoli, ali i ja njega posebnije gledam od ostalih. Ovo je bilo kao hvalisanje, ali ljudi me vole. Možda sam i zbog tih stavari uskračen u nekim drugim, ali još neznam sve to kontrolirati. Ali me ne smete da unosim mir i radost svojom pojavom, što više, želim svakome tako.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 tra 2012 09:33 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
vi koji imate dar molitve u jezicima, kako vam se to manifestiralo kada ste ga dobili?

meni se pretprošli put na molitvi i misi za ozdravljenje i oslobođenje vilica kao ukočila, pa se počela tresti, više kao titrati. pokušala sam spriječiti, i zanemarila taj osjećaj.
drugi put je krenulo isto tako, i onda kada su oni koji imaju taj dar počeli moliti (i pjevati), počela sam i ja, ali sasvim tiho, meni potpuno nerazumljivo, više kao da sam mumljala. nisam sigurna je li to to, jer mi je djelovalo više kao da sam automatski molila s njim, kao da sam oponašala ove koji mole.
je li to grijeh, ako sam oponašala? nije mi bila namjera :oops:
a s druge strane, nisam htjela ne prepustiti se, da ne bi omalovažila dar, ako sam ga dobila (tj. oslobodila)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 tra 2012 10:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Nisam dobio takav dar.
Ali mislim da nije grijeh sto si se htjela prepustiti Duhu Svetom.
Ako si ga dobila,vjerujem da ce s vremenom i doci do izrazaja.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 tra 2012 12:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Smjernice za razlikovanje duhova

Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.

Mt 7,20

Ono što je od Svetoga Duha, Duha Božjega, može se opisati na sljedeći način:

1. U skladu je s objavljenim istinama (Stari i Novi zavjet, apostolska predaja, crkveni nauk);
- u skladu je s Božjim zakonom (Deset zapovijedi, zapovijed ljubavi);
- u skladu je s duhom evanđelja (Blaženstva Mt 5; Što učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste Mt 25,31-46 );
- u skladu je sa zdravim razumom, realno je, konkretno, ne niječe ljudsku stvarnost.

2. Čovjeka približava Bogu i zajednici vjernika, te potiče na redovit sakramentalni život i molitvu kao susret s Bogom;
- čovjeka otvara prema drugim ljudima i povezuje s njima vezovima bratske ljubavi;
- čovjeka približava čovjeku, čini osjetljivim za potrebe bližnjega, potiče na djelatnu ljubav prema drugima, na brigu za konkretnoga čovjeka u njegovim potrebama;
- čovjeka čini nesebičnim, velikodušnim, požrtvovnim;
- unosi u zajednicu slogu i međusobno poštovanje i prihvaćanje.

3. Ispunjava čovjeka, njegovu životu daje duboki smisao;
- oslobađa čovjeka od grijeha, zarobljenosti, navezanosti i ovisnosti;
- poštuje čovjekovu slobodu, ne ostavlja dojam prisile;
- unosi u čovjekovo srce mir, radost, sigurnost, strpljivost, čistoću, blagost, pravednost;
- unosi u čovjekov život doživljaj Božje prisutnosti, ljubavi i blagoslova;
- čovjeka čini istinski poniznim, pomaže čovjeku da sebe prihvati onakvim kakav jest bez uzdizanja nad drugima, ali i bez potcjenjivanja samoga sebe;
- oslobađa čovjeka licemjerja, lažne poniznosti, skrupuloznosti, sitničavosti;
- potiče na praštanje;
- potiče na istinu, koja oslobađa;
- blagoslivlja.

4. Stavlja Boga na prvo mjesto i teži za njegovom slavom, a ne svojom;
- događa se bez senzacionalnosti i buke;
- uključuje besplatno i bezuvjetno primanje i davanje duhovnih dobara i pomoći;
- ne ucjenjuje, ne uvjetuje, ne zastrašuje, ne služi se manipulacijom bilo kakve vrste.

Naprotiv, NIJE od Duha Svetoga sve ono što je obilježeno jednom ili više sljedećih osobina:

1. U suprotnosti je s objavljenim istinama (Stari i Novi zavjet, apostolska predaja, crkveni nauk);
- u suprotnosti je s Božjim zakonom (Deset zapovijedi, zapovijed ljubavi);
- u suprotnosti je s duhom evanđelja;
- u suprotnosti je sa zdravim razumom, nerealno je, maglovito, konfuzno, niječe ljudsku stvarnost, predstavlja bijeg od stvarnosti.

2. Čovjeka udaljava od Boga i zajednice vjernika, odvraća od sakramenata i molitve;
- čovjeka izolira od drugih ljudi, prekida vezove bratske ljubavi;
- čovjeka udaljava od čovjeka, čini neosjetljivim za potrebe bližnjega, odvraća od djelatne ljubavi prema drugima i brige za konkretnoga čovjeka u konkretnim potrebama;
- čovjeka čini sebičnim, usredotočenim na sebe, navodi ga da se previše bavi sobom, a ne vidi drugoga;
- čovjeka navodi na zanemarivanje svojih dužnosti;
- unosi u zajednicu razdor, neslogu, zbrku, rasulo, nered.

3. Ostavlja čovjeka praznim, neispunjenim;
- uvodi čovjeka u napast i navodi ga na grijeh;
- zarobljava čovjeka, uvodi ga u navezanost, ovisnost, posesivnost;
- ostavlja dojam prisile, neslobode;
- degradira, ponižava čovjeka;
- unosi u čovjekovo srce nemir, tjeskobu, sumnju, nesigurnost, strah, nestrpljivost, nečistoću, mržnju;
- čovjeka čini oholim, umišljenim, bahatim ili pak lažno poniznim, skrupuloznim, licemjernim, sitničavim;
- potiče na zlopamćenje, zamijeranje, nepraštanje;
- potiče na laž;
- proklinje.

4. Stavlja sebe na prvo mjesto i teži za svojom slavom mimo Boga;
- uključuje senzacionalnost, buku, isticanje, kič;
- uključuje naplaćivanje duhovnih dobara i pomoći;
- ucjenjuje, uvjetuje, zastrašuje ili se služi manipulacijom bilo kakve vrste;
- promovira kult osobe, vođe;
- sadrži elemente relativizma, racionalizma, materijalizma, hedonizma, ezoterije, magije, okultizma, praznovjerja.

http://www.katolici.org/bolest.php?action=c_vidi&id=74

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2012 23:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Meni se cesto te neke stvari dogadaju u snovima.Znam sanjati ljude koji su umrli kao da mi kazu neku poruku.npr.jednom sam sanjala svoju pokojnu susjedu koju sam jako voljela i koja mi je svake god.za rodjendan dosla sa nekom sitnicom.Ibas dan prije mog rodjendan kazem mami tuzna kako ove god.nece doci.i sanjam te noci kako je vidim kroz prozor sobe u njenom dvoristu,a znam da je mrtvaii pitam je sta radis,a ona kaze sta si mislila da sm zaboravila tvoj rodendan,dosla sam ti cestitati rodjendan.ja je pitm kako je,a ona nestaje u kao nekakvom vatrometu,svjetlosti i kaze dobro sam,samo mi dodji koji put zapaliti svijecu na grob.probudila sam se sva u suzama jer to je bilo tako stvarno.a sada cesto sanjam đavla,tj.borbu sa njim.uvijek je u obliku muskarca groznog izgleda i to je strasno mucenje.izmedju jave i sna,a kad se probudim taj osjecaj straha i nekakve prisutnosti nekoga u sobi vam ne mogu opisati.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]