www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 00:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 197 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 17 vel 2012 02:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Da, čim malo dublje uđeš u to shvatiš sve, sve je povezano i ima smisla. Mislim da je problem većine ljudi to što uglavnom odlučuju ostati na površini, jer ih zaranjanje u dubinu, u istinu, a sa time u same sebe, boli....ne možeš podržavati život u svoj njegovoj punini ako nisi zaronio u samog sebe i pronašao život u sebi....ali to je već stvar obraćenja valjda...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 tra 2012 23:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
jao, jao, jao :shock:
Ja pokušavam nevjerovati u ovaj scenarij koji vladajući odigravaju na užasno glup i ponižavajući način :roll:
Ono što se meni ovih dana vrti po glavi jest činjenica da će se umjetnim oplodnjama i razbacivanjem te jadne djece po utrobama tamo nekih žena... koje neće niti zanimati tko je otac.. dogoditi to... da će bit jako puno rodbine, a neće toga bit svjesni... u izvijesno vrijeme će se vjerovatno dogodit i brakovi ili možda samo veze i avanture među rođenom braćom i sestrama... pa slobodno možemo reći; odavno je sve već zapisano i rečeno... Sveto Pismo vrijedi danas kao i nekada...
Možda ne bude smak svijeta tak skoro, al će sigurno bit sve više bolesti i poremećaa kad sve ove stvari uznapreduju... pa eto... ovaj ministar će svojoj struci osigurat puuno posla vlastitom krivicom :-P

Bože, oslobodi nas ovih zala koja se već daju vidjeti i naslutiti... :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 07:16 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
ja emisiju zaista nisam gledala, nije me zanimala..i ok, umjetna oplodnja je grijeh (zasto, to mi je napokon postalo jasno nedavno), al ja ne mislim da je u redu zabraniti umjetnu oplodnju u jednoj drzavi..jer ovdje zive i ateisti (eno musavog ak meni ne vjerujete), agnostici i ostali..pa ak je njima to ok, a jeste jer medicina govori da zivot pocinje s 3 mjeseca, zasto im ne dozvoliti..to ce ionako raditi onaj tko hoce...ja mislim da je licemjerno tupiti ljudima da je nesto grijeh i odmah zabraniti..ajmo ljudima objasniti kako stvari stoje..i onda nece biti potrebe za zabranom..jer nitko nece ni htjeti...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 07:33 
Odsutan

Pia mi bi trebali pod cijenu svog vlastitog života poduzeti sve da se u našoj zemlji prestanu ubijati nerođena djeca, a ne samo glasajući za zakon koji je protiv toga. Katolici bi trebali bojkotirati, odnosno prestati koristiti sve klinike u kojima se odvija umjetna oplodnja i abortusi pa makar i pod cijenu svoga zdravlja. Kad bi mi svi bili složni i čvrsti u vjeri puno toga bi mogli promijeniti i na puno više toga bi mogli utjecati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 07:43 
Odsutan

eh, mi imamo isti cilj, al se nikada ne bi slozile / li..ja u svakom slucaju ne bih bojkotirala bolnice po cijenu vlastitog zdravlja..to je fundamentalizam, IMO..ali to je to, nismo slozni. A zasto? Zato sto ljudi ne znaju! Ja znam nekoliko katolickih brakova koji i sad pokusavaju dobiti dijete umjetnom oplodnjom. Al ljudi ili ne znaju ili im nije jasno zasto je to grijeh..a kad bi ljudima objasnili, ne bi ateisti vise to radili, a ne katolici..pa onda vam i ne treba zakonska zabrana ili dopustenje...dok to nije tako, dozvolite ateistima i ostalima njihovo pravo..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 07:52 
Odsutan

Dijete ima pravo na svoje dostojanstvo, na mamu i tatu i ima pravo znati tko su mu mama i tata. Nedavno je u novinama kružio članak da je jedan čovjek koji je osnovao kliniku za umjetnu oplodnju otac i preko 600 djece. To nije jedini slučaj, to je samo ekstremni slučaj. S tim zakonom odgovorno roditeljstvo postaje zaborav. Dijete postaje objektom koji služi za ispunjenje nečije želje/"prava". Misliš da bi nekoga mogla ubijediti da treba činiti ono što je dobro i ispravno za dijete? Reci mi kako bi to napravila i zašto misliš da bi te netko poslušao?
Što se tiče ubojstva, ubojstvo je već zakonom zabranjeno, samo je napravljena iznimka po pitanju djece koja još ne govore jer se nalaze u utrobi majke i još ne znaju govoriti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 08:01 
Odsutan

ah, generalizirate...ili hocete reci da ce netko, samo zato sto je heteroseksualan i dobio je dijete kroz spolni cin, biti dobar otac / majka? Ma dajte...demagogija..kao sto je i briga za nerodeno dijete, dok ljudi pokraj nas pate, jer ne znaju a mi znanje ne pruzamo..nit sami ulazimo, a drugima smo zatvorili vrata..al kao sto sam i napisala, necemo se sloziti, pa nema smisla ni raspravljati..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 08:07 
Odsutan

Uopće nebitno tko će biti bolji otac ili majka ako da bi dobili jedno dijete moraju ubiti drugo.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 09:52 
Odsutan

ako ćemo već generalizirati na takav način, ne mora značiti...recimo, čisto sumnjam da bi se milijuni židova bunili da je hitler bio to drugo dijete iz vaše rečenice :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 09:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
već sam negdje napisala da znam par koji ima sina i kći iz te umjetne oplodnje.. kad je taj muškarac imao samo sina (išao jednom s nama na Duh. obnovu) rekao mi je da ga jako peče savjest zbog toga jer ima još 3 zamrznuta embrija tj. djeteta...neznam baš dobro terminologiju i nije ni bitno.. djeteta naravno.. ooooo
Bože oslobodi i ništa drugo nemam reć

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 197 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]